Şimdi Ara

Mazda'nın SUV'u Mazda CX-5 [ANA KONU] (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
483
Cevap
16
Favori
53.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sayın doctemel Bey,

    Yazdıklarını okurken sanki benim düşüncelerimi ve araştırdığım araçları sırayla sayıyorsunuz gibi geldi bana. Bende şu an siz yaşadığınız düşünce ve endişeleri yaşıyorum. Kısacacı başka araçlar içime sinmediği için en son bu üç modelin arasında kaldım: Audi Q3, BMW X1/X3 ve Honda CRV. Subaru Forester hayranı olduğumu gizleyemem fakat yakıt tükediminden ondan uzak durma tarafındayım. Ama malum hepsinin fiatı yüksek ve yakıt tüketimi soru işareti. Mazdanın ne kadar aksesuarları başarılı olsa da gerçek performans ve güven açısından saydığım modeller karşısında çok geride kalır diye düşünüyorum tabi ki yanlış da olabilirim.

    Sorum şu: siz yaklaşık 1 aydır yeni mazdanızı kullanıyorsunuz halen aynı düşüncede misiniz? merak ettim, ve onu öneriyor musunuz?. Sizin deneyiminiz ve önerilerinizden faydalanmak amacıyla numaramı veya e-mailimi verip sizinle direk irtibata geçme şansım var mı? Ben İstanbulda doctorum.

    Anlattığım modeller arasında öneride bulunabilen var ise memnun kalırım.
    Teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: doctemel

    merhaba,
    Ben yaklaşık 5 aydır yerden yüksek araç kullanma hevesiyle yurt dışı sitelerin forumları dahil sürekli araştırma içindeydim. Araştırma sadece internette takip değil, hemen hemen piyasada olan tüm markaların 4x4 'lerini bizzat görme ve çoğuna test sürüşü yapma şeklinde idi. Kafamdan geçen 100.000 tl altındaki makul sayılabilecek markalara (jeep compassten kia'ya, captivadan, İx35'e, qashqai'dan skodaya, tiquan'dan asx'e kadar ) ait bir araç almak mı? yoksa amannnn alacaksan 170-180.000 tl'ye kadar fiyat aralığı olan yıllarca kullanılabilecek prestij marka bir araç almak mı idi (BMW X3, AudiQ5, Freelander 2, evoque, xc60 tarzı)

    Emin olun yukarıda saydığım tüm araçları gördüm, kimisinde fiyat pazarlığı dahi yaptım. Ancak bunca zaman kararsızlık içinde beklemem de temel sebep 1. kategori dediğim 100.000 tl altındaki araçların hepsini gidip görüp hatta test ettiğimde, hiç bir araç için bir türlü ''HAKİKATEN BU ARAÇ DÜZGÜNMÜŞ, İÇ KAPSAM SÜPER KALİTE, ÇOK BEĞENDİM'' diyemedim. Üstelik hep mantığımı kullanıp ''aman ödeme gücünün olamayacağı lüx markalara dalma, aralarından birini seç artık'' diye sürekli kendime telkinlerde bulunmama rağmen.

    2. kategori olan prestij markalar tabiki pek çok açıdan göze daha hitap ediyordu. ELimdeki nakitin üzerine ciddi bir kredi çekip birkaç yılda prestij aracın kredisini ödemek herne kadar ilk başta çekici gelse de malum TC koşulları insanda güvensizlik yaratıyor, sonradan oturup düşündüğümde biraz daha bekleyeyim bakalım hayırlısı olsun diyordum.

    Şimdi mesajımı okuyan pek çok kişi farlı yorumlarda bulunacak ama neden prestij arabaları beklemeye aldım. Hemen anlatayım:
    a. Evoque hakikaten iç tasarım mükemmel, mutlaka sürüş yapmanızı tavsiye ederim ama dostlar benim hayalim yerden daha yüksek bir araç kullanmak idi. evoque boyutları hayal kırıklığı yarattı, sedan bir araçtan neredeyse farkı yok. Artı şaşırtıcı bir şekilde ÇOK AMA ÇOK BENZİN TÜKETİMİ VAR.
    b. Freelander 2 : Benzinli tercihten başka şansınız yok ve bu sene içinde kasa değişiyormuş. Artı itiraf edeyim aracın ön konsolunun hiç albenisi yok
    3. XC60 : volvo kalitesi tartışılmaz ama alacağım aracın full donanımlı olanını istediğimde fiyat oluyor 160.000. artı aracın dışı her nekadar göze hoş gözükse de ön konsol bir AUDİ'nin asaletini taşımıyor.
    4. Son tercihlerimde X3 ve Q5 'te kalmıştım. artık kafamı hazırlayıp ikisinden birini seçme kararı aldım. X3'n yakıt tüketimi ve teknoloji avantajımı yoksa audinin asaleti mi derken.......

