Şimdi Ara

Microsoft bir videoyla Windows 10 Oyun Modu'nun nasıl çalışacağını açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Microsoft bir videoyla Windows 10 Oyun Modu'nun nasıl çalışacağını açıkladı

    Windows 10 Creators Update'te yer alan özelliklerden biri de Oyun Modu (Game Mode) olarak ön plana çıkmış durumda. Bu  özellik, oyunlarda kullanılan işlemlere öncelik vererek işletim sisteminin oyun performansını iyileştirecek. Microsoft, nihayet bugün yayınlanan bir videoyla yakında gelmesi beklenen Oyun Modu hakkında daha fazla ayrıntı sunmuş durumda. Ancak pek fazla detaya girmediğini belirtelim.

     

    Yeni özellik bir sonraki Windows 10 Creators Update yapısında daha fazla seçenekle birlikte Insider katılımcılarına sunulacak. Microsoft, Oyun Modu'nun kare hızını (frame rate) iyileştirmek için "CPU ve GPU kaynaklarının oyununuza öncelik vermesini" sağlayacağını söylüyor ancak şirket tam olarak bunun nasıl yapılacağını açıklamış değil.

     

    Ayrıca Bkz.Apple nihayet kayıp AirPod meselesine çözüm getirdi
    Öte yandan kullanıcılar ilk aşamada başlattıkları her oyun için Oyun Modu'nu manuel olarak etkinleştirmesi gerekecek. Ancak gelişme aşamasında otomatik başlatma özelliğinin de eklenmesi bekleniyor. Microsoft, hepsinin olmasa da bazı oyunların bu otomatik devreye girme işlevini destekleyeceğini söylüyor. Dolayısıyla kullanıcıların bazı durumlarda Oyun Modu'nu manuel olarak aktif duruma getirmeleri gerekebilir.

     

    Yapı 10514 zaten Oyun Modu ile geldi


     

    Oyun Modu, Oyun Çubuğu (Game Bar) olarak adlandırılan özelliğin içinde yer alıyor. Bu nedenle Oyun Modu'na erişmek için klavyenizden Windows + G'ye basıp ve Ayarlar > Genel bölümünü ekrana getirmeniz gerekiyor. Oyun Çubuğu'nu başlattıktan sonra uygulama, çalıştırmakta olduğunuz işlemin bir oyun olup olmadığını soruyor. Böylece Windows 10'da Oyun Modu'nu etkinleştirmiş oluyorsunuz.

     

    Bununla birlikte, mevcut "Oyun Modu" erken test sürecinde ve bu nedenle kullanılamıyor. Ancak Insider'lar için bir sonraki Windows 10 yapısıyla birlikte bu durum değişecek. Microsoft ayrıca, Beam'e akış aktarma da dahil olmak üzere oyuncular için bazı yeni özellikler ekliyor. Tüm gelişmeler hakkında ancak yeni yapı yayınlandığı zaman bilgi sahibi olabileceğiz. Eğer geliştirme süreci plana göre ilerliyorsa Oyun Modu'nun Nisan ayında yayınlanması beklenen Creators Update güncellemesiyle genel kullanıma sunulması bekleniyor.

     








  • bana nedense böyle şeyler çok fasa fiso geliyor ne kadarlık bir fps artışı olacak ki 1-3 arasında mı ?
  • FPS'ye pek etki edeceğini sanmıyorum ama PC oyun sırasında daha az yorulur/ısınır en azından.

  • Dx 12 gibi fasa fiso olmasın buda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece dx12 de çalışacak diye tutturmazlar umarım...

  • FPS ye etkisi şöyle olur mesela ram artık yetmiyordur sanal bellekten kullanır ara ara belli bir donmalar yada FPS düşüklüğü olur o kısımda bu mod bellek kullanımını düşüreceğinden biraz rahatlama yapar o şekilde ciddi performans artışı olur ama RAM sıkıntısı olmayan sistemde zaten bu mod bir işe yaramaz.
    Aynı şekilde işlemcide ise arka planda kullanan uygulamaları kapatarak işlemci kullanımı en düşük seviyeye çeker böylelikle ekran kartının işlemci tarafından kısıtlanmasını biraz engeller ki güçlü işlemcisi olan PC lerde yine işe yaramayacaktır.
    Diğer türlü GPU ya ne gibi bir şey kazandırır emin değilim ama ona bir faydası olacağını sanmıyorum en fazla windows aero kapatarakmı bir destek sağlar belli de olmaz.
    Yinede hiç yoktan iyidir boşuna sistemi sömürecek uygulamaların oyun esnasında kapanması güzel bir şey boşuna sistemde yük olmayacak.

  • Arkaplanda zırt bırt güncelleme yapp interneti felç etmesini seçilebilir yapsalar yeter. Pingden bişi yaplmıyor

  • hay yaşa be windows varya sende olmasan adam gibi oyun oynayamayacağız.

  • Belki performans artsın diye oyun oynarken şu Windows 10 eula'sına özel donumuza kadar takip özelliğini durduruyorlardır. Online oyunlarda ise lag'ın içine etmesin diye şu izinsiz kafasına göre update yükleme özelliğini durduruyorlardır. Belki bu özellikler kapanırsa 7 sene önce çıkan Windows 7 nin performansına yetişebilir.

