Şimdi Ara

MARANTZ Ev Sinema Sistemleri (Genel Konu) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.249
Cevap
42
Favori
128.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Marantz Ev Sinema sistemlerinde diğer firmalar kadar DSP efekt uygulamadığı ve parlak bir ses vermediğinden bahsedilir. Bütçeme göre İyi bir hoparlör almayı planlıyorum ve arkadaşımdaki yamaha receiver ile farklarını yorumlayıp buraya yazacağım.
  • Hoparlör seçim işi kafamı kuracalamaya devam ediyor. Piyasada B&W - Focal - Monitor Audio - KEF - Polk Audio'nun bazı modellerini dinledim. Dinlediklerim arasında Monitor Audioları daha fazla beğendim diyebilirim. Ancak Fiyat/Performans kafamı kurcalamıyor değil. EN son MA RS6-RX6-RX8 karşılaştırması yaptım. RX serileri RS'lerden biraz daha pahalı, ancak bana göre daha güzel görünen hoparlörler. RX8'in bass performansı çok daha iyi. (Kulağımı iyi eğitemediğim için diğer detaylar çok net değil,dinledikçe kulak alışıyor çünkü.) Ancak fiyatıda bir o kadar fazla. MJ Acoustics marka bir subwoofer'ı kısa süreliğine olsada dinleme şansım oldu. Hoşuma gitti diyebilirim. Ancak bu işi bildiğini düşündüğüm bir kaç kişi Subwooferı , Stereo Müziğe entegre etmenin güçlüğünden bahsettiler. Konumlandırma-Ayarlar gibi. Cebimdeki paraya göre Aklımda RS6-RX6 + MJ Acoustics ile almak veya sadece RX8 almak var. Ne dersiniz, Hangisi daha mantıklı bir seçim olur.

    Düşündüğüm Subwoofer budur.http://www.whathifi.com/Review/MJ-Acoustics-Pro-50-MkII/




  • Arkadaşlarınız çok doğru söylemiş, subı entegre etmek çok zor oluyor gerçekten stereo bir sisteme. 30-40 m2 arasında kullanılacak ise rs8 veya rx8 bas performansı tatmin edici olur diye düşünüyorum. sonuçta ben silver sersinin baslarında bir eksiklik veya geride kalma durumu gözlemlemedim aksine pas performansları memnun edici diyebilirim. şu an 100 m2 alanda denon avr-3310, önlerde rs8 arkalarda rs6 kurduk bir akrabama subı devreden çıkarttığım durumda bile rahatsız edici bas eksikliği hissetmiyorum açıkçası.
  • MA RS6/RS8 sasirtici guclu baslari ile one cikarlar. RS6 dinledim Marantz stereo amfi ile ve baslar son derece tatminkardi.

    bu arada ben bu 100 m2 alana takildim, nedir bu ya acikhava sinemasi mi


    quote:

    Orijinalden alıntı: kdundar

    Arkadaşlarınız çok doğru söylemiş, subı entegre etmek çok zor oluyor gerçekten stereo bir sisteme. 30-40 m2 arasında kullanılacak ise rs8 veya rx8 bas performansı tatmin edici olur diye düşünüyorum. sonuçta ben silver sersinin baslarında bir eksiklik veya geride kalma durumu gözlemlemedim aksine pas performansları memnun edici diyebilirim. şu an 100 m2 alanda denon avr-3310, önlerde rs8 arkalarda rs6 kurduk bir akrabama subı devreden çıkarttığım durumda bile rahatsız edici bas eksikliği hissetmiyorum açıkçası.




  • Müstakil bir evin salonu...
  • o da iyiymis..


    quote:

    Orijinalden alıntı: kdundar

    Müstakil bir evin salonu...
  • Amaç hem RS6 ve RX6'nın baslarını bir adım öteye taşımak hemde + Ev sineması için subwoofer kullanmak . Bu sebeple RS-RX6 ile RX8 arasındaki fiyat farkını subwoofera harcama fikri kafamda oluştu. RS6 850 RX6 1000 RX8 1300 pound liste fiyatlarına sahip.
  • Söylediğim gibi bir adım ileri taşınması gereken baslara sahip değil rs veya rxler. ayrıca basları ileri taşımak isterken aşırı şişkin, uyumsuz, asenkron baslarada sahip olabilirsiniz. film seyretmek için kullanılacaksa tabiki sub gerekli 2.1 veya 5.1 yapmak için. ancak stereo için sub entegre etmek ciddi anlamda zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdundar -- 11 Aralık 2009; 9:36:33 >
  • Bir adım öteden kastım RX8'in baslarının RX6'ya göre bir adım ötedeydi diyebilirim. (Gömlek değilde :-) ) Kafamı kurcalayan konu henüz bir stereo amfiye sahip değilim, RX8'in 750 TL'lik fiyat farkına değip değmeyeceği kafamı kurcalıyor. Dinleme alanı şu an 25-30 m2 arası birşey. Bu hoparlör iyi çalmak için daha geniş bir oda istermi?
  • Monitor Audio da size gerçekten fiyat farkına değecek bir ürün tavsiye edeyim.

