Şimdi Ara

Mini torna için motor tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. devrelerden vs çok anlamam. fakat teknik konularla aram iyi. mini bir torna tezgahı yapayım dedim şu aralar. kendi işyerimizde iskeleti her türlü ayarlayacağım da sadece motor sorunu ortaya çıkıyor. işimi görecek seviyede ve güce sahip motor bulamadım bir türlü internette. dc motor olarak aradığımda genelde oyuncak motorları çıkıyor. şöyle orta boyutlarda motorlara erişmek için nasıl bir arama yapmam gerek? ya da tavsiye edebileceğiniz bir site, link vs var mı? matkap alıp yapayım dedim ama matkap motorları da aşırı sesli çalışıyor. aşağıda linkini verdiğimin benzeri birşey yapmayı düşünüyorum. 12-24 volt benzeri motor tavsiye ederseniz bu tarz işlerde işimi çözecek bir adaptör tavsiyesi de isteyeceğim. direk 220v motor olacaksa doğrudan elektriğe bağlayacağız sanırım. ayrıca hız ayarı yapmamı vs. sağlayacak hazır satılan şeyler varsa onları da değerlendirebilirim.

    ortalama buradaki gibi bir şey yapacağım. tavsiyelerinizi bekliyorum.







  • İstediğiniz motorun hem gerilim Volt hem de güç Watt değerini yazarak arayın. Devir de önemli. Asenkron motorlar sanayi makinalarında kullanılır.
    Hız ayarı için alternatif yani şehir elektriğinde invertör frekans ayarlayıcıları var, dcde de pwm ler var.
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Hocam cevap icin tesekkurler ama elektrik terimleriyle cok aram yok. Şöyle matkap gucunde ama matkap kadar sesi olmayan bi motor onermeniz munkun mu? Diger bahsettiklerinizden de tam anlamiyorum. Bildiginiz bir urune ait link verebilirseniz yine cok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • googlea yazıverin?
    Sisteminizi tam teşekküllü koyarsanız daha iyi olur. SOnra yok devvri uymadı yok gücü yetmiyo yok elektriği başka demeyin.
    Manuel varyatörler de var. Hani kalıpçı frezelerin bir kısmının bir kolla devri değiştirilir. Ya da gevşetilip kasnak değiştirme metodu.
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    yazdım bulamadım diye belirttim ilk mesajda. yazdığımda bulsam buraya neden yazayım. dc motor diye aratınca oyuncak motorları çıkıyor anca. o yüzden forumdan bilgili birileri varsa yol göstersin diye yazdım.

    sistemin detayı olarak altta benzer bir ürünü gösterdim. kendim yapacağım ve bu işi çözecek mekanik aksan ve iskeleti kendim oluşturacağım. sadece motor kısmına ihityacım var. nasıl bir motor benim işimi çözer onu da bilmiyorum. dediğim gibi o konuda teknik bilgim yok. altta yapmayı hedeflediğim benzer bir ürünün linkini veriyorum.

    https://www.e-hirdavat.com/Scheppach-DM-460-T-DMT450-Agac-Torna-Makinasi,PR-27349.html?gclid=EAIaIQobChMI5bfrsprR2gIVXOAZCh1enARvEAkYBSABEgJVqfD_BwE




  • Bulamadım dediğiniz şeylerden bahsetmedik. pwm gibi kelimeleri yazın googlea dedik. Hazır pwmler var, satın alır kullanırsınız. Motor için de istediğiniz motorun güç(Watt) ve gerilim(Volt) değerlerini birlikte yazarak aratın. dc motor demeyin yani.

    Sizin verdiğiniz linkteki ahşap tornası
    5 iş mili hızı 650/1100/1450/2000/3000 rpm
    Motor 230 V / 50 hz
    Güç 550W (0,75hp)

    özelliklerinde. Muhtemelen kasnağı kademeli ve devir değiştirme oradan yapılıyor. Ama siz devir değiştirmeyi kendiniz yapacaksanız, yani elektriksel, invertör size uygun. alternatif akım frekans ayar cihazıdır. Hem de 3 fazlı motoru ters çevirme özellikleri de var, sanayi elektriğiniz varsa eğer. 230V kullanırsanız invertör sadece devir değiştirir ama devir düştükçe motor verimsizleşir ve soğutma sorunu ortaya çıkar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.