Şimdi Ara

Marvel'ın müslüman süper kahramanı beyaz perdeye geliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
3
Favori
4.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Isaaagğgğ

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bizim türbanlı bacılarımıza gökten yıldırım , yerden roket fırlattılar is loading...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hazreti Bruce Wayne

    Yorumlara baktım da kendimizi ne kadar ezik görüyormuşuz dedim yorumları yapanlar müslüman olmadığı için mi öyle yazdılar onu da anlamadım.
    Adamların çoğunluğu hristiyan yahudi olup süper kahraman olabiliyorken müslüman neden olmasın beddua edip taş atıyormuş hristiyan süper kahramanlarda şeytan çıkartıp isaaağğğ diye ortalıklarda geziniyordu zaten gereksiz herif
    Tatlı su Müslümanı olursa olur, ehli sünnet bir Müslüman kadından nasıl kahraman olacak söylesene. Başı açık bir kadın, uçarken ya alttan bakarlarsa bu kadına, kadın avret değil midir? Ne işi var sokakta elin adamlarıyla uğraşıp onları yakalıyor? Kadın başına adamlarla uğraşırken fitne çıkmayacağı ne malum? Bir bakmışsın alev parlamış, karnı dolmuş. Şaka gibi ya sex kölesini süper kahraman yapacaklar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 15 Mayıs 2018; 20:48:43 >




  • Hristiyan veya Yahudi süper kahraman var mı ki?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Karacarsaf veya Turban li olmamasi ilginc :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: simbolmina

    Bu mesaj silindi.
    Her fırsatta islami değerlere saldıranlar ve dalga geçenler hastalıklı olmuyor değil mi?



    Değerler sizin değerleriniz olmadığı için yapılanın saldırı ve aşağılama olmadığını düşünmek ise sizin eksikliğiniz.



    Türkiyede medeni ve çağdaş diye geçinen güruh ancak kendine medeni. Avrupalı muhafazakarlardan bir farkı yok aslında.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thanos gibi güya tanrı olan rezil bir karakter bile bir kahraman olabiliyorsa Müslüman bir süper kahraman hayli hayli olabilir.

    Hatta ben olsam bu müslüman karakteri en güçlü kahraman yapardım.

  • İnsanların “saldırdığı” seyler gayri insani ve çağdaş dünyanın uzun süre önce terk ettiği uygulamalar, bagnazlik ve gericiliktir. Kim iyi bir şeyi eleştirmiş? Bugün kendini din önderi, Halife diye pazarlayanlar bile islamin değişmesi gerektiğini öne sürmeye başlamıştır. Seriatci ülkeler islamla yüzleşmeye başlamışken islamin değerlerinden bahsetmeyin. İslamin değeri kadını kolelestirmek, eşitsizliği meşrulaştırmak, kula kulluk ettirmektir. Buna ses çıkarmamak, bununla mücadele etmemek asıl hastalıklı olan tutumdur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tostumm

    Tatlı su Müslümanı olursa olur, ehli sünnet bir Müslüman kadından nasıl kahraman olacak söylesene. Başı açık bir kadın, uçarken ya alttan bakarlarsa bu kadına, kadın avret değil midir? Ne işi var sokakta elin adamlarıyla uğraşıp onları yakalıyor? Kadın başına adamlarla uğraşırken fitne çıkmayacağı ne malum? Bir bakmışsın alev parlamış, karnı dolmuş. Şaka gibi ya sex kölesini süper kahraman yapacaklar.

    Alıntıları Göster
    Çok komiksin kardeşim bi sen bi cem yılmaz harcanma buralarda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hazreti Bruce Wayne

    Çok komiksin kardeşim bi sen bi cem yılmaz harcanma buralarda

    Alıntıları Göster
    Komik mi? Sen bunlara komik diyecek kadar insanlık dışı olabilirsin ama ben değilim. Sadece olası bir süper kahraman filminde yaşanacak sorunları yazdım. Yazdıklarımı tiye alarak savuşturana kadar cevap ver. Kuran, sünnet, hadis, fıkıha göre itikadı düzgün bir kadından nasıl süper kahraman yapacaklar? Çarşafla suçluları nasıl yakalayacak, adamlarla boğuşurken yabancı adamların etine değmeyecek mi bu kadın, kadının yeri evi değil mi? Şimdi gelip bana reformist din anlayışından bahsetme, başı kapalı altı açıklardan bahsetme, gerçek islam bu değillerle hiç gelme din neyse onu söylüyoruz kabul edersin etmezsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 15 Mayıs 2018; 22:55:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: trufily

    Bu mesaj silindi.
    Dediklerimin yanlış olduğunu ispat edecek elinde bir argüman varsa açıkla, yoksa boş yapma. Komikli görsel atınca, dediklerim havada kalmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 16 Mayıs 2018; 0:41:8 >
  • Hikayesini tam bilmesemde dinle ilgili bişey yoktur diye tahmin ediyorum amaç sadece son yıllarda artan duyar saçmalığını üst seviyeye çıkarmak. Star Wars bile birleşmiş milletlere döndü asyalısından zencisine temaya ters binbir karakter son filmde onlarda müslüman bi jedi çıkarmazlar umarım. Yaptıkları sadece kendilerine zarar vermek. Dine girecek kadar aptal olduklarını sanmıyorum kendilerindeki gibi dalga geçmeyi geçin adını anmaları bile ölüm tehtidlerini getirir. Ciddi anlamda saçmalıyorlar artık bi sonunun gelmesi lazım şu olayların.
  • simbolmina kullanıcısına yanıt
    Kuran’daki emirler ve yasaklar insanlar tarafından belirlenmemiştir dolayısıyla insanlar tarafından değiştirilemez. Birilerinin oluşturduğu algılar ile kendinizce ezberlediğiniz argümanları islama mal edemezsiniz. İnsanların saldırırken niyeti açık şekilde Allah’ın emir ve yasaklarıdır, buna kulp bulmaya çalışmanıza gerek yok.





