Şimdi Ara

MINING YAPILAN EKRAN KARTI ALINIR MI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
6
Favori
55.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sesli güldüm...
    yardıran yardırana.... .... ....


    bakın kızlar: eğer benim gibi halen matrox gforce400 ya da fx5200 kartlardan görüntü alıyorsanız mining yapılmış kartlardan uzak durun. ama 1-2 yılda bi kart değiştiriyorsanız gönül rahatlığı ile 2-3 ay mining yapılmış kartı alabilirsiniz (sıkıntısı, sorunu yoksa tabi. gerçi 2.el girince işin içine tamamen güven ve şans girer devreye).

    zira mining gören kart en baba stres testinden sorunsuz geçmiş sayılır. hatta öyle don değiştirir gibi kart değiştirenler 3-5 kuruş daha daha ehven fiyatla çizgi üstü kart sahibi olur. çizgi altındaki kartlar ya mining görmemiştir ya da mininçinin elinde patlar, servise gider ve sıfırı ile değişir. öyle 2-3 ya da 5 ayda da elektronik bir komponentin yıpranmasından bahsedenler lemanyak konusundan başka bi şey değildir. zira millet 7-24 %15-20+ oc ile yıllarca işlemci çalıştırıyor. (bendeki p2 x4 965 alındığı günden beri 3,9da ve enaz 2 sene daha çalıştıracağım ben o makineyi)

    ama yukarıda da bahsettiğim gibi, bana benziyor, aldığınız parçayı teknolojideki bu hıza ramen 10yıl falan kullanabiliyorsanız mining yapılmış kart almayın. hatta 2el almayın. 0 alın, kafanız rahat olsun. (nokta)




  • 2-3 ay minig yapılan karttan zarar gelmez tabi garantisi varsa. o kart sıkıntılı olmuş olsaydı zaten 2- 3 ay minig yapılamazdı ve zaten kartta herhangibir sorun çıkarsa garanti 1-1 değişim veriyor ve sıfır bir karta sahip olyorsunuz. Hiç kutusunu açmadan sıfır fiyatına satarsınız hemde kar yapmış olursunuz.
  • miningden cikan kartlar oyunlarda genellikle artifact veriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış bilinen ve kısmen bilinen şeyler olmuş.

    Mining kartı diğer karta göre daha çabuk bozulur söylemi bir nebze doğru fakat bu kartın hemen bozulmasına kesinlikle bi neden değildir.
    Kartların 7/24 zorlanması tabiki diğer kartlara göre istenmeyen bi durum fakat bu kartı perte çıkarmaz.Mining yapılan kart zorlamadan bozulmayacağına göre alan şahıs bozulduğunda garanti kapsamında değiştirebilir.6 aya kadar mining kartı bence alınabilir.Tabiki mining yapılmamış kart daha kıymetli olcaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EMRES754

    Yanlış bilinen ve kısmen bilinen şeyler olmuş.

    Mining kartı diğer karta göre daha çabuk bozulur söylemi bir nebze doğru fakat bu kartın hemen bozulmasına kesinlikle bi neden değildir.
    Kartların 7/24 zorlanması tabiki diğer kartlara göre istenmeyen bi durum fakat bu kartı perte çıkarmaz.Mining yapılan kart zorlamadan bozulmayacağına göre alan şahıs bozulduğunda garanti kapsamında değiştirebilir.6 aya kadar mining kartı bence alınabilir.Tabiki mining yapılmamış kart daha kıymetli olcaktır.

