Şimdi Ara

Merakla beklenen BlackBerry Athena'nın görselleri ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • BlackBerry'nin önümüzdeki dönemde piyasaya sürmeye hazırlandığı akıllı telefonların detayları ortaya çıkmaya başladı. BlackBerry adına üretimini TCL Corporation'ın yapacağı cihazlardan Athena kod adıyla bildiğimiz fiziksel klavyeli modelin yüksek çözünürlüğe sahip görselleri bugün ortaya çıktı.

     


    BlackBerry Athena, KEYone'ın halefi olacak


    Birçok sızıntının yer aldığı Slashleaks sitesinde yayınlanan görseller, TCL'nin BlackBerry KEYone modelinin bir halefi üzerinde çalıştığını ortaya çıkarıyor. Fiziksel bir klavyeye sahip olacak BlackBerry Athena'nın dokunmatik bir ekranı olacak. Cihazın arkasında ise yan yana konumlandırılmış çift kamera ve BlackBerry logosu yer alıyor. Sağ ve sol kısımlarda güç düğmesi, ses kontrol tuşları ve sim yuvası yer alırken, cihazın üst kısmında 3,5mm kulaklık girişi, alt kısmında ise USB Type-C ve hoparlörler bulunuyor.


    BlackBerry Athena ile ilgili henüz diğer teknik özellikler ortaya çıkmamış olsa da, cihazın özellikle fiziksel klavye seven kullanıcılar için oldukça ideal olacağını söyleyebiliriz. Kaldı ki cihazın halefi olan BlackBerry KEYone modeline göre daha iyi bir donanımla geleceğini ise tahmin etmek hiç de zor değil.

     



  • Blackberry nin klavyesini kullanmayan bilemez. İnanilmazdır. Q10 kullanmıştım çok oldu kullanmayı bırakalı ama hala aklımda nasıl hızlı yazdığım. Hem zamandan tasarruf ettirir o klavye, hem pilden(hem yazılımsal hem donanımsal), hemde rahatlığıyla ön plana çıkar. Tabi biraz daha genç kitleye hitap ediyor mesajlaşma olsun, sosyal içerikler olsun. Hem büyük bir ekranla(en az 4.7 inç) hem de klavyesiyle fark yaratacak bir telefon olabilir. Dediğim gibi kullanmamış olan anlayamaz.
    Ne yapsın klavyeyi yanında aksesuar olarak mı versin? Klavyeli telefon lan işte. Tasarımı bu. Blackberry klavye demektir. Klavyeye ilgili milyon tane patenti var. Bu iş üzerine yükselmiş bir firma. No klavye no Blackberry. İş, otomasyon verimlilik üzerine ortaya çıkmış bir firmayı artık doğasını sergilediği için eleştirmeyi bırakın. Havaya kurşun sıkıyorsunuz. Ayakta uçakta hatta koşarken bile yazı yazarsın klavyeyle. Sanal klavyeyle yazamazsın. Sanal klavyede yazabilmek için ekrana bakmak zorundasın. Her şeyi sanallaştıran hızlı ve kolay tüketim kültürü bitirdi sektörü. Hepsi birbirine benziyor. basacak düğme yok herşey sanallaştı. Ses açma kapama tuşu bile yok çoğu cihazda.

    teknoloji gelişti diye kapı tokmağını dokunmatik ekranla değiştirdiğin gün ben de seni haklı bulacağım.
    Yakında dizüstü bilgisayarlarda klavye kısmına da ekran koymaya başlayacaklar o zaman bu klavye düşmanı tayfa küfür etmeye başlayacak. Yahu mekanik geri bildirimin yerini hiçbir şey tutmaz. Klavye çağdışı demek çağdışı bir eleştiridir. Klavye işte. Mekanik bir veri giriş paneli. bu panel dokunmatik yapılamaz mı? Ama yapılmıyor. Çünkü klavye bir gereksinimdir. Kaşık çatal gibi. Telefonlarda da tuş ölmemeli. Ölmez zaten. Tuşlu telefonlar hep var olmalı. Analog sistemler hep var olacak. Fiziğin temel kurallarına göre yaşadağımız sürece yer çekimi olduğu sürece klavyeler de mekanik sistemler de hep var olacak. Yoksa geribildirim anlamında sanal işaretlere mahkum kalmak can sıkıcı.
    Katılmıyorum. İş telefonu veya sosyal medya farketmiyor. Daha önce Blackberry Passport kullanmıştım o da fiziksel klavyeliydi. Onun tadını aldıktan sonra sanal klavyenin ne denli bir eziyet olduğunu insan anlıyor. S ye basarsın A algılar vs gibi bir derdi yok, hızlı yazmak için de birebir. ÜStelik BB'deki fiziksel klavye aynı zamanda dokunmatik özellikler de barındırıyor çeşitli kaydırma hareketleri yapılabiliyor (Android versiyonlarında nasıl bilmiyorum). Ekran da zaten yeterli, kaç kişi film seyrediyor telefon ekranında?
    Blackberry neden battı dersen, tamamen kötü yönetimden. Android 7.1 kullanıyorum şu anda ve hergün BlackBerry 10 işletim sistemini çöpe atan o geri zekalı zihniyete sövüyorum. Tek eksiği marketti.
  • Klavye koyarak güzelim tasarımın içine ediyor...

  • Güvenlik güncellemeleri Google'ın insifiyatine bırakılmış vaziyetteyken fiziksel klavyesi de olmasa Android'li Blackberry'e kimse yanaşmaz. Blackberry Priv'in devamını çıkarsalar daha mantıklı bir hareket olurmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 11 Nisan 2018; 12:54:37 >
  • Önce kendi kafasına sıktı şimdi de benzin döküp kendini yakıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xtrud kullanıcısına yanıt
    Blackberry?
    Ne yapacaktı çentikli klavye mi ekleyecekti telefona uygulama olarak
  • Millet daha büyük ekran alanı yaratmak için parmak izini bile ekrana gömmeye çalışıyor, bunlar hala kasanın yarısını klavye yapıyor, sonra da ben neden battım?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben beğendim, güzel olmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBB76B0A9 -- 11 Nisan 2018; 0:34:0 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Pahalı, resmi servis yok, yedek parça yok, aksesuar yok denecek kadar az sonuç hüsran.

  • Artık öğle bir duruma geldik ki bütün markalar birbirine benzer model çıkartıyor bunada hak veriyorum çünkü çizilecek tasarım kalmadı mecbur birbirine benzeyecek Ama Blackberry bunlardan farklı olarak hem iş hemde standart kullanıcıya hitap etmek istiyor Fiyat politikası uygun olsa iyi bir kullanıcıya ulaşabilir...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: EyeCoral

    Millet daha büyük ekran alanı yaratmak için parmak izini bile ekrana gömmeye çalışıyor, bunlar hala kasanın yarısını klavye yapıyor, sonra da ben neden battım?

    Blackberry nin klavyesini kullanmayan bilemez. İnanilmazdır. Q10 kullanmıştım çok oldu kullanmayı bırakalı ama hala aklımda nasıl hızlı yazdığım. Hem zamandan tasarruf ettirir o klavye, hem pilden(hem yazılımsal hem donanımsal), hemde rahatlığıyla ön plana çıkar. Tabi biraz daha genç kitleye hitap ediyor mesajlaşma olsun, sosyal içerikler olsun. Hem büyük bir ekranla(en az 4.7 inç) hem de klavyesiyle fark yaratacak bir telefon olabilir. Dediğim gibi kullanmamış olan anlayamaz.
  • Blackberry sosyal medya telefonu değil. Yok neden klavye koymuş yok neden rakipleri full ekran yapmaya çalışıyormuş. İş adamları, menajer veya asistan diye tabir ettiğimiz insanlar hala blackberry kullanıyor iş amacı ile
    @EyeCoral



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurutulmus Domates -- 11 Nisan 2018; 7:34:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • GG

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne olursa olsun, çentik tasarimindan 100000000 kere daha iyi...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonda sürekli bir şeyler yazan biri için en iyi telefon

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu böyle yapacaklarına kayar kapak yapıp klavye alttan çıksa, isteyen sanal klavye kullansa tasarım on numara olurdu. Yok arkadaş illa bir yeri eksik yapacaklar.

  • KEYone dan daha basarili. En az sd. 660 ile gelmeli... Tasarim klavye space turundaki BlackBerry logosu müthiş.

  • brshr kullanıcısına yanıt
    Kayar kapaklıda var Blackberry PRIV

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bora34000 B kullanıcısına yanıt
    Evet varmış. Bilgilendirme için sağol. Güzel olmuş. Bunun üzerinden yürüseler olur bence.
  • Bu tarz telefonların alıcı kitlesi oldukça az. Fazla satmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LittleMonster

    Blackberry sosyal medya telefonu değil. Yok neden klavye koymuş yok neden rakipleri full ekran yapmaya çalışıyormuş. İş adamları, menajer veya asistan diye tabir ettiğimiz insanlar hala blackberry kullanıyor iş amacı ile
    @EyeCoral

    Hangi iş adamından bahsediyosun anlmadım. 60-70 yaşındaki adamlardan mı diyecem oda yok artık. Benim gördüğüm iş yapan herkesin iphone kullandığı servisleri için veri güvenliği ve kırılırsa icoluddan yüklerim hepsini kafası, biraz popüler iş çevresi olanlar iphone x kullanıyor meraklı olanlar nispeten samsung vs. Alıp satan asla bb kullanmıyor hele ki yeni nesil bb den haberi bile yok. Sosyal medya telefonu değilmiş millet artık eskimiş elbisesini bile sosyal medyadan int üzerinden satıyor. Bb yi anca fiziksel bir sıkıntısı olan kişi alır fiziksel klavye tarih oldu bb bu tarih tekerrür etmez kusura bakma.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.