Şimdi Ara

MARANTZ & ELAC uyumu? yeni sistem tavsiyesi... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • öyle hocam evet. hoparlöre ihanet olur lepai
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atalayalper

    Bir çok mission modeli kullandım, q acoustics neredeyse kullanmadığım raf tipi modeli kalmadı 2010i, concept20, 3020 vs.. ikisi de alt frekanslarda başarılı markalar.. eski mission ekibinin baş tasarımcısı dahil büyük bir kısmı q acoustics'te çalışıyor diye biliyorum.. 3020 sürmesi kolay bir hoparlör değil ve eğer düzgün süremezeniz üst frekanslar oldukça hırçınlaşabiliyorlar. Mission marka bookshelfler her zaman etli dolu dolu ve gövdeli çalar diye bilinirler ve gerçekten de öyledirler bir dönem elektronik bateri ile mission m72 kullanmıştım sonuç oldukça iyiydi. Detay seviyesi ortalamanın üstünde ve sahnesi de olan hoparlörler aynı zamanda.



    Fakat üzülerek belirtmek isterim ki Zensor1 ve zensor7 denemelerim oldukça kötü deneyimler ile sonuçlandı. Ama çok memnun olanlar da var bunlar benim fikirlerim ve kimseyi bağlayıcı nitelikte değiller. Benim için bir hoparlörlerde kolay sahne oluşumu ve enstrüman ayrımı iyi değilse o hoparlörü kullanmam. İngilizler bu konuda giriş seviyesinden itibaren iyiler diğer ülkelerin markalarının model gamında ise en az 3-4 basamak yukarı çıkmak gerekiyor bu yazdıklarımı elde etmek için.



    Diğer konuya da yazdım tripath ve türevi ampliler sizi evet bir süre idare ederler fakat elinizdeki hoparlörlerin gerçek potansiyelini kullanmanıza da engel olurlar. Stereo işinde ne Avr'ler ne de dijital temelli tripathler hiç bir zaman çözüm olamazlar.

    İlk önerilere istinaden Mission'ı bilmiyorum diye belirttim kalan ikisi arasında da Dali Z3 tavsiye ettim. Z3 7 inçlik wooferı ile birlikte her ne kadar 88db hassasiyette de olsa q acoustics 3020ye nazaran daha çok enerji isteyen hoparlörler ve verdikçe de coşan bir yapısı var ayrıca gerçekten z3 büyük çalıyor. 3020 belirtilen amfi açısından daha iyi olur diye düşünüyorum(missionı işin içine katmadan)

    Ma bx2 Dali Ikon 2 ile takas yapıp beni attan eşşeğe bindiren hoparlördür Ikondan sonra beğenmek elde değil ve kıyaslamak da yanlış tabiki ancak, Ikon'dan sonra zensor 3 ile takas yapsaydım böyle olmayacağına adım gibi eminim. Çünkü sound olarak Dali soundunu seviyorum ben mesela.

    Zensor konusuna gelince dediğiniz gibi göreceli kavramlar. Sonuçta bahsi geçen hoparlörler hep giriş seviyesi. Yani biri diğerinden çok daha üstün olması beklenemez kaldı ki yorumlardan farklı kullanıcılardan başarılı sonuçları var. Farkı sınıf yaratır. Zannedersem q acoustics ve missionda da hep giriş seviyesine yönelik ürün var. Bu sınıfta Zensor 3 muadili hoparlör Heco ve Canton'da var bildiğim.

    Ben illede bir giriş seviyesi alınacaksa İskandinav markalarından tercih ederdim. Audio Pro addon c5ten aldığım sese inanamıyorum mesela hala. En ufak üründe bile başka markalarda olmayan bir şeyler var. Dert yok tasa yok adamlarda bırakın da cihazları iyi olsun




  • atalayalper kullanıcısına yanıt
    Hocam bi onkyo hakkına bilgi vermemişisn :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marantz pm6005 amfi ve Elac B5 hoparlörlerim var. Hoparlör kablom Audioquest X2. Herhangi bir kaynak cihazım olmadığı için şimdilik Xperia XZ1'i (3.5mm to RCA) standart bir kablo ile bağlayıp müzik dinliyorum. Beni bundan sonra atılacak adımlar konusunda (DAC, kaynak cihaz, kablo vs.) konusunda yönlendirirseniz memnun olurum. Saygılar.
  • Dali kolonların tüm modellerinin tamamına yakını orta alt frekansları çok aşırı şişiren kolonlar. Seven için sorun yok. Ama herkes sevmez. Bu noktaya dikkat etmek gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu mesajı yeni fark ettim, bende de audio pro addon t5 var cidden çok fena çalıyor ebat olarak da çok büyük değiller ve bass sürücüsü sadece 4" ama çıkan sesin niteliği ve büyüklüğü kesinlikle çok çok iyi. Bu arada bir önceki taşınabilir hoparlörüm bowers&wilkins zeppelin air idi. Audio Pro iki senedir bu modelle en iyi bt hoparlör seçiliyor what hifi başta olmak üzere çeşitli inceleme yapan siteler tarafından.
    Ayrıca Audio Pro Addon T14 dinlemenizi tavsiye ederim şaşkınlığınız iki katına çıkar dinlediğinizde eminim.
  • hyperborea61 H kullanıcısına yanıt
    Elac B5 ve marantz uyumludur bende de mevcut şu anda bu model.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.