Şimdi Ara

MINING YAPILAN EKRAN KARTI ALINIR MI? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
6
Favori
55.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mining yapılan kart alınmaz kakadır onlar sakın almayın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chris Brown

    Oldukça saçma bir düşünce. 2.el işi güven işidir. Sonuçta bir haflaık bir kart alsak çalışır halde , 1ay sonra elimizde patlayabilir. 6 ay miningde kırbaçlanmış kart alsak da 2 sene sorunsuz kullanılabilir. Miningde uzun süre kullanılan kartların, standart kullanıcılara göre 10 kat fazla kullanıldığı ve tam yükte uzun süre işlem yaptırıldığı düşünülürse , daha çabuk bozulacağı düşünüebilir ama hiç bir gpu cpu birbirini tutmayacağı ve hemen her kartta malzeme değişeceği için bunu bilmemiz mümkün değil

    2.El alırken insnaların tereddüt etmesi normal ama hiç bir kart kalite olarak diğerini tutmaz bu yüzden minig yapılmış kart 2-3 sene sorunsuz kullanılabilir yada yapılmamışı 1 ay sonra bozulabilir. Ben 2.el kart alacak olsam zaten en az 6 ay garantisi devam eden bir kart alırım. Miningden para kazanan arkadaşta bunu belirtir ve muadilleirne göre de uygun bir fiyat yazarsa alınabilir neden alınmasın.

    En makul fikir bu olsa gerek. Kendimden örnek vereyim. Kartları hem voltajını, hem de hızını düşürerek kullanıyorum. Hem ömrü kısalmasın, hem elektriği az tüketsin diye. 980 voltajla (yanlış okumadınız) 1000/1500'de kullanıyorum 280X'lerimi. Halbuki bu kartın fabrika çıkış değerleri 1200 V ile 1150/1600. Ki böyle bir kartı alan oyunculardan da kaç tanesi bunu bu değerlerde kullanır, o da malum. Bu kartı oyun için kullanacak olsaydım, 1200 Mhz'de kullanırdım sanırım. Burdan kıyasla, bu hızlarla günde 5-6 saat oyun oynayan kişi mi kartı daha çok yıpratır, yoksa benim değerlerimle sürekli mi? "Sürekli mi?" dedim. Çünkü reel anlamda hiçbir şekilde 7/24 yükte kalmıyor kartlar. Kiminde elektrik kesilmesi, kiminde netin kopması, kiminde de kazı yapılan havuz sunucusunun kopması sebebiyle arada bir dinleniyor zaten kartlar.

    Bana da başta saçma geliyordu ama şu tezi savunuyorum. Düşünün ki bazen sıfır alınan kartlar bile bozuk çıkabiliyorken, mining işinde sorunsuz kullanılan kartlar, stabilitesini ve sorunsuzluğunu kanıtlamış kartlardır bana göre. Yukarıda 980 V ile 100/1500 değrelerinde kullandığımı söyledim kartı. Şu an ki hava şartlarında sıcaklık 65-70 derece arasında çalışıyor. Ki fanlar otomatik ayarda olmasına rağmen ve devir aralığı günün en sıcak saatinde bile % 60'ı geçmiyor. Kartlar özel soğutmalı. Hava ısınınca da onlara özel büyük fan alacağım bir de. Isıyı yine bu aralıkta tutmaya çalışacağım yani. Halbuki oyun oynarken bile bundan daha sıcak çalışıyor kartlar kasa içinde.

    Tüm bunlara rağmen, şu an öyle bir durum yok ama kartlarımı satacak olduğumda, sırf mining yapıldığı için almak istemeyen olursa da kendi bilir. Ben malımdan eminim arkadaş.
    Zaten dikkat ediyorum. Makul fikirli olduğunu bildiğim arkadaşlar dışındakilerin nerdeyse tamamı, bu durumu bilmeden direk "Alınmaz!" yazmışlar.




  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Deidmya zaten, 6 ay miningde kullanılmış kart garantisi de varsa alınır. Zaten oyunda kolay kolay bişey olmaz o karta.
  • Her ne kadar ben kripto konusunu açmadan önce bu işi yapanlar vardıysa da , bu işi forum geneline yaymış vatandaş olarak diyeceğim o dur ki; eğer garantisi yoksa ancak uygun fiyattan alabiliyorsanız ve ancak en sevdiğiniz cıvcıvlı oyunları şöyle yarım saat bızıklayarak alın. Garantisi varsa hiç çekinmeden alabilirsiniz pekala.

