Şimdi Ara

Madencilik furyası sona erdi, Gigabyte zarara girdi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Bitcoin öncülüğünde kripto para birimlerinin son iki yılın en düşük seviyesine doğru yolculuğa başlaması madencilik furyasını bıçak gibi kesti. Madenciliği bırakanlar nedeniyle artık ekipman dağları oluştuğu haberleri gelirken umudunu buraya bağlayan üreticilerde de şok etkisi yarattı.


     


    Hazırlıksız yakalandı


     


    Nvidia’nın furya devam edecek beklentisiyle haddinden fazla grafik birimi üretmesi sonrasında stoklar elde kalınca hisseler adeta çakılmıştı. AMD de ilginin azalması nedeniyle üretimi düşürdü. Bu tasarımcılardan grafik birimi satın alan üretici ortaklar da zorlanmaya başladı.


     


    Sektörden gelen bilgilere göre şoka hazırlıksız yakalanan sektör devlerinden Gigabyte zarara girmeye başladı. Yılın ilk yarısında önemli faaliyet karı elde eden firma dördüncü çeyrek itibariyle kayıp yaşıyor.


     


    Ayrıca Bkz.Akıllı telefon pazarında Çin hakimiyeti

    Yılın üçüncü çeyreğinde gelirlerde önemli bir azalma yaşayan Gigabyte, faaliyet karı olarak ucu ucuna zararın eşiğinden dönmüştü. Firma satış gelirlerinin maliyetleri karşılamakta zorlandığını ifade etmişti.


     


    Madencilik ekipmanlarının elde kalmasının yanı sıra GTX 2080 Ti ekran kartında yaşanan üretim problemi de firmanın belini büktü. Yılın dördüncü çeyreği itibariyle Gigabyte’ın uzun bir aradan sonra zarara gireceği dile getiriliyor.


     


    Elbette konu sadece Gigabyte ile sınırlı kalmayacaktır. Madencilik trendinin devam edeceği beklentisiyle büyük stoklar yapan pek çok üretici var. Yılın dördüncü çeyreğinde birbiri ardında zarar açıklamaları şaşırtıcı olmaz.


     



  • açgözlülüğün faturasını ödesinler , iyi olmuş.

    ekran kartı oyun sektörünü yönlendiren bir teknoloji iken şimdi oyuncular bu çemberin dışında tutuluyor.

    Sadece fps , sadece hız değil beklentimiz .Rekabetçi ve birbiriyle yarışan ve fiyat olarak da oyuncuyu düşünen ve oyun yapımcılarının bütçesini destekleyen bir sektör temennimiz , çoook eskiden olduğu gibi ..

  • Beter olsunlar

  • aa aa aaaaaa

  • alma mazlumun ahını....

  • Gariban gamerların bedduası tutuyor çok şükür.

  • çok üzüldüm :D

  • Araştırma, analiz, planlı üretim, madenciliğin sağladığı kar payı hesabı takibi hiç mi yok, oluşacak stoğu öngörememek koca markalar için ne acı! İlla bir yerde bitecekti bu aşırı talep.

  • Patlayın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Makul fiyatlara satsınlar alalım. Kardan zarar ederler.

  • besbeter olsunlar, yurt dışında parçalar ucuzlasa bile $ yüzünden bize etkisi sınırlı olur.

  • Modası geldi ve geçti. Parayı kıranlar kırdı zaten. Abdnin, dünyada geçerli para biriminin dolar olarak kalmasını sağlamak için savaş çıkarmaya bile kararlı olduğu bilinirken ne idüğü belirsiz bu dijital paranın önünü keseceği ortadaydı zaten.

  • anasını aglattınız diger kullanıcıların bitcoin ayagına dayadınızda dayadınız fiyatları alan aldı alamayan avucunu yaladı şimdi gülme sırası bizde hangi firma olursa olsun fahiş fiyatlarla itelemeye devam ettiniz ne oldu şimdi okadar insanın ahını aldınız patlayacagı belliydi

  • "Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste." demiş atalarımız gigabaytın ataları kim acaba.

  • Üst düzey kartlar 300 dolar, orta seviye 200-250 dolar olduğu zamanlar geri geldi desenize

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3 yil once aldigim Gigabyte'in amiral gemisi anakart aldiktan 1 hafta sonra bozulunca 7-8 ay ugrastirip perisan etmislerdi beni, her seferinde de 3 tamirden sonra degisim hakkim dogmasin diye servis raporuna "sorun bulunamadi, genel bakimi yapildi" yaziyorlardi. En son kavga dogus karti degistirdiler ama ikinci el cikma bir anakart verdiler, halbuki benim satin aldigim anakart sifir ve garantiliydi. Icime sinmedi, sattim yerine Mac Pro aldim ve cok memnunum, cunku Apple musterisini insan yerine koyuyor. Gigabyte'in karni toktu cunku, onun icin biz bilgisayar kullanicilarina ihtiyaci yoktu, cevremize onersek de onermesek de umrunda degildi. Gigabyte Taiwan'a sikayet edince de komik bir sekilde beni distribitore yonlendirmisti ve yapabilecegi hicbirsey olmadigini yazmisti Gigabyte Taiwan.
    Simdi cok guzel oldu, simdi de biz bilgisayar kullanicilarinin yapabilecegimiz hicbirsey yok. Gun gelir sartlar degisir. Gigabyte artik eskisi gibi biz bilgisayar kullanicilarina urun satmak zorunda. Ama artik cok tiksindim, ustune para verseler Gigabyte urunlerini kullanmak istemiyorum.
    Yaziklar olsun Gigabyte, 20 yillik musterin oldugum icin, cevreme saglamligindan bahsedip onerdigim icin yaziklar olsun. Musterisini insan yerine koymayan firmalarin sonu budur, sonra niye tercih etmiyorlar demeyeceksin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csh -- 26 Kasım 2018; 21:50:5 >
  • Zarar etmek az bile, musterisini insan yerine koymayan, yolunacak kaz gibi goren firmalarin sonu yok olmaktir. Gigabyte da bu firmalardan birisi.
  • Ne zarari yahu, 2018 de adamlar en büyük vurgunlarini yaptilar bile zaten.

  • bedduamız tutmuş gibi gözüküyor :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuckulteli

    Araştırma, analiz, planlı üretim, madenciliğin sağladığı kar payı hesabı takibi hiç mi yok, oluşacak stoğu öngörememek koca markalar için ne acı! İlla bir yerde bitecekti bu aşırı talep.
    Aslında coinler bahane, hocam. Şubat ayında madencilik dalgası çoktan bitmişti. Ama artık ekran kartı tüketimi eskisi gibi olmadığı için firmalar stok yaparak fiyatları yükseltmeyi tercih ettiler ve iyi de para kırdılar. Ama artık bu işin suyu çıktığı için şimdi ağlamaya başlıyorlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.