    TAMAMEN ŞANS ESERİ İNTERNETTE DOLANIRKEN BİR ARAÇ GÖZÜME ÇARPTI. MAZDA CX 5. Mazda'yı tabiki hepmizi tanırız ama CX5'i daha önce ne gördüm, ne duydum. Yaklaşık 10 gün internette araçla ilgili, yeni teknolojisi dahil, donanımına, yurt dışında kullanıcı yorumlarına kadar izledim. Herkes araç hakkında mükemmel yorumlarda bulunuyordu. Bende açıkça söyleyeyim kafamda 2 soru işaretiyle mazda bayisine gittim.

    Soru işaretleri birincisi 2000 motor benzinli bir 4x4 araç nasıl oluyor da 6 'lı değerlerde yakıt tüketimine sahip? Açıkçası reklam kandırmacası diye düşünüyordum. 2. soru işareti ise tamam full donanımlı bir araç görünümünde ama sonuçta benim gibi ön konsol takıntısı olan biri için hakikaten araca oturduğunuzda kaliteli hissini uyandırıyormu?

    4 Aralık günü bayiye gittim. Zaten en öne 19 inch jantlı heybetli görünümüyle sunrooflu full paketi koymuşlar. Araba direk dış görünüm itibariyle çarpıcı idi. İçine oturdum ve hiç beklemediğim şekilde deri koltukların ve ön konsolun kalitesi beni sardı (ama itiraf edeyim iç döşeme Evoque kalitesinde değil, ama yeni BMW X3 ile aynı standartta bir deri döşeme emin olabiirsiniz). Sundukları Donanım ve teknolojisi BMW'yi aratmıyor hatta bazı noktalarda artısı bile var.
    Uzun lafın kısası araç beni şaşırttı :)) ama halen kafamdaki son soru işaretinin cevabı yoktu. Sonuçta 2000 motor benzinli bir araç !!! yakıt tüketimi beni korkutuyordu. Bayideki görevliye bu noktayı belirttim. Görevliyle tam 180 km şehir içi ve dışı yol yaptık. Arkadaşlar yakıt tüketimi gerçekten belirtilen değerlerde inanılmaz bir benzinli 4x4 araç için.

    BU KADAR UZUN YAZININ ARDINDAN SADEDE GELİRSEM 3 OCAK GÜNÜ İTİBARİYLE YENİ ARACIMA BİNMEYE BAŞLADIM. HİÇ BU KADAR KEYİFLE BİNECEĞİM AKLIMA GELMEZDİ. ÜSTELİK 105000 TL GİBİ BENİ MADDİ ANLAMDA KASMAYAN HEM MANTIĞIMA HEM DUYGUMA HİTAP EDEN BİR ARABAYI BULDUM.

    MARKA TAKINTISI OLMAYIP KALİTEYİ MANTIK ÇERÇEVESİNDE ARAYAN VE 4X4 BİNME ARZUSU OLAN HERKESE ARAÇ SATIN ALMADAN ÖNCE EN AZINDAN BİR MAZDA BAYİSİNE UĞRAMALARINI TAVSİYE EDERİM.

