Şimdi Ara

Mhp'nin gümbür gümbür gelmesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
1
Favori
1.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
143 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Salonun boş kalan yerlerinde maç yapardık keşke gitseymişim
  • Tekrar yazayım
    2001... ortaokul 2. sınıf öğrencisiyim. Ata 'dan dededen Mhp'li sülalem. Mhp ilçemize geliyor , tabi bizimkiler silme salona. konuşmalar yapılıyor, konferanslar , söyleşiler...
    O sırada yerel tv'lerden birisi kafamda Mhp ve bozkurt bandajıyla dakikalarca beni çekiyor (ilgisini çekmişim demekki çocuk olunca, yalan yok kamera spot ışıpıda parlayınca çok yakışıklı çıkmışım:).
    Sabah oluyor okula gidiyorum sınıf kakara kikiri " lan oğlum seni çekmişler hep lan ahaha" falan .İşte ilk tanışmamdı MHP ile...

    Bir süre sonra ocak ile tanıştık. Gerçekten nezihti ne abiler , ne arkadaşlar vardı orada. Serseride vardı ama barındırmazdık aramızlarda. Öğretmenlerimizden ülkücü olanlar ocağa gelip ders anlatırdı tek kuruş ücret almadan.
    Derken 18 olduk ilk oy kullancağız, mecliste cumhurbaşkanlığı krizinin yaşandığı zamanlar. Heyecanda var ama tutulan konferanslara gönüllü "görevli" olmak öyle mutlu ediyor beni. Partimde mutluyum , arkadaşlarımla mutluyum..
    ilk oyumuzu nihayet attık kısmet MHP meclise girdi. Nasıl mutlu oldum anlatamam. Akabinde Cumhurbaşkanını halk seçsin oylaması tabiki. Yine gönüllü görevli olarak koşuşturmaca.
    Ak tütün saldırısı , gecelere kadar mitingler o zaman halk duyarlı , ocak başkanımız nereye biz oraya. Üniversitede bile ilk işim bölgedeki ülkü ocağı tanışma kaynaşma.

    Akabinde yerel seçim, referandum, genel seçim partim ne derse o. Hele o sıralarda herkesi cemaati yağlarken Bahçeli'nin mesafeli tutumu, parti kurmaylarından sert eleştirirler , ergenekon ve balyoz adı altında tutuklananlara sahip çıkılması vs karışık ortalıkta izlediği siyaset ile çok şeyler engellendi.

    Tabi o sıralarda cemaate kafa tutunca , "vay sen ne edersin" diyerekten eski "hilalci" tayfasından bir grup kendisine "ak kurtlar "deyip Akp saflarına katıldı.(yukardaki şshıs gibi)
    Biz yine bırakmadık, partimiz için çalışmaya devam ettik. Taki 7 haziran 2015 akşamına kadar.

    O zaman anladık ki ,lider dediğimiz meğerse koltukçu çıkmış, koalisyonlara engel olacak, erken seçime götürecek sonrada ver elini başkanlık ve yardımcılığı yada başbakanlık.
    Çok üzüldüm, annemin hayal kırıklığını anlatamam tabi
    Koptuk.. partiden 14 yıllık tek kuruş almadan onca gönüllü hizmete hakkımıda helal etmeyerek ayrıldım.

    Geldiğimiz yerde ne kadar doğru karar verdiğimi hergün şahit oluyorum.Yanıltmıyorlar beni.

    20 küsür kişi oy kullanacak, Babam hariç silme İyi parti'ye geçtiler. Amcam zaten İyi partinin bayrak taşıyanı oldu Babam "hatır gönül" diyip kararsız kalıyor bazen "boş atacağım" ," bazen ittifaka" diyor.

    Kısacası Mhp akp'den kayan oylarla %6 bandında olur, iyi parti ise %13 civarlarında.

    Yukarıda kendisine bozkurt diyen şahıl bilirki kurtlar evcilleşince başka birşey olur.
    Yolundan sapan , evcilleşip sarayın dibine çöreklenen biz değiliz. Biz davamızın , ülkümüzün arkasındayız. Sadece tabelamız değişti.
    tasmayı başkanlarına kaptırmışlar daha iflak olmazlar

    Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alanlarla, meydanda birbirlerine ip atanlar, 17-25'te saati durduran söz konusu "koltuk" olunca nasılda bir araya geldiklerini iyi görün.

    15 temmuz hain darbe kalkışmasını dayanak gösterip "beka" diye ortada dolandıklarına bakmayın. Birbirlerine girdiklerinde çayımızı , kahvemizi alır şamatayı seyrederiz

    O yüzden ülkücelere , bozkurtlara sallamayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 14 Haziran 2018; 17:33:58 >




  • ozoz15 kullanıcısına yanıt
    Eğer gizli Akp li değilsen gerçekten milliyetçi isen Akp nin olduğu yere oy Basman balık hafıza yada daha hafif tabiriyle saftiriklik olur, Akp nin değiştiği filan Yok Bahçeli ve Erdoğan oy için birbirine mecbur Baktı oylar düşüyor şimdiden Bahçeli'ye yol vermeye başladı Kürt'lerden istediği oyu alamazsa dümeni hemen Kırar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JRR TOLKIEN

    " ötv 180 diyen biri bana burada ağlamasın, 180 olan araçlara bakabiliyorsan sen zaten zenginsindir bu ülke de zengin ağlıyorsa fakirler ölsün o zaman bu fakir zengin kelimelerini kullanıp hedef belirtmek istemiyorum ama buna zorlayan sizlersiniz sizin anladığınız dil de bu oluyor.. ötv 'yi en düşük olanı yazsan bu kadar eleştirmezdim.. "

    HAHAHAHAAHAH %180 ötv koyanı değil, iyi bir iş kurmuş para kazanmış ve arabasını %180 ötv ödemeden almak isteyen beni eleştiriyorsun. Bu eleştiriyse tabi. Ağlamasın demiş bir de...

    Bunlar anamla erdoğanı yakalarsam suç anamdadır diyen tayfa
    Yav he he madem zengin oluyorsunuz bedel de ödeyiverin bir zahmet bir de böyleleri çıkmıyor mu adam iş kuruyor 30 kişiye asgari ücret veriyor kendisi aylık 10 20 k belki daha fazlasını cebe atıyor o 30 kişiden sonra da kalkıp onların sırtından bmw m ya da mercedes e sınıfı alıp fabrika önüne geliyor sonra ucu kendine dokundu mu pahalı araba alırken yüzde 180 ödüyor diye niye ben vatandaşlarla aynı sınıfa konmuyorum diye ağlamaya başlıyor ama göremiyor her ay 10 20 k cebe para girerken.. Anca ucu dokununca bağırınıyor..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozoz15

    Bu mesaj silindi.
    "hdp pkk lıların ne dedikleri zaten ne kadar önemli. onlar ne diyorsa kimi destekliyorsa tam tersi doğru tercihtir." demişsiniz ama şu anda kol kola olduğunuz AKP, eski pkklı teröristlerin ifadesine güvenerek koskoca Genelkurmay Başkanı ve subayları içeri atıp itibarsızlaştırmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Üretim yapmak sandığın kadar kolay bir iş değil. 30 kişiye asgari ücret verip onların sırtından bmw almak? Patron iş kurar, fabrikasına işçi alır. Niteliğine göre maaş verir. Niteliksiz iş yapan kişiye asgari ücret verilir. Sektörden uzak, ekonomiden uzak, cahil cüheyla birisin.

    C tipi bir aracın 145K TL olması da mantıklı değil. Tabii sen ona da bir kefen uydurursun. Bu ülkede her kesime yanlış vergi uygulanıyor. Ben sadece kendimden örnek verdim. Asgari maaşın 290Euro Civarında sürünüyor. Bunun çözümü zırt pırt asgari maaşı zamlayıp piyasayı tepetaklak etmek değildir. Ülkede barış,huzur ve güven ortamı sağlayıp dışarıdan yatırım alabilmek, Türk Lirasının değerini yükseltmektir.

    BMW dedin ya, Almanya'da bmw320 2017 ortalama 35k €, yani 192k TL. Senin ülkende 260k TL.
    Almanların asgari ücreti 1500€ varsayalım. 35k€(192kTL) olan bmw 320'yi 23,3 ayda alıyor. 2 yıl yaklaşık olarak.
    Türkiyenin asgari ücreti 290€(1600TL)!!! varsayalım. 260kTL olan bmw 320'yi, 162,5 Ayda alıyor. 13,5 SENE ULAN 13,5!!!
    Bu insanlara yazık değil mi? Türk vatandaşı, işçisini bu duruma düşürenleri değil beni suçla sen! "30kişiye asgari ücret veriyor 30k tl cebe atıyor" Kafalar pırıl pırıl

    Türk Lirasını yerin dibine sokanları suçla sen, beni değil. Sizi tofaşa mahkum ediyorlar.




  • ozoz15 kullanıcısına yanıt
    Mhp'nin gümbür gümbür gelmesi

    Bak bu resim anlamak isteyene çok şey anlatıyor ama dediğim gibi anlayana...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-434FA9141 -- 16 Haziran 2018; 19:10:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bunları kim inkar ediyor ki

    cemaatin en büyük partisi akp idi evet. bunu bilmeyen mi var. peki 017/25 aralıktan sonra kimler bu cemaatcilere sahip çıktı

    bunların elindeki belgeleri mit belgelerini üstelik avrupaya kim sızdırdı.

    sakine cansız suikastının mit tarafından yapıldığını yabancı basına sigara içe içe kanıtlamaya çalışan eren erdem kime hizmet etti.

    objektif olalım.

    akp sütten çıkmış ak kaşık değil ama şu anda zararın neresinden dönersek kar hesabı pkk ile de her alanda mücadele ediyor mu.

    peki chp seçim beyannemesi neler vadediyor baktınızmı anadilde eğitim, özerklik, özgür özel demirtaşı yardımcı yapacağız dedi.

    bunları görüyormuyuz peki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozoz15

    hocam bunları kim inkar ediyor ki

    cemaatin en büyük partisi akp idi evet. bunu bilmeyen mi var. peki 017/25 aralıktan sonra kimler bu cemaatcilere sahip çıktı

    bunların elindeki belgeleri mit belgelerini üstelik avrupaya kim sızdırdı.

    sakine cansız suikastının mit tarafından yapıldığını yabancı basına sigara içe içe kanıtlamaya çalışan eren erdem kime hizmet etti.

    objektif olalım.

    akp sütten çıkmış ak kaşık değil ama şu anda zararın neresinden dönersek kar hesabı pkk ile de her alanda mücadele ediyor mu.

    peki chp seçim beyannemesi neler vadediyor baktınızmı anadilde eğitim, özerklik, özgür özel demirtaşı yardımcı yapacağız dedi.

    bunları görüyormuyuz peki
    Seçim sonrası eğer AKP kazanırsa açılım saçmalığının yeniden başlayacağını düşünüyorum. CHP içerisinde bölücü bir kesimin olduğu açık ama milliyetçi kanadın kendi içlerinde bu bölücüleri asimile edeceğini ve milliyetçiliğin CHP içerisinde yeniden ivme kazanacağına inanıyorum. Özellikle İnce'nin bunu yapabileceğine inancım tam. Bu arada aynı bölücü kitle AKP içerisinde de mevcut. Hatta PKK ve İŞİD'in terör örgütü olmadığını iddia eden AKP milletvekili gördü bu üşke. Bunu kimse inkar edemez. Neticede ben bir Türk Milliyetçisi ve Türkçü olarak oyumu İYİ Parti'ye vereceğim. İş ikinci tura kalırsa da ya İnce ya Akşener tercihim olacak. Çünkü ülkem için faydalı olanın bu olduğuna inanıyorum. Ne kadar algı operasyonu yapılırsa yapılsın CHP'nin de bu vatanı sevdiğine inanıyorum. Benim için gelecek kişinin ülkeyi sevmesi, halkına saygı göstermesi, iyi çalışması ve en önemlisi haram yememesi önemli. Bu özelliklerin de Hem İnce'de hem de Akşener'de mevcut olduğuna inancım tamdır. Saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-434FA9141

    Seçim sonrası eğer AKP kazanırsa açılım saçmalığının yeniden başlayacağını düşünüyorum. CHP içerisinde bölücü bir kesimin olduğu açık ama milliyetçi kanadın kendi içlerinde bu bölücüleri asimile edeceğini ve milliyetçiliğin CHP içerisinde yeniden ivme kazanacağına inanıyorum. Özellikle İnce'nin bunu yapabileceğine inancım tam. Bu arada aynı bölücü kitle AKP içerisinde de mevcut. Hatta PKK ve İŞİD'in terör örgütü olmadığını iddia eden AKP milletvekili gördü bu üşke. Bunu kimse inkar edemez. Neticede ben bir Türk Milliyetçisi ve Türkçü olarak oyumu İYİ Parti'ye vereceğim. İş ikinci tura kalırsa da ya İnce ya Akşener tercihim olacak. Çünkü ülkem için faydalı olanın bu olduğuna inanıyorum. Ne kadar algı operasyonu yapılırsa yapılsın CHP'nin de bu vatanı sevdiğine inanıyorum. Benim için gelecek kişinin ülkeyi sevmesi, halkına saygı göstermesi, iyi çalışması ve en önemlisi haram yememesi önemli. Bu özelliklerin de Hem İnce'de hem de Akşener'de mevcut olduğuna inancım tamdır. Saygılar.

    Alıntıları Göster
    bu ülkeye meral hanımın kesinlikle katkısı olacağına eminim.

    ikinci turda eğer ki ince ve akp arasında kalırlarsa da erdoğanı destekleyeceklerine inanıyorum.

    sonuçta ülkücü ve türkcü bir köken ne olursa olsun iyi parti hdpkklılarla aynı çizgide olamaz olmamalıdır.

    chp içindeki kürtçüler inceyi sevmemekle beraber cumhurbaşkanı da olsa kılıçdaroğlu ve ekibine uyacağından eminler.

    ondan zaten hdpkklıların ikinci turda ve hatta ilkturda destekleri ince üstünden kılıçdaroğlu ve ekibi.

    muharrem ince önce içindeki pkklıları temizlesin chpnin sonra bence gelip ülkeyi kurtarıp temizlemek için oy istesin.

    bu seçim öyle görelim bakalım durumu değil.

    eğer ki akp dediğinizi yapsın akp oylarının birçoğu mhp ye kayacaktır ve belki de bahçeli bu yüzden erdoğanı destekliyor.

    ben bu ülkede en güvendiğim lider olarak bahçeliyi seçiyorum

    saygılar bizden hayırlısı olsun ülkemiz için




  • Gelemedi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JRR TOLKIEN

    Üretim yapmak sandığın kadar kolay bir iş değil. 30 kişiye asgari ücret verip onların sırtından bmw almak? Patron iş kurar, fabrikasına işçi alır. Niteliğine göre maaş verir. Niteliksiz iş yapan kişiye asgari ücret verilir. Sektörden uzak, ekonomiden uzak, cahil cüheyla birisin.

    C tipi bir aracın 145K TL olması da mantıklı değil. Tabii sen ona da bir kefen uydurursun. Bu ülkede her kesime yanlış vergi uygulanıyor. Ben sadece kendimden örnek verdim. Asgari maaşın 290Euro Civarında sürünüyor. Bunun çözümü zırt pırt asgari maaşı zamlayıp piyasayı tepetaklak etmek değildir. Ülkede barış,huzur ve güven ortamı sağlayıp dışarıdan yatırım alabilmek, Türk Lirasının değerini yükseltmektir.

    BMW dedin ya, Almanya'da bmw320 2017 ortalama 35k €, yani 192k TL. Senin ülkende 260k TL.
    Almanların asgari ücreti 1500€ varsayalım. 35k€(192kTL) olan bmw 320'yi 23,3 ayda alıyor. 2 yıl yaklaşık olarak.
    Türkiyenin asgari ücreti 290€(1600TL)!!! varsayalım. 260kTL olan bmw 320'yi, 162,5 Ayda alıyor. 13,5 SENE ULAN 13,5!!!
    Bu insanlara yazık değil mi? Türk vatandaşı, işçisini bu duruma düşürenleri değil beni suçla sen! "30kişiye asgari ücret veriyor 30k tl cebe atıyor" Kafalar pırıl pırıl

    Türk Lirasını yerin dibine sokanları suçla sen, beni değil. Sizi tofaşa mahkum ediyorlar.
    Haklı olduğun yerler olsa da bana sakın Almanya arabayı üreten ülke ile araba üretemeyen ülke Türkiye 'yi karşılaştırma ve beni Almanya bizi kıskanıyor diyenlerle de karşılaştırma iki yapı yani bu yazdığınız iki zihniyette benim gözümde saçmalık olarak görünürler Almanya 'da şöyleymiş biz de böyleymiş git Almanya Sokakları 'na bak madem 23,3 ay da alabiliyorlar neden sokaklarında twingo kullanan var neden 2003 laguna kullanan var neden 2004 golf e binen var öyle işkembeden sallamakla da olmuyor bu işler.. O kadar basit matematik hesabı ile olsa idi o işler Almanya 'daki her vatandaşın altında 2018 bmw olurdu..




  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Bana kişi başına düşen geliri 8000 dolardan 30.000 dolara çıkaracak ne projesi var onu söyle sen.

    De ki şu projesi var, şununla 8000 dolardan 30.000 dolara çıkaracağız. Bırak 30 bini, 20 bine çıkarsın.

    Hadi söyleyin merak ediyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Buzmavisi

    Bana kişi başına düşen geliri 8000 dolardan 30.000 dolara çıkaracak ne projesi var onu söyle sen.

    De ki şu projesi var, şununla 8000 dolardan 30.000 dolara çıkaracağız. Bırak 30 bini, 20 bine çıkarsın.

    Hadi söyleyin merak ediyorum...
    Öyle o kadar basit olmuyor bunu bana ABD bile vaat edemez, RTE diyor diyorsan da desin bol atıyordur kendisi derim, ileriye taşıyacağını beklerim kendisinden ama 30000 dolar zor ha olur ama 10 20 30 yıl de bugüne bakarak konuşuyorum tabi..

    Sadece 2001 2002 yılı ne kadar ise bugün ne kadar ise ki bir ara 10500 doları gördük şuan 8000 dolarlar da herhalde 2002 'de kaçtı bilmiyorum kaç artış var bakmak lazım ve kaç sene geçti 15 sene mi bir 15 sene daha başta olsun yine buna benzer bir artış gerçekleşir çünkü Türkiye yüzde 3 7,4 arası büyüme yakalıyorsa bu dediklerimin de olması muhtemel ha olup olmayacağını zaman gösterecek ben kalkıp bir x projesi ile ülkeye şunlar şunlar olacak diyemem bunu düşünen devletin başına hesaplama gelir proje uzmanları var öyle 10 20 50 de değil sayıları 1000 lerce mühendis memur uzman denetçi bunun için araştırma yapıyor, o kanal istanbul fikri marmaray fikri milli araç fikri gökten zembille inmedi demek ki ülkem için düşünen birileri var..

    Ve o x projesi derken ülkeye kısa sürede 30000 dolar 20000 dolar gibi bir etki istiyorsan apple gibi (abd) son yıl da piyasaya çıkıp bugüne gelen ve başka örnek aliexpress gibi (çin) son 5 10 yıl da piyasaya çıkan ve bugünkü değeri 200 300 milyar dolarlar da olan ve bir başka örnek daha Google gibi (abd) son yıl da bugünkü haline gelen ve bir örnek daha xiaomi gibi (çin) firmalar bu ülkeye girmediği sürece bu ülkeye 20000 dolar 30000 dolar mili gelir kimse kısa sürede beklemesin.. 10000 dolar olur 14000 15000 dolar olur ama daha fazlası olmaz..

    Bizim esas amacımız ülke olarak ilk iş olarak dolar 'ı yani Tl 'nin değerini arttırabilmemiz lazım, yoksa dolar 2000 'lerdeki gibi haline yine gelir..




  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Güney Kore 96 yılında iflas bayrağını çekmiş bir devletti. Şu an yılda 515 milyar dolar ihracat yapan, dünyaca ünlü markaları olan bir devlet. İthalatı 390 milyar dolar. Yani cari fazlası var, açığı değil, 100 milyar doların üstünde.



    Kişi başına düşen geliri 36 bin dolar şu an. Yani sadece 22 senede iflastan 36 bin dolara ve dünyaca ünlü markaları çıkarmış bir devlet. Samsung, Hyundai... Enflasyon oranı %1.5



    Ak Parti kaç senedir iktidarda? 16 senedir.



    Bir daha seçilirse 21 sene iktidar olmuş olacak ve bu 450 milyar dolar dış borçla, 57 milyar dolar cari açıkla, 250 milyar dolar ithalat ile nasıl mücadele edecek? Hala diyorlarki antep fıstığı pahalı olursa ithal ederim.



    Adamların 22 senede ülkelerini getirdiği duruma bakın, biz onların 4'te 1'i bile değiliz, bu gidişle daha da düşeceğiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buzmavisi B kullanıcısına yanıt
    Amerika düşman, Rusya Düşman, iç güçler düşman herkes bizi yok etmek istiyor kıskanıyor derseniz bir cacık olmaz.

