Şimdi Ara

megane 2 rölantide stop ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
25.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar 2004 model megane 2 dynamic aldım yaklaşık 1 ay önce. araç triptonik vites ve lpgli. sabahları veya daha sonra çalılştırdığımda N modunda ilk başta normal çalışıyor. sonra gaz pedalına hafif dokunduğumda rölanti sıfır olup araç stop ediyor. ancak baya bi sonra ısındığında yapmıyor. megane acemisi olarak sorun neden kaynaklanıyor olabilir. bir de aküsünü değiştirmem gerektiğini söylediler. akü değişimi için forumu okudum. ancak sorduğum ustalar akü değişiminin 250-300 TL arasında olacağını aküyü değiştirdikten sonra aracın beyninin tekrar geri yüklenmesi gerektiğini falan söylediler. bana bu konuda da bilgi verebilirseniz teşekkür ederim.



  • Hocam ya sizin danıştığınız ustalar işi bilmiyor ya da sizi kandırmaya çalışmışlar.
    1- Akü değişimi için 250 TL aşırı fazla, ortalama 60A lık bir akü 110 TL civarındadır akü satan firmalarda (Mutlu,inci gibi markalar) işçilik bile almazlar.
    2- Akü değişiminden sonra beyini tanıtma diye bir olay yoktur, sadece teyibiniz kod isteyecektir,kodu da aracın garanti kılavuzunda yazar.LPG beyniyle alakalı bir durum olacağını da sanmıyorum çünkü ilk defa sizden duydum bunu, otomatik vitesli megane2 lerde bu tarz bir sorun duymadım.
    3- Aracın rölantideyken stop etmesinin iki nedeni olabilir ki en büyük neden de boğaz kelebeğinin kirlenmiş olmasıdır, temizletince canavar gibi olur. İkinci neden de kam mili kaptörüyle alakalıdır ama iki üç marşta bir motor çalışır siz bununla ilgili bir şey yazmadığınız için sizin sorun boğaz kelebeğiyle alakalı.