    RS-BR gibi serileri bırakın imkanınız varsa GS serisine bakın. Test etme imkanı bulursanız ne demek istediğimiz anlayacaksınız.
    Fiyat Rs serisinin üzerinde fakat genel ses performansıda Rs serisinin oldukça üzerinde. Üstelik görsel olarak birbirlerine bu kadar benzedikleri halde Gs serisinin sürücüleri üzerindeki yive benzer doku ve o sürücülerden çıkan derli toplu dolgun alt frekanslar inanılmaz keyif verici.

    Tabi bu kadar parayı Gs serisine vereceğime b&w 683 veya birazdaha katkıyla cm serisi alırım diyenlerin seslerini duyar gibiyim :) Fakat bunu demeden önce Gs serisini gidip dinlemenizi öneririm. Neredeyse her türlü sesi çıkartabilecek gibi çalışıyorlar. Dağa taşa toprağa heryere sürülerbilir bir otomobil gibiler.

    Ama illa sadece müzikal ses arayanlar olursa Gs serisindende hoşlanmayabilirler. Biraz sert gelebilir.
    Ben Marantz ile dinledim, Cayin ile dinledim. her ikisiylede oldukça iyi çaldılar. A class dada dinledim B class dada dinledim son derece dirençli ve güçlüydüler. Ama gelin görün ki çok beğenmeme rağmen fiyatı Rs serisinin 1.5 katından fazlaydı. Tabi güncel fiyatlarını bilemiyorum. Sanırım GS60 ı dinlemiştim ve fiyatı 2000 sterlinden pahalıydı




  • PL300 aldım, henüz ulaşmadı.

    Yeni sistem bileşenlerim.
    A) Marantz sr8500-MA PL300 (front) Canton as 200 sc (belkin kablo ) Wf evo 40(sur) Dali blue sc7 Toshiba EP30HD-DVD sony dvp590 humax 2000 hdci Pioneer 436 RXE Plazma Pioneer CT-W208R Denon dcd2000ae
    Kablo; Guze Bi-Wire MA PL300, monster surround, audioquest center
    B) Yamaha 861ti 4XTannoy mx1 Tannoy mxc sony uydu hop. (back sur) samsung a200c ve vestel dvd, sony wega 70 ekran ps2 sony pasif sw
    C) Sony str-db 940 qs tannoy mx1 mxc sony uydu

    Ayrıca sistem kablolarında ciddi iyileştirme yaptım.
    Denon CDPlayer ı ve Canton u Teknika dan aldığım belkin pure av kablolarla ve Optirius güç kablosu ile bağladım, sistem beklemediğim ölçüde değişti.
    Ayrıca Teknika 'nın bulduğu PL300 ü aldım.
    Teknika'ya, Sertaç Bey'e ve PL300 ü aldığım arkadaşa teşekkür ederim.
  • 25 m2 odada kullanacak olsam ben şahsen rs6 tercih ederdim. (rx6 yı 30 dk gibi bir süre dinleme fırsatım oldu onun için çok net yorum yapamıyorum) işin içine film izlemekte giriyorsa sub tabi ki düşünürüm, ancak stereo da bu subı kullanmam.

    RS ve GS serisi arasında çok ciddi fiyat farkı var ki neredeyse liste fiyatları arasında 3 kata yakındır bu fark. GS fiyat range ine girildiği zaman bu sefer çok farklı alternatifler çıkıyor ortaya, o fiyat aralığında ben şahsen GS tercih etmem.
  • GS sersini çok merak ettim. bu topikte açılması gereken konular var ha gayret arkadaşlar.

    @bwhishark hayırlı olsun amplin. nihayet diyebilirsin yani.
  • Stereo sistemde bir subwoofer entegre etmek deveye hendek atlatmak ile aynı şey.

    Stereo sisteme bir subwoofer, monitor bir hoparlör kullanırken yada 2.1 sinema yapılacaksa akla gelecek bir şey. RS6 veya RX6 yada üstü seri kullanırken subwoofer alma ihtiyacı duyuyorsanız zaten yanlış hoparlör bakıyorsunuz anlamına gelebilir. Daha sert sunumlu daha alt frekans vurgusu kuvvetli olan JBL, Klipsch gibi hoparlörleri denediz mi merak ettim?

