Şimdi Ara

Marea'nın Rölantide Yüksek Devir Sorunu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
5
Favori
116.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir kabloya iki lehime 50tl çok fazla. Ayrıca ankarada olmayan arkadaşlar nasıl yapacak bu işi. Selamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin_kaya -- 24 Ağustos 2010; 12:26:08 >
  • arkadaşlar ben eskişehirdeyim 2000 marea sx var ve bu dediklerinizi yapabilecek bir usta bulamadım allah aşkına yardım edin deliricem bu rolanti sorunu çok sinir bozucu eskişehirde bu işi yaptıran biri varmı yada bu işi yapabilecek tanıdık ustası olanlar yardım lütfen
  • bende lehim yaptırdım. Bakalım ne olacak. Problem hallolacak mı?
  • Arkadaşlar merhabalar. Benim de Fiat Bravo'm var. Stop etme ve tekleme gibi problemlerle karşılaşıyordum gidip sente ayarı yaptırdım ancak bu kezde stabil olmayan devir problemiyle karşılaştım. Bunu çözebilecek tanıdığınız(daha önce yapmış olan varsa) usta var mı acaba İstanbulda ?

    Şimdiden teşekkür ederim.
  • istanbulda bile bulamıyorsanız hiç bulamayız. İstanbulda bu işin piri var. Durun bağlantısını bulayım size.

    http://www.kantarci.com/

    Serdar kantarcı bey var. Mareanın kronik rolantide devir problemine çözüm önerileri var.

    Selamlar.
  • İstanbul'da bile bulamamak değil ama bu. Arabanın teknik konularından çok fazla anlamam bi çoğunuz gibi problemi de kendim halledemem fakat kötü işçilikle nasıl sonuçların çıkabileceğinin ekstra ekstra masrafların çıkabileceğinin arabanın sentesinde problem varsa motorun komple değişmesini gerektiğini iddia edebilecek düzeyde ustalar oldugunu da biliyorum. Bu yüzden tavsiye edebileceğiniz güvendiğiniz bu işi daha önce yapmış hatta sizin adınızı verip daha iyi hizmet alabileceğim usta var mı diye sordum açıkçası.

    Teşekkür ederim şimdiden =)
  • Abi Ataşehir bana çok uzak kalıyor... Avrupa'da yok mudur böyle güvenilir biri ?
  • Bu gün Fatih'te bir elektrikçiye gittim. Adam aynı zamanda üst komşum ve bana ben bilmiyorum diyemediği için yok öyle bir şey imkansız falan dedi. İnternette böyle böyle yazıyor dediğimde klasik cahil tepkisi "INTERNETTE GÖRDÜĞÜN HER ŞEYE İNANMA HEPSİ YALAN" cevabıyla karşılaştım. İşte bu yüzden bildiginiz veya bu işi daha önce yapmış olan elektrikçi arıyorum :)
  • Bende elektrikçiye gittiğimde aynı tepkiyi aldım. Adam ben yapmam sana önerene git yaptır dedi yaa. Ya bir lehim atacaksın parasıyla değilm i dedim. Adam yapmam dedi. Bak yap dedim hem öğrenmiş olursun!!!!

    Adamın elinde bir marea vardı. Aynı problemden gelmiş, 450tl sini almış ayak üstü. Baktım kelebek gövdesini değiştirmiş. TAbi yapmazsın dedim. Gittim başka bir elektrikçiye zorla yaptırdım. Trabzondayım bu arada.
  • Bu işte en iyisi kantarcı. Telefon edin. forumdan buldum sizi deyin. Herkes onu öneriyor. İstanbulun neresinde olursanız olun, telefon ile arayıp randevu alıp ona gidin derim ben.
  • Bravo ya yapmış olan varsa resimli veya ayrıntılı bir şekilde anlatırsa sevinirim arkadaşlar.
  • istanbulda kantarcı yapıpta rezil edenleride gorduk uyduruk yapmıslar yapabılırseniz kendiniz yapın daha iyi
  • nasıl yapcaz peki tam detaylı olarak anlatabilirmisiniz
  • merhaba millet bendede 98 marea elx var ve arabayı boşa aldığımda önce devir neredeyse ''0'' a düşüyor sonra yeniden 800 e yükseliyor. araba çok sık stop etmiyor ama bu sırada arabanın motoru titriyor bende süratli giderken stop edecek diye titriorum. Bu kablo olayı çözermiki? ve ben baktım tam siyah bi kablo yok orada üzerinde siyah çizgi olan bi kablo var morun yanında benimki gibi değişik renkte kablo olan varmı yardımcı olursanız sevinirim. bu durum uykularıma giriyor cumartesi yapmaya çalışacağım. Renk konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
  • Usta senin aletin aynısını bende kullanıyorum. 98 ELX. Tam tarif ettiğin problem benimde başıma geliyor. yüksek hızda giderken bir şey olmaz korkma. Vites değiştirirken genelde yapıyor bunu. kablo yöntemi keisn çözüm diyorlar ancak bir karburatörcüye gidip kelebeği temizletmekte de fayda var. Siyah kablo kesin vardır. 4lü kabloya bakacaksın onda siyah var. Yalnız iyi bir elektrinikçiye git. ben gittiğim adamdan memnun değilim. ben ısrar etmesem lehim bile yapmayacaktı. zaten zorla yaptırdım. onu doğru yapıp yapamadığnı da tam bilmiyorum.
  • Bu arada üçlü olan fişmiş. bir önceki sayfada fotoğrafları var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin_kaya -- 30 Ekim 2010; 0:20:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samet

    boğazı değiştirmeye gerek yok rölanti sensörü soketinin wd40 ile temizlenmesi ve boğaz kelebeğinin güzelce temizlenip iyi bir adaptasyon yapılmasından sonra bu sorun ortadan kalkıyor...özellikle lpg ile ortaya çıkan bir problem bu...

    Evet daha çok LPG taktırılan araçlarda meydana çıkıyor bu sorun...LPG'de enjektör çıkması yada enjektör fazla püskürtme sonucu rölant'ta sorun çıkıyor.Kendi aracımda aynı sorunu yaşamıştım ve Atiker servisi rölant'ı düşük yada yüksek durumlarda benzine al demişti...Ama sen boğaz kelebiğini bir temizlet bence bin lira vermeye ne gerek var
  • Aynı sorun benim 97 marea da da var İZMİR de bu sorunu halledebilecek usta biliyorsanız bilgilendirirseniz sevinirim
  • 1 ay kadar önce benim bravo'da da bu sorun vardı. Yaklaşık 2 hafta sürdü
    Hiçbir şey yapmadım ve sorun kendiliğinden geçti. Nasıl ve neden hiçbir fikrim yok
  • selamun aleyküm arkadaşlar bu sorun benim mareada var ama stop etmiyor.sadece rölentide gezinme yapıyor,özellikle ilk çalıştığı anda ısınma aşamasında belkide normaldir ha benim ki.Neyse siyah kaploya ek yaparak bu işi çözen arkadaşlar lütfen paylaşsın sonuç olumlu ise bende çekeyim ek kabloyu.Benim uğraşavak zamanım hiç olmuyor da işe yararsa ekstra bir vakit ayırayım.saygılar
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.