    TÜM FORUM TAKİPÇİLERİNİN GÖNÜLLERİNDE YATAN ARACA SAHİP OLMALARINI DİLERİM. BEN KENDİMİNKİNİ BULDUM. KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER :))





    Sn. Doctemel, sizin daha önce yaşadığınız süreci şimdi ben yaşıyorum. Bahsettiginiz çoğu aracı ben de inceledim. Subaru forester 2.0 dizel boxer motoru, sağlamlığı ve başarılı 4x4 sistemi ile iyi bir seçenek ama otomatik vites yok. Otomatik olsa inanın kokpit malzeme kalitesizligi ve konfor eksikliğini önemsemeden hemen alacağım. Benzinlisine ise yakıttan dolayı yanasilmiyor. Spo, ix35, captiva düşünmüyorum. Tiguan önceki aracimdi, bence kuga ve Tiguan compact suv araçtan beklentileri karşılamıyor. Volvo xc60 ve x3 ise şu an bütçemi aşıyor. Crv mi forester mı derken cx5 benim de dikkatimi cekti. Anladığım kadarıyla 6 aydır aracı kullanıyorsunuz, ilk sorum yakıt tüketimi, vaadettigini tutturabiliyor mu? Bu zamana kadar bir sorunla karşılaştınız mı? Şanzıman başarılı mı? Yol tutuşu ve konfor yeterli mi? Simdiden teşekkür ederim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Değerli arkadaşlar, Antalya bayiine giderek aracı inceledim sonunda, ilk izlenim olarak şunu söyleyebilirim ki araç fotoğraflarda videolarda göründüğünden çok daha güzel, heybetli. İÇ MEKAN oldukça kaliteli, kokpitteki ve direksiyondaki tasarım ve kullanışlılık cezbedici. Deri koltukları beğendim. Bayi çalışanları da güleryüzlü, ilgili ve bilgili. Yakıt konusunda oldukça iddialılar, hatta kendilerinden araç satın alan müşterilerin telefonlarını vermeyi veya aramayı teklif ettiler. Ancak test aracı malesef yok. Deneme fırsatım olmadı, 100 bin TL ödeyeceğin bir aracı test etmeden almak akla aykırı. Bir de satış temsilcisi her ayrıntıyı biliyor ama 4x4 sistemi konusunda bence o da çok bilgiye sahip değil. Yani sistemin temel işleyişi hala muamma. Bu kalitede, bu kadar özenle üretilmiş bir aracın talep görmemesi malesef vergi yükünden kaynaklı yüksek maliyet. Tabi bir de ülkemizdeki sadece vw, renault, ford, fiat vs alıcısı olan sabit fikirli çoğunluk. Valla bu sefer araç alırken "yok 2. eli zayıf, yok tutulmayan marka, elalem ne der" düşünmeden, olması gereken kriterlerle (yani sağlamlık, sorunsuzluk, iyi ve verimli motor, kalite/fiyat gibi) hareket edeceğim. Yani varsın ikinci eli olmasın -forza mazda veya forza subaru-

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • re:sercangozum
    CX-5 ile ilgili ben de biraz araştırma yapmıştım bu 4x4 olayı ile ilgili ama ben de mazda tarafından yayınlanmış arazi yetenekleriyle ilgili ikna edici bilgilere ulaşamadım. Ancak okuduklarımdan aklımda kalanda yol tutuşta problem olduğunda 4 çeker olarak çalıştığı onun dışında önden 2 çeker olarak devam ettiği bunu da yakıt tasarrufu için yapıyorlarmış malum 4x4 demek daha fazla yakıt demek... Şu an için 4x4 önceliğiniz varsa Subaru'ya yönelmenizi öneririm. 4x4 olayında subaru kendini kanıtlamış tecrübeli bir firma... CX-5'i beğeniyorum para denkleştirip kredi ile almayı düşündüğüm bir modeldi ama sonra MPV sınıf araç almaya karar verdim bu gruba daha fazla vakit harcamadım... Bildiğim kadarıyla forester da güzel araç, yakıt tüketimi cx-5 kadar olmayabilir ama özellikle arazi konusunda bir tık önde...
  • Subaru outback'in 2.0 dizel otomatiği var düşünmez misiniz?(daha yeni geldi forumda konusu açıldı fiyatı ile ilgili olarak vs) Ben tip olarak daha çok seviyorum outback'i.
    Subaru'nun parça fiyatları biraz pahalı diye duydum ama ne kadar doğru bilmiyorum. Birde CVT otomatiğin performansından memnun kalmayabilirsiniz alacaksanız test edin derim. :)
  • CX-5 ile ilgili detaylı test ve görüşlerimi okumak isyenler aşağıdaki linkten okuyabilirler. Piyasaya verildiğinden beri 2 kere detaylı test etme imkanım oldu, 3 aydır da sahibi olarak kullanıyorum. Linkte birden fazla sayfa vardır, ileriki sayfalarda araç sahibi olarak yorumlarımı daha da detaylandırdım.

