Şimdi Ara

Marketten aldığım hindistan cevizini çimlendirdim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ocak 2017'de marketten aldığım hindistan cevizini, internette izlediğim birkaç videodan etkilenerek çimlendirmeyi denedim ve aradan geçen 1.5 yılda baya baya hindistan cevizi ağacım oldu. Şu an topraktaki gövdeden ölçtüğümde boyu 1 metre 30 cm.

    Yetiştirmek isteyenlere de yardımcı olabilirim zira tutturmak için birkaç tane hindistan cevizini heba etmeniz gerekebilir. Ben 5. denememde tutturdum.

    Marketten aldığım hindistan cevizini çimlendirdimMarketten aldığım hindistan cevizini çimlendirdim







  • Öncelikle içi bol sulu ve uçları hasar görmemiş hindistan cevizi seçmek önemli. Daha sonra cevizi 3-4 gün su dolu bir kase içerisinde bekletin suyu çeksin. Ardından cevizi ağzı kapanabilen bir buzdolabı poşeti içerisine yerleştirin ve içine 1 çay bardağının 4te 1i kadar su koyun ve poşeti tamamen kapatarak sürekli sıcak olabilecek bir yere koyun. Güneş önüne koyabilirsiniz şu sıralar havalar sıcak malum. Kışın kaloriferin üzerine bir kase aracılığıyla koyabilirsiniz. eğer 1-2 hafta içerisinde üç delikten birinde beyaz nokta gibi bir şey çıkmıyorsa cevizi kırıp yiyebilirsiniz. çıkıyorsa çimlenme süreci başladı demektir. içerisindeki su eksildikçe biraz ekleyin 2-3 günde 1 defa da 1 saat kadar poşetin ağzını açık bırakın hava girsin. ara ara ceviz küflenebilir normaldir böyle bir durumda cevizi çıkarıp yıkayın deliklere sakın zarar vermeyin. tekrar geri koyun. Deliklerden çıkacak olan beyaz nokta bir süre sonra büyüyerek yeşil bir hal alacak ve kök vermeye başlayacak. toplamda 3-4 ay kadar cevizin buzdolabı poşeti içerisinde kalması gerekiyor. Buraya kadar gelebilirseniz bana tekrar yazın gerisi en kolay kısmı yardımcı olurum :)

    Başarılar :)
  • Sizden gördükten sonra gaza geldik eşimle. Denemelere başlama kararı aldık. Öncelikle nereden başlamalıyız? Tavsiyelere açığız 😀

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben aynı şekilde ananas ekmiştim çimlendi sonra bakamadım çürüdü ananasta deneyebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meaculpame

    Sizden gördükten sonra gaza geldik eşimle. Denemelere başlama kararı aldık. Öncelikle nereden başlamalıyız? Tavsiyelere açığız 😀
    Öncelikle içi bol sulu ve uçları hasar görmemiş hindistan cevizi seçmek önemli. Daha sonra cevizi 3-4 gün su dolu bir kase içerisinde bekletin suyu çeksin. Ardından cevizi ağzı kapanabilen bir buzdolabı poşeti içerisine yerleştirin ve içine 1 çay bardağının 4te 1i kadar su koyun ve poşeti tamamen kapatarak sürekli sıcak olabilecek bir yere koyun. Güneş önüne koyabilirsiniz şu sıralar havalar sıcak malum. Kışın kaloriferin üzerine bir kase aracılığıyla koyabilirsiniz. eğer 1-2 hafta içerisinde üç delikten birinde beyaz nokta gibi bir şey çıkmıyorsa cevizi kırıp yiyebilirsiniz. çıkıyorsa çimlenme süreci başladı demektir. içerisindeki su eksildikçe biraz ekleyin 2-3 günde 1 defa da 1 saat kadar poşetin ağzını açık bırakın hava girsin. ara ara ceviz küflenebilir normaldir böyle bir durumda cevizi çıkarıp yıkayın deliklere sakın zarar vermeyin. tekrar geri koyun. Deliklerden çıkacak olan beyaz nokta bir süre sonra büyüyerek yeşil bir hal alacak ve kök vermeye başlayacak. toplamda 3-4 ay kadar cevizin buzdolabı poşeti içerisinde kalması gerekiyor. Buraya kadar gelebilirseniz bana tekrar yazın gerisi en kolay kısmı yardımcı olurum :)

    Başarılar :)




  • 3-4 ay kısmı gözümü korkutmadı değil aslında ama 1-2 haftayı beyaz noktayı görmwk için bekleyebilirim. Eğer noktayı görürsemde gerisi gelir heralde. Toprağa geçirmek için mevsim olarak en uygun mevsim nezamandır sizce. Mevsime uygun düşecek şekilde süreci başlatmış olayım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meaculpame

    3-4 ay kısmı gözümü korkutmadı değil aslında ama 1-2 haftayı beyaz noktayı görmwk için bekleyebilirim. Eğer noktayı görürsemde gerisi gelir heralde. Toprağa geçirmek için mevsim olarak en uygun mevsim nezamandır sizce. Mevsime uygun düşecek şekilde süreci başlatmış olayım
    Toprağa geçirmek için uygun bir mevsim yok :) çünkü hindistan cevizi Türkiye'de zaten açık alanda yetişmesi mümkün olmayan bir bitki. Yıl boyunca 20 derece üzeri ısı ve çok fazla güneş ışığı istiyor. Sürekli olarak nemli ve sıcak bir ortamda olduğu sürece saksıya her an alınabilir. fakat 4 aydan önce geçmemeli. Saksıya geçtikten sonra sürekli güneş ışığı almalı yoksa bitki ölür.
  • Baya güzel de bu ağaç kaç metre büyüyecek? Evin içinde büyümez ki. Eninde sonunda bir bahçeye, toprağa dikmeniz gerekmeyecek mi?
  • Civitas Terrana kullanıcısına yanıt
    Geçtiğimiz Şubat ayında Sri Lanka'ya gitmiştim. Oradakiler anormal derecede uzundu. 1-2 yıla eve sığmayacağı kesin. Muhtemelen büyük bir seraya vereceğim. Türkiye'nin en güneyinde bile açık alanda kış mevsimini çıkaramaz.
  • İleride meyve alınabilir mi acaba?
  • Askaparta kullanıcısına yanıt
    Bitkinin 5 yaşında meyve verdiği bilgisi var ama ev ortamında meyve verir mi vermez mi bir fikrim yok. Bendeki 3 yaşında oldu baya sağlıklı görünüyor.
  • kutsalangemon kullanıcısına yanıt
    Güzel maşallah. Bakalım ileride ne göreceğiz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yeni açtığım YouTube kanalında da nasıl yetiştirilebileceğini anlattım. İsterseniz buradaki adımları da takip edebilirsiniz. Link



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutsalangemon -- 9 Mayıs 2020; 21:20:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.