Şimdi Ara

Mini 0906 Çift Kanal Araç Kamerası F/P 2018 7/24 Park Modu + Kapasitör (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
336
Cevap
24
Favori
29.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Üstat,
    0906 nın çift kamera olması harika ama 0806 ve 0807 deki arabanın OBD bağlantısının olmaması gerçekten üzücü
    Bu 0906 da 0807 nin OBD kablosunu kullanarak park modunu kullanabilir miyiz ?
    Bir de ikinci kameraya gücü nerden verdiniz onu göremedim
    Teşekkürler
  • Ben trafik icabı dururken arkadan gelen araç (ben durduktan 5 saniye kadar sonra) bana vurdu ve içinden 3 kişi indi ve (alttan almasa idim) beni eşimin yanında döveceklerdi. Yanımdaki, önümdeki araçlar hepsi durmuş halde iken bana sanki ben geri giderek vurmuşum gibi davranmaya ve beni ittirerek konuşmaya başladılar, ben (70 yaşında biri olarak) eşiminde baskısı ile onlarla münakaşayı keserek; onlara her iki aracın çarpmış haldeki resimlerini çekelim ve (sonra trafiği açmak için) araçları kenera çekelim ve tutanak tutalım dedim ve öyle yaptık. Tutanakta sanki ben durduktan sonra aracı geri kaydırarak onlara vurmuşum gibi tutanak tutduk. Benim aracım Passat onlarınki Reno Clio du ve hasarları benden çok fazla idi ve onlardan kurtulduktan sonra sigorta eksp eri ile görüştüm ve olayın (arka kamera kaydını ve üzerime beni nasıl iterek ve küfürlü konuşarak tartaklamaya çalıştıklarını sesli kaydı gösterdim) eksper durumu şirketin avukatı ile görüştükten sonra beni aradı ve aracınızı yetkili serviste yaptıralım
    biz Kasko dan ödiyeceğiz ve karşı taraftan tahsil edeceğiz kaskonuz da etkilenmeyecek dediler. Bu arada beni arayıp 20 000TL onarım parası isteyen Reno dakileri hep parayı toplayıp havale yapacağımı söyleyerek oyaladım. Bilahare sigorta nın onları araması üzerine bana telefon ederek tehditler savurdular bunun üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunarak video kayıtlarından bir kopyada savcı ya verdim, daha sonra beni bir daha aramadılar. Eğer arka kamera kaydı olmasa idi ya dayak yiyecek veya onların arabasının tamirini üstlenecektim.
    Park konumunda dahi siz arabadan uzakta iken arkadan çarpan olabilir, arka kamera kaydı benim için çok önemlidir.
  • Sinan111 S kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun öncelikle, ayrıca hiç suçunuz yokken gelip hem arkadan vurup hem de gelip eşiniz yanında dövmeye kalkmaları ise şerefsizliktir, bunların bu ülkede aldıkları nefes bile haramdır aslında lakin ülkede adalet olmadığı için böyle insan müsveddeleri çok maalesef, Allah denk getirmesin..



    Park konumunda kayıt yapabiliyor musunuz peki 24 saat?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu kamerayı alıpta sorunsuz kullanabilen var mı?
    Benim cihaz darbe anında dosyaları kilitlemiyor, g-sensor ayarları yapılandırılmış. (HIGH seçili)
    Ayrıca, park modu kablosu ile bağlı, aracın kontağını açınca çoğu zaman otomatik açılmıyor, elle açmak zorunda kalıyorum.
    Yorumlarınız için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levcho -- 18 Haziran 2018; 12:23:31 >
  • Herkese iyi günler. Mini 0906 alacağım ancak gearbeasttan mı yoksa aliexpress ten mi almalıyım hangisi daha güvenilirdir? Ayrıca gearbeast için indirim kodu nerden bulabilirim? Bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gregor0034 -- 18 Haziran 2018; 12:3:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gregor0034

