Şimdi Ara

MEBS OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI/ANKARA Mamak Bedelli Yeri Olanlar (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
589
Cevap
13
Favori
141.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x_1

    Kendi arabasiyla gelenler oldu mu otopatk durumu filan nasil
    Ben de aracımla gideceğim, gördüğüm kadarıyla Mamak Ücretsiz Kapalı otoparkı diye bir yer varmış. Şimdilik onu kestirdim gözüme.
  • King Freedom K kullanıcısına yanıt
    Kardeşim benden 1 hafta kadar önce para yatırıp işlemlerini tamamladı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2006 yilinda yedek subay egitimimi orada yaptim muhabereciydim 3 ay oradaydim. Diyeceksinizki sen yapmissin kalabalik etme ama gecen hafta gorevsefer emri diye bisey geldi gorev verilerse bende 12 sene sonra tekrar askere gidiyorum yaylalar yaylalar diye :) anlattiklarim saka degil gercek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 13 nisan
  • Sercann35 kullanıcısına yanıt
    Aşı konusunda bir zorunluluk yok mu? Sadece isteyenler mi oluyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SrknGdkl S kullanıcısına yanıt
    Zorunlu değil, isteyen oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 22 aralık 2018 için whatsapp grubu kurdum beklerim.

    https://chat.whatsapp.com/BeAcQV7q63uE9oGPnVC25X
  • EKİM 2019 ANKARA/MAMAK
  • 19 ocak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MysticDesign kullanıcısına yanıt
    Ben de 26 kasım da teslim olacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 3.celp grubu olarak askerliğimi burada yaptım. Aynı zamanda Ankara'da oturuyorum. Askerliğim güzel geçti söylenemez. Çevresinde otopark yok ve sıkıntılı bir bölge Aracınız ile gelecek olursanız da Kapalı otoparklar var Kızılay çevresinde 100 TL verip İçinizi rahat ettire bilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Himurakenshiin -- 30 Kasım 2018; 17:14:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Himurakenshiin

    Bende 3.celp grubu olarak askerliğimi burada yaptım. Aynı zamanda Ankara'da oturuyorum. Askerliğim güzel geçti söylenemez. Çevresinde otopark yok ve sıkıntılı bir bölge Aracınız ile gelecek olursanız da Kapalı otoparklar var Kızılay çevresinde 100 TL verip İçinizi rahat ettire bilirsiniz.
    Otopark konusundaki bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Yaşadıklarınızı da müsait vaktinizde anlatırsanız, bize yol göstermiş olursunuz hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burhan

    Otopark konusundaki bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Yaşadıklarınızı da müsait vaktinizde anlatırsanız, bize yol göstermiş olursunuz hocam.

