Şimdi Ara

★★Xiaomi Redmi 4X ★★MİU 11 ★★27 ARALIK 2020

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.578
Cevap
25
Favori
103.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ★★Xiaomi Redmi 4X ★★MİU 11 ★★27 ARALIK  2020


    ★★ Teknik Özellikler ★★

    İşlemci:Qualcomm Snapdragon 435 MSM8940-Octa-Core 1.4 GHz ARM Cortex-A53 8 Çekirdek

    Ekran:
    5.0'' İPS Led 720x1280 Pixel 2.5D Kavisli

    Ram-Hafıza: 2 GB'lık Modelinde 16GB Dahili Hafıza , 3GB'lık Modelinde 32GB Dahili Hafıza Mevcuttur

    Batarya: 4100Mah Micro Usb Girişli,Çıkarılamaz

    Kamera: Arka Kamera 13MP,F2.0 Diyafram,1080P Full HD,30 Fps Video Çekimi Mevcut

    Kamera: Ön Kamera 5MP,F2.2 Diyafram,720P 30FPS Video Çekimi Mevcut

    Cihaz incelemesi ve diğer serileriyle karşılaştırma





    ★★ Cihaz Özellikleri ★★

    Parmak İzi Okuyucusu Cihazın Arkasındadır.Okuma Hızı 2 Salisedir.Ayarlar-Kilit Ekranı&Parola-Parmak İzlerini Yönet Seçeneğinden Aktif Edin

    Ön Tarafta Bildirim LEDİ Mevcut.Standart Rengi Beyazdır.Ayarlar-Ek Ayarlar-Bildirim Işığı Seçeneğinden Aktif Edin

    4.5G Destekliyor.Ayarlar-Sim Kartlar&Mobil Ağlar-Hattınızı Seçin-Tercih Edilen Ağ Türünü LTE Öncelikli Yapın.Sim Kartınızın 4G Destekliyor Olması Gerekiyor

    Wifi Üzerinden Telefonunuzdaki Dosyaları Sadece PC'ye AKtarabilirsiniz.Mi Drop Uygulamasını Açın,Sağ Üstten Ayarlar-Bilgisayara Bağlan-Size Verilen İP Adresini Tarayıcıdan Açın Dosyalarınızı İndirin

    İmei atmak için miu8 sürümünü yüklemeniz gerekiyor miu8 sürümünü yükledikten sonra videodakileri yapın daha sonra tekrar miu9 yükleyin..eski sürümü yüklemeden önce mi hesabını kapatın telefondan daha sonra tekrar ekleyin.Yapamazsanız yardımcı olurum






    ★★ Güncel Sürüm ★★

    Güncellemeleri manuel yüklemek için telefona indirin güncelleme kısmından sağdaki 3 noktaya tıklayın açılan menüden güncelleme paketini seçin bölümüne girin..Sadece global sürüm için geçerlidir.

    Global Sürüm ( Tavsiye Edilen Sürüm)

    V11.0.2.0 MIUI 11
    https://bigota.d.miui.com/V11.0.2.0.NAMMIXM/miui_HM4XGlobal_V11.0.2.0.NAMMIXM_eae1390b46_7.1.zip



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarthWorm -- 27 Aralık 2020; 22:4:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Xiaomi cihazlarda LTE Band 20 (800MHz) desteği artık gelmeye başlamış, çok sevindim.

    Ben Xiaomi cihazların hiçbirinde Band 20 (800 MHz) yok diye biliyordum. Hatta zamanında kardeşime Mi5 alırken 4G'de sorun yaşayabileceğini bilerek almıştık. Band20'nin yazılımla, hackle sonradan açılma ihtimali var mı yok mu diye tartışmalar dönüyordu o zamanlar, pek ilgilenemedim, son durum ne bilmiyorum. Ama şimdi bazı Xiaomi telefonların ilan ve yorumlarında fabrika çıkışı "Global" sürüm cihazlarda LTE Band 20 (800 MHz) açık ve 4.5G şebekesinin tüm operatörlerde (özellikle Vodafone) sorunsuz olduğuna dair mesajlar görüyorum.

    Anlaşılıyor ki Xiaomi'nin bazı versiyonları artık Band20 destekli olarak da satılıyor ve bu desteğe Global versiyon Redmi 4A ile başlanmış. Redmi 4X için de durumu netleştirmek amacıyla son birkaç gündür vakit bulduğumda araştırma yapıyorum ve tam emin olamasam da çıkardığım bazı sonuçlar var:

    Redmi 4X (Santoni)'ler 3 model olarak satılıyor görünüyor:
    1) MAE136 (Çin versiyonu, B20-800MHz YOK ?)
    2) MAG138 (Global versiyon, B20-800MHz VAR ?)
    3) MAI132 (Hindistan versiyonu, MAG138 Global versiyon ile aynı ?)