    +1
    mining yapılan kart alınmaz diye bir kural yok,bozulur diye de birşey söylemek doğru olmaz.
    tabi yapılmamışı daha makbul olabilir.ancak yapıldı diye yarı fiyatını veririm demek te kartlara haksızlık olur.
  • Biri mining kartı icin kotu mu dedi ?
    Milletin ekran kartını araba motoruna benzetmesi cok ilginc olmus. Ekran kartındaki tek hareketli parca yuksek devirli donen fandır. Digerinide elektronik aksam olarak tanımlayayım. Simdi mining yapan adam zaten garantisiz kartla yapmaz (kartın elde kalacagı riskini almaz diyeyim). Butun mining yapanlar mutlak yurtici garantili urun kullanmak zorundalar. Yoksa vergisi odenmemiş olarak gelen yurtdısı kartlar burdan cok daha ucuza geliyor ama, garanti konusu insanları yurticinde muhatap aramaya itiyor (yurtdısı garantili kartlarında mining icin onemi yok. Sonucta gittisi geldisi astarı pahalıya geliyor. Zaman cok onemli). Fandaki arıza garantili urunu yetkili servisinde direk degişim yapar. Benim takıldıgım konu surası ; olusan yuksek sıcaklık heatsink ile gpu cekirdegi arasındaki macunun kalitesini zamanla bozarak ozelligini kaybetmesine yol acarmı acmazmı ? Bunun haricinde 6 ay mining yapsa sonrada ikinci elden alınarak bizde arıza verse kartın garantisi zaten var. Bu yuzden mining kartları alınmaz diye insanları yanlıs yonlendirmemek lazım.

    2. elde amd kartların ucuzlaması, ancak mining olayının hicbir alt coininin para etmemesi sonucunda piyasaya asırı derecede yuksek seviye kart girisi ile mumkun olur. Oda kartların yoruldugu yada ıskartaya cıktıgı icin degil talepten cok, piyasaya arz edilmiş karttan dolayı olur.

    Yoksa bugun, hazır sistemde calısan 2 aylık R9 280 asus kartlara degerinin yarısını teklif edenlere, itina ile sopa yeme garantisi veriyorum.

    https://store.donanimhaber.com/1f/34/b3/1f34b3824978a55e95d88023e6e6dcca.jpg


     MINING YAPILAN EKRAN KARTI ALINIR MI?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xdeliruzgar -- 5 Mayıs 2014; 14:07:17 >




  • sadece mekanik aksamlar mı yorulur eskir çalışmaktan?
    o zaman elektriğini düzgün verdikten sonra bi elektronik cihaz sonsuza kadar çalışır...

    mining yapılan kart zorlandığı ve aylardır bozulmadığı için seçilmiş kart olur; dayanıksız kart olsa çoktan bozulurdu bu yüzden korkmadan alınabilir bile demişler
  • Yanlış anlaşılmasın ben de minning yapıyorum ama garantisi var ise çok rahat alınır.. Sonuçta o kart minning yapılmış olsa da yatmış kullanılmamış olsa da garantisi var.
    Ayrıca araba örneği çok saçma bu elektronik o mekanik.. Arabada rodaj var elektronikte var mı?
    Yanlış anlama minning yapan kaptan tabi ki daha fazla yorulmuştur ama sağlamlığı da test edilmiştir.
    En az altı ay garanti ile gözüm kapalı alırım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tns1

    sadece mekanik aksamlar mı yorulur eskir çalışmaktan?
    o zaman elektriğini düzgün verdikten sonra bi elektronik cihaz sonsuza kadar çalışır...

    mining yapılan kart zorlandığı ve aylardır bozulmadığı için seçilmiş kart olur; dayanıksız kart olsa çoktan bozulurdu bu yüzden korkmadan alınabilir bile demişler

    Sen sanıyor musun ki aldığın kart hiç oc edilmemiş ve kullanılmamış. Sıfır karttan bahsediyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Oldukça saçma bir düşünce. 2.el işi güven işidir. Sonuçta bir haflaık bir kart alsak çalışır halde , 1ay sonra elimizde patlayabilir. 6 ay miningde kırbaçlanmış kart alsak da 2 sene sorunsuz kullanılabilir. Miningde uzun süre kullanılan kartların, standart kullanıcılara göre 10 kat fazla kullanıldığı ve tam yükte uzun süre işlem yaptırıldığı düşünülürse , daha çabuk bozulacağı düşünüebilir ama hiç bir gpu cpu birbirini tutmayacağı ve hemen her kartta malzeme değişeceği için bunu bilmemiz mümkün değil
  • çok uygun bir fiyata vermediği sürece alınmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mining yapılmış kart biraz daha fazla çalışmıştır.
    yapılmamışı daha makbüldür.
    ancak yapılmış kartta alınmaz diye birşey yok tabikide alınır.
    kartların fiyatlarını öldürmeye çalışmak da doğru olmaz ;
    ancak ikinci elde hem mining yapılmış hemde sıfır ile 30-40 farkla
    satılmaya çalışılan kartlarda var.
    hani bu konuda bazı insanlar kart fiyatlarını düşürmek için böyle yapıyor deniliyorsa
    aynı şekilde hem mining yapıp hemde sıfıra yakın fiyata kart satmaya çalışanlarında
    olduğunu söylemek lazım.