    Herkese iyi günler. Mini 0906 alacağım ancak gearbeasttan mı yoksa aliexpress ten mi almalıyım hangisi daha güvenilirdir? Ayrıca gearbeast için indirim kodu nerden bulabilirim? Bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
    Teşekkürler.
    aliexpress aldım bugün 122.91 dolar 2 dolar düştü bence güvenli aliexpress hep alıyorum

    gearbeast hiç denemedim o_O
  • gregor0034 G kullanıcısına yanıt
    Aliexpress üzerinden aldım. 11 günde geldi.
  • Levcho L kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Ben hiç g-sensor'ünü denemedim. Kameraya mı vuruyorsunuz g kuvveti oluşsun diye? Ani fren ile yeterince G kuvveti oluşmuyor olabilir.
    Parka modu kablosu ile son 1 haftaya kadar bir sorun yaşamadım. Her şey olması gerektiği gibi kendi kendine çalıştı. Ancak ilk montaj zamanımda dediğiniz gibi kendi kendine açılmama problemi yaşadım. Bir süre (5dk kadar) yolda gittikten sonra açıldı. Ben de park modu kablosunun adaptöründeki akü koruma voltajını düşürdüm. Böylece çözüldü. Tahminim: Araç ilk çalışırken akü yeterince voltaj üretemediği için adaptör voltj koruma yapıp kameraya güç göndermiyor. Bir süre sonra voltaj yeterli olunca açılıyor. Bu voltaj korumasını düşürdüğümde ilk çalıştığında da bir kaç saniye sonra kamerayı açıyor. Bir ihtimal sürekli güç kablosunu bağladığınız sigorta ile ilgili de bir sorun olabilir. Başka bir bileşen ile paralel bağlı ise o gücü fazlaca çekiyor olabilir.

    Son 1 haftadır park modunda kayıt etmediğini farkettim. Daha doğrusu cihazda güç yok. Arabayı çalıştırınca güç geliyor. Belki sigorta içerisinde kablo çıkmış olabilir. Henüz fırsatım olup da bu sorun üzerine eğilemedim.
  • gozcelik G kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen mini0906 kameralarda G sensör sorunu var. Darbe anında dosyaları kilitlemiyor.

    Bende başka bir araç kamerası daha var (Blacksys CF100) ve farklı iki model ile tecrübem oldu, Matego XP1 ve Ausdom marka.
    Diğer kameralar şu şekilde çalışıyor. G sensör HIGH modunda ayarlandığında, araba çukurlara girince, kaporta veya camlarına her hangi darbe gelince, kamera o video dosyasını EVENT isimli klasöre atıyor ve o klasörden asla silmiyor.
    G sensör LOW modunda ayarlandığında, aracın kaportasına veya camlarına darbe geldiğinde, kamera video dosyalarını EVENT klasörüne atıyor.

    Mini 0906'un G sensör ayarını HIGH olarak ayarladığımda, ön camı yumruklasam dahi videolar kilitlenmiyor. Kameranın kendisine baya bi sert darbe uygulayınca, bazen dosyaları kilitliyor (ekranın sağ üst köşesinde kilit işareti çıkıyor)

    G sensörün çalışması, olası kaza anında çok önemli. Darbe algılayınca, o andaki videolar silinmemek üzere işaretlenmesi gerekiyor. Veya park modunda kayıt yaparken, biri geldi arabaya çarptı ve kaçtı. O videonun muhafaza altında kalması önemli.
    Siz de fırsat bulup test ederseniz ve bilgi verirseniz sevinirim.
    Bu konuyu üretici firmaya mail attım 3 gün önce, ancak henüz yanıt alamadım.


    Yanıtınız ve yorumunuz için çok teşekkürler. Zira kamera henüz çok yeni ve hiç kimseden yorum alamadım. Muhtemelen kamerayı satın alan arkadaşlar kapsamlı kullanmıyor cihazı.

    Kamerayı satın almış olduğum kişi de sağ olsun tenezzül edip sorularıma yanıt yazmıyor.

    Bir ekleme yapayım, aracı kullanmıyorsanız ve kamera park modunda kayıt yapıyorsa, arabanın akü voltajı 2 gün sonra 11.5voltun altına düşer. Ve muhtemelen 11.5Volt altına park kiti kaydı keser.
    Benim aracın aküsü, park haldeyken 12.7V enerji veriyor. Park kiti 11.5V ayarlı olmasına rağmen cihaz kayıt yapmaya başlamıyor otomatik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levcho -- 19 Haziran 2018; 14:49:48 >
  • Levcho L kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Üşenmeyip ofisten çıkıp arabaya gidip kontrol ettim:)
    Hassaslık HIGH'da. Parmağımla kameraya ön taraftan vurduğumda kilitleme yapmadı. Ama çok daha hafif yine parmağımla alttan ya da arkadan öne doğru vurduğumda kilitledi.
    Acaba g-sensör bilerek böyle ayarlanmış (ya da sadece böyle ölçüm yapabilen dandik bir chip kullanılmış) olabilir mi diye geldi aklıma. Çünkü araç giderken birden bir şeye çarptığımızda kamera öne giderken aniden durma yaşıyor. Ben parmakla arkadan vurduğumda da kamera öne doğru ivmelenip aniden duruyor. Tabii birisi gelip bize önden çarparsa ne olur bilemiyorum :D Belki de cama yapıştırma yaptığımız aparat şiddetin bir kısmını emip gerekli G değerine ulaşmasını engelliyordur.
    Bende 64gb kart var. Bütün günü kaydediyor neredeyse. O yüzden hiç düşünmemiştim g-sensor çalııyor mu diye. Park halinde de timelapse kullanıyorum. Yine de sıkıntı tabii.
    Bir de kameranızın çalışmama sebebi aşırı sıcak olabilir mi? Belki gündüz sıcaklık koruması devreye giriyordur?
  • gozcelik G kullanıcısına yanıt
    Test için teşekkürler. Nihayet beni anlayan biri çıktı. :)
    Bir de şöyle test edebilir misiniz fırsatınız olunca.
    HIGH modundayken ön camı yumruklayın (içten veya dıştan fark etmez), bir de örneğin kaputa zarar vermeyecek şekilde darbe uygulayın.
    Bu durumda dosyalar kilitlenecek mi bakalım.

    G sensör denilen donanım çok hassas olmalı. Yukarıda paylaşmıştım, benim diğer kameram büyükçe bir vantuz ayakla cama sabitlenmiş durumda ve çukurlarda dahi kamera darbeyi hissediyor (hatta sesli uyarı veriyor). Ön camı yumruklayınca da kamera darbeyi algılayıp dosyaları kilitliyor.

    Benim 0906 kamera, araç garajdayken de bazen açılmıyor. Isı kaynaklı bir durum olamaz açılmama sorunu.

    Peki sizin cihaz, PARK MODU ayarında, MOTION DETECTION seçildiğinde nasıl kayıt yapıyor?
    Benim park modu kiti arızalı sanırım, ben bir türlü park modunu kapsamlı test edemedim.
    Kırmızı kabloyu sürekli enerjiye, sarı kabloyu kontak/marş sigortasına mı bağladınız siz?

    Park modu kaydı konusunda aslında çok daha mantıklı bir kayıt şekli var, benim diğer kameram şu şekilde kayıt yapıyor.
    Araç park haldeyken, kamera sürekli olarak videoları GEÇİCİ (temp) bir klasöre kayıt yapıyor. Kamera hareket algıladığında, hareket öncesi geri 10 saniyeden başlayarak, hareketin sonuna kadar olan videoları EVENT isimli klasöre kaydediliyor. Bu şekilde hareketsiz görüntüler doğrudan çöpe gidiyor, hareketli görüntüler muhafaza ediliyor.

    Mini 0906, ALWAYS TIME LAPSE modunda düşük fps kayıt yapıyor kamera. Düşük fps kaydında hızlı sahnelerden hiç bir şey anlaşılmaz. Kamerayı ilk aldığımda kazara bir şekilde düşük fps kaydetmişti benim kamera. Görüntüler çok hızlı akıyor.

    Mini 0906 çok estetik, güzel ancak PAHALI bir cihaz, G sensör sorunundan dolayı bana göre kesinlikle f/p ürünü değil.
    Eski kameramın (Blacksys Cf 100) boyutları çok büyük olmasaydı, özellik ve kararlılık açıcısında kesinlikle eski kameramı tercih ederdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levcho -- 19 Haziran 2018; 16:43:43 >
  • Levcho L kullanıcısına yanıt
    Cama falan vurup denerim ama önden gelen darbelerde sanki aktif olmayacak gibi. Yazarım yine.

    Ben montaj ile ilgili bir inceleme atmıştım. Buradan bakabilirsin:http://www.renaultfanclub.com/showthread.php?t=99359&p=1057879&viewfull=1#post1057879

    Ben de bazı sigorta slotları arabayı kilitleyip gittikten 5 dakika sonra gücü kesiyordu. Belki sizin de öyle bir slota denk gelmiştir. Ben bir kaç deneme yanılma ile remorkör'e giden sigorta üzerinden sürekli bağlantıyı sağlayabildim. Bir çok yerde direk aküye bağlayın kırmızı kabloyu yazıyordu zaten ama kablo o kadar uzun değil zaten:)

    ALWAYS TIME LAPSE benim hoşuma gitti. Hani Allah korusun bir araç gelip çarparsa falan plakası haratça görünür. Her saniye bir foto çekiyormuş gibi oluyor. (Tam zaman aralığını hatırlamıyorum)
    Bir de AUTO TIME LAPSE var. Bu time lapse çekerken bir hareket algıladığında minimum 10 saniyelik videoya geçiyor.
    Bir de bildiğimiz hareketi algılayınca kaydetmeye başlama özelliği var.

    Ama bizdeki bu kamerada öyle 10 saniye öncesini falan almıyor. Yani hareketi algıladığında videoyu kaydetmeye başlıyor. Çok hızlıca bir araba gelip çarpsa, çarpma anını değilde aracın kaçma anını videoya alır yani Sizin önceki kameranın sistemi daha mantıklıymış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gozcelik -- 19 Haziran 2018; 17:34:9 >
  • gozcelik G kullanıcısına yanıt
    Link vermiş olduğunuz forumdaki yazılarınızı hızlıca inceledim. Güzel bilgiler derlemişsiniz.
    "Auto time lapse" modunu kullanacağım sanırım, park kiti ile ilgili sorunu bi çözebilsem.... :(
    Benim araçta, enerjisi gecikmeli kesilen sigorta yok. Çakmaklıkta da sürekli enerji var, araç kilitli olsa da enerji devam ediyor.

    G sensör ile alakalı konuyu üretici firmaya mail atmıştım. İsterseniz siz de mail atınız, bakalım nasıl bir yanıt gelecek. Belki yeni f/w yayımlanır ve G sensör hassasiyetini arttırırlar.

    service@mini0906.com

    http://mini0906.com
  • zoom_grange kullanıcısına yanıt
    Vergi konusunu nasıl çözdünüz ? Satıcıya düşük göstermesi için mesaj mı atmalıyım ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MINI 0906 hakkında genel bilgiler ve sorunları hakkında bilgiler..

    kaynak: BURAYA TIKLA


    MINI 0906 Bilinen sorunlarI

    Kamera donuyor

    Kameranın rasgele zamanlarda kilitlendiğini belirten bir miktar kullanıcı var. Üretici, bu sorunu çözmek için günlüğe kaydetme özelliği olmayan bir ürün yazılımı piyasaya sürdü. Bu çözüm şu anda test ediliyor ve bu sorunun ortaya çıkıp çıkmayacağını göreceğiz.

    Arka Uzatma Kablosu Sorunu

    Mini 0906'nın Kasım 2017 gruplarında, kameraların küçük bir yüzdesi ön kamerayı arka kameraya bağlayan arızalı bir kabloya sahipti. Bu, titreşen, mor / kırmızı şeritler, görüntü donması veya kamera donması gibi arka kamera sorunlarına neden oldu. Bu güncellenmiş bir uzatma kablosu ile düzeltildi.

