Şimdi Ara

Machinarium İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
12.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Fantastik bir dünyada sıra dışı bir macera...

    Bazı oyunlar vardır, sessiz sedasız piyasaya çıkar ve oyunseverleri oldukça etkilemeyi başarır. Bir dilim pasta misali hiç bitmesin istersiniz. Çünkü bittiğinde tadı hala damağınızda olacaktır. İşte Machinarium'da tamda bu tanımlamaya uyabilecek bir oyun.

    Machinarium bir çok flash oyuna imza atmış Amanita Design'ın ilk tam sürüm oyunu. Rocketman ve Samarost 1-2 gibi oldukça eğlenceli mini oyunları yapmış olan ekip ilk tam sürüm oyunlarında çok daha başarılı bir proje ortaya çıkartmışlar.

    Machinarium'da küçük bir robotun başından geçenlere tanıklık ediyoruz. En az Wall-E kadar seveceğiniz bu robot, zaman zaman düşündükleri ve yaptıkları ile sizi kendisine hayran bırakacak. Bazen hiçbir tuşa basmayarak robotun hayal ettiklerini veya hareketlerini bile izlediğim zamanlar oldu. Oyunda hiçbir terimbulunmuyor. Bu nedenle oyundaki karakterlerin isimleri de geçmiyor. Zaten bunun eksikliğini de kesinlikle hissetmiyorsunuz.

    ''



    Oyun büyük bir hurdalıkta başlıyor. İlerde gözüken büyük bir şehirden bir araç yanaşıyor ve adını dahi bilmediğimiz robotumuzu hurdalığın ortasına atıveriyor. Düşmenin de etkisi ile bir kolumuz ve bir bacağımız kopuyor ve oyundaki çözmemiz gereken ilk bulmaca ile de böylelikle karşılaşmış oluyoruz. Hikâyede ilerledikçe siyah başlıklı robot çetesinin şehre olan planını öğreniyor ve kız arkadaşınızı kurtarmanız gerektiğini anlıyorsunuz. Ana karakterimiz oldukça basit görünen bir robot olsa da bir o kadar da maharetli. Oldukça geniş olan midesi sayesinde birçok eşyayı saklayabiliyorsunuz. Zaten oyunda ilerde kullanmayacağınız eşyalar atıldığı için çok büyük bir kargaşa da yaşanmıyor. Ayrıca uzayıp kısalma özelliğimiz oyunun birçok noktasında en büyük yardımcımız oluyor.

    Oyundaki en figüran karakter bile oldukça özenle tasarlanmış ve bu karakterlerden birisi en ummadığınız anda bir hareket yaparak yüzünüzde küçük bir gülümseme yaratabiliyor. Yaratılan dünya tamamı ile robotlardan oluşuyor. Yoldaki kediden tutun da kanalizasyondaki fareye kadar bütün karakterler robot olarak tasarlanmış. Hatta oyunun ilerleyen kısımlarında kafasını İngiliz anahtarı olarak kullanacağınız bir robot ile bile karşılaşıyorsunuz.

    ''



    Oyunun en başarılı olan kısmı kesinlikle sunumu olmuş. Karakterler konuşmasa bile başlarında çıkan konuşma baloncukları ile her şeyi anlayabiliyorsunuz. Mesela bir bölümde çatıdan gürül gürül akan suyun altından geçmeniz gerekiyor. Tabi robot olduğumuz için su, doğamıza aykırı. Hemen yandaki bir bayan robottan şemsiyesini istiyoruz. Ve kafasında bir baloncuk beliriyor ve kedisini bulmamız gerektiğini, bulursak karşılığında şemsiyesini bize vereceğini ima ediyor. Bizde hemen kedisini bulmak için etrafı araştırmaya ve var olan bulmacayı çözmeye başlıyoruz.