    Birde neden bass ses istiyorsunuz? Sahnemi gövdesiz kalıyor, punch mı eksik? Bunu iyi tanımlarsak sanırım daha iyi yönlendirme mümkün olabilir.
  • JBL ve Klipsch dinlemedim. Bass seslerin öne geçmesi baskın gelmesi gibi bir düşüncem yok. Akustiği iyi olmayan bir yerde 803S dinledim , kulaklarım onunla kıyas ediyor belki, baslarını daha çok beğendim diyebilirim. Maksat biraz ona yakın bir karakter elde etmek. JL AUDIO veya VELODYNE gibi başarılı bulunan subwooferlardada durum böyle herhalde. Peki ayarın zor kısmı nedir ? Faz - Çıkış gücü gibi ayarlar yapabiliyoruz. Konumlandırma bir etken mi? Downfiring veya frontfiring olması etkiler mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bwhiteshark -- 11 Aralık 2009; 22:32:32 >
  • aklıma ilk gelen zorluklar, konumlandırma, faz, gecikme, db kontrolü, belirli frekanslarda aşırı yoğunluk. basit bir soru belki ama zorluğun bir kısmını anlamanıza yardımcı olur, front hoparlörünüzden gelen bir davul sesi belli bir gecikme ile subınızdan da gelirse ne olur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdundar -- 12 Aralık 2009; 2:00:29 >
  • Sistemimde yapacagim terfilerin/degisikliklerin ilk ayagini gerceklestirerek avr'de degisiklige gittim ve Marantz SR6004 aldim. Cok yeni bir model olan bu cihazla ilgili yorumlarimi asagida bulabilirsiniz. Once cihazin resimleriyle baslayalim ;

    MARANTZ Ev Sinema Sistemleri (Genel Konu)

    MARANTZ Ev Sinema Sistemleri (Genel Konu)


    Simdide one cikan ozellikleri ;

    7.1 Kanal 110W x 7 (8 ohm)
    Dolby True HD, Dolby Digital Plus, DTS HD, Dolby Pro-logic IIz
    Audssey Dynamic EQ and volume
    4 in / 2 out HDMI
    Ipod/Iphone compatible input
    Bluetooth adaptoru (RX101)
    M-DAX


    Rakip urunler : Denon 2310, Onkyo 707/807, Pioneer LX52, Yamaha RX-V1065
    (Rakiplerle bir karsilastirma yazisi degil sadece bu urunlerden birini almayi dusunenlere yardimci olmasi amaci ile diger markalarin ayni siniftaki urunleri belirttim)


    Yukaridaki 5004'de gozuktugu gibi kutu icinden kutu cikiyor. Cihazin ambalaj korumasi cok kuvvetli, orjinal kutusuyla bir tasima soz konusu oldugunda bir risk olmadan rahatlikla tasinabilir. Cihaz ile gelen aksesuarlar uzaktan kumanda, Audssey mikrofunu, Bluetooth adaptoru (SR5004 de opsiyonel) ve FM anten. Cihazin iSR5004 e gore farki on panel bir kapakla gizlenmis. Kapak kapali durumda on panelde power dugmesi, ses ve input secici mevcut. Kapakli panelde Kulaklik, Audssey mikrofon girisi, USB girisi, S Video girisi, AUX girisi, digital giris ve bir takim menu secenkleri mevcut. Bluetooh adaptor girisi arka panelde bulunuyor. Bu adaptor ayni zamanda Infrared Remote ozelligine sahip, buda cihazi kapakli bir dolap icinde muhafaza etme imkani sagliyor. Kapak kapatildiginda cok sade bir goruntusu var, istenildigi takdirde display panelde de off konuma getirilip kullalinabiliyor. Kumandasi gayet kullanisli, ufak birde displayi mevcut.

    GUI sade ve kullanimi kolay. Audssey ile 6 noktaya kadar olcum ile kalibrasyon yapilabiliyor. Subwooferin mesafesi bir turlu dogru hesaplayamadi (1 metrelik sapma yapiyor) digerleri asagi yukari dogru. Cihazi secmendeki nedenlerden biri 2.inci HDMI out’a sahip olmasi. Ayni anda iki cikis birden kullanilamiyor fakat kumandadan tek tus ile projeksiyon ve tv arasinda gidip gelebiliyorum.

    Cihazda networking/internet baglantisi mevcut degil ama bluetooth aparati ile geliyor. Bluetooh ozelligi olan bilgisayarinizdan veya telefonunuzdan muzik, radyo vs stream edebiliyorsunuz. Gayetde basarili ve kesintisiz calisiyor. Bilgisayar ve telefonla denedim ikisindede sorunsuz calisti. Hatta bilgisayari yan odadan kullandigimda bile bir sorun cikarmadi. Internet ustunden artik cokca radyo dinlemeye basladim. Iphone'i henuz test edemedim, esimin seyahatten donusunu bekliyor.

