Şimdi Ara

megane 1 sarsıntılı çalışma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
12.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iyi günler aracım 2001 model megane rte aracım 130000 de ve üzerinde atiker sıralı sistem lpg var. aracımın sorunu sabahları ve motor soğuyunca aracım geç marş alıyor ve sarsıntılı çalışıyor ve gaz vermessem stop ediyor ama gaza geçince hiç sorun olmuyor ve sarsıntıda çok azalıyor. ayrıca aracı benzinde kullanıncada bazen yürür halde gaz yemiyor ve sanki frene basmışım gibi kasılıyor. sizce sorun nedir. saygılar



  • Bu sorun benim aracımdada var ilave edecek bir şey yok benim sorunumla aynı sorun. Ben daha yaptırmadım ama baktırdım ustalara sorunun benzin pompasının bozuk olmasına bağladılar. benzi pompanı değiştir bir dene 4,5 bar pompa takmak lazım dediler bu araca.
  • Aynı aracın 2000 modelinden bende de var arkadaşım.Atiker tüpüm var üzerinde.Aynı sorunları geçen sene yapmıştı ve sorun tüpten dediler ve tüpe ayar yaptırdığımda problem bitti.Şimdilerde yine başladı ve başka bir ilde tüpçüye götürdüm ilgilenmedi bile tüpten değildir falan dedi.Benzin pompasındaysa sorun,yanılmıyorsam benzin pompaları biraz tuzlu.Sana tavsiyem,kısa bir süre de olsa birkaç günlüğüne arabayı benzine al tüpü iptal et.Sabahları bir de böyle dene bakalım ne olacak? Bu arada ben de aynı taktiği yapayım bakalım:) Tekrar burdan haberleşiriz tamam?
  • kardeş pompa değişti ama sorun çözülmedi. araştırmalarıma göre ya ateşleme bobini yada dediğin gibi tüp ayarı birde onları göstercem.
  • Ben sorun yaptığındda tüpü çıkardım düzelmedi çünki sorun pompadaydı benim 3.5 bar pompa taktılarsa olmaz 4.5 bar olması lazım birde enfektörleri değiştir, bobinleride kontrol ettir tüple alakasız bir sorun bu sorun bence, araçta benzinide çeyrek depodan aşağı tutma pompa yanıyor aklında olsun.
  • sorun pompadan değil bujilerden kaynaklanıyor bence

    dizelse enjektörlerden biride tıkanmış olabilir carbon clean gerektirir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 8 Eylül 2011; 1:58:43 >
  • kardeş bujiyle alakası yok buji değiştirdim araç benzinli 2001 megane 1.6 16v rte
  • Bende benzine aldım ama sorun giderilmedi.Servise götürmeyi düşünüyorum iyice baksınlar bakalım.Bu arada pompayı ne kadara değiştirdiler öğrenebilir miyim?
  • Arkadaşlar ben benzinle kullandım aracı ve içindeki benzini azaltıp yeniledim,sorun halloldu.Depoda uzun süre benzin kalınca kalitesizleşiyor ve böyle sorun oluşuyor tahminimce.
  • Ailemin arabası da 2001 1.4 megane , bizdede sarsıntılı çalışıyor vites durduk yere titriyor , çözemedik işi en son servise götürcez bakalım ...:/
  • araçtaki sarsıntı ateşleme bobininden olabilir. devir saatine bak eğer kafa sallıyosa bobindendir. vitesteki sallanma ise motor alt şanzıman kulakçığıydı sanırım. ondan kaynaklanır. değiştirince düzelir. ama orjinalinden al yoksa 1sene sonra tekrar değiştirmek zorunda kalırsın.
  • sorun çözüldü mü ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AERN -- 17 Eylül 2012; 23:54:53 >
  • slm arkadslar aynı sorun bendede vardı 1 ay ugrastım goturmedıgım usta gezmedıgım servıs kalmadıı kımısı dedı benzın pompası arızalı kımısı dedı krank sensoru vs vs sorunu kendım buldum eger aracınız sabah sarsıntılı calısıyosa gec mars alıyosa aracınızda sıralı sıstem tup varsa sorunu hıc bır yerde aramayın regulatörü değişin bana dua edersınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R.ışık

    slm arkadslar aynı sorun bendede vardı 1 ay ugrastım goturmedıgım usta gezmedıgım servıs kalmadıı kımısı dedı benzın pompası arızalı kımısı dedı krank sensoru vs vs sorunu kendım buldum eger aracınız sabah sarsıntılı calısıyosa gec mars alıyosa aracınızda sıralı sıstem tup varsa sorunu hıc bır yerde aramayın regulatörü değişin bana dua edersınız
    Biraz daha detay verseydiniz keşke tam olarak neyin regülatörünü değiştireceğiz acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.