    Alıntıları Göster
    Kapıda rutin bir arama yapılıyor Çanta X-ray Cihazından geçiyor. Üzerinde telefon ilaç var mı diye soruluyor telefon var ise kontrol ediyorlar. Dokunmatik olmaması lazım telefonun eğer dokunmatik ise ptt ile kargolanıp belirttigin adrese gönderiliyor. Telefonunuz yinede kapalı olsun ( tuşlu ) çantanızı aldınız Uzun bir masa orda Askercell ve sigorta işlemleri yapılıyor tabi bunlar isteğinize bağlı gelişiyor. Aceleye getirenler,heyacanlanan kişiler herşeyi alıyor öyle bir hata yapmayın. Sigorta sana kalmış ama askercell almayın derim içerde herkes sivil hat ile geziyor ama yakalanmayın. 7 gün cezası var askerliğinizden uzar.Gelen bedelliler içinde doktorlar var ise ayırıyorlar doktorları farklı takımlara atıyorlar her takımda doktor olması gerekiyormuş. 1 takım 83-97 kişiden oluşuyor. Bizde 83 sondu sonradan eklemeler olmuştu 91 olmuştuk neyse. Önündeki veya arkandaki ile BADİ oluyorsun aynı zamanda yatak arkadaşı oluyorsun sana numara veriyorlar 70 numara sensin diyelim o numarayı unutmayacaksın her yerde 70 olarak çağırılıyorsun yatak,botluk,hamam,dolap numaran 70 oluyor. Hamamda herkes kafasına göre gidiyor onu fazla göze almaya bilirsin.1 takım tamamlanınca Manga komutanı sizi alıyor servise bindiriyor. İmza olayları eften püften şeyler ile geçiyor. Bölükte parmak izi alınıyor Çantalarınızı miye diye bir alan var oraya bırakıyorsunuz ordan kamuflaj,parka vs alıyorsunuz. Daha önceden doldurduğunuz boy kilo beden numaranıza göre Askeri ihtiyaçlarınızı alıyorsunuz. Öyle ayakkabı çanta terlik vs vermiyorlar onları kısa dönemlere veriyorlar. 1 adet kamuflaj, parka ,pantolon, palaska,kep her birinden 2 şer adet atlet don çorap alıyorsunuz. Hangar da giyiniyorsunuz tabi kıyafetleriniz bol geliyor. Allah kahretsin şu işe bak şebek gibi olduk maymun olduk gibi bir çok söz geçiyor aranızda. Sonra bölük götürüyorlar tekrar. Sayım alınıyor. Öğlen oldu Ordan yemeğe.

    Yemekhane : Sabah kahvaltısı ; Öncesi Arkadaşlar O Hafta yemekhane sırası kimde ise ilk onlar kalkıyor ilk hafta kalk saati 5:10 İdi bizim. Sonrasında 6:00 da kalktıgımızda oldu. Her sabah sayım yapılır.Yemekhaneye o şekilde gidilir. Kahvaltılar: ilk gün Küçük kapta Reçel,Kaşarpeyniri,Çay,Rondo Veya Bal,Beyaz peynir çay Ülker gofret bu tarzda.
    Öğlen yemeği Fix çorba ( adı sanı olmayan ) Soğuk makarna, soğuk pırasa , Kızartılmış rendelenmiş kabaklı havuç, Ispanak , Köfte, Pilav fix( Köfteden bıkacaksınız ) Akşam yemeği Çorba fix kuru fasülye salata portakal yani bu tarzda yemekler Yemekhane güzel masa on numara lokanta gibi hersey var. Belki şuan size farklı yemekler sunacaklar çünkü yemeklerden cok kişi şikayetci idi komutanlar bile. 2celp patates soğan soymuş bizim öyle şeylerimiz yoktu yemek şirketi ile anlaştıkları için. Kendi yorumum Yemekler REZALET belki de benim damak zevkime uymuyordu. Hijyen değildi ayrıca.

    Eğitimler : İlk hafta sağa,sola dön, geriye dön, uygun adım ileri marş,selam vermek ile geçecek. Tabi bunları yapamayan bir çok kişi olacak insan şaşırıyor cünkü. Bizim bölük çok sıkıntıydı 1.takım olarak.Cezalar ile geçti.
    ikinci hafta : Silah provası kuruma kolu çek bağla yat şarjör tak silah hakkında bilgi ertesi gün Silahlı atış. Eğitim alanında Marş komutu ile tören provası
    Üçüncü hafta : Alay komutanları ile birlikte tören provası. Arkadaşlar Pazartesi eğitim başlıyor tören eğitimi Alay komutanı beğenirse sizi hafta sonuna kadar rahat edersiniz. 2 tur at biter. 1 Turu için 900m yürüyorsunuz. biz 18 Tur attık. Pazartesi salı çarşamba tur attık yapamayan coktu ne kadar düzgün o kadar cok istirahat alırsınız.