    Bizler kartları mining için kullanırken onları en iyi şekilde besleyip en iyi şekilde soğutma çabası uygulayarak kullanıyoruz. Kartları tozlu kumlu kasaların içerisinde tutmuyoruz.

    Şahsen birkaç zamandır mininge ara verip (kartları 4 ay 24/7 çalıştırdıktan sonra) 3lü crossfire kurup oyun oynuyorum sadece. Benim kartlarım asus r9 280x ve ne bir artefact ne bir başka sorun da yaşamadım.

    Ama kripto konusunda bulunan arkadaşlar bilirler. Eğer ki SORIX gibi JJamm gibi bir kadere , şansa sahipseniz, çölde kutup ayısı mod on olursunuz.

    En temizi 0 almaktır. Ama uygun 2. elde bulursanız hele ki garantiliyse bence çekinmeye mahal yok.

    Bu tip kartların bence en çabuk bozulabilecek parçaları Fanlarıdır. Çünkü 4 ay non stop full devir döndükten sonra birkere o fanın ömrü var. Bunu not edin aklınızda bulunsun.




  • Simdik miningden korkuyorsunuz almam yok fiyati daha dusuk olsun vs.Eger boyle bir mantik yurutursek OVC yapilmis kartlarinda normalden daha ucuz satilmasi gerekir.ikinci el icin tek kural vardir oda faturasi ve garantisi olan bir kart alin daha dogrusu hangi urunu aliyorsaniz bu kural gecerlidir.
  • Alınır arkadaşım alınır. Forumda hala 5-6 senelik kartları kullanan arkadaşlar var. Mining evet çok zorlayan bir olay ancak alınmayacak kadar da abartılıcak bir durumu yok. Eğer kartın garantisi var ise neden alınmasın. Sonuçta garantiden size asla '' bu kartla mining yapılmış, kart garanti dışı bırakılmıştır'' bir ibare kullanılmaz.

    Hele ki 1-2 ay ise bence gayet de mantıklı almak.

    Not: Mining yapmıyorum yapmadım ve kartımı da sıfır olarak aldım. Ama şuan kart alıcak olsam belirttiğim şartlarda miningten çıkma kart da alırım
  • komik komik yorumlar halen devam etmekte. amaç komik yorumsa buyrun:
    isteyen garantisi devam eden down voltage edilip yıpratılmamış mining kartı alır, isteyen de OC ile anası bellenmiş oyuncu kartı. taksiciden araba alınmazmış ha elbette saygı duyarım. araba kullanmaktan aciz, bayan doktordan kaportası gıcır ama motorunun anası bilmemne edilmiş araba elbette her zaman satar. buna yapacak bi şey yok.

    ayrıca çok da dert etmeyin, zaten millet karta b.k atıp fiyat düşürmeye çabalarken diğer miningciler götürür o kartı. zira asicler gelse de scryptN ve x11 ile o kartlar daha çoookk iş yapacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rabitelli

    komik komik yorumlar halen devam etmekte. amaç komik yorumsa buyrun:
    isteyen garantisi devam eden down voltage edilip yıpratılmamış mining kartı alır, isteyen de OC ile anası bellenmiş oyuncu kartı. taksiciden araba alınmazmış ha elbette saygı duyarım. araba kullanmaktan aciz, bayan doktordan kaportası gıcır ama motorunun anası bilmemne edilmiş araba elbette her zaman satar. buna yapacak bi şey yok.

    ayrıca çok da dert etmeyin, zaten millet karta b.k atıp fiyat düşürmeye çabalarken diğer miningciler götürür o kartı. zira asicler gelse de scryptN ve x11 ile o kartlar daha çoookk iş yapacak.





  • Sıfır aldım da ne oldu soğuk lehimli çıktı cızırtı yaptı. Sıfır alıyorum artifact verdi. Benim için açık konuşuyorum garantisi olduğu sürece isterse kartı 105 derecede çalıştırmış olsun fark etmez. Yeter ki fiyatı da sıfırına göre iyi olsun. