Şimdi Ara

Metro 2033 (tarih belli değil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Rus yazar Dmitry Glukhovsky tarafından yazılan post-apokaliptik roman Metro 2033, Hollywood tarafından sinemaya uyarlanıyor. Daha önce iki tane video oyunu şeklinde ekranlara gelen Metro 2033’nin film uyarlamasının yapımcılığını Fifty Shades of Grey, The Social Network, Moneyball, Captain Phillips filmlerinden tanıdığımız Michael De Luca üstleniyor.



    Metro 2033 (tarih belli değil)



    Rus yazar Dmitry Glukhovsky’nin 2007’de Eurocon yarışmasında Avrupa Bilim Kurgu Topluluğu tarafından Teşvik Ödülü’ne layık görüldüğü Metro 2033, birçok kişi tarafından gelmiş geçmiş en iyi post-apokaliptik romanlardan biri olarak kabul edilir. Anlatılan dünyanın çok iyi bir şekilde tasvir edilmesi, ana karakter Artyom üzerinden insanoğlunun varlığı ve geleceği hakkında yapılan tespitler, hayal gücünü zorlayan olaylar dizisi ve insanı ters köşeye yatıran sürpriz sonu romanın bu kadar beğenilmesini sağlayan etmenler olarak ön plana çıkıyor diyebiliriz. Bunların yanında Metro 2033 ve Metro: Last Light isimli video oyunları da romanın varlığının daha çok insan tarafından duyulmasına vesile olmuştur. Video oyunlarının senaryosuna katkıda bulunan Dmitry Glukhovsky’nin yarattığı dünya ise insanı korku dolu atmosferinin içine çeken ve karakteriyle anında bütünleştirebilen bir uyarlama olarak insanların aklını çelmiştir. Bu özelliği sayesinde video oyunları, kitaptan uyarlanan yapımların başarısız olduğu algısını çok rahat bir biçimde yıkmıştır. Haliyle bu kadar çok beğenilen bir eserin Hollywood tarafından sinemaya uyarlanması ise kaçınılmaz bir durumdu. Buna göre Metro 2033 romanı; Fifty Shades of Grey, The Social Network, Moneyball, Captain Phillips filmlerinden tanıdığımız yapımcı Michael De Luca önderliğinde sinemaya uyarlanarak izleyici karşısına çıkacak.

    Metro 2033 (tarih belli değil)



    Dmitry Glukhovsky’nin 14-15 yaşlarında kafasında salt bir fikir olarak oluşturup romana uyarladığı Metro 2033, 2033 yılında nükleer savaş sonrası radyasyonla kaplı dış dünyada, insanların dünyanın en büyük metrolarından biri olarak kabul edilen Moskova Metrosu’nda verdiği yaşam mücadelesini Artyom isimli gencin gözünden anlatıyor.


    Metro 2033 (tarih belli değil)



    Michael De Luca’nın Sin City: A Dame to Kill For filminin yapımcısı Stephen L’Heureux ile birlikte çalışacağı filmde yazar Dmitry Glukhovsky film hakkındaki düşüncelerini şu sözlerle ifade ediyor. “Romanım ve ben, bunun gerçekleşmesini 10 yıldır bekliyorduk. Bebeğimi, Hollywood yapımcılarının ellerine teslim etme ve filmin çekilmesi konusunda oldukça dikkatli davrandım. Fakat şimdi onun doğru ellerde olduğunu düşünüyorum. De Luca ve L’Heureux, bu proje için harika bir vizyona sahipler. Onlarla birlikte çalışacağım için bundan bir onur duyuyorum.” Bu sözlerden anlaşıldığı üzere Glukhovsky’nin filme destek verdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

    Metro 2033 (tarih belli değil)