    Dediğim gibi bu düşünce sahiplerinin medeniliği ve çağdaşlığı ancak kendilerine kadar. Tanımları kendileri yapar; çağdaşlığı, medeniyeti kendileri belirler; doğruları kendileri ortaya koyar ve dışında kalanları kendilerince yobaz, bağnaz, gerici diye yaftalarlar. Bunların da çoğunluğu da boş yetişen yeni nesil. Yoksa aklı başında; müslüman olmadığı halde düşmanlık, kin ve nefret beslemeyen insanlar da var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üfürükçü yeteneği olur ,muhtemelen...Kamala Khan ironiye bak ki üfürükçü tiplemesi vardı Kemal Sunal'ın da :)
    Marvel'ın müslüman süper kahramanı beyaz perdeye geliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 16 Mayıs 2018; 1:15:12 >
  • ohmygod.gif O kullanıcısına yanıt
    Kalırsın, kurban ol benim zekama. Bu dinci tayfa o kadar omurgasız ki karşındakini vurmak için şekilden şekile girer. Ben sanki kalkmışım farklı bir dinin yaşam şeklinden bahsediyorum, orada kuran ve hadislere göre bir kadının edebine yakışmayacağı bir iş olur demek için örnek veriyorum, bu fitne, ateistlere laf söylüyor. Hangi ateist çıktı kadınları kısıtladı da adamlara laf söylüyorsun, savunduğun din hakkında ne kadar bilgin var da kadının özgürce bu işleri yapabileceğini iddia ediyorsun. Annen açıksa büyük ihtimal bir de müslümansa oldu sana süslüman değil mi? kendi seyreltip yaşadığın dinle gerçek dini kuralları değiştiremezsin, varsa elinde böyle olmadığına dair argümanlar tartışalım abuk sabuk laflarla, giflerle bu işler olmuyor. Boş yapma adamsan müslüman kadın nasıl olurmuş, kurana, sünnete, hadiskere, fıkıha göre cevaplarsın. Bunları yok sayıyorsan dinde kendine ne dendiğini iyi biliyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 16 Mayıs 2018; 4:3:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir tane adam akıllı yorum yok koskoca forumda.
  • Müslüman düşmanı turnusolu gibi konu Her zaman demişimdir en tehlikeli yobaz ateist yobazdır diye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Melladin

    Müslüman düşmanı turnusolu gibi konu Her zaman demişimdir en tehlikeli yobaz ateist yobazdır diye
    daha sonra benim bacıma kumpas kurdular beşi birden saldırdılar diye ağlaşanlar bizim hedefimiz,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su ana kadar ailesi veya dini olan super kahraman yokki hiristiyan musevi olsun.ilk musluman değil ilk dine sahip süper kahraman olmus bu.gereksiz zorlama geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında Süper Kahramanların dini olmasını hep yadırgamışımdır. Ama bulunduğu toplum ve okuyucu kitlesi ve aileler sanırım bunda büyük etken. Kilisenin de etkisi vardır tabii. Marvel veya DC evreni olsun, bu kahramanların özellikle Hıristiyan oldukları her zaman vurgulanır. Mesela bütün cenaze sahnelerinde mezar taşlarında Haç vardır. Bu da dini bir semboldür tabii ki. Yani dini hayattan çıkaramazsınız ve illa ki gerçek hayatın fantezisini yaşatırkan de karşınıza çıkar. Eğer bu süper kahramanlar Türkiyeden çıksaydı cenaze sahnelerinde bir hoca ve gömülürken de eller açık Fatiha okuma sahnesi olacaktır. Bunu ortadan kaldırdığınızda okuyucunun kafası karışacak ve hikaye gerçekliğini yitirecektir. Ama koyduğunuzda da ister istemez Süper kahramanın bir dini sınıfı olacaktır. Buradaki kahramanın Müslüman olduğunu vurgulayacak şey Oh My God yerine Oh My Allah diyeceği gibi bazı küçük nüaslar olacağını veya arada bir namaz kılacağını düşünüyorum. Bu da yadırgatıcı değil çünkü bir çok Süper Kahramanın kilisede ve Papaz ile geçen sahneleri de vardır ve bazılarının yaşadıkları evlerde Haç bulunur. Bu da Hıristiyan olduklarına göndermedir aslında.

    Örnek sahne: Logan (2017) XMen serisinin bu filminde finalde Wolwerin ölür ve mezarına bir Haç konur. Her ne kadar X işaretine daha sonra dönüştürülse de süper kahramanın bir Hıristiyan oduğu dini olarak gömüldüğü bu haç ile vurgulanmış olur.

    Ha Müslüman kahramana içerleyen veya yadırgayanların sadece Müslüman kimliği ile alıp veremediği olan kompleksli ateist veya başka bir dinin fanatiği troll yazar olduğu da apaçıktır çok da şeetmemek lazım. İçini boşaltsın gitsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 16 Mayıs 2018; 8:38:34 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.