    6004'de bulunan M-DAX basit anlamda bir auto eq - dusuk ve yuksek frekanslari yukseltiyor. M-DAX 44,1kHz ve 48Khz digital sinyaller ve tum analog siynallerle calisiyor. Analog bir sinyal M-DAX'le islenirse, sinyal ilk once digitallestiriliyor. sonra DSP bu sinyali isliyor ve en sonundada 6004'in DAC bu sinyali tekrar analog'a ceviriyor. M-DAX'in yarari hoporlorlerde veya kaynakta olabilecek kusurlari duzeltmesi (Bu kisimlar ceviri oldu )

    Evet gelelim merakla beklenen performansa. Ilk once kaynaklari yazayim. Marantz DV6001 DVD player, PS3 ve Tannoy Arena Ev Sinema Paketi (resim ekliyorum)

    MARANTZ Ev Sinema Sistemleri (Genel Konu)


    Goz onunde tutulmasi gereken, performans yorumum ayni kaynaklarla daha once kullanmakta oldugum Onkyo 606 ile karsilastirmadir. Ayni zamanda Onkyo 606'in Marantz SR6004 muadili olmadiginuda unutmamak gerekir. Sinema performansi ile baslarsak. Marantz ile Onkyo arasindaki ilk fark Onkyo'in daha dinamik (dogru tabirmi yoksa daha sert veya keskin mi demem gerekir) bana gorede daha yorucu, gurultulu bir ses vermesi. Marantz sanki daha kontrollu ve smooth ses veriyor. tabiki bu tercih meselesi. Ikinci farkettigim, surround etkisinin tam anlamiyla surround olarak gelmesi. Belkide Marantz da daha iyi bir kalibrasyon yaptim ama Onkyo'da sanki on kanallar ile arka kanallar birbirinden bagimsiz calisiyordu, Marantz da ise onden arka kanallara gecislerde devamlilik cok iyi.

    Stereo performansa bakarsak ve elimdeki hoporlorlerin ev sinema hoporlorleri oldugunu tekrar belirterek cok saglikli bir yorum yapilmayabilir. Ama Onkyo 606 ile kiyasladigimda olumlu bir performansa artisi gordum. Marantz'da baslar daha kontrollu, tizler daha temiz. Onkyo daha onde calardi, Marantz ise daha geride veya olmasi gereken yerde caliyor. Bunlar dogru tabirlermi bilmiyorum ama benim gorusum bu yonde. Performansda bir artis gordum, Marantz stereo amfide calan sound'e benzer bir sound tabiki var ama kesinlikle stereo ile kiyaslamamak lazim. Birde 6004'i bir cift stereo kolon ile dinleyip aslinda yorumlamak lazim.

    Butun herseyi toparlarsak Marantz 6004 gerek sinema gerek muzik icin satin alinabilecek avr'lerden biri. Ben memnumum ve bu sinifta avr arayisi olanlara cihazi incelemelerini ve dinlemelerini tavsiye ederim.




  • Archer75 tekrar hayırlı olsun. Beklediğim anlatım ve yorumların için teşekkürler. AVR nin stereoda da menun etmesi çok güzel bence. Aradığını bulduğuna sevindim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Archi 67

    Archer75 tekrar hayırlı olsun. Beklediğim anlatım ve yorumların için teşekkürler. AVR nin stereoda da menun etmesi çok güzel bence. Aradığını bulduğuna sevindim.



    Hani merak etmiyor değilim ki eğer denon yerine Onkyo alsaydınız yine marantz avrlerle ilgilenirmiydiniz?
  • Archi67, tesekkurler. arti bir performans degisimi oldu ama nihai hedef stereo amfi + 1 cift kolon. Marantz 6004'i tercih etmemde 2.inci HDMI out olmasi cok onemli rol oynadi, eger bu benim icin bir kriter olmasaydi bende Denon 2310 alabilirdim. Biliyorsun stereo'dada Marantz dusunuyorum, boylece kare asi tamamlarim (avr, stereo amfi, dvd player, cdp)

    bu arada bir akdasimda RS6 ile NAD BEE355 kullaniyor ve cok memnun. Gecende dinlemeye gittim ama cocugu uyudugundan cok kisik sesle biraz dinleti yaptigim icin Marantz stereo amfi ile karsilastirma yapamiyorum.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Archi 67

    Archer75 tekrar hayırlı olsun. Beklediğim anlatım ve yorumların için teşekkürler. AVR nin stereoda da menun etmesi çok güzel bence. Aradığını bulduğuna sevindim.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.