Şimdi Ara

Microsoft havlu attı: Edge yerine Chrome tabanlı yeni bir tarayıcı geliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Efsaneleri öldürmekle ünlü marka Microsoft... Messenger, internet Explorer, Encarta.... Vizyon sahibi yönetici olmayınca salak salak kararlar böyle veriliyor anlaşılan... Aptal... Bugün whatsapp neyse Messenger oydu sen kalk programı kapat... İnsanlar internet tarayıcı denince sadece akıllarına internet Explorer gelirdi git onu bitir.. bu ne salaklıktır...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İyi de zaten Chromium kullanmamak için Edge kullanılıyordu. Böyle yaparak sadece Firefox'a kullanıcı kazandırırlar.

    Ben masaüstünde Edge'den memnundum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 5 Aralık 2018; 2:1:2 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sharparrow

    Efsaneleri öldürmekle ünlü marka Microsoft... Messenger, internet Explorer, Encarta.... Vizyon sahibi yönetici olmayınca salak salak kararlar böyle veriliyor anlaşılan... Aptal... Bugün whatsapp neyse Messenger oydu sen kalk programı kapat... İnsanlar internet tarayıcı denince sadece akıllarına internet Explorer gelirdi git onu bitir.. bu ne salaklıktır...
    listenin icine Skype'da eklenebilir...
  • Artık buraya kadar. Microsoft kadar gerizekalı bir kurum olamaz bu haberden sonra buna karar verdim. İnternet Explorer'dan sonra Edge'e bugüne kadar pek çok insan önyargı ile yaklaştı. Ancak yapılan geliştirme ve güncellemeler sonrası bu tarayıcıyı kullananlar gördüler ki çok hızlı ve stabil bir tarayıcı olmuştu. Yakın zamanda chrome'dan geçiş yapan pek çok kullanıcı ile karşılaştım. Bütünleşik okuma modu, e-kitap okuyucusu olması ekranı hiçbir eklentiye gerek duymadan capture edip editleyebilmeniz gibi çok güzel özellikler vardı. Özellikle mobil tarafta en hızlı ve stabil tarayıcı olduğunu kullanan herkes rahatlıkla söylüyordu. Masaüstü versiyonunun tek eksiği geniş eklenti desteği olmamasıydı. Microsoft bu konuya odaklanacağına her zaman olduğu gibi olgunlaşmış projeyi çöpe atıp chromium tabanlı zibilyon tane tarayıcının bir klonunu yapacak öyle mi? Gerçekten bu Microsoft adam olmaz. Opera diye tutturanlar 10 yıl önceki operada kaldı sanırım. Opera da chromium tabanlı ve benim için hiçbir anlam ifade etmeyen tarayıcılardan biri. Nitekim Opera özgün bir tarayıcı olmaktan vazgeçip chromium tabanlı olduktan sonra oradan ayrılan ekip Vivaldi isimli tarayıcıyı geliştirmişti. Sanırım o da beklenen olgunluğa ve popülerliğe ulaşamadı. Bana göre gayet başarılı bir tarayıcı olan Edge'in fişinin çekilmesinden sonra chromium tabanlı çöplük tarayıcıların en önemli alternatifi her zaman olduğu gibi Firefox olmaya devam edecek.





  • Edge güzeldi ya ben seviyordum. Arada kullanıyordum yazık olur.
  • Edge iyiydi choromu yıllardır kullanmam bunuda yedi Microsoft ne değişik adam bunlar

  • Valla şu son olarak yandex tarayıcının dosya indirme efekti çok iyi resmen insanın hep birşey indiresi geliyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim gibi yıllardır opera kullananları illgilendirmeyen haber

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Böyle gereksiz geliştirmeler yapacağına Outlook'un alt yapısını güncelleştirsin. Hala IE 6 sürümüyle çalışıyor ve adam gibi mailing yapılmıyor