    yani mining yapılan kart biz ne dersek diyelim yapılmamışından cüzi birmiktar ucuz olmalı ;
    araba örneğini veren arkadaşlara katılıyorum düşünün ki bir araba var 6 ay boyunca her gün sabah akşam yolda
    başka bir araba'da garajda yatıyor günde 2-3 saat kullanılıyor iki arabanın aynı fiyattan satılmasını beklemek doğru olmaz.

    şimdi ekran kartında hareketli parça yok ki neden aşınsın diyenleri duyar gibi oluyorum ;ancak o bileşenlerin kapasitörlerin,
    lehimlerin,kondansatörlerin,pcb'nin hepsinin neticede bir aşınma yıpranma payı var.
    Bir kartı günde 15-20 saat 80 derecelerde çalıştırırsanız üzerindeki lehimi atması çalışmamamsı hatta kısa devre yaparak
    ekran kartının zarar görmesi de olasılıklar dahilinde inanmayan varsa gitsin bir elektronikçide bulunan ısı tabancasını
    bir kaç dakika ekran kartı pcb'si üzerine tutsunlar o üstündeki lehimler nasıl atıyor o bileşenler nasıl çıkıyor görsünler.


    netice olarak mining yapılan kartları ölü fiyatına almaya çalışmak satıcıya haksızlık olur ; ancak mining yapılan kartta
    da satıcının dürüst olup fazladan 3-5 indirim yapması da gereklidir diye düşünüyorum.




  • 2.El alırken insnaların tereddüt etmesi normal ama hiç bir kart kalite olarak diğerini tutmaz bu yüzden minig yapılmış kart 2-3 sene sorunsuz kullanılabilir yada yapılmamışı 1 ay sonra bozulabilir. Ben 2.el kart alacak olsam zaten en az 6 ay garantisi devam eden bir kart alırım. Miningden para kazanan arkadaşta bunu belirtir ve muadilleirne göre de uygun bir fiyat yazarsa alınabilir neden alınmasın.
  • Sorunsu mining yapilan karti yine mining yapacak olan birisi alirsa sorun olmaz bence ama normal oyun kullanımında bilmiyorum sorun çıkarabilirmis gibi geliyor. Uzun süre garantisi varsa bundan korkmamakta gerek. Kimse sen mining yapmissin degisim yapmayiz diyemez anlayamaz da zaten. Ben her gun on bes saat oyun oynadım sanane? :p

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mining yapılan kart alınmaz değil alınır ama bizim akıllılar mining yapılan kartları ayni fiyata satmaya çalışıyor laf eden olursa ölücülükle suçluyorlar, benim gözümde mining yapılan kart taksi çıkması araç gibi ona görede fiyatının diğerlerine nazaran uygun olması gerekir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SaLVaToRe


    sende bende bloklusun normalde alıntı yapınca bende bakayım dedim şimdi.
    evet seni uzun süredir tanır ve severim aslında bazen kırıcı üslub ile yazıyorsun o yüzden bloklamıştım.
    eğer ileride bana kızıpta kaba şekilde yazmayacaksan bloğu açıyorum bende.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 21 Mart 2014; 10:34:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cobi

    quote:

    Orijinalden alıntı: SaLVaToRe


    sende bende bloklusun normalde alıntı yapınca bende bakayım dedim şimdi.
    evet seni uzun süredir tanır ve severim aslında bazen kırıcı üslub ile yazıyorsun o yüzden bloklamıştım.
    eğer ileride bana kızıpta kaba şekilde yazmayacaksan bloğu açıyorum bende.

    ben bazen alkollüyken kantarın topuzunu kaçırıyorum kusra kalma.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SaLVaToRe


    önemli değil
    uzun süredir burdayız ufak tefek şeyler için birbirimizi kırmaya gerek yok.
  • dargınları da barıştırdık tamamdır mission complete



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpiusxxx -- 21 Mart 2014; 12:00:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scorpiusxxx

    dargınları da barıştıdık tamamdır mission complete

    önemli birşey değildi sudan sebeplerden di zaten.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.