    Dikkat ettin mi bilmiyorum ama insanların nefret ettiği Amerika Güney Kore'nin en iyi dostu, insanların nefret ettiği Amerika ile Japonya ilişkileri çok iyi durumda. İşte ona öcü buna öcü diyeceğimizi dünya ile uyumlu bir şekilde sadece iş ve üretimle uğraşsaydık bizde bugün onlar gibi olurduk. Ama boğazımıza kadar siyasetin içindeyiz, doğudakiler ayrı batıdakiler ayrı bir hiç uğruna o kadar enerji harcıyoruz ki...
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsun. Adamlar bizi solda sıfır bırakmış, bizimkiler hala yok o öyle dedi, yok şu öyle namaz kıldı nın peşindeler...
  • Baslik yanlis gitmesi olmali

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Buzmavisi

    Güney Kore 96 yılında iflas bayrağını çekmiş bir devletti. Şu an yılda 515 milyar dolar ihracat yapan, dünyaca ünlü markaları olan bir devlet. İthalatı 390 milyar dolar. Yani cari fazlası var, açığı değil, 100 milyar doların üstünde.



    Kişi başına düşen geliri 36 bin dolar şu an. Yani sadece 22 senede iflastan 36 bin dolara ve dünyaca ünlü markaları çıkarmış bir devlet. Samsung, Hyundai... Enflasyon oranı %1.5



    Ak Parti kaç senedir iktidarda? 16 senedir.



    Bir daha seçilirse 21 sene iktidar olmuş olacak ve bu 450 milyar dolar dış borçla, 57 milyar dolar cari açıkla, 250 milyar dolar ithalat ile nasıl mücadele edecek? Hala diyorlarki antep fıstığı pahalı olursa ithal ederim.



    Adamların 22 senede ülkelerini getirdiği duruma bakın, biz onların 4'te 1'i bile değiliz, bu gidişle daha da düşeceğiz.
    O konular da haklısın yani bizden kat ve kat artara yükselen ülkeler var yok değil biz ülke olarak terör ile 82 'den beri uğraşıp 1,1 trilyon dolar zarar yazan ülkeyiz teröre, üstüne de 35 bin gencecik şehit, ve bu terör olmasa idi şehitlermizi olmasa idi kahırlarla dolmasa idik, terör olmadığı için 1,1 trilyon dolar bugün bu ülke de kalsa idi 850 milyar dolar olan Türkiye 'yi 2 trilyon dolar yapıp üstüne 8 10 bin dolarlar da olan gsyh 'yi belki de iki katına çıkarmış olmayacak mıydık belki de arabımızı çoktan yapmış hatta bunu sol kesim anap chp dsp dyp yapmış olacaktı işte gördüğün gibi olamadı, o ülkeler üstüne daha da çok çalıştılar bizden Allah var görmemek elde değil hak ediyor adamlar, RTE ile bu ülke 200 250 280 miydi milyar dolar dannnn 850 'ye kadar çıktı gönül isterdi herkes daha da yukarısı olsun kendisi de isterdi belki ama bu kadar insanla bu kadar oldu bundan daha iyisini yapacağına inanan millet varsa gider onu seçer yoksa RTE ile yola devam eder, diyeceğim bu.. Ama aman daha kötüye eskiyhe dönmeyelim de tek istediğim bu ama dönüyoruz döndük eksiden daha iyiydi diyorsa millet nefesimi fazla zorlamama gerek yok..




  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Senin anlamadığın kardeş, Erdoğan hükumeti şu an gerileme dönemindedir. Şu an hala geçen senelerdeki dolar bolluğunun kaymağını yiyor. Bu seçimde 7800 dolar oldu kişi geliri. Bu hızla gider de önlem alamazsa 5 sene içinde 5000 doların altına ineceğiz, belki de 4000 doların altına ineriz.



    Erdoğan'ın yaptığı işler halka hizmet olarak bir kısım da iyi olsa da bir getirisi yok kalkınma açısından.



    Bir tek Torku denen kooperatifi kurdular üretim için, onun da en büyük zararı yerli üreticiye oldu. Haksız rekabet içerisinde bu firma. Mesela Torku'yu bir dünya markası olarak lanse etmeye çalışsalardı, sonuna kadar desteklerdim. Ama sen bir firmaya her türlü desteği sağlayıp yurt içindeki diğer firmaları ezmesi için kolaylık sağlayamazsın, bunu devlet olarak yapmamalısın. Bunu yapmak ne demek?



    Benim tanıdığım kişiler sanayici olsun, geri kalan batsın, banane demek. Böyle devlet yönetilmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.