  • Öntanımlı olarak GameDVR'ı açan Microsoft'a burdan bir BAN! Neyse ki Steam uyardı da kapattım yoksa saçma sapan fps düşüşleri oluyordu.

  • benim aklıma ilk gelen faydası istem dışı veya işe yarar ümidi ile yüklenen system optimizer/bilmem ne cleaner/cart curt defrag gibi bol reklam içeren vs arkada sistem tüketen uygulamaları kapaması oldu.

    malum herkes sistem kaynaklarını ney ne kadar kullanıyor bir terslik var mı diye kontrol etmeyi bilmiyor veya etmiyor, bu moda girince arka planda çalışan virüs veya benzeri yazılımlar kapanacaksa zaten faydası olacaktır. sistem potansiyelini bile kullansa oyunlarda bir çok kullanıcı rahatlar eminim.

  • bu uygulama açılınca zaten arkaplanda sistem kaynaklarını kullanıyor oyun modunda da ancak kendi kullandığı sistem kaynaklarını serbest bırakır. belki de xbox oyunları haricinde çalışmaz

  • quote:

    Orijinalden alıntı: soneday

    Arkaplanda zırt bırt güncelleme yapp interneti felç etmesini seçilebilir yapsalar yeter. Pingden bişi yaplmıyor

    haklısın ping yüzünden oyun oynanmıyor birden fırlıyor birden düşüyor oyun pert...
  • iyi bir şey olur die umut ediyorum çünkü windows 10 gerçekten kendi kendine çalışırken bile kaynakları sömüren bir sistem oldu özellikle ram tarafından boşta çalışırken bile 50% civarında ram tüketimi yapmakta Oyun modu en azından oyunlara girdiğimizde bu kaynakları doğru bir biçimde optimize edip oyunu sağlıklı bir biçimde çalıştıra bilir.

  • Hitman'de DirectX11, 12 ve MultiGPU olarak test ettim. Bir cacık yok. Birkaç oyunda daha test ettim. Ciddi bir performans artışı şimdilik yok. 15019 nolu sürümü kullanıyorum. En kötü tarafı oyun modunu etkin hale getiriyorsunuz, hemen etkin olmuyor, oyun yeniden başlayınca oluyor. Diğer taraftan en önemli şey şu. Microsoft ve İntel, Nvidia artık yazılımda tehlikeli hale gelmeye başladı. Özellikle Microsoft ne deyse her sürümde yeni servis eklemeye başladı. 15019 nolu sürümde de veri alışverişi yapan bir sürü yeni gizli-açık servis ekledi. Misal: TimeBrokerSVC, WalletService.... Aralıklarla açılıp veri alıp verenler var. Resmen servisleri gözlüyorum.Her yeni İnsider sürümünde birşeyler ekliyorlar. Oyun modu eklediler ama oyunlar hakkında arkaplanda veri akışı yapıyorlar mı. İkinci en tehlikeli İntel sürücüleri. Eskiden sürücü veri akışı sağlamazken, şimdi aynı ürünün yeni yazılımına servis entegre etmişler, intelle veri akışı sağlıyor. Ekran kartının sürücüsü neyin veri alışverişini sağlıyor? Daha mı hızlı çalışacak, güncellemeyi yapacak ki ne deyse yılda bir güncelliyor. Nvidia'da telemetri yazılımı ekledi, Game Experience artık oyun verilerini sunucuya aktarıyor... Autoruns gibi uygulamalarla makinenizi kontrol edin. Artık devir değişti, herkes veri çalmaya başladı. Facebook bile sürekli eklenti veriyor. Arama geçmişinizi görebileceksiniz diyor... -Cep tel. için- oysa gerçekte ona arama geçmişinizi açıyorsunuz.





  • gerçeğe dönerse süper olur
  • Merhabalar

    zamundaya 2 şubatta düşmüş "Windows 10 Client Insider Previewer build 15025 EN-US x64" diye aratırsanız buluyorsunuz

    şuan indiriyorum belki takılma sorunuma yardımcı olur.
  • neden_acıklanmıyor N kullanıcısına yanıt
    Zamunda dan indirmene gerek yok buradan türkçesini indirebilirsin.

    https://s1.rg-adguard.net/ms/techbench/
  • Ben de İnspiron N5010 laptop var . Alet düşük ayarlarda Mount&Blade Witcher2 oynarken bile baya zorlanıyor. Şimdi bu oyun modu benim cihazda az da olsa bir işe yarar mı yoksa göz boyamadan mı ibaret?
  • Bu arada recep.ali diye yazdığıma ilave yapmak istiyorum. Oyunun çözünürlüğünü sistemden farklı hale getirirseniz ve Win + G tuşuna basarsanız ekranın göremeyeceğiniz bir kenarında çıkıyor. Sistemle aynı çözünürlüğü seçip, Game Modu aktif hale getirin, yeniden başlatınca oyun Game Modunda başlayacağından, bir daha ihtiyacınız kalmaz. Ayrıca en son Watch Dog 2 üzerinde denedim. Sürücü Nvidia 378.X... Ayarları otomatik seç deyince Mod açık olmadığında seçtiği ayarlardan daha yükseğini seçti. Demek birşeyler fark ediyor, oyun ise gayet güzel ve akıcı. Tek sorun yaklaşık bir saat kadar sonra oyundan birden atıyor.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.