Şimdi Ara

Magnat Ses Sistemleri Kullanıcı Kulübü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
534
Cevap
31
Favori
52.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tabiki iyi center cok önemli, ancak kuleleriniz cok iyise, izleme alanınız müsaitse, centerlar genellikle küçük yapılı oldugu için, horizontal MTM center yapısının dezavantajları oldugu için, center sesleri frontlara yönlendirirseniz daha iyi performans alınıyormus...

    centerlar MTM yapısında oldugundan yatay center clipping comb effect gibi bir cok olumsuz etkiye sebeb oluyor imiş... tabiki cok iyi ve pahalı centerlar burada cok avantajlı( birinci linkteki testi inceleyebilirsiniz...)

    google da "horizontal vs vertical center speaker", "phantom center", "no center speaker" gibi aratırsanız bircok yabancı kaynaga ulasabilirsiniz...

    performans olarak en iyiden en kötüye benim buldugum sonuc söyle;

    1-frontların üçüde birebir aynı olup dik kullanılacak( 3 tower, 3 bookshelf, 3 clr speaker )
    2-eğer sweet spot ta iseniz ( odanız simetrik, ekranın tam karsısında, arası cok fazla acık olmayan left right kurabiliyorsanız) iki adet kule..
    3-center kullanmak..

    dedigim gibi yatay center kullanımın aslında nekadar yanlış oldugunu, yatay center da bile sweet spot dısında oldugunuzda clipping ve comb effect gibi durumların oldugunu yabancı kaynakların arastırmalarında bulabilirsniz...

    aşagıdaki linkler faydalı olucaktır...

    http://www.audioholics.com/loudspeaker-design/vertical-vs-horizontal-speaker-designs

    http://forum.blu-ray.com/showthread.php?t=89614

    http://www.audioholics.com/loudspeaker-design/center-channel-speaker




  • quote:

    Orijinalden alıntı: enerji78

    Ev sinema sisteminde 2 şey oldukça önemlidir. Biri center diğeri de subwoofer. Filmlerde ağırlıklı konuşma sahneleri olduğu için center çok aktiftir ve siz sürekli olarak sweet spot'ta dinleyemezsiniz. Ayrıca center'ın ses kalitesini de yabana atmayın. Center var, center var. Mutlaka iyi bir center almanızı öneririm.

    center in önemini gercekten cok fazla...benim burda anlatmaya calıştıgım da zaten bu, center lar küçük yapılı oldugu için bu işin daha büyük yapılı towerlara yönlendirilip yapılandırılması..

    center kullanmama gibi bir durum değil bu, center a gelen sesi tower lara yönlendirme...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enerji78

    dts hd ve dts arasındaki farkı surround kullanmadığınız için algılayamıyorsunuz.

    hmm olabilir. onları da zamanla tamamlayacağız.
  • hozes H kullanıcısına yanıt
    Çok kaliteli olmayan bir center ile dinlediyseniz tabi daha geniş frekans aralığında çalışan kuleleriniz size daha iyi gelecektir fakat bu durum kulelerin center sesisini çok iyi vermeinden değil center'ın yetersiz olmasından kaynaklanıyor.

    Film izlerken tek kişi olarak izlerseniz ve orta noktada hiç hareket etmeden ikisinden de ses alabilirsiniz fakat surround mantığına göre de çok mantıklı bir yaklaşım değil. Sağdan sola, soldan sağa geçişlerde arada boşluklar hissetmeniz çok olası.

    Center küçük olur diye yanlış bir algı oluşmasın. Bu tamamen bütçenizle ilgili. Eğer ki kulelere verdiğiniz para kadar center'a da para harcarsanız daha iyi bir center alabilirsiniz.

    Mesela bunlar gibi bir center'ınız olsa bir sorun yaşamazsınız.


    http://www.wharfedale.co.uk/product.php?pid=9

    http://www.monitoraudio.co.uk/products/platinum/plc350/#/specification

    http://www.paradigm.com/products/model=studio-cc-690/page=overview




  • evet o center larla tabiki yasanmaz...ama kuleler de 6 inc woofer var iken 4 inç woofer lı center almak pekte dogru değil...ön üç sahnenin aynı hoparlörlerden olusması en iyisi...

    o olmazsa en azından aynı yapıda sürücülerden olusmus bir kule ve center...
  • hozes H kullanıcısına yanıt
    Ön üç hoparlörün sürücülerinin aynı çapta olması çok iyi olur fakat boyut itibariyle bu durum biraz zor bu nedenle sürücü çapı biraz küçük fakat sayısı fazla oluyor.
    Aynı marka ve mümkünse aynı yapıda olması uıyum açısından tabiki en ideali.
    İnsanlar kulelere fazla bütçe ayırıp, center ve subı pek önemsemez ve düşük bütçe ayırır. Aslında center ve sub sinema sisteminin en önemli bileşenleri. Tabiki sinema keyfini alabilmek için.
  • center önemli ama biz center sesi iptal etmiyoruz ki hocam, center hoparlörler genellikle küçük yapılı oldugundan, pahalı olanlar hariç, kule hoparlörlere vererek center channel a gelen sesleri daha güzel verecek kulelere yönlendiriyoruz...

