Şimdi Ara

Metro Exodus (2019) [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.777
Cevap
16
Favori
96.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Metro Exodus (2019) [ANA KONU]

    The Two Colonels ve Sam's Story isimle iki adet DLC duyuruldu!

    İÇERİK HAKKINDA

    Metro Exodus Genişletme Bileti, oyun için Metro dünyasının yeni hikayelerini takip eden hikaye odaklı iki büyük DLC içerecek. Oyuncular, Artyom yerine yepyeni bir karakterin ve Aurora'daki tek Amerikan olan Sam yani Spartalı Koruyucunun gördüklerini deneyimleyecek.

    The Two Colonels - 20 Ağustos 2019



    Albay Khlebnikov, yüzeyin tam altında, ölü Novosibirsk şehrinde Yılbaşı Gecesi için oğluna kavuşmak üzere eve gidiyor.

    Ancak buradaki insanlar pek iyi değil: sıvı tünelleri tüketiyor, mutant saldırıları artışta görünüyor ve insanları radyasyon zehirlenmesinden koruyan değerli ""yeşil şeyin"" stokları azalıyor. İnsanların hayatta kalmasını sağlamak için baştakilerin dev önemler alması gerekli.

    Novosibirsk'in son günlerinde Khlebnikov'un yolculuğunu ve deneyimlerini takip ediyoruz, Albay Miller bunları bir yıl sonra yeniden gözlemliyor. Oyuncular bu yeni doğrusal bölümde Metro serisinin klasik, hikaye tabanlı oynanışını umabilir; ayrıca yepyeni bir silah, ölümcül bir alev silahı, klostrofobik mekanlar ve o tanıdığımız tüyler ürpertici gerilim mevcut.

    Sam's Story - 2020'nin Başları

    Bombalar patlamadan önce Moskova elçiliğinde bir ABD deniz piyadesi olan Sam, uzun zamandır ana vatanına dönmenin ve ailesini hayatta bulmanın hayalini kuruyordu. Bu ihtimal, Metro'nun karanlık tünellerinde imkansız görünüyordu ama Spartalılar savaştan sonra hayatta kalan tek şehrin Moskova olmadığını öğrenince ümit beslemek saçma hissettirmemeye başladı.

    Sam, ABD'ye dönmenin bir yolunu bulmak ümidiyle Aurora'dan uzaklaşıyor ve tsunaminin parçaladığı limanlar, yıkılan endüstriyel binalar ve paramparça konut bölgeleriyle dolu Vladivostok'a varıyor. Yolculuğunu tamamlamak isteyen Sam, hayatta kalmak için şimdiye kadar öğrendiği her taktiğe ihtiyaç duyduğunu fark edecek, çünkü etrafı düşündüğünden daha yanıltıcı.

    Kıyamet sonrası Rusya'sındaki arazilerde yepyeni bir yolculuğa çıkacak oyuncular, Vladivostok'un açık uçlu hayatta kalma deneyiminde Sam'in yolunu belirleyecek.


    (PC) - Metascore 83

    AusGamers 95
    The Games Machine 92
    Cheat Code Central 90
    GameStar 90
    Wccftech 90
    GamesRadar+ 90
    Gameblog.fr 90
    Everyeye.it 85
    DualShockers 85
    3DJuegos 85
    IGN 85
    XGN 85
    Vandal 84
    Variety 80
    Worth Playing 80
    PC Invasion 80
    PC Games 80
    PCGamesN 80
    Game Revolution 80
    Jeuxvideo.com 80
    GameSpot 80
    Guardian 80
    Hardcore Gamer 80
    Multiplayer.it 80
    PC Gamer 78
    The Daily Dot 70
    Power Unlimited 67

    Metro Exodus (2019) [ANA KONU]














    Metro Exodus (2019) [ANA KONU]



    Metro Exodus 2018'de çıkış yapacak. Oyunun açık dünya olmayacağı 4A Games baş yapımcısı Jon Bloch tarafından duyuruldu. Hikayenin Metro: Last Light'ın iyi sonla bitişinin devamı olacağı duyuruldu.

    İGN oyun için Developer Walkthrough yayınladı.





    Oyun Hakkında

    Yıl 2036.

    Nükleer savaş sonrası çeyrek asır dünyayı harap etti, hayatta kalan birkaç bin kişi hala Moskova harabelerinin altında ki Metro'nun tünellerinde yaşıyordu.

    Bu insanlar zehirli doğa şartlarına karşı direnmiş, mutasyona uğramış canavarlar ve paranormal dehşetlerle savaşmış ve iç savaşa maruz kalmışlardı.
    Ama şimdi, Artyom olarak metrodan kaçıp Spartalı Rangers grubunu yönetmeli ve kıyamet sonrası Rusya'nın doğusunda kıta boyunca uzanan olağanüstü bir yolculuğa çıkarmanız gerekiyor.

    Metro Exodus, 4A Games tarafından geliştirilen epik, hikaye odaklı, ölümcül mücadele ve gizliliğin harmanlandığı, keşfetme ve hayatta kalma öğelerinin bulunduğu şimdiye kadar yaratılan en sürükleyici oyun.

    Geniş çaplı Rus vahşi doğasını, alışılmadık seviyelerde ve ilkbahar, yaz ve sonbahar boyunca nükleer kışın derinliklerine uzanan bu heyecan verici hikayeyi takip edin.

    Dmitry Glukhovsky'nin romanlarından esinlenen Metro Exodus, bu zamana kadar ki en büyük Metro macerasında Artyom'un hikayesini devam ettiriyor.

    (Çeviri benimdir)

    Gameinformer 'da ortaya çıkan bilgiler

    "Metro 2033 ve Last Light oyunları Moskova metrosunun içinde geçerken Exodus ile bu durum değişiyor ve Artyom yeni bir yaşam arayışı için yüzeye çıkıyor. Bu aynı zamanda daha büyük alanlar, tehlikeli yeni gruplar ve hayatta kalanlar için yeni bir tehlikeler anlamına geliyor.

    Exodus bir açık dünya oyunu değil ancak büyük bir dünyaya sahip. Ana hikaye görevleri ilk iki oyunda olduğu gibi çizgisel olmayacak ve ayrıca yan aktiviteler de bulunacak. Ancak bir alanda işinizi bitirdikten sonra geri dönmenin bir yolu olmadan bir sonraki bölüme geçeceksiniz. 4A Games'in Game Informer'a söylediğine göre Last Light'taki en büyük alan 200x100 metre civarındayken Exodus'un bazı alanları iki kilometrekareye kadar uzanıyor.

    Çok bir detay verilmese de savaş kısmında da değişiklikler var. Artık düşmanları ölümcül veya ölümcül olmayan yollarla indirmek arasında seçim yapabileceksiniz. Animasyonlar da çeşitli olacak. Düşmanı indirme animasyonu hangi silahı kullandığınıza, yaklaşımınızın hızına ve düşmanınıza nereden yaklaştığınıza göre değişecek. Yapmış olduğunuz eylemler diğer gruplar ile ilişkinizi belirleyecek. Bir grubun üyesine zarar vermek o grup tarafından düşmanca karşılanmanıza sebep olacakken nazik davranmak dostça karşılanmanıza sebep olacak.

    Artyom bu yeni yolculuğunda araç kullanabilecek. 4A Games araç çeşitliliği hakkında detay vermekten kaçınıyor ancak Game Informer oynama fırsatı buldukları demoda Artyom'un Aurora'nın dışında bir teknesi olduğunu görmüş.

    2033 ve Last Light'taki olaylar birkaç gün içinde gerçekleşirken Exodus'un hikayesi bir seneye yayılarak anlatılacak ve farklı mevsimlere tanık olacağız.

    Silahların bakımı göz ardı edilmemesi gereken bir konu olacak. Eğer istasyonunuzda silahınızın bakımını yaptırmazsanız silah kirlenecek, tamamen çalışmaz bir duruma gelmeyecek ancak düşmana verdiği hasar azalırken hedef tutturma da zorlaşacak. Ayrıca silahlara farklı ve daha gelişmiş dürbün, namlu ve şarjör gibi eklemeler yapmak mümkün olacak, hatta bir alanda silah bulduğunuzda silahı komple almak zorunda değilsiniz size lazım olan araç gereçleri çıkararak envanterinizde uyumlu olan silaha da takabilirsiniz. Cephane ve cephane craft etmeye yarayacak materyallar için etraftaki istasyonları araştırmaya şimdiden hazırlanın.

    Yan görevler oyunculara direkt olarak sunulmayacak. Oyuncular buldukları notları okuyarak, karakterlerle konuşarak ya da konuşmalara kulak misafiri olarak yan görevler hakkında bilgi edinebilecek."
    https://store.steampowered.com/app/412020/Metro_Exodus/
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Çok az oyun vardır ki insana yaşanmışlık hissi verir.. Metro seriside bunlardan biri.. Hatta gelmiş geçmiş en iyi 3-5 fps den biri diyebiliriz.. Yılın en güzel oyun haberi bence.. Darısı Dying Light , Wolfenstein , Alien İsolation , Bioshock , Half Life gibi oyunların başına...

    Şuda şurda dursun , gözlerimiz dolsun.. ah be Artyom reis

    Şu seride ki karakterin konuşmaması saçmalığı ilk 2 oyunda bu kadar gözüme batmıyordu. Ama bu oyunda o kadar fazla konuşma var ki cidden çok gözüme battı ve rahatsız etti. İlk defa bir oyunda dilsiz bir karakteri yönetiyor gibi hissettim. Öyle ki herkes sizinle konuşuyor size bir şeyler soruyor ama siz öyle bakıyorsunuz. Gerçekten bu oyun için 4a games in yaptığı yanlış tercihlerden biri de bu diyalog sistemi olmuş.

    Tamam karakter konuşmasın ama o zaman diyalogları da ona göre yapın be kardeşim. Herkes artyom şuraya gidermisin şunu yaparmısın der, anna gelir seni seviyorum kumsala plaja gidelim vs vs bir ton diyalog..Yahu adam gibi cevap versin işte artyom. Npc ler şurada banditler var haberin olsun şöyle böyle diyince bari basitçe tamam kardeşim bakarım diyelim saçmalık işte resmen...
    Böyle talihsiz yorumlar teknik bilginin eksikliğinden doğuyor maalesef.

    4A Games (eski Stalker yapımcılarının bir kısmıda burada) hep ışıklandırmaya önem verdi, farklı alpha katmanlarına, çoklu post-process işlemlerine ve fiziğe... Ray Tracing bu gün koca bir satış balonuyken bu adamlar 2007'de üstelik CPU'ya çözdürterek, Ray Traced Shadows-Lighting tekniklerini oyunlarına nakış nakış işlediler.

    Stalker oynayanlar hatırlar, yine inanılmaz kaplama çözünürlüğü yoktur, ama bütün olarak ele aldığında, detaylara baktığında, atmosfere ve ışıklandırmaya baktığında aşık olmamak elde değildir.

    İlk defa sadece yansıma bazında değil, tamamen ışık kaynaklı-global illuminated tekniğine dayalı real time rendering ile gölge ve aydınlanma efektlerini halledebilecek kadar kompleks bir motordan bahsediyoruz. Bir ağırlığı var motorun, oyunu oynar oynamaz hissediyorsunuz, bir kimliği var, boş teneke gibi değil. Herkesin ağzında oyun çıktığında beri dillere pelesenk olan "atmosfer" mevzusu da yine bu teniklerle bağıntılı, tıpkı önceki oyunlarında olduğu gibi (diğer iki metro ve stalker oyunları).

    E bütün bunlar maalesef bir bedelle geliyor, oyun pek çok şeyi real time çözüyor ve bu inanılmaz bir kaynak gereksinimi demek. Artık oyunlar yeni nesil konsollarla beraber, piyasadaki pastanın çok büyük bölümü (neredeyse tamamını) oluşturduklarından bu konsollara göre tasarlanıyor ve zayıf işlemci hep bir limit olarak ayaklara dolanıyor. Bu sebeple sürekli pre-baked denilen önceden pişirilmiş, tasarlanmış sahnelerle görüntüyü-ışıklandırmayı-gölgeleri oluşturuyorlar. Aslında hepsi bir yığın kaplama bloğu ve statik. Son zamanlarda iyi işlerde çıkarıyorlar, alıştı artık yapımcılar. E bizim gözlerde alıştı. Dolayısı ile böyle Metro gibi oyunların organikliğini eleştirebiliyoruz.

    Ama inanın işin tekniğinin içine girdiğinizde ortada takdir edilecek bir iş ve görselliğinin kendine ait bir kokusu var. İyi forumlar.
    Üstelik nvidia ile anlaşmalı bir oyun demişsiniz ya işte oyunun optimizesinin kötü olmasının sebebi de zaten o anlaşma.

    Nvidia ile anlaşarak çıkarılan tüm oyunlarda port kötü oluyor. Şunu bilin bir oyun Nvidia ile anlaşılarak yapılıyorsa o oyunun optimizesi mutlaka problemlidir. Nvidia destekli çıkan oyunlarda bu tür sorunların olma sebebinin Nvidia yeni çıkaracağı kartları daha fazla satabilsin diye kasıtlı yapıldığına inanan çok fazla insan var.

    Bunu ya yapımcı firmalar yapıyor veya Nvidia kasıtlı olarak bazı oyunlarda sorun çıkaracak sürücü yayınlıyor.
  • Last Light yarım kaldı. Yeni oyun 2018 yılını gösteriyor bu arada. Gelene kadar last light ı tüketiriz.



    Efsane görünüyor Yeni oyun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metro Exodus - E3 2017 Announce Gameplay Trailer



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 12 Haziran 2017; 0:55:40 >
  • 2033 iyi bir oyundu. Last light başındaki askeriye bölümünde ilk oyundan daha iyi oyun olacağı izlenimini versede ortalardan sonra, sürekli filtrenin de bitmesiyle iyice sıkmıştı, trainer kullanarak bitirebilmiştim.

    Görsellik ve seslerde iyi bir atmosfere sahipmiş hissi verse de benim için iyi bir ambiyansı yoktu serinin. Bunu da senaryo ve oyun motoruna bağlıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açık dünya mı gelecek acaba?
  • Gaara34 kullanıcısına yanıt
    Oyungezer'in haberinde açık dünya olacağı belirtilmiş.
  • Oyun harika olacaktır bundan şüphem yok,ayrıca oyunu yayınlayan yayımcı Deep Silver ve daha Deep Silver'ı kaybetmedik,güzel bir fiyatla satışa sunulması pek muhtemel.
  • CheKD kullanıcısına yanıt
    İnşallah güzel fiyatlandırma yaparlar da ön sipariş yaparım direk.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jedi39

    İnşallah güzel fiyatlandırma yaparlar da ön sipariş yaparım direk.

    Deep Silver yayınladığından 89 TL olma şansı var.
  • 69-89 tl civarı gelirse önsipariş veririz.



    2018 yılında gelecek oyun ve daha çok var. Efsane seri sonuçta. Her türlü bekler, oynarız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mükemmel bir haber 20 yıldır her çeşit platformda yüzlerce oyun oynadım ama Metro serisi benim için açık ara en iyi atmosfere sahip yapımlardı.Oynarken hep keşke açık dünya olsaydı diye düşünürdüm,şimdi o da geldiğine göre nasıl bekleyeceğim bilmiyorum
  • Ben daha iki oyunu da oynayamadım tam bundle aldım oynayacağım Metro serisini PC bozuldu. Ama er ya da geç o oyun oynanacak ve sabırsızlıkla bu oyun beklenecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende korkudan oynayamadım oyun serisini. şu korkularımı yenemedim bitürlü :)
  • Çok az oyun vardır ki insana yaşanmışlık hissi verir.. Metro seriside bunlardan biri.. Hatta gelmiş geçmiş en iyi 3-5 fps den biri diyebiliriz.. Yılın en güzel oyun haberi bence.. Darısı Dying Light , Wolfenstein , Alien İsolation , Bioshock , Half Life gibi oyunların başına...

    Şuda şurda dursun , gözlerimiz dolsun.. ah be Artyom reis

  • Grafikler harika. Seriyi tam anlamıyla bitirmedim. Başlasam mı acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dexter Morgan

    Grafikler harika. Seriyi tam anlamıyla bitirmedim. Başlasam mı acaba?

    Durmanız hata
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jedi39


    quote:

    Orijinalden alıntı: Dexter Morgan

    Grafikler harika. Seriyi tam anlamıyla bitirmedim. Başlasam mı acaba?

    Durmanız hata

    Türkçe yama steamde ki hangi sürüm ile uyumlu bilginiz varmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dexter Morgan


    quote:

    Orijinalden alıntı: jedi39


    quote:

    Orijinalden alıntı: Dexter Morgan

    Grafikler harika. Seriyi tam anlamıyla bitirmedim. Başlasam mı acaba?

    Durmanız hata

    Türkçe yama steamde ki hangi sürüm ile uyumlu bilginiz varmı?

    https://forum.donanimhaber.com/metro-2033-redux-ve-metro-last-light-redux-turkce-yama-yayinlandi--124392086

    Steamdeki redux sürümü için bu linkteki yama uygun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jedi39


    quote:

    Orijinalden alıntı: Dexter Morgan


    quote:

    Orijinalden alıntı: jedi39


    quote:

    Orijinalden alıntı: Dexter Morgan

    Grafikler harika. Seriyi tam anlamıyla bitirmedim. Başlasam mı acaba?

    Durmanız hata

    Türkçe yama steamde ki hangi sürüm ile uyumlu bilginiz varmı?

    https://forum.donanimhaber.com/metro-2033-redux-ve-metro-last-light-redux-turkce-yama-yayinlandi--124392086

    Steamdeki redux sürümü için bu linkteki yama uygun.

    Teşekkürler hocam ekledim kütüphaneye. Bundle indirimi varmış şansıma yarın oynarım artık
  • Sabırsızlıkla bekleyeceğim bir oyun haberi
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.