  • Adam gibi işletim sistemini geliştirmeye baksın MS, başka hiçbir iş yapamadıkları birçok örnekte belli oldu. Asıl Valve veya google oyunların iyi çalıştığı bir işletim sistemi yaparsa piyasadan silinecekler.
  • Bence özellikle web tasarımcılar için iyi bir haber, html render motoru chromium ile aynı olursa hayatlarından büyük bir dert daha eksilir.
    Kullanıcı olarak ise bence edge saf ve temiz browser isteyenler için güzel bir seçimdi, hızlı çalışıyordu fakat ıvır zıvır eklenti desteği pek yoktu.
  • Tarayıcılar Chrome'un eklentili ve temalı haline dönüşmeye başladı resmen. Opera eskiden çok güzeldi (şimdi de iyi) ama şimdi chrome'da eklentilerle ulaşabileceğim özellikler ve farklı tema sunmaktan başka bir şey yapamıyor. NodeJS, Google hizmetlerinde JS kütüphaneleri ile Google iyi yerleştirdi Chromium motorunu. Firefox bozulmasa bari... Edge'i severdim, sorun motorunda değil, arayüz ve diğer sistemlerle entegrasyondaydı. Ben Linux'a geçtiğimde aynı tarayıcıyı kullanamıyorsam sıkıntı büyük.

  • chrome un eklentileri bir artı değil çünkü opera da chrome eklentilerini kullanabiliyorsun
  • alaz1903 kullanıcısına yanıt
    Edge ve bahsettiginiz butunlesik ozellikler kaliyor. Edge'in sadece motoru yani EdgeHTML emekliye ayriliyor. Yerine Blink motoruyla calisan Chromium tabanli bir Edge gorecegiz.

  • Herkes Opera'yı övmüş ama ben sadece 1 problem yüzünden vazgeçtim Opera'dan. Tarayıcı açıkken bilgisayarı uyku moduna alıp tekrar açtığımda Opera takılıp kalıyordu veya çok çok yavaş açılıyordu. Diğer hiçbir tarayıcı da bu olmuyor sadece Opera'da oluyordu bu yüzden kaldırmıştım.

    Ayrıca ram konusunda Chrome ile aynı seviyede . Daha az ram tüketiyor sözleri doğru değil.
  • Bakiyorum nerdeyse herkes galeyana gelmis, vermis veristirmis Microsoft'a. Oncelikle Microsoft hayrani birisi olmasam da biraz sakin olmakta fayda var.

    Muhtemelen normal kullaniciyi nerdeyse hic etkilemeyecek bir karardan bahsediyoruz burada. Edge'e ait butunlesik ozellikler kalacak, video oynatmadaki ve guc tuketimindeki avantajlarini koruyacak ve hatta bu avantajlar Google Chrome tarafindan da adapte edilecektir zamanla, yani herkes karli cikacak bu isten. Web sitelerin uyumluluk sorunlari azalacak ve kurumsal bilgisayarlarda vs Edge kullanmak zorunda olanlar webde bazi seylerden geri kalmayacaklar artik.

    Ote taraftan ise Windows tarafinda web tabanli masaustu uygulamalarin altyapisinda cok guzel degisiklikler gelebilir. Cunku onun tabani atildi bu hamleyle. Yani ilerde magazadan indirdiginiz Spotify, WhatsApp, Discord, Slack vb. uygulamalar hepsi ayri ayri Chromium islemi calistirmak yerine paylasimli calisabilir. Bu da cok ciddi RAM miktarinda ve islem gucunde hafifleme demek.

    Microsoft son donemde web gelistirmeye cok buyuk katkilari olmus ve web gelistirme dunyasindan onemli isimleri bunyesinde bulunduran bir firma. Fakat bu isimler de dahil olmak uzere Edge'in esamesini okuyan kimse yok. Butun bu ileri seviye, gelismis durusuna karsin, Edge resmen ayagina zincir olmus vaziyette geride gostermekte Microsoft'u.

    Ne EdgeHTML, Blink/Chromium'a; ne de Chakra, V8/Node'a rakip olabilir bu saatten sonra. Cunku Chromium'un tabanini olusturan bu teknolojiler gelistirme dunyasi icin artik de facto tekonlojiler haline geldiler. Microsoft da yatirimlarini buraya kaydirma durumunda artik.

    Kisacasi gectigimiz aylardaki Microsoft'un yaptigi yeniden yapilandirmanin oldugu gibi bu da stratejik ve mantikli bir hamle oldu. Umarim ardini getirebilirler.




  • Explorer artık efsanelerde kaldı chrome,Opera ve Mozilla varken ne yaparsa yapsın pek bi yararı olmaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Editör bey doğrusu Chromium tabanlı olacak. Chrome ve Chromium farklı şeyler

  • Opera para filen mi ödedi bu haberin yorumlarına?

  • Açık kaynak Chromium u yine açık kaynak felsefesine uygun olarak geliştirir ve içine ajan kodlar eklemezse çok iyi olacak.

    Ayrıca Windows Xp, olmadı Windows 7 ye kadar destek sunmalılar.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.