    Komutanlar tutumu : 2.TABUR 2.BÖLÜK 1.TAKIM 4.MANGA daydım. 1. takımda 4 manga olur. Bölük olarak 3 takımdık sanırım. Her manganın bir komutanı onlarında başında 1 veya 3 tane komando asteğmen oluyor. Onlarda bizim için gelmiş farklı bölüklerden teğmenler sizle beraber eski yerlerine dönüyorlar. Bunlarında bir üstü var Üsteğmen safa aydın. Yüz başı vardı isimini hatırlamıyorm 2 tane albay var İzzet boz ve faruk tosun ama aralarında kıdem farkı var. Bizim bölük tam tepede değildi Ortalardaydı daha üst yerleri göremedim. Rütbeli çok şekergibi adamlar. Eğitimleri ne kadar iyi yaparsanız o kadar istirahat alırsınız. Genel olarak biz alamadık. Hatta bir gün albay komutana azar çekti bunlar nasıl takım diye bölük kadar marş eşliğinde cıktık sigara içmek cok 1 saat. Neyse Her yere AMA her yere MARŞ Eşliğinde yürüyeceksiniz. Bazıları yürümeyecek daha cok yürüyeceksiniz. Mantık yok askerde 2 saat ayakta beklediğimi 30 dk çöktüğümü bilirim

    Temizlik : Her hafta liste asılıyor. 1.takım 1 manga hela 2.manga hela 3.manga hela 4. manga gazino diğer hafta ise bina içi temizlik son hafta alay yolu sundurma alti gibi temizlik oluyor.

    2.hafta isteğe bağlı tetanoz ve çiçek olması lazımdı onun aşısı yapılıyor.

    Nöbet var. Bina nöbeti koğuş nöbeti gibi. Dışarıda nöbet tuttma yok.

    Hergün traş olunacak. Akşam traş olmak yasak yakalanırsanız kızabilirler.
    Hergün botlar boyancak tavsiyem yatmadan önce boyayın ve kitleyin botunuzu değiştiriyorlar.
    Askerde birşey kaybolur ise çalındı yok ! yer değiştirildi var sahip cıkın eşyanıza.
    Sivil eşya deposu açılmaz herşeyinizi alın, ben açtırdım ama 5 gün sürdü açtırmak.
    Traş olup gelin içerde kesiyorlar benim saçlarım kesildi çok üzüldüm.Hala çıkmadı :(

    Bot 1 boy büyük olsun belki 2. el giye bilirisniz bizim sıfırdı. 2 kullanımlıkmış 4.celp grubu ikinci el kullanacak 5.celp grubu sıfır giyecek 6. celp 2. el artık hesaplamayı yaparsınız.Tabanlık şart ayaklarda sıkıntı cekenler için.

    Kendi don,atlet ve çoraplarınızı getirin. Zorunluluk yok. Havlu getirin. Saçma sapan şeylere para vermeyin yok cengel iğne yok sabunluk gibi. Banyo gereçleri iç çamaşırları evden.

    Bot kilidi 1 adet. Dolap kitlenmez. Çantanız sivil eşyada kalacak göremezsiniz 1 tane yeterli.
    Bozuk paranız olsun dışarda soğuk sıcak otomatlar var. 30krş başlar 1 tl kadar.
    Hacı Baki diye kantin var her yerde seyyar geliyor bazen yiyecekleri güzel ve kart geçiyor Sadece garanti bonus t.iş visa gördüm şimdiye kadar onlar varsa iyi olur dokunmatik kartlarda oluyor.
    Şimdilik aklıma gelenler bunlar varsa soru alabilirim.
  • Himurakenshiin kullanıcısına yanıt
    Bir mesaj attım hocam.
  • Hayatamın en berbat 21 gününü burada geçirdim. 4. Celp olarak dün terhis olduk o 21 gün 21 aydan farksızdı. Bizden sonraki celplere allahtan rahmet diliyorum karda ayakta saatlerce amaçsız bekleyeceksiniz ankaranın soğunu anlatmaya gerek yok. 65 kişilik koğuşta hasta olmayan yoktu öksürmekten ciğerleriniz çıkacak. Yok ben korunurum kendime bakarım deme %99 hasta olacaksın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sssxxx S kullanıcısına yanıt
    Aynı zamandayız hocam seninle :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.