Şimdi Ara

Milli Savunma Sistemleri Projelerimiz 'Atak, Anka, Milgem, Göktürk-2, Altay' Bölüm:1 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
8
Favori
9.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hiçbir şey yapmamaktansa bir şeyler yapmak için çabalamak bile doğru bir başlangıçtır. Ülke olarak mevcut konumumuz tartışılabilir ama burada kesin olan bir şeyler yaptığımızdır.
    Açıkçası bize bir yararı olmayan lazerli silah teknolojileri yerine yerli üretimimiz olan bir ok ve yay teknolojisi bile daha çok ilgimi çeker. Seri güzel düşünülmüş devamını bekliyorum.
  • ATAK Helikopterine bizzat bindim. Muazzam bir hissiyat veriyor. Hele ki o gösterge ve kontrollerin tamamen Aselsan tarafından yapılmış olduğunu öğrenmek ayrı bir haz verdi.

    Motor, aktarım dişlileri ve iniş takımları hariç tamamı Türkiye'de üretiliyor.
    Motor üretiminin neden yerli olmadığını sorduğumuzda ise yetkililer, dünya üzerinde bu motoru üreten 3 firma olduğunu, sıfırdan bir motor üretmenin gereksiz maliyet demek olacağını, 59 sayısının bu maliyet için yeterli olmadığını, ilerleyen yıllarda binleri bulacak üretimler için Ar-Ge çalışması yapılmasının ve üretilmesinin pek ala mümkün olabileceğini söylediler. Pervanelerin çok uzun süre dönme testine tabi tutulduklarını duyunca çok olmuştum. Yanlış hatırlamıyorsam 300 saat boyunca her bir pervane özel bir düzenekte döndürülerek test ediliyormuş.


    Milli Savunma Sistemleri Projelerimiz 'Atak, Anka, Milgem, Göktürk-2, Altay' Bölüm:1




  • Merhaba,

    Bu güzel video serisi için teşekkürler.İlgi çekecek bir çalışma olmuş.

    Bilmediğim şeyleri de bu video sayesinde öğrendim.Her günün yoğunluğunda bu tarz bilgileri açıpta araştırmaya vaktimiz kalmıyor tabii ki.Sizin böyle bir çalışma yapmanız yerinde olmuş.

    Devamının gelmesi dileğimle iyi çalışmalar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emeklemeden koşamazsın. Geçmişte yapılan hatalardan geçte olsa ders aldık. Hükümeti sevmeyebilirsiniz ama yapılan işe verilen emeğe saygısızlık yapmayın. Emeği geçen çaycısından en baştaki adama kadar hepsinden Allah razı olsun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel program olmuş, teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TnesQuare

    Emeklemeden koşamazsın. Geçmişte yapılan hatalardan geçte olsa ders aldık. Hükümeti sevmeyebilirsiniz ama yapılan işe verilen emeğe saygısızlık yapmayın. Emeği geçen çaycısından en baştaki adama kadar hepsinden Allah razı olsun.

    zaten yapılması gerekiyordu, bu hükümetin sevdiğim tek yanı bu yatırımlar oldu.Yollar, askeri alandaki gelişmeler vs.
  • Arkadaşlar ben DH takipçisi değilim savunma sanayi tutkunu bir vatandaşım sizin teknoloji bilginiz gibi bende savunma sanayi alanında ciddi bilgiye sahibim. Bu nedenle tüm sorularınızı rahatlıkla cevaplayabilirim. Ayrıca Mesut Çevik bir hatanızı gördüm.T129 ve T129A diye modeller yok. T129A,B1 ve B2 modelleri var.Açıklamak gerekirse:
    A- Acil ihtiyaç için üretilen 9 helikopter,sadece güdümsüz hydra roketleri ve 20 mm topu var
    B1- Mızrak-u(UMTAS) ve Cirit gibi güdümlü füzeler kullanabiliyor.
    B2-Apache ayarında bir helikopter olacak.Apache'nin pervane kısmında bulunan Longbow radarıyla aynı işlevi gören milli MILDAR ismindeki radarımız entegre edilecek,RF karıştırıcılar vs. eklenecek.
    Diğer videolar için katkı yapmak isterim istediğinizi sorabilirsiniz.

  • İhtiyaç duyulan bir paylaşımdı.
    Çevremizde birçok kişi kulaktan duyma ve abartı bilgilerle, tamamı olmasada yine büyük kısmı yerli olan ürünlere leke sürüyordu.

    Ülkemizde bu tür gelişimler görmek açıkçası hem mutlu ediyor hemde gururlandırıyor.

    Bu konu üzerine olan dikkatiniz ve paylaşımınız için teşekkür ediyorum...

  • İyi iyi...