    http://www.mazdaclubtr.com/28566/2012-model-mazda-cx-5-test-surusu/
  • sercangozum S kullanıcısına yanıt
    Yukarıda verdiğim linkte CX-5 awd sistemi ile de ilgili yazdım, oradan okuyabilirsiniz. Sistemin Subaru'nun Forester'da kullandığı sistemle ilgili çok büyük bir farkı yok. Ama Subaru'nun VTD adını verdiği daha güçlü motorlu ve üst düzey araçlarında kullandığı sistem ile kıyaslanamaz tabi. Ancak şu an Türkiye'ye gelen modellerde sadece STI bu sisteme sahip. Ülkemize gelen XV, Forester modellerindeki güncel sistem sadece detaylarda ayrılıyor CX-5'teki sistemden. (düz viteslileri değil, otomatik şanzımanlıları kasdediyorum) Eğer Subaru awd sistemlerini merak ediyorsanız aşağıdaki linki okuyabilirsiniz;

    http://www.subaruclubtr.com/588/symmetrical-awd-tipleri/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtutun

    Yukarıda verdiğim linkte CX-5 awd sistemi ile de ilgili yazdım, oradan okuyabilirsiniz. Sistemin Subaru'nun Forester'da kullandığı sistemle ilgili çok büyük bir farkı yok. Ama Subaru'nun VTD adını verdiği daha güçlü motorlu ve üst düzey araçlarında kullandığı sistem ile kıyaslanamaz tabi. Ancak şu an Türkiye'ye gelen modellerde sadece STI bu sisteme sahip. Ülkemize gelen XV, Forester modellerindeki güncel sistem sadece detaylarda ayrılıyor CX-5'teki sistemden. (düz viteslileri değil, otomatik şanzımanlıları kasdediyorum) Eğer Subaru awd sistemlerini merak ediyorsanız aşağıdaki linki okuyabilirsiniz;

    http://www.subaruclubtr.com/588/symmetrical-awd-tipleri/

    Merhaba, her iki konudaki cevaplar için teşekkür ederim. Ayrıntılı analizlerinizi mazda club'den okumuştum bu ayın başında, elinize sağlık. Yalnız bir sorum olacak:ilk test yazınızda eksik olarak, özellikle yokuş çıkarken zamaninda vites küçültmediğini, bu nedenle bayıldığını, şanzımanın güncelleme geçirmesi gerektiğini yazmıştınız. Sonra bu güncellemenin geldiğini belirtmiştiniz. Bu güncelleme 2013 model icin mi yapıldı? Malum bayilerde ve ikinci elde hala 2012 modeller var, 2012 model alıp serviste yazılım güncelleme yapıldığında bu sorun aşılabiliyor mu? Ayrıca sürüş deneyimlerinizi keske buradan da paylassanız belki başlık hareketlenir, bence fiyat/kalite oranında bu kadar başarılı bir araç, bu kadar suskun bir konu başlığını haketmiyor. Saygılar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sercangozum S kullanıcısına yanıt
    Sercan Bey,

    Benim 2012 Mayıs ayında test ettiğim araç ön üretim olarak gelen araçtı. Bu araçlar zaten basın tanıtım, ve daha sonra bayilerde test için kullanıldı. Türkiye'ye Nisan'da gelmiş olsalar, büyük ihtimal 2011 yılı sonu gibi üretilmişlerdir diye tahmin ediyorum. Benim kendi aracım Kasım 2012 üretimi ve bu problem yok. Almadan önce Nisan 2013'de test ettiğim 2012 model araçta da problem yoktu. Zaten olsa da çok önemli değil, çünkü basit bir program update işidir bu serviste. Üstelik bunlar benim tahminlerimdir, kesin bilgi değil. Belki o dönem benim test ettiğim araca mahsus bir münferit sıkıntı da olabilir.

