Şimdi Ara

MAĞARACILIK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnsanoğlunun içinde uyuyan ilkel hayvanın bazı mantık dışı, akıl dışı korkuları vardır.Karanlıktan korkar.Yeraltında olmaktan korkar, çünkü orayı her zaman kötü güçlerin yuvası olarak bilmiştir.Yanlız olmaktan korkar. Tuzağa sıkışmaktan korkar. Sudan bile korkar. Kabusu andıran en büyük korkuları ise, karanlığın içine düşmek ve uzun dehlizlerde yolunu bulamadan dolaşıp durmaktır. Ve mağaracı dediğin adam, çılgının kaçığın teki olduğu için bütün bu kabuslarla yüz yüze gelmeyi kendi serbest seçimiyle istemektedir. Kaybedeceği şey, tehlikeye koyduğu şey aklıdır....

    "Neşeli insanlar su kenarına gitsinler, eğlenmek isteyen insanlar dağlara çıksınlar, erdemli olmak isteyenler ise mağaralara gitsinler."
    Konfüçyus


    Mağaracılık bilim ve sporun içiçe olduğu bir doğa sporudur.

    her türlü sorunuzu yanıtlayabilirim
    tesekkürler



  • pek ilgilenen yok heralde, arama yapınca bile bir sürü "mağazacılık" başlığından sonra çıktı ki 12 yıldır kimse birşey yazmamış

    ben şunu sorayım haftasonları mesela bu dağcılık/trekking klüpleri ile üye olmasanız dahi yürüyüşlere katılma imkanınız var, bu şekilde düzenli mağara gezileri oluyor mu?

    1-2 sene önce gittiğim bir yürüyüşün sonunda ufak bir mağara vardı(güzelbahçede) ve o gün katılan akut üyelerinin yardımıyla bizde mağaraya inip bir gezinmiştik ama o mağaraya inip çıkması 10 dakika sürmüyordu, ülkemizde kilometre ölçüsünde büyük mağaralar var mı bu tip mağaralara nasıl giriliyor, klavuz ip tarzı güvenlik önlemleri alınıyor mu?

    Teşekkürler.
  • Freakk F kullanıcısına yanıt
    http://www.obruk.org

    şuradan detayları öğrenebilirsiniz.

    12 yıldan sonra mesaj görünce ben de bir şeyler yazayım dedim :)

    ayrıca geçtiğimiz hafta digiturk üzerinde bulunan iztv'de, mağaracılık hakkında oldukça doyurucu bir belgesel vardı. inmesi/çıkması tahribi 5 gün süren bir mağaraya girmiştiler kapalı alanda kalmak bir yana, düşününce bile darlanan biri olarak bayağı bi tribe girmiştim programı izlerken.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.