Şimdi Ara

Mimarlık okuyanlar ve mezunlar yardımcı olabilirler mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
7.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu sene mezunum ve mimarlık düşünüyorum kafamdaki üniversite ise ODTÜ. Çevremden duyduğum ve eleştirilere maruz kaldığım bir çok konu var mimarlar sokakta sürünüyorlarmış asgari ücretle çalışıyorlarmış aynı şekilde mühendisler öyle böyle hepsi sokakta asgari ücrete çalışıyorlarmışta bu ülkede yalnızca para kazanan doktorlarmış gibi konuşup duruyorlar bu nedenle odtü mimarlığa kasıyorsan tıp oku falan diyorlar ama tıp için içimde en ufak bir istek yok..
    sürekli eş dost akrabadan böyle tepkiler aldığım için bende buraya bir yazayım görüşlerinizi tecrübelerinizi alayım dedim. Mezun arkadaşlar iş imkanı nasıl? gerçekten de durum konuşulanlar gibi vasat mı? Mezun olan bir mimar iş bulmakta zorlanıyor mu yada asgari ücrete tabii olmak zorunda kalıyor mu?

    Mimarlık okuyan arkadaşlara sorum ise proje ödevlerinde juriler hiçbir şeyi beğenmiyormuş geçenlerde mimar bir abiyle tanışmıştım yeni mezun olan bana demişti ki ne götürüyorsan götür beğenmiyorlar istiyorsan dubai de yapılmış başkasının projesini götür yine eleştirirler ama bu bazen sinir bozucu olsa da bu işte kararlılık önemlidir o yüzden pes etmemek önemli onlarda bunu aşılamaya çalışyıorlar demişti. Bu söylem ne kadar doğru? Mimarlığı gerçekten seviyorum çok vasat bir maaş almadığım sürece de severek yapabileceğim bir meslek sonuçta ne kadar severek yapsak da geçinmek de önemli bu ülkede...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pars0 -- 13 Şubat 2018; 22:49:54 >







  • valla kardeşim ben mimarlık okuyorum.. sana diyeceğim hiç bu işe bulaşma çok zor öğretimi var. yani bu zorluğa karşılık mezun oluncada,emeğinin karşılığını alamıyorsun. çok seviyorsan, seç ne diyim. ama diğer bölümlerdeki gibi ünversite hayatın olmuyacak sürekli sabahlara kadar çalışacaksın. 4 sene boyunca sürekli stres altında kalacaksın. hiç değmez zaten türkiyedeki mimarlık mesleği üniversitede okutulan gibi değil. eğer seçeceksen türkiyenin en iyi üniversitelerinden birinde oku. bütün bölümler için geçerli bu ,yoksa bunların birinde okumadıktan sonra ha şırnaktaki bi üniversite.. ha samsunda ki üniversite aynı . boşuna 4 yılını eritirsin bişey katmaz sana bu üniversiteler.

    iyice düşün kararını ver! paraya da bakma bölüm seçerken ! paraya bakıyosan seçme , seviyon seç yoksa 1 . yılı biteremeden bi daha hazırlanırsın sınava mimarlık böyle.




  • İyi bir üniversite düşünüyorum tabiki de zaten bu yüzden bu sene mezunum.. Üniversite hayatına gelince her türlü kendime zaman ayırırım diye düşünüyorum tıpa kıyasla. Bu arada sen hangi üni okuyorsun ?
  • up
  • pars0 kullanıcısına yanıt
    Uzun zaman olmuş kazandın mı bilmiyorum ama gerçekten arkadaşın anlattığı gibi.Sırf mimarlık kaliteli prestijli diye yazıp bıraktım.Şuan gerçekten yapmayı istediğim bir bölüme geçmeyi bekliyorum yatay geçişle.Toplum,ekonomik gelecek..Bunların hepsi seni sınırlar gerçekten huzurlu olabileceğin mesleğin önünü tıkar.

    Ayrica eklemek isterim burdan bütün hocalarıma Allah uzun ömürler versin.(!)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet kazandım, mimar sinan güzel sanatlar da mimarlık okuyorum şu an. Arkadaşın dediği gibi gece sabahlamaktayım ama mesleği çok sevdiğimden dolayı severek yapıyorum o yüzden memnunum halimden :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pars0

    Evet kazandım, mimar sinan güzel sanatlar da mimarlık okuyorum şu an. Arkadaşın dediği gibi gece sabahlamaktayım ama mesleği çok sevdiğimden dolayı severek yapıyorum o yüzden memnunum halimden :)
    Dostum merhaba ben de bu yıl üniversite sinavina girdim ve yaptigim sıralamaya göre mimar sinan ve yıldız teknik üniversitelerinin mimarlik fakülteleri arasında gidip geliyorum. Mimar sinan üniversitesi hakkında biraz bilgi verebilir misin? Eğitiminden memnun musun? Okulun avantajları veya dezavantajları var mı? Bir de yurtdışı imkanı hakkında bilgi verebilirsen güzel olur.

    Şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.