    Geçmiş olsun.
  • cevabınız ve yardımınız için teşekkür ederim. dediğinizi yaptırdıktan sonra umarım sorun çözülür teşekkürler
  • aküyü değiştirirken yedek bir aküyle besleme yaparlarsa yani eski aküyü sökerlerken yedek aküyle devreye elektrik vermeye devam ederlerse, elektrik hiç kesilmediğinden teyip kod filan istemiyor.
  • merhaba arkadaşlar
    1 ay önce 2004 1.6 benzinli megane 2 aldım aldığımda hiçbir sorun yoktu son bir haftadır çalıştırıyorum 5-10 saniye sonra stop ediyor bunu araba sıcakken de yapıyor stop tekrar çalıştırdığımda aynı şekilde ama giderken veya ışıkta durduğumda yok bugun eksantrikle ilgili bişeyden olabilir dediler bana ama bu konuda yardım ederseniz sevinirim şim
    diden teşekkür ederim...
  • merhaba arkadaşlar
    1 ay önce 2004 1.6 benzinli megane 2 aldım aldığımda hiçbir sorun yoktu son bir haftadır çalıştırıyorum 5-10 saniye sonra stop ediyor bunu araba sıcakken de yapıyor stop tekrar çalıştırdığımda aynı şekilde ama giderken veya ışıkta durduğumda yok bugun eksantrikle ilgili bişeyden olabilir dediler bana ama bu konuda yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim...
  • Arkadaşlar 2004 megan 2 HB 1.6 16V dynamiq aracım var 130000 de. Atiker LPG li LPG 50000 de takıldı. Sorun şöyle çalıştırıyorum gaz vermezisem rolantide stop ediyor. Bir kaç saat sonra sorun kendiliğinden düzeldi. 3 gün hiç bir problem yok gezdik. Park ettim arabayı sonra geldim basıyorum marşa gıy gıy gıy kimsecikler yok. Ustayı aradım LPG ile çalıştır gel dedi. Öyle yaptım. Benzin şamandırasındaki motor arizali benzin gitmiyo dedi değiştirdik. (Sonra anlaşıldıki sorun ondan değil) sanayide iken araç iyi çalışıyor felen sıkıntı yok ertesi gün yine aynı. O gün birde düğün konvoyuna çıktım ikinci vitesde 80 üçüncü vitesde 130 yaptım rampa yukarı birden araç stop etti. Yine aynı sorun benzinde çalışmıyor LPG ile çalışıyor. O gün arabam ile cok işim vardı hiç acımadık kullandım keyfi iyi olursa benzinde çalışıyor olmazsa LPG ile çalıştırıyorum. Ertesi gün aynı ustaya (elektrikçi) gittim beyine su kaçmış oksitlenme yapmış temizledik dediler. Aldım arabayı bir kaç saat sonra yine aynı. Bi sefer LPG ve motor işlerine bakan usta baktı boğaz kelebeğinden dedi temizledi. Bu seferde rolanti kafasına göre yükseliyor düşüyor yani adaptasyon işleminin yapılması gerek. Elektrik ustası onu yaptı. Tabi düzelen hiç bir şey yok. Bu işlemlerin usta ile alakalı olan kısımları Balıkesir'in bir ilçesinde yapıldı aracın başında babam vardı. Ben başka bir ilçedeyim babamla sürekli irtibat halindeyim babama arızanın sensörlerden olabileceğini ustaya söyle diyorum. Ustanın verdiği cevap senin oğlan çok bilmiş. Hemen gittim arabayı aldım BALIKESİRDE HASKAN RENAULT ÖZEL SERVIS var adamlar sadece renault bakıyorlar. 3 yıldır bütün bakımları orda yaptırıyorum bu kadar önemli arızada diğer ustalar kanip cahillik yaptım gitmedim. Neyse usta baktı bu arada aracı aldığımda servis işareti yanıyor sadece LPG ile çalışıyor gazdan ayağıma çektiğim anda stop ediyor berbat işler acısı haldeydi arabam. Aracı bilgisayara bağladı kaputu açtı yaklaşık yarım saat sonra sorun çözülmüştü. ARİZANİN NEDENI KAM MILI KAPTÖRÜ. 80 liralık bir parça. Sağ olsun Hasan ve Serdar ustalar cok ilgilendiler. Her zaman öyleler zaten. Araç da birde marşı biraz geç alma sorunu vardı şamandiranin üzerinde küçük metal bisey var o arizali imiş ama sorunun çözümü için komple samandiranin değişmesi gerek dediler onuda hallettik. O arızanın nedeni benden kaynaklı LPG li araçlarda benzin çeyrek deponun altında olmaması gerekiyormuş şamandıra bu yüzden arizalanmiş.

    Arkadaşlar baştan sona sizlere anlattım bir faydam dokunur umarım. Sormak istediğiniz bir şey olursa telefonumu arayabilirsiniz. Sevdikleriniz ve araçlarınız ile birlikte mutlu günler dilerim. 0542 461 3074

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ramazankokcu

    Arkadaşlar 2004 megan 2 HB 1.6 16V dynamiq aracım var 130000 de. Atiker LPG li LPG 50000 de takıldı. Sorun şöyle çalıştırıyorum gaz vermezisem rolantide stop ediyor. Bir kaç saat sonra sorun kendiliğinden düzeldi. 3 gün hiç bir problem yok gezdik. Park ettim arabayı sonra geldim basıyorum marşa gıy gıy gıy kimsecikler yok. Ustayı aradım LPG ile çalıştır gel dedi. Öyle yaptım. Benzin şamandırasındaki motor arizali benzin gitmiyo dedi değiştirdik. (Sonra anlaşıldıki sorun ondan değil) sanayide iken araç iyi çalışıyor felen sıkıntı yok ertesi gün yine aynı. O gün birde düğün konvoyuna çıktım ikinci vitesde 80 üçüncü vitesde 130 yaptım rampa yukarı birden araç stop etti. Yine aynı sorun benzinde çalışmıyor LPG ile çalışıyor. O gün arabam ile cok işim vardı hiç acımadık kullandım keyfi iyi olursa benzinde çalışıyor olmazsa LPG ile çalıştırıyorum. Ertesi gün aynı ustaya (elektrikçi) gittim beyine su kaçmış oksitlenme yapmış temizledik dediler. Aldım arabayı bir kaç saat sonra yine aynı. Bi sefer LPG ve motor işlerine bakan usta baktı boğaz kelebeğinden dedi temizledi. Bu seferde rolanti kafasına göre yükseliyor düşüyor yani adaptasyon işleminin yapılması gerek. Elektrik ustası onu yaptı. Tabi düzelen hiç bir şey yok. Bu işlemlerin usta ile alakalı olan kısımları Balıkesir'in bir ilçesinde yapıldı aracın başında babam vardı. Ben başka bir ilçedeyim babamla sürekli irtibat halindeyim babama arızanın sensörlerden olabileceğini ustaya söyle diyorum. Ustanın verdiği cevap senin oğlan çok bilmiş. Hemen gittim arabayı aldım BALIKESİRDE HASKAN RENAULT ÖZEL SERVIS var adamlar sadece renault bakıyorlar. 3 yıldır bütün bakımları orda yaptırıyorum bu kadar önemli arızada diğer ustalar kanip cahillik yaptım gitmedim. Neyse usta baktı bu arada aracı aldığımda servis işareti yanıyor sadece LPG ile çalışıyor gazdan ayağıma çektiğim anda stop ediyor berbat işler acısı haldeydi arabam. Aracı bilgisayara bağladı kaputu açtı yaklaşık yarım saat sonra sorun çözülmüştü. ARİZANİN NEDENI KAM MILI KAPTÖRÜ. 80 liralık bir parça. Sağ olsun Hasan ve Serdar ustalar cok ilgilendiler. Her zaman öyleler zaten. Araç da birde marşı biraz geç alma sorunu vardı şamandiranin üzerinde küçük metal bisey var o arizali imiş ama sorunun çözümü için komple samandiranin değişmesi gerek dediler onuda hallettik. O arızanın nedeni benden kaynaklı LPG li araçlarda benzin çeyrek deponun altında olmaması gerekiyormuş şamandıra bu yüzden arizalanmiş.

    Arkadaşlar baştan sona sizlere anlattım bir faydam dokunur umarım. Sormak istediğiniz bir şey olursa telefonumu arayabilirsiniz. Sevdikleriniz ve araçlarınız ile birlikte mutlu günler dilerim. 0542 461 3074


    Bu tarz sorunlarda dışardan bakılarak karar veren ustalardan daha çok bilgisayar ile arıza tespiti yapan yerlere öncelik veriniz. Zaten motor beyni arızayı verir.




  • selamün aleyküm. yaklaşık 3 ay önce Megane 2 aldım. Rölantide veya seyir halinde hızlı iken stop ediyor. Seyir halinde iken bazen kendiliğinden sarsıntılı bir şekilde tekrar start alıyor bazen hiç sarsmadan start alıyor bazende çalışmıyor kenara çekiyorum çalıştırıyorum. Bilgisayara bağlandı önce enjeksiyon hatası veriyordu. Güncelleme yapıldı herhangi bir hata vermiyor ama sorunum devam ediyor. Açı kaydırıcı dediler değiştirdim. Boğaz kelebeği denildi temizlettim. Ayrıca benzin ve lpg de her ikisindede aynı arıza mevcut. Arabayı satacağım ama satarken ne yüzle satacağım onu düşünüyorum. Tamir için yardımlarınızı bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makbas18 -- 26 Mayıs 2016; 13:46:43 >




  • Selam Arkadaşlar. Diğer Megane I kullanıcılarına yol göstermek amacıyla konunun çözümünü yazıyorum... Yaklaşık 4 ay önce bir 2002 üretim 2003 trafik çıkışlı Mehabe Dinamik model bir araç aldım. araç genel itibariyle elden geçirmeme rağmen ilk başlarda abuk subuk stop etme problemleri yaşadım. kırmızı ışıklara yaklaştığımda durma eğilimi esnasında stop ediyordu. sabahları motor soğukken özellikle kışın kalkma esnasında stop etme durumları yaşadım. Motor hararet müşürü dahil bir kaç parça değişimi yaptım. gaz kelebek kutusu temizlendi bujiler değişti LPG tesisat kabloları atlama yapıyor düşüncesiyle kablaj yalıtım yapıldı.. ama sorun bir türlü değişmedi. bu arada forumlarda gaz kelebek motoru (gaz kelebek kutusunun solundaki oksijen sensörü) 350 TL ye değiştirdim (Orjinaline 1300 TL dediler) ama sorun yine çözümlenmedi. Forumları takip ettim istanbulda bir Renault servisi eski elemanına ulaştım telefonla konuştum. Rolanti motoru değiştiğinde Adaptasyon yazılım ile rolantı sıfırlaması yapılması gerekiyormuş. 20 TL lik bir işlemle sorunum çözümlendi. arabaya çokça para harcamayın işini bilmeyen ustalara denk gelirseniz motor sente ayarına kadar detaylı işlemlerle sonuçsuz kalabilirsiniz. sıkıntısı olan 05413943012 nolu telefonla bana ulaşabilir araba şuan 10 numara oldu yakıt düştü çekiş manyak derecede arttı. Herkeze selamlar kolay gelsin....




  • broker73 kullanıcısına yanıt
    selam Bende megane 2 aracımda aynı sorun var.Arac ilk başta çalışıp hemen stop ediyor.2. veya 3. çalıştırmada ancak çalışıyor bu seferde gaza basmam gerekiyor yoksa stop ediyor.Trafik ışıklarında durunca yine stop ediyor. Sanayiye gittim usta araca baktı ve bobinlerden birini değiştirdi. Başka bir parçayıda değiştirdi (ismini hatırlamıyorum) 150 tl civarı bir fiyatı vardı.O gün içinde düzelmiş gibiydi sadece 1-2 kez stop etti. Ancak ertesi gün tekrar eski haline döndü ve şuan sürekli stop etmeye devam ediyor. Sorunun çözümüne yardımcı olurmusunuz şimdiden teşekkür ederim
  • 1 krank okuyucuda kabloda ek varmı ek varsa lehimlimidir .Bizim ustalar krank okuyucuyu kablo kabloya ekleyip bantlıyor .Bu olmaz başıma geldi kabloda ek vars mutlaka lehimlettir ve bantlayıp cırtlasınlar.
    2 bogaz kelebegini temizlettir
    3 ekjektorleri temizlettir

    bendede aynı sorun vardı allahıma şukur kabloyu lehimliyince hepsınden kurtuldum.usta yok piyasada kendin kontrol edıceksın hepsini
    selamlar hürmetler
  • yusuf3818 Y kullanıcısına yanıt
    cevabı yazdım ustam
  • arkadaşlar aynı problem bende de var aracım 1.6 16v dinamik hb modedeli 2004 model düz vites. Aracım özellikle sabah soğuk motor marş almasında hiçbir sıkıntı yok çalıştıktan 10 saniye sonra stop ediyor benzinde de aynı direk lpg de çalıştırıncada aynı problem var. Gaz verince sıkıntı yok trafikte sıkıntı yok ama rolantideyken araç stop ediyor. Motor ısındıktan sonra sorun olmuyor. Problemini çözen arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Teşekkürler
  • Aynı sorun oluştu kesin çözüm kam mili kaptötünün değişmesi mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krank sensörünü kontrol ettir aynısı bende oldu rolantıde stop edıyordu.Birde bende n boşda arac super tekleme yok.d ye alınca teklıye teklıye calışıyordu bobin yanmış demişlerdi .sonra 1 gunde buldum arızasını lpg kablolarını bır bırlerıne tutdurmuşlar lehımsız ek yerlerini lehımledım tık yok aracımda.lpg ıse aracınız kabloları kesıb birleştırdıgı yerlere mutlaka ama mutlaka lehım yaptırın .oksıtlenıp elektıgı cekemıyor oksıtlenınce.Bende böyle olmüştü cözdüm 1 günümü aldı .Bana 7 bin tl mafras demışlerdi
  • Merhaba, çözüm var mı? Benzer sorun var. 2004 Megan 2 HB otomatik benzin+lpg 202 bin km. 4 bobin 4 buji değişti. 2 bobin orjinal serviste değişmişti. Diğerlerini de orjinal malzeme ile özelde değiştirdim. 300 km sonra olan oldu. Bir öğlen motor soğumuş halde marş hemen aldı motor çalıştı. Rölantiye gelince devir düştü stop etti, gaza basınca hiç bir sorun olmadan devir yükseliyor motor gayet iyi çalışıyor. 10 dk böyle çalıştır-stop etsin şeklinde motor ısındı ve stop etme sorunu geçti. Akşam motor soğudu gene aynı sorun, rölantide stop ediyor soğukken, Isınınca her şey normal devam ediyor. Sanayiye gittim, boğaz kelebek temizlendi, benzin filtresi değişti,motor manifolt contaları değişti. Akşam eve geldik motor soğudu gene rölantide stop etmeye devam ediyor. Triger değişimine 4 ay ve 18 bin km var. Trigerin ordaki bi dişliden bahsettiler 1000 tl falan fiyat var. Önce Ucuz ve daha basit hangi parçaları değiştirmek lazım ? İzmir de iyi megan ustası var mı ? Teşekürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: okkesdagli

    arkadaşlar aynı problem bende de var aracım 1.6 16v dinamik hb modedeli 2004 model düz vites. Aracım özellikle sabah soğuk motor marş almasında hiçbir sıkıntı yok çalıştıktan 10 saniye sonra stop ediyor benzinde de aynı direk lpg de çalıştırıncada aynı problem var. Gaz verince sıkıntı yok trafikte sıkıntı yok ama rolantideyken araç stop ediyor. Motor ısındıktan sonra sorun olmuyor. Problemini çözen arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Teşekkürler
    kam mili kaptötünü mü değiştirdiniz, çözüldü mü sorun ?
  • Temiz benzin, bobinler, bujiler, filtreler, manifolt contaları, boğa kelebeği temizliği aşamalarını geçtiyseniz, servis bilgisayara takacak anında çıkacak arızalı parçalar. Bakalım ne kadar gideceğiz. Parçalar masraf resimdeki gibi.



    Benzer konu şuralarda da vardı.http://www.renaultfanclub.com/showthread.php?t=57531&page=6&p=1095275#post1095275
    http://www.renaultfanclub.com/showthread.php?t=79862&page=2&p=1095276#post1095276



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozcinar78 -- 23 Aralık 2019; 16:57:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar aracım 1.4 megane 2 lpgli araç her çalıştırmada 5-10 saniye gaz vermezsem stop ediyor ancak ondan sonrada biraz titreyerek çalışıyor. Sıralı sistem ilk çalıştığında benzinde çalışıyor ancak gazda giderken debriyaja bastığımda aşırı dalgalanma yapıyor zor toparlıyor eğer klima açıksa bazen toparlayamayıp stop ediyor problem lpg sistemi ile alakalı mıdır? 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.