    Oyuncuların yeraltındaki metroda bir tünelden diğer tünele seyahat ettiği, yüzeye çıkabilmek için büyük uğraşlar verdiği video oyununu romanın kahramanı Artyom’un perspektifinden referans alacak olan filmin yönetmeni, senaristi ve oyuncu kadrosu şu an için belli değil. Daha önce 2012 yılında The Numbers Station filminin senaristi F. Scott Frazier ve The Notebook, Rain Man filmlerinin yapımcısı Mark Johnson tarafından sinemaya uyarlanmak istenen ancak uygulamaya konulamayan romanın, bugüne kadar farklı türlerdeki filmlerinin yapımcılığını üstlenen Michael De Luca’nın önderliğinde nasıl bir şekilde sinemaya aktarılacağı büyük bir merak konusu. Yönetmen ve oyuncu kadrosunun belirlenmesi ile ortaya çıkacak olan film, bakalım romanın ve video oyunlarının iyi bir yansıması olarak önümüze mi getirilecek yoksa gölgesi altında mı kalacak hep birlikte göreceğiz.

    https://www.imdb.com/title/tt2395896/


    Detaylar geldikçe buradan paylaşılacaktır.


    14.12.18

    Kitabın yazarı Dmitry Glukhovsky MGM ile olan anlaşmasını sona erdirdi.Hikayeyi amerikalılaştırdıklarını öne sürdü.Nazileri çıkardılar , komünistleri çıkardıklar , karaderilileri çıkardılar hikaye anlamsız bir hal aldı dedi.Yeni stüdyolarla görüşmelere başlamış.Yakında çıkacak yeni metro serisi Exodus'un ise filmin çekilmesini hızlandıracağınıda düşünüyor.Netflix bile olabilirmiş.

    https://screenrant.com/metro-2033-movie-cancelled/


    Film yapılacak merak etmeyin sadece MGM ile kontratları iptal oldu , yeni bir şirket bulunacaktır , gelişmeleri buradan hep açıklayacam duydukça



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 14 Aralık 2018; 3:40:13 >







  • Çok etkili bir film yapabilirler. Öyle olsun bence.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitabını okumadım ama 2 oyununu da keyifle oynayıp bitirmiştim. Gerilim tarzında bir oyundu, konusu ilgi çekici ve yönetmeni de başarılı olduğu için ben beklentiyi biraz yüksek tutuyorum bu filmden.
  • Sürpriz sonlu mu? Şimdi merak ettim. Kitabını okumam lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyunlarını çok sevmiştim,kitabını da okumayı planlıyordum.Uzun zaman sonra ilk defa bir film için heyecanlandım galiba.
  • atmosfer oyundaki gibi olur umarım yoksa cacık.
  • 1 Ocak 2022'de vizyona girecekmiş. Gazprom Media ile resmi anlaşmaya varılmış.
  • Atmosferini bire bir yansitilirsa. O epik sahneler de olursa. Artyom'un da sesine bire bir iyi bir oyuncu bulurlarsa çok iyi bir film olabilir. Cast seçimini iyi yaparlar umarım.

    Oyunun hayranı olarak merakla bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • witcher dizisi gibi iğrenç olucak fifty shades of grey'i yapan hollywood pisliklerinden bahsediyoruz burda

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konunun başlığı güncel değil. Hollywood yönetmeni yapmıyor. Gazprom Media tarafından yapılacak. Direk Ruslar tarafından yapılacak yani.

    İkincisi The Witcher henüz gelmedi izlenmemiş bir diziye iğrenç demek ne kadar doğrudur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyuncuları belli yönetmen belli gayet doğrudur elflerin yerine afrikalı oogabooga iskandinav beyaz sexy kadınların yerine suri oynatıyorlar bol bol feminizm ve homolukda işlenir tam bir juden hollywood leşliği

    Ruslar/gazprom yapıcaksa izlenir umarım öyle olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 30 Ağustos 2019; 0:17:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • umarım warcraft gibi hayal kırıklığı olmaz bu oyun oynayanlar zaten çok büyük bir beklenti ile izler flim i onun için çok iyi bir flim ortaya çıkması lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.