    Peki MAG138 Global versiyon Redmi 4X'leri nasıl ayırt edebiliriz:

    1) Kutusunun üzerinde "Global Version" ibaresi var:


    2) Kutu arkasındaki bilgiler ingilizce, ayrıca "Product Model: MAG138" ve "CE0680" ibareleri var:
    .

    3) Kutu içindeki uygunluk/SAR notları ingilizce, içinde "MAG138" ve "CE0680" ibareleri geçiyor:


    4) Telefonun arka metal yüzeyi üzerinde "Model: MAG138" ve "CE0680" ibareleri var:
    .

    5) Şarj aleti Avrupa tipi yani Türkiye uyumlu ve dönüştürücü gerektirmiyor (Dikkat: ülkeye göre değişebilir, mesela UK ?):



    Ayrıca telefona yüklenen bazı uygulamalarla cihazın desteklediği bandlar görülebiliyor ve mevcut olan bandlar içerisinde hangilerinin kullanılacağı seçilebiliyormuş. Aşağıdaki örnekte Redmi 4X MAE136 (Çin?) versiyonunu kullanan bir kullanıcının ekran görüntüsü var. Dikkat edilirse cihaz Global versiyon olmadığı için Band 20 (800 MHz) ve Band4 (1700MHz) desteklenen LTE bandları içerisinde YOK. Bu arada kullanılan yazılım "Network Signal Guru" ve root gerektiriyor:

    Network Signal Guru (ROOT!)
    Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.qtrun.QuickTest&hl=tr




    SORU: MAG138-Global versiyon olmayan MAE136 cihazlara Global Rom yüklenerek B20(800MHz) açılabilir mi?
    CEVAP: Bildiğim kadarıyla HAYIR. Eksik olan LTE bandları yazılımsal olarak eklenemiyor/açılamıyor galiba, emin değilim. Bu imkan olsa çok güzel olurdu tabii!


    Xiaomi Redmi 3/3Pro/3S/3SPrime/4Prime cihazları makul fiyatlı olmaları, 5" ekranları ve 4100mAh batarya kullanmaları gibi sebeplerden dolayı çok beğeniyordum. Şimdi Redmi 4X de siyah renginin bol olması ve LTE Band20 destekli seçeneğinin olması sebebiyle iyice radarıma girdi. Uygun fiyatlı bulabilirsem siyah 3/32GB MAG138 versiyonunu almak isterim doğrusu.

    Umarım Xiaomi bundan sonra Mi6, Mi7,... vs. gibi amiral gemisi cihazları başta olmak üzere tüm ürünlerinde bolca Global versiyon üretir ve piyasaya sürer, aslında geç bile kaldı.


    NOT: Faydalandığım ve alıntı yaptığım bazı linklere aşağıdan ulaşılıp daha fazla bilgi alınabilir. Bilgi ve deneyimlerini paylaşan yerli/yabancı tüm şahıslara bu vesileyle çok teşekkür ederim (Thanks to all users which shared their knowledge and experiences, especially the guys in the below links):
    * https://teknoseyir.com/blog/her-lte-telefon-her-lte-bandini-desteklemiyor-mu
    * http://en.miui.com/thread-624208-1-1.html
    * http://en.miui.com/thread-629844-1-1.html
    * http://en.miui.com/thread-549479-1-1.html


    ------------------------- GÜNCELLEME --------------------------

    Düzenleme: Daha önce bu mesajımda Global MAG138 versiyon Redmi 4X cihazların nasıl ayırt edilebileceği konusunda araştırdıklarımı yazmıştım. Tabii o zaman daha cihazı inceleme aşamasındaydım, yurtdışı kullanıcıların tecrübelerini aktarmıştım. Şimdi cihazı aldığıma göre (Kutusu 2017.07 tarihli) aynı kriterlere göre tekrar değerlendireyim, ufak bazı değişiklikler de var zaten:

    Bendeki Redmi 4X'in Global versiyon MAG138 (Band20-800MHz destekli) olduğuna dair ayrıntılar:

    1) Kutusunun üzerinde "Global Version" ibaresi var (Ancak etiket olduğunu not düşeyim, aynı RAM/ROM etiketi gibi. Yani unutulma ya da sonradan sahte yapıştırma gibi durumlar meydana gelebilir!):




    2) Kutu arkasındaki bilgiler tamamen ingilizce, ayrıca "Product Model: MAG138" ve "CE" (Avrupa uygunluk) ibareleri var:




    3) Kullanıcı kılavuzundaki uygunluk/SAR notları ingilizce, içinde "MAG138" model, "CE" Avrupa uygunluk ve Amerikan FCC yönetmelik ibareleri geçiyor. Daha da önemlisi artık Band 20 "Frekans Bandları ve Güç" başlığı altında direkt ifade edilmiş:




    4) Telefonun arka metal yüzeyi üzerinde "Model: MAG138", "CE" (Avrupa) ve "FCC ID: 2AFZZ-RSG138" (Amerikan FCC kimliği) ibareleri var:




    5) Şarj aleti Avrupa geneli tipinde (Tip:C), yani Türkiye uyumlu ve dönüştürücü gerektirmiyor (Dikkat: ülkeye göre değişebilir, mesela UK!):




    BL Unlock ve root sonrası "Network Signal Guru" ile de kontrol ettim ve gerçekten de cihaz B20-800MHz destekliyor görünüyor. (MAG138'lerde B4 ve B20 varken, MAE136'larda ise bunların yerine B39 ve B41 var sanırım):

    .


    Cihazın Band20-800MHz destekli olması her kullanıcı için önemli olmayabilir ya da satın alma kriteri değildir. Ancak ben önemsiyorum, o yüzden ayrıntıya girdim, belki bazı arkadaşların da işine yarar.
    İşlemci çoğu kullanıcıya yetecektir bence . Zaten youtubedaki performans testlerinde en ağır oyunlarda bile teklemiyor.Ha çok performans isteyen zaten üst modellere yonelir.

    Bence bu telefon piyasada bu fiyatlara satılan telefonları 2 ye katlar.

    Parmak İzi Okuyucu & Şık Tasarım & 4000 batarya ve 700TL daha ne olsun

  • redmi 4 prime bakabilirsiniz note4x ile aynı özellikler 5inç ekran
  • Redmi 4x i iki gündür test ediyorum. Batarya dün 12 saati bugun de nerdeyse 14 saati çıkardı. Tabi oyun yok, bugünkü yoğun kullanım sayılmaz ama nette surf biraz yutube. Wi-fi surekli acik. 4 primeden daha şık, elde çok hoş duruyor. Ancak bendeki cihazın tek sorunu ara ara reset atti. Romu guncelleyemedim henüz. Belki romdandir. Note 4x ve 4prime de reset sorunu yaşayan oldu mu merak ediyorum?? Bence genelde Başarılı cihaz. Note 4x cebe pek girmiyor. Bence 4x veya 4prime özellikle erkekler için, yada diğer tabirle elde, cepte taşıyanlar için daha doğru seçim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istanbul37 İ kullanıcısına yanıt
    4100 mAh batarya için bu değerler çok düşük değil mi? Ekran süresi nedir acaba ortalama olarak? En az 6-7 saat vermiyorsa batarya performansı abartılmış bir balon demektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faruk

    4100 mAh batarya için bu değerler çok düşük değil mi? Ekran süresi nedir acaba ortalama olarak? En az 6-7 saat vermiyorsa batarya performansı abartılmış bir balon demektir.

    bunlar ekran açıklık süresidir büyük ihtimalle hocam
  • doğrudur 12 saat civarı ekran süresi alınabiliyor, ben 4 gün açık 10 saat falan aldım bugün. 1 aydır kullanıyorum tam bir fiyat performans telefonu..herhangib bir sıkıntısı yok. yalnız yeni ve fazla tutmayan bir cihaz olduğundan custom rom desteği yok gibi bir şey. stock rom da gayet güzel tabii.ben aşırı bir debloat yaptım herhangi bir kararsızlık yok.
  • ishadami kullanıcısına yanıt
    Babam için telefon bakıyorum. Bu cihaz TR'de 700-750 arasında bulunuyor. Rakipsiz batarya performansı dışında bu fiyat aralığında diğer modellerden üstün gördüğünüz yanları nelerdi?
    GM5 çok sorunlu olduğu için eledim fakat Moto G4, Huawei P9 lite, Lenovo K5 yine bu fiyat aralığında olan cihazlar. Bunlar yerine Xiaomi almak daha mantıklı mı sizce?
  • faruk F kullanıcısına yanıt
    telefonlardan öyle çok anlayan, kıyas yapabilecek biri değilim malesef, kendi başına 4x i tavsiye ederim, benim için en önemli özellik batarya, o konuda da gayet tatmin edici. ben garantisiz aldım cihazı, sorun etmiyorum. siz babanız için alacaksanız o konuyu da kefeye koyun tabi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ishadami -- 15 Haziran 2017; 11:42:5 >
  • Cihaz şu an için yeterli performans veriyor fakar ilerki zamanlar için sıkınıtı. Ama batarya konusunda on numara. Sadece alo diyecek belli başlı programları çalıştırsın bana yeter derseniz kesinlikle tavsiye ederim. Global romu var, twrp ve root da var, bunlarıda yaptı mı yeter.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertanx -- 15 Haziran 2017; 12:11:27 >
  • Bende daha küçük xiaomi istediğim için aldım,yarın gelir sanırım.Şuan hali hazırda Note 4de var.Gelince detaylı inceleme yaparım
  • Cihazımda bildirim ışığı yanmıyor.
    Sadece şarj olurken yanıyor.
    Sorunun neden ve çözümünü bilen var mı?
  • Kıymetli arkadaşlar babama telefon hediye edeceğim, kendisi çiftçi ,akıllı telefon kullanabiliyor:); sizden tavsiye istiyorum.



    1.650 Tl bütcem var.Çok Israrcı olursanız 750 Tl :)

    2.öncelik sağlamlık uzun ömür

    3.İnternetten bir şeyler okumayı seviyor.

    4. Tabiî ki çok kötü de olmayan fotoğraf çekimi.

    5. Mümkünse distribütör garantili

    6. Mümkünse 5" cepte taşıması kolay olsun.



    Bu şartlara bakınca ön plana xiaomi redmi 4x çıkıyor fakat arkadaşlar telefonu ben değil babam kullanacağı için,benden uzakta, ithalatçı garanti olması ve Türkiye'de yazılım desteği konusunda sıkıntı yaşarım diye tereddütlerim var, bir kullanıcı olarak, kısa ve net bir şekilde fikriniz ne olur,Global rom olduğunu anlamak için ne yapmam gerekir. Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilgekılıçhan

    Kıymetli arkadaşlar babama telefon hediye edeceğim, kendisi çiftçi ,akıllı telefon kullanabiliyor:); sizden tavsiye istiyorum.



    1.650 Tl bütcem var.Çok Israrcı olursanız 750 Tl :)

    2.öncelik sağlamlık uzun ömür

    3.İnternetten bir şeyler okumayı seviyor.

    4. Tabiî ki çok kötü de olmayan fotoğraf çekimi.

    5. Mümkünse distribütör garantili

    6. Mümkünse 5" cepte taşıması kolay olsun.



    Bu şartlara bakınca ön plana xiaomi redmi 4x çıkıyor fakat arkadaşlar telefonu ben değil babam kullanacağı için,benden uzakta, ithalatçı garanti olması ve Türkiye'de yazılım desteği konusunda sıkıntı yaşarım diye tereddütlerim var, bir kullanıcı olarak, kısa ve net bir şekilde fikriniz ne olur,Global rom olduğunu anlamak için ne yapmam gerekir. Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim.

    endişelerinizi anlıyorum fakat tamamen yersiz .hiç sıkıntı yapmanıza gerek yok . hiçbir şey yaşamazsınız korkmayın .garantili bile almanıza gerek yok .3/32 lik redmi 4x 630 tl ye satılıyor forumda alabilirsiniz .gerçi siz imei atılmış şekliyle alın yine forumda satanlar var . fazla para veripte garantili falan bunlara girmenize gerek yok




  • le50 L kullanıcısına yanıt
    son çıkan global romu yükleyin telefon kendine geliyor
  • Bugün ben de bu cihazdan aldım, aldığımda üzerinde %30 şarj vardı full ekran parlaklığı, 3g veri devamlı açık şekilde %8'e kadar 2 saat ekran süresi verdi. Daha şarj etmeden bile muhteşem bir değer. Tam şarjla minimum 10 saat batarya kendine gelince ise en az 12 verir diye tahmin ediyorum.
    İlk kullanım olarak oldukça beğendim telefonu.
    Sorusu olanlar varsa yardımcı olurum.
  • Merhaba. 3'4 ay bakindiktan sonra bende 4x aldim. Eski telefonuma oranla cook daha iyi ve hizli. Yanliz., dosyalarima tiklayinca "cihazinizi dahili dopolama alanina erismesi gerekmektedir? diyor. Sd karti 2'3kez cikarip tekrar dan taktim ama aynu hatayi verdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cepAnkara C kullanıcısına yanıt
    Forumda satılan garantisiz ürün mü? Ne olur ne olmaz yine oldu da bir sorun oldu o zaman ne yapilacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fenerliso kullanıcısına yanıt
    Her türlü teste tabi tutulup gönderiliyor zaten onlar basit bir sorun çıkmaz en azından kullanıcı kaynaklı birşey olmaz olan da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cepAnkara C kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cepAnkara C kullanıcısına yanıt
    Gittigidiyor'da 16 gb'lık modeli 699 TL şuan, öyle diyorsanız buradan almamız daha uyguna olur o zaman hocam Zaten garantisi ile falan da uğraşılmaz bence nasıl olsa ithalat geliyor fakat, daha aldığımız günden sorun çıkarmaya başlarsa sıkıntı..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.