    center speaker dan ziyade center channel gelen ses önemli...
  • hozes H kullanıcısına yanıt
    Tabiki center sesi merkez dinleme noktasından iki ayrı kuleden alabiliyorsunuz fakat uygulamada iki kişi dinlerken biriniz sağdan daha fazla duyacak diğeriniz soldan daha fazla duyacak. Yani ses dağılımı çok performanslı olmayacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hozes

    center önemli ama biz center sesi iptal etmiyoruz ki hocam, center hoparlörler genellikle küçük yapılı oldugundan, pahalı olanlar hariç, kule hoparlörlere vererek center channel a gelen sesleri daha güzel verecek kulelere yönlendiriyoruz...

    center speaker dan ziyade center channel gelen ses önemli...

    5.1 kayıtlı medyalarda center için olan sesleri frontlara aktarmak işi pek başarılı olmuyor sanki; dün evde sizin dediğiniz şekilde denedim ve verimli gelmedi bana.
  • 2.1 2.0 ve 5.1 şeklinde kullanmışlığım var.bencede en verimli şekli sinema için diyorum 5.1 şeklinde.enerji78 in dediği gibi center zayıf olabilir eğer bazı sıkıntılar çekiyorsanız onun dışında en sağlıklı yöntemin merkez bir hop kullanılması olduğunu düşünüyorum.
    birde otomatik kalibrasyonlarda centerı çok düşürüyor.ben bu tip ayarlarda ilk iş center db ayarını arttırıyorum.hatta eq ayarları yapıyorum.sinema için center çok önemli.konuşma seslerine benim gibi çok önem veriyorsanız iyi ibr center kullanmanız daha iyi olacaktır.şahses iki kule ile sinemanın gerçek tadını alacağınızı düşünmüyorum.bu kişiye görede değişir tabi.her görüşe saygım var.
  • akyildizemre A kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam ben de 802'lerle bile -20 nin üstüne çıkamıyorum. Aslında merak ediyorum +'dan sonra ne kadar çıkıyor VSX-921 diye bi gün kapatacam gözümü açıcam sesi :). Ama daha cesaret edemedim :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sinerfru

    Aynen hocam ben de 802'lerle bile -20 nin üstüne çıkamıyorum. Aslında merak ediyorum +'dan sonra ne kadar çıkıyor VSX-921 diye bi gün kapatacam gözümü açıcam sesi :). Ama daha cesaret edemedim :)

    ben denedim ama hiç ses yokken(kaynaktan 0 ses) +13 mü 15 mi ney öyle bir yere kadar çıkıyor. bu arada canımı sıkan bir durum da oldu. sesi 0 ın üstüne çıkartınca hoparlörlerden hışırtı yapıyor. normalde bu tarz bir anfinin hışırtı yapmaması gerekir.
  • -20 derken sp setup daki db degerimi hocam? 921 volume kacta kullanıyorsunuz?
  • hocam merkez kanal filmdeki konusma seslerinin yanı sıra bir cok efekti de vermek için kullanılıyor... dediğiniz gibi belki yüzde 60 ses merkez kanaldan geliyor, konusma sesi yanında bolca efekte veriyor...eger şimdi merkeziniz küçük ise, özellikle kulelere göre zayıf ise boguluyor... 4,5-6,5 inc çift sürücülü küçük kasalı bir hoparlör sonucta...

    bu benim okuduklarım sonucunda vardıgım kanı...kule hoparlörleri bu hafta hallediyorum inşallah, deneyip tecrübelerimi de yazarım...

    merkez sesleri ben büyük kulelerin daha iyi verecegini düşünüyorum...
  • master volume.
  • akyildizemre A kullanıcısına yanıt
    Hocam müsadeniz olursa sizin incelemenizi de il sayfaya taşıyayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaferaxu

    Hocam müsadeniz olursa sizin incelemenizi de il sayfaya taşıyayım.

    Ok. gerçi benim inceleme profesyonel bir inceleme değil ama yine de az bir miktar fikir verebilir set hakkında
  • hozes H kullanıcısına yanıt
    Normal ekranda gözüken master volume değeri.
  • Aklımda setle ilgili bir soru daha var; VSX 921 ile kullandığım 802 leri arkaya alıp önlere 2002'mi alsam daha fazla verim alırım yoksa 302A subwoofer alsammı. Ne dersiniz arkadaşlar?

    Arkalardaki 102 lerde boşa çıkıcak bu durumda.
  • Sinerfru kullanıcısına yanıt
    Bu kadar erken mi hocam? Daha yeni değil mi imkan varsa alınmalı ama bu hızda giderseniz 921 de değişir yakında

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.