    Bu baloncuklar oyunun ilerleyişi dışında karakter yapıları için de kullanılmış ve eminim oyunda gülmenizi sağlayacak en büyük neden bu olacaktır. Mesela şehre ilk girdiğimiz anda robot çetesi ile karşılaşıyoruz ve robotumuzun kafasında bir baloncuk beliriveriyor. Çıkan bu baloncukta başımıza gelenleri görüyoruz. Veya herhangi bir yerden dışarı çıkmaya çalıştığımızda robotumuzun kafasında gene baloncuk beliriyor ve çıkarsak başımıza gelebilecek şeyleri hayal gücü ile görmüş oluyoruz.

    İncelemenin devamı için tıklayınız






  • Bu oyun gerekten çok güzel.. :)
  • Atmosferi, müzikleri, çizgileri güzel bir adventure'a ihtiyacım vardı tam karşıladı fakat çabuk bitti devamını bekliyoruz.
  • Oyuna bayıldım ama bir gün geçmeden bitti. :(
    Oyundaki herşey çok güzel tasarımlar harika, fakat benim en beğenmediğim özelliği flash tabanlı olması olmuş.Her ne kadar uyduruk bir flash oyun kadar kasmasada görüntünün kalabalık olduğu sahnelerde özellikle o meydanda saati ayarlarken çok aşırı takılmalar yaşadım.

    Teknik şeyleri geçersek oyunda beni bir tek o 5 taş oynayan adam çok zorladı :D .Ama onun taktiğini buluncu 10 taş koymadan aldım adamın elinden saksafon butonlarını :D

    Oyunun en sevmediğim bölümü ise son bölümü.Koca kafalı adamın mekanı.O adamın yalanması beni sinir etti : S .Şu an bile düşününce sinirleniyorum.

    Ayun kesinlikle diğer yanlarıyla 9/10 luk bir oyun olmuş.Bir puan az olmasının sebebi ise flash tabanlı olması . : )
  • Oski; tüm yorumlarına karılmakla beraber bende meydanda veya herhangi bir yerde takılma olmadığını belirteyim. Yağ gibi aktı oyun. Hatta geniş ekran bir monitörünüz var ise pencere modunda da oynayabilirsiniz. Ben öyle yaptım ve başka şeylerle ilgilenirken oyun açıktı ve kaldığım yerdeki bulmacayı düşünüyordum. Aklıma birşey gelince de hemen uyguluyordum. oyunun flash tabanlı olması stabilitesini arttırmış bence :)
  • @Lincourt
    Zannediyorumki oyunun bende kasmasının nedeni anakart temizliği yaparken anakartımın kuzey köprüsü soğutucusunu sökerken soğutucuya sürülmüş yapıtırıcının kuzey köprüsünden küçük bir devre elemanının yanında götürmesi.Bilgisayarımın performansını arttırmak için yaptığım temizlik bana yeni bir sistem toplamama neden oldu yeni sistemi topladım ama 2 ay kullanamadan ramler bozuldu servisden dönesini bekliyorum, şimdilik oyunları ve işlerimi P4 630 işlemci ile halletmeye çalışıyorum ama bu sorun doğal olarak oyunlar GTX260'ın gücünü kullanmamı engelliyor.

    Bu kadar yazı nerden çıktı bilmiyorum ama birden patlayı verdim: )
  • "anakart temizliği yaparken anakartımın kuzey köprüsü soğutucusunu sökerken soğutucuya sürülmüş yapıtırıcının kuzey köprüsünden küçük bir devre elemanının yanında götürmesi."

