Şimdi Ara

Macbook Pro 2017 mi? Mac Mini 2018 mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar.

    Uzun araştırmalarım neticesinde seçimlerimi şu iki cihaza kadar indirdim. Artılarını, eksilerini ve kullanım amaçlarımı yazacağım. Bilgili arkadaşlarım fikirlerini söylerlerse çok sevinirim.

    Ben müzisyenim. Ayrıca videolar çekiyor, kurgu işiyle de epey ilgileniyorum. Dolayısıyla Mac alma amacım hem Logic üzerinde kayıtlar almak, hem de Final Cut kullanımı.

    Sahnede de kullanacağım için taşınabilir bir cihaz almam gerekiyor. Gitarımı da bilgisayarımdan tonlayarak sahnede amfi taşıma ya da amfiye ekstra para harcama külfetinden kurtulmuş olacağım. Bundan dolayı Mac mini biraz külfet yaratabiliyor. Sonraki aylarda yanına bir iPad 6 almam gerekiyor ki kullanabileyim diye düşünüyorum.

    Macbook 2017'nin ram upgrade'ine izin vermemesi de beni ayrıca korkutan şey. Bu tarz durumlardan dolayı kararsızım. Genellikle sabit kullanım yapacağım ancak haftanın 3-4 günü gece sahne aldığımda bilgisayarımı da götürüp setupımı sahneye kurabilmem gerek.

    Tüm bunların yanında benim için en önemli şey tabiki Final Cut ve Logic üzerindeki performans.

    Aşağıda almayı düşündüğüm iki cihazın da teknik özellikleri yer alıyor.

    Macbook Pro 2017
    2.3 GHz çift çekirdekli 7. nesil Intel Core i5 işlemci
    3.6 GHz’e kadar Turbo Boost
    Intel Iris Plus Graphics 640
    8 GB 2133 MHz LPDDR3 bellek
    256 GB SSD depolama
    Retina ekran
    İki adet Thunderbolt 3 bağlantı noktası

    Mac Mini 2018
    3.0 GHz 6 çekirdekli 8. nesil Intel Core i5 işlemci
    4.1 GHz’e kadar Turbo Boost
    8 GB 2666 MHz DDR4 bellek
    Intel UHD Graphics 630
    256 GB PCIe tabanlı SSD depolama



  • 2017 ntb macbook pro 256-8 gb üzerinde production kısmında logic, mix mastering kısmında protools kullanıyorum, inanılmaz memnunum. plug-inlerle yüklü 20-30 midi kanalı sonrasında dahi çok nadir system overload veriyor ki bu gayet normal. Piyasada logic için "13" ekran önerilmez" gibi abuk sabuk bir düşünce var, bilgisayar 13" de olsa 15" de olsa production kısmında herkes monitör kullanmak zorunda zaten, bunun dışında sahnede 13" inanılmaz kolaylık sağlıyor.
  • Mac mini kullandım, şu an MacBook Pro kullanıyorum. güncel versiyonlar değil 2012 late cihazlar. gitar çalıyorum ve garageband ile final cut pro aktif kullanırım. kendi düşüncemi seninle paylaşmak istiyorum.

    Mac mini ile MacBook Pro arasındaki en güzel olay. macbook taşınabilir, Mac mini taşınamaz. yani gideyim salonda çalışayım diyemiyorsun. mecbur masa başında oturman lazım. öte yandan mac mininin performansı macbook proya kıyasla daha iyi. en basitinden yoğun kullanımda fan ısınmıyordu. (yeni nesiller için yorum yapamam)

    gitar için sahnede ne kullanıyorsun bilemem lakin gördüğüm kadarıyla genelde klavye çalanlar sahnede macbooka bağlıyor cihazlarını çünkü MainStage gibi bir yazılım ile bir çok sample midi klavye kullanma şansın var. final cut pro için ssd olsun cihaz ikisi ile de yüksek performans alırsın.

    ben daha öncelerde iPad kullandığım için sağa sola macbook taşımak hantallık geliyor şimdilerde, tabii bu alışkanlık meselesi. ben tecrübelerimi paylaştım son karar senin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.