    Fabrika Ayarlarına sıfırlanma sorunu

    Birkaç kullanıcı, kameranın kendisini fabrika ayarlarına rastgele zamanlarda sıfırladığını belirtti. Bu şimdiye kadar nadir görülen bir sorundu, ancak araştırılıyor.
  • cevizkabugu kullanıcısına yanıt
    "Fabrika Ayarlarına sıfırlanma sorunu"

    Şansa bak. Geçen hafta yaşadım bu sorunu. Neyseki yazılımsal düzeltilebilecek şeyler. Kablo falan sorunlu gelse daha büyük dert olurdu
  • Levcho L kullanıcısına yanıt
    Selamlar,
    Ön cama kameranın 15 santm yakınına içeriden veya dışarıdan yumruk attığımda dosyayı kilitledi. Ama daha uzak vuruşları ve kaportaya vuruşları algılamadı. Tabii gerçek bir kaza anında benim yumruğumdan daha fazla şiddet oluşacağından belki de kaza sırasında işlevini gerçekleştirecektir.

    Bir de aklıma geldi. Arabanın kapısını sertçe kapattım. Yine videoyu kilitlemedi. Aslında bu olumlu bir şey. Her kapıyı sert kapattığımızda kaydı kilitleyecek olsa daha büyük sıkıntı yaratırdı.

    Sizin şu park modu olayına takıldı kafam daha çok. Motoru durdurduktan sonra güç kesiliyor mu kamerada? Yoksa kapıları kilitledikten sonra mı? Benim aracım CAPTUR. İçindeyken kapıları kilitleyip bekledim. 5-10 dakika sonra sigortadan gelen bir "tık" sesi ile ekstradan başka sigortaları da devre dışı bırakıyor. Mesela ben ilk kısa far sigortasına bağlamıştım ancak dediğim gibi arabayı herşeyiyle kapatıp gittikten 5-10 dk sonra bu sigortayı da kapatıyordu. Aküden gelen voltajı hiç ölçtünüz mü? Ömrü az kaldıysa motor kapandıktan kısa süre sonra voltajı çok düşüyor olabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gozcelik

    Selamlar,
    Ön cama kameranın 15 santm yakınına içeriden veya dışarıdan yumruk attığımda dosyayı kilitledi. Ama daha uzak vuruşları ve kaportaya vuruşları algılamadı. Tabii gerçek bir kaza anında benim yumruğumdan daha fazla şiddet oluşacağından belki de kaza sırasında işlevini gerçekleştirecektir.

    Bir de aklıma geldi. Arabanın kapısını sertçe kapattım. Yine videoyu kilitlemedi. Aslında bu olumlu bir şey. Her kapıyı sert kapattığımızda kaydı kilitleyecek olsa daha büyük sıkıntı yaratırdı.

    Sizin şu park modu olayına takıldı kafam daha çok. Motoru durdurduktan sonra güç kesiliyor mu kamerada? Yoksa kapıları kilitledikten sonra mı? Benim aracım CAPTUR. İçindeyken kapıları kilitleyip bekledim. 5-10 dakika sonra sigortadan gelen bir "tık" sesi ile ekstradan başka sigortaları da devre dışı bırakıyor. Mesela ben ilk kısa far sigortasına bağlamıştım ancak dediğim gibi arabayı herşeyiyle kapatıp gittikten 5-10 dk sonra bu sigortayı da kapatıyordu. Aküden gelen voltajı hiç ölçtünüz mü? Ömrü az kaldıysa motor kapandıktan kısa süre sonra voltajı çok düşüyor olabilir mi?
    Kameraya 30-40cm mesafede baya sert şekilde ön camı yumrukladım, ancak benim kamera kilitlemiyor ne yazık ki.
    Diğer kameram, kapıyı sert kapatırsam kilitlemiyor. Ancak ufak çukurlarda kilitliyor.
    Bence hassas olması daha iyi. Arabanın kapısını kaç defa sert kapatıyorsun ki?
    Hatta ve hatta, ani frenlemelerde de kilitlemesi gereklidir.
    Şimdi bu cihaz kaputa olan darbeye duyarlı değil. Düşünün, yayaya çarpmadan önce freni köklediniz ve son anda durdunuz ancak yaya kaputun üstüne atladı ve hak iddia etti, hafıza kartınız da küçükse ve panik yaparsanız (videoları elle kilitlemezseniz), o görüntüler gider, kamera SUPER FINE modunda 3 dakikalık videoları 500-600mb boyutunda yapıyor.
    Ambulans, hastanedir, karakoldu derken, aradan 2-3 saat geçer ve videoların üstüne yenisi gelir.
    Tabii bunlar en uç senaryolar, ancak böyle olursa anlamı kalmıyor kameranın.

    Benim araç Skoda Octavia, VW çakması, alman araba.
    Alman markaların tümünde kapılar kilitlenince çakmaklıkta elektrik kesilmiyor.
    Aracın aküsü 4 yıllık, ancak kötü durumda değil. Akü zayıf olsaydı, park kiti kutusu enerji vermeyecekti ve marş bastıktan 10-15 saniye sonra kamerayı elle açamamam gerekiyordu. Her türlü park kiti enerjiyi kesmiş olacaktı.
    Ben de tüm ayarlarda denedim, hatta şu anda 11.5V olarak ayarlı park kiti.
    En son 1 ay önce aküyü ölçtüğümde, 12.7 V enerji gösteriyordu motor stop durumda.
    Onun üzerine 750km kadar yol geçtim bir ay içerisinde ve kamera çoğunlukta açılmadı, hep elle ben açtım.
    Park kiti arızalı olsaydı, kontağı açtıktan sonra kamerayı elle de açamazdım.
    İşin garip tarafı, çakmaklık adaptörü ile bir test yaptım, 8-10 defa karışık şekilde sök/tak yaptım, kamera her defasında açıldı sorunsuz. (akü olayı kafama takıldı, akşam eve gidince bir daha ölçerim aküyü.)
  • Olgu Hocam;
    Mini0906 kameranın G sensör hassasiyeti konusunda bir fikriniz var mı?
    Sizden bilgi ve yorum rica ediyoruz üstadım.
    Ayrıca, bendeki kameranın bazen neden açılmadığı konusunda bir yorum yapabilir misiniz lütfen;
    Tüm şartlar tamam, akü sağlam/şarjı yerinde, park kiti kablosunda kırmızı ve sarı renkli kablolar kontak sigortasına bağlandı.
    Bi yorumlasanız rica etsek.
    Teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Levcho

    Olgu Hocam;
    Mini0906 kameranın G sensör hassasiyeti konusunda bir fikriniz var mı?
    Sizden bilgi ve yorum rica ediyoruz üstadım.
    Ayrıca, bendeki kameranın bazen neden açılmadığı konusunda bir yorum yapabilir misiniz lütfen;
    Tüm şartlar tamam, akü sağlam/şarjı yerinde, park kiti kablosunda kırmızı ve sarı renkli kablolar kontak sigortasına bağlandı.
    Bi yorumlasanız rica etsek.
    Teşekkürler
    Kameranız o zaman normalinden farklı çalışıyor yani bir sıkıntısı olabilir. Açıkçası bende eşimin aracında sürekli mini 0906 yı kullanıyorum açılmamazlık yapmadı. Sizden ricam çakmaklık ile başka bir araçta test edin gene açılmama yapacakmı ?



    G-sensör olayını sevmiyorum ben hiç kullanmıyorum. G sensör konusunda fikir yürütemiyorum. İçinde tahminen cep telefonlarındaki gibi titreşim veren bir devreye göre çalıştığını tahmin ediyorum.



    Dilerseniz yollayın bana kamerayı ben kendi aracımda test ediyim sokete takıp. Açılmama vs yapacakmı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.