    Oski ; nedense aklıma "Talihsiz serüvenler dizisi" adlı yapım geldi :D

    Geçmiş olsun..ama donmalara rağmen bu oyunu kaçırmamış olman güzel ;)
  • Evet biliyorum o filmi.Ona benzetebiliriz yaşadıklarımı : )

    Tabi bu olaydan önce bir yıl önce kadar yine aynı anakartta yine sıradan bir anakart temizliği esnasında bu sefer işlemci soğutucusunu ilk defa sökerken tornavida kullanmamın ne kadar kötü bir seçim olduğunu öğrenmeme neden oldu.Soğutucuyu sökerken benim tornavidaya olduğundan fazla bastırmam işlemci soğutucusunun piminden kaymasına ve anakartın üstüne saplanmasıyla sonuçlandı.Tornavidanın küçük sayılabilecek olması sayesinde sadece bir adet işlemciden kuzay köprüsüne giden bağlantıdan birisini kopartmam çok şanslı olduğumu hisettirdi : ).
    Şanslıydım çünki anakart çalışıyordu, şansızdım performansımın nerdeyse yarısını kaybetmiştim.Bardağın dolu tarafı boş tarafını unutturdu. : )

    "Geçmiş olsun..ama donmalara rağmen bu oyunu kaçırmamış olman güzel ;) "

    Kesinlikle çok güzel : )
  • oyunu başladım bitirene kadar başından kalkamadım süper bişi
  • Oyun bazı yerlerde kastı diyen arkadaşlar acaba sisteminizin özelliği nedir ?

    Benim ekran kartım 1 GB ve şu ana dek kasma olmadı acaba ilerleyen bölümlerde kasma olur mu ?
  • yav herşeygüzelde bulmacalar mı çok zor ben mi ilk defa böle bi oyun oyuyorum nedir neyse takıldığım yer yukarıdaki resimde 3 kafadarın olduğu bölüm hepsine eşyasını verdim yukarıdan kadın birşeyler attı aldım onları oradan en üstten kedi felan indirdik ama soldaki köprüden kapıyı açamadım çözümdede birşey göstermiyor direk içeri giriyor çözümde, bir de o bölümde ortada saat gibi birşeyi ayarlıyoruz felan kısacası çok fena tkaldım
  • thend ; orada köprüyü açmayacaksın, ordan damlayan yağ işine yarayacak. ipucu oldun bu

    Gerçi bitirmişsindir belki bu süre zarfında
  • ip uçlarına bakıp hızlı oynayıp bitirdigim için pişman oldugum oyun ilk adventurem ayrıca



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 26 Kasım 2009; 15:47:09 >
  • az önce bitirdigim Muhteşem Bir oyun hatta bence göklere çıkarılan Braid den cok daha ii,atmosferi müzikleri, sanat eseri gibi bir oyun.
  • MÜKEMMEL 5 TAŞI YENDİM AMA HEP OO TENEKE KAFALI YENDİ AMA DÖRTLÜM VARDI ONUDA KOYDUM 5 Lİ OLDUU.............
  • Oyun iyi güzelde, burdan DH yönetimine bir sitemde bulunayım. Şuanda çıkmış sadece iki younu bulunan CrySis'e bile ayrı bölüm açılırken neden 'Adventure' başlığı açılmıyo anlamış değilim...
  • Harika bir oyun, steam üzerinden aldım ben de. Umarım sizler de bu oyunu orjinal almışsınızdır arkadaşlar.

    Şu sıralar samorost 2 de 2.5 doarlık fiyatyıla alınmayı hakediyor bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest

    Oyun bazı yerlerde kastı diyen arkadaşlar acaba sisteminizin özelliği nedir ?

    Benim ekran kartım 1 GB ve şu ana dek kasma olmadı acaba ilerleyen bölümlerde kasma olur mu ?

    oyunda kasma olmaması için sağ tıklayıp "donanım hızlandırması" ndaki tiki kaldıracaksınız.
  • Oyun güzel hoş da, ben ilk bölümde takıldım. Şu öğretici olan yerde. Köprüyü nasıl geçtim o kısmı hiç hatırlamıyorum ama zor oyun bu ya...
  • oyun çok basit olmasına karşın ben de oyunu çok beğendim
    yalnız bilgisayarı kapatıp açtığımda kaydettiğim yerden devam edemiyorum
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.