  • polonyanın geliştirdiği tank yakın gelecekte savaşlardaki tankın stratejik önemini değiştirebilir. Tank deyip geçmemek lazım ileride savaşları kökten değiştirebilir.http://www.donanimhaber.com/diger-bilim-ve-teknoloji/haberleri/Polonyanin-gelistirdigi-konsept-savas-araci-PL01-gelecegin-tanklarini-gozler-onune-seriyor.htm

  • Güzel bir program olmuş en azından farkındalık yaratması açısından iyi. Daha detaylı bilgilerin olması hem iyi hem kötü olucaktır. Tabiki bulmak isteyen her türlü bulur fakat yola koyulacak her taş suyun farklı yöne gitmesini sağlar o yüzden paylaşımlarda bu projelerin daha ayrıntınsını bilenler dikkat etsinler.Eğer bu projelerin daha çoğalmasını ve kaliteli olmasını istiyorsak biraz daha akılcı düşünüp, diğer dünya ülkelerinin yaptığı gibi projelerimiz için pazar oluşturmamız lazım. Her ne kadar milli savunma da olsa sonuçta üretilen birşeyin ne kadar çok kullananı olursa hem o kadar gelişir hemde o kadar kazanç sağlar. Bunun içinde aslında dünyanın en güzel konumunda duruyoruz. Çoğu asya ülkesinin böyle ürünlere ihtiyacı var yakın ve daha güvenilir bir ülkeyiz. Bu avantajı kullanmamız lazım.

  • Video çok güzel.

    Başka ülkelerden gelen en iyi silahları kullanacağımıza kendi ürettiğimiz orta halli silahları kullanmak iyidir ki zaten en iyilerini bize vermezler. Kara ve deniz önemli ama hava en önemlisi artık. İnşallah kendi jetlerimizi de üretebiliriz ilerde.

    Şu silahlar, özellikle Atak helikopteri terör mücadelesinde çok önemli olurdu ama görünen o ki savaşmadan veriyoruz bölgeyi, böyle de bir gerçek var..
  • böyle videoların devamını istiyoruz :) çok verimli oluyor.

  • Atak Agusta A129 isminde bir modelin kopyası sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -RUHSUZ

    quote:

    Orijinalden alıntı: FİT GYM

    El atda ileriye taşı bizi

    İmkanım mı var?
    Olsa niye yapmayayım.

    Ozaman sus yapıyorlar işte cahil cahil konuşmayın
  • diğer projelere bir şey demiyorum da altayın namlu neden dönmüyor anlamıyorum çok saçma o kadar sistem yapıyorsun ama tankın namlusu dönmüyor hangi amaçla dönmeyen namlu yaptıklarını anlamıyorum...
  • İşte budur. Mesut Bey'e zamanında özel mesaj atarak bu konulara el atmasını istemiştim. Sonunda isteğim cevap bulmuş. Helal olsun Mesut Çevik, bir çok gazeteciden çok daha iyi ve doğru bilgiler vermişsin.

    Ayrıca UMTAS anti tank füzelerimiz artık ''MIZRAK'' adını aldı.

    MİLGEM gemilerimizin sayısı da 4'e düşürüldü. Muhtemelen 4 gemiden sonra boyu uzatılarak fırkateyn üretilecek.

    ANKA'nın yakında silahlı versiyonu üretilecek. Çok yakında hep birlikte göreceğiz. Bayraktarın da insansız aracı gayet kaliteli. Onları da ayrıca tebrik etmek lazım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: -RUHSUZ


    quote:

    Orijinalden alıntı: theraptorx

    Inşallah daha da iyisini yaparız. Altay Tanki, su anda dunyanin en modern tankıdır yalnız.

    Abrahams, Leopard, Merkava filan Altay dan kat be kat daha iyi.

    Bir araştırın. Sonra yazın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Koşulsuz_Uyarıcı

    diğer projelere bir şey demiyorum da altayın namlu neden dönmüyor anlamıyorum çok saçma o kadar sistem yapıyorsun ama tankın namlusu dönmüyor hangi amaçla dönmeyen namlu yaptıklarını anlamıyorum...

    Bu dediklerine İnşaAllah inanmıyorsundur. Kulesi dönmüyor dediğin tank yer testleri için üretilmiş bir prototipten ibaret. Atış testlerinde kullanılan prototipin kulesi dönüyor. Nihai prototipin üretilmesine çok az kaldı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kuheylan12

    quote:

    Orijinalden alıntı: Koşulsuz_Uyarıcı

    diğer projelere bir şey demiyorum da altayın namlu neden dönmüyor anlamıyorum çok saçma o kadar sistem yapıyorsun ama tankın namlusu dönmüyor hangi amaçla dönmeyen namlu yaptıklarını anlamıyorum...

    Bu dediklerine İnşaAllah inanmıyorsundur. Kulesi dönmüyor dediğin tank yer testleri için üretilmiş bir prototipten ibaret. Atış testlerinde kullanılan prototipin kulesi dönüyor. Nihai prototipin üretilmesine çok az kaldı.

    kaynak ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.