    Donanım Haber'e üye değildim aslında. Sadece size ve burada ısrarla CX5 hakkında sağlıklı bilgi isteyen birkaç kişiye daha bilgi verebilmek için üye oldum. Açıkçası bu kadar geniş portföylü bir forumda yazanlara yetişebileceğimi düşünmüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtutun

    Sercan Bey,

    Benim 2012 Mayıs ayında test ettiğim araç ön üretim olarak gelen araçtı. Bu araçlar zaten basın tanıtım, ve daha sonra bayilerde test için kullanıldı. Türkiye'ye Nisan'da gelmiş olsalar, büyük ihtimal 2011 yılı sonu gibi üretilmişlerdir diye tahmin ediyorum. Benim kendi aracım Kasım 2012 üretimi ve bu problem yok. Almadan önce Nisan 2013'de test ettiğim 2012 model araçta da problem yoktu. Zaten olsa da çok önemli değil, çünkü basit bir program update işidir bu serviste. Üstelik bunlar benim tahminlerimdir, kesin bilgi değil. Belki o dönem benim test ettiğim araca mahsus bir münferit sıkıntı da olabilir.

    Donanım Haber'e üye değildim aslında. Sadece size ve burada ısrarla CX5 hakkında sağlıklı bilgi isteyen birkaç kişiye daha bilgi verebilmek için üye oldum. Açıkçası bu kadar geniş portföylü bir forumda yazanlara yetişebileceğimi düşünmüyorum.

    Sn. mtutun, cevap icin tekrar teşekkürler. Uzun süren yeni araç belirleme dönemini nihayet sonlandırdığımı düşünüyorum. İnşallah doğru bir seçim olur, size de kazasız belasız yolculuklar dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sercangozum S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. ben de size seçiminizle mutlu olmanızı ve kazasız belasız, eğlenceli sürüşler dilerim.
  • Sn mtutun,

    çok fazla kullanıcı olmadığı için yorumlarınız çok kıymetli bizim için...tekrar teşekkürler,

    benim birkaç detay sorum olacak...2 yıllık captiva kullanıcısıyım, SUV segmentine yabancı sayılmam...bugün test sürüşü yaptım...4-5 km lik yolda, açık trafikte kullandım sayılır...ort hız 30 km filandır....yol bilgisayarı bu süre sonunda 8,4 değerlerini gösterdi...Sakin kullanndım, yine de açık trafikte katalog değeri olan 8,1 lerin yakalanabileceği fikri oluştu bende...benzinli bir araç için harika değerler.

    Ancak, benim merak ettiğim gerçek tüketim(pompa ölçümü) yol bilgisayarından ne kadar farklılaşıyor...mesela captiva da YB 9,5 iken, gerçek tüketim %20 kadar fazla 11,2 filan oluyor...sapma oldukça fazla yani.

    Bu durumda 8 lt gözüken yb değeri, gerçekte ne kadar olur %10 fazlası 8,8 mi, %20 fazlası 9,6 mı? yok, eğer yb değerine çok yakın %2-3 den fazla sapmak diyorsanız...yakıt konusu mesele olmaktan çıkar benim için.




  • Sayın Dalio,

    Ben çok farklı markalardan çok farklı modeller kullandım. Hemen hemen hepsinin yol bilgisayarı tüketim verileri ile, eski usul yapılan tüketim ölçümleri (pompadan pompaya kilometre usulü) arasında farklılık vardı. Ancak %20 gibi bir farkı ne duydum, ne gördüm bugüne kadar. Bırakın Mazda'yı, hiçbir markada şahit olmadım.

    Mevcut farklara şöyle örnek verebilirim. Örneğin yol bilgisayarı son deponuzda 8,5 lt/100 km ortalama tüketim gösterdi. Siz de bunu eski usul kontrol ettiniz. Göreceğiniz rakam 8,6 - 8,7 - maksimum 8,8 lt olabilir. Bunun çoğu da, her benzin alınışta pompanın aynı miktarda benzin basmamasından veya pompacıların defalarca pompayı tetikleyip, ağzına kadar doldurma merakından geliyordur diye tahmin ediyorum. Yani pompanın depo dolduğundaki otomatik tetik atma hassasiyeti ve pompacıların kişisel davranış biçimleri ile bu kadar fark rahatlıkla oluşabilir. Eğer bu farkı yüzdeye vurursanız %3-4'ü geçmez.

    %20 kabul edilebilir bir fark değil, bence yol bilgisayarınızda bir hata olmalı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtutun

    Sayın Dalio,

    Ben çok farklı markalardan çok farklı modeller kullandım. Hemen hemen hepsinin yol bilgisayarı tüketim verileri ile, eski usul yapılan tüketim ölçümleri (pompadan pompaya kilometre usulü) arasında farklılık vardı. Ancak %20 gibi bir farkı ne duydum, ne gördüm bugüne kadar. Bırakın Mazda'yı, hiçbir markada şahit olmadım.

    Mevcut farklara şöyle örnek verebilirim. Örneğin yol bilgisayarı son deponuzda 8,5 lt/100 km ortalama tüketim gösterdi. Siz de bunu eski usul kontrol ettiniz. Göreceğiniz rakam 8,6 - 8,7 - maksimum 8,8 lt olabilir. Bunun çoğu da, her benzin alınışta pompanın aynı miktarda benzin basmamasından veya pompacıların defalarca pompayı tetikleyip, ağzına kadar doldurma merakından geliyordur diye tahmin ediyorum. Yani pompanın depo dolduğundaki otomatik tetik atma hassasiyeti ve pompacıların kişisel davranış biçimleri ile bu kadar fark rahatlıkla oluşabilir. Eğer bu farkı yüzdeye vurursanız %3-4'ü geçmez.

    %20 kabul edilebilir bir fark değil, bence yol bilgisayarınızda bir hata olmalı.



    Bizim captiva ınn var böyle bir kusuru, maalesef %20 olmasa da %15 rahat vardır sapması.

    Bu durumda cx5 ile test sürüşünde 8,5 gördüysem, en fazla 9 lt yakmıştır pompa ölçümü ile. Bu durumda, biraz sakin kullanım ve akıcı bir şehir içi trafikte 8,1 fabrika verisini rahat yakalarım. Bu da harika bir tüketim değeri.

    Bu arada alev kırmızısı, içi kum beji benim favorim. Çok yakışıyor bence. Test ettiğim araçta maviydi. Dizel captiva san sonra, direksiyon biraz sert, gaz pedalı biraz tepkiiz geldi, baya basmak lazın pedala. Bir de yol sesi fazla alıyor gibi, dönüşlerde küçük arka camlar ve c sütunu görüşü biraz engelliyor gibi.

    Sonuçta, gayet şık ve kaliteli, donanım zengin. Tüketimle skyactiv ile dizelle aynı seviyelere geliyor. Mazda değil de vw olsaydı, yok sataydı bu araç

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gaz pedalı konusunda haklısınız, alışmak zaman alıyor. Ancak alıştıktan sonra performans olarak beğeneceksiniz, Captiva'nın bu performansta olması mümkün değil. Hızlanma performansından bahsediyorum tabi, son hız değil. 0-100'ü 9.6 sn. Benim daha öncelerde 2.4 190 bg Honda Accord'un 9.0 sn idi. Yine BMW 5.25 aracımın 8.9 sn idi. Yanlış değilsem Captiva'nın 12 sn civarındydı. Ben 245 bg araçtan geçtim, En büyük endişem performans farkıydı ama beni sıkmadı. Bence performans ve yol tutuş anlamında çok seversiniz. Tüketim kesin litre olarak az olur, TL olark ise maksimum aynı olur diye düşünüyorum. Direksiyonun ağırlığı biraz göreceli. Bana çok yumuşak geliyor, yumuşak direksiyonları sportif sürüş hissini kısıtladığı için çok sevmiyorum. Neye karar verirseniz verin, hakkınızda en hayırlısı olsun inşallah!

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtutun

    Gaz pedalı konusunda haklısınız, alışmak zaman alıyor. Ancak alıştıktan sonra performans olarak beğeneceksiniz, Captiva'nın bu performansta olması mümkün değil. Hızlanma performansından bahsediyorum tabi, son hız değil. 0-100'ü 9.6 sn. Benim daha öncelerde 2.4 190 bg Honda Accord'un 9.0 sn idi. Yine BMW 5.25 aracımın 8.9 sn idi. Yanlış değilsem Captiva'nın 12 sn civarındydı. Ben 245 bg araçtan geçtim, En büyük endişem performans farkıydı ama beni sıkmadı. Bence performans ve yol tutuş anlamında çok seversiniz. Tüketim kesin litre olarak az olur, TL olark ise maksimum aynı olur diye düşünüyorum. Direksiyonun ağırlığı biraz göreceli. Bana çok yumuşak geliyor, yumuşak direksiyonları sportif sürüş hissini kısıtladığı için çok sevmiyorum. Neye karar verirseniz verin, hakkınızda en hayırlısı olsun inşallah!



    Performans konusunda kaygım yok zaten. Dediğim gibi sakin kullanırım, SUV tarzı araca geçtikten sonra araç sürüş şeklim de değişti. Eskiden bir an önce hedefe varmak isterdim, artık etrafı seyrede seyrede gidiyorum. Sadece sollamalar ve arkadan taciz edenlere haddini bildirmek için performans lazım oluyor

    Benim için işi iyi bilen kullanıcı yorumu her şeyden önemli, ben zaten arabanın dışını-içini-donanımını beğenmişim. Bir de ne beklediğin önemli tabi, 0-100 9,5 sn değil de 10,5 olsa ne olur?

    Bu arada yol sesi için yorum yapmadınız, bana mı fazla geldi. Yoksa motor sesi hiç olmayınca yol-lastik sesi mi duymuş oldum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtutun

    Gaz pedalı konusunda haklısınız, alışmak zaman alıyor. Ancak alıştıktan sonra performans olarak beğeneceksiniz, Captiva'nın bu performansta olması mümkün değil. Hızlanma performansından bahsediyorum tabi, son hız değil. 0-100'ü 9.6 sn. Benim daha öncelerde 2.4 190 bg Honda Accord'un 9.0 sn idi. Yine BMW 5.25 aracımın 8.9 sn idi. Yanlış değilsem Captiva'nın 12 sn civarındydı. Ben 245 bg araçtan geçtim, En büyük endişem performans farkıydı ama beni sıkmadı. Bence performans ve yol tutuş anlamında çok seversiniz. Tüketim kesin litre olarak az olur, TL olark ise maksimum aynı olur diye düşünüyorum. Direksiyonun ağırlığı biraz göreceli. Bana çok yumuşak geliyor, yumuşak direksiyonları sportif sürüş hissini kısıtladığı için çok sevmiyorum. Neye karar verirseniz verin, hakkınızda en hayırlısı olsun inşallah!



    Emeklerine sağlık Mustafa abi... Mazda'yı kullanıcılarından dinlemek başka bir güzel...




  • Açıkçası yol sesi ve hatta genel anlamda kabindeki seslerden beni rahatsız eden bir şey olmadı. Oldukça sessiz bir kabin diyebilirim. Japonların yol sesleri biraz yüksektir. CX5 için kesin söyleyebileceğim bu konuda Japonların standardının çok üstünde. Daha önce kullandığım Honda Accord, honda CRV, Subaru Forester, Subaru Legacy ve Subaru Outback gibi otomobillerden yol sesinin daha düşük olduğudur. Ama sahibi olduğum BMW araçlarımdan halen biraz fazla gibi. Arka tekerlek davlumbazı içine bile motor kaputu içindeki izolasyon malzemeinden kaplamışlar. Bence izolasyona emek harcanmış. Ama yine de bu konu göreceli bir konu, önemli olan sizin fikriniz...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okuduğun için ben teşekkür ederim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaslar, onumuzdeki donemde arac değiştirmeyi düşünüyorum. CX-5'te fiyat performans olarak alternatiflerimden birisi. Merak ettiğim konu şu araç ülkemize geleli yaklaşık 1-1,5 yıl oluyor sanırım, bu zaman zarfı içerisinde araçta herhangi bir değişim oldu bu yenilenme anlamında? Yoksa ilk geldiği ile aynı durumda mıdır? Birde liste fiyatı 110bin gözüken Power 2.0 SKY-G 4x4'ü bayilerde kaç liraya almak mümkün bilgisi olan varsa çok sevinirim.

    Birde sormak istedigim diger bir konu, arac 2LT 160hp ama tork 208, mevcut aracim A200 1,6lt 156hp ve 250nm. Bu tork degeri bu arac ve motor icin dusuk degil mi? Yoksa 4x4leri farkli mi degerlendirmek gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkelleci -- 26 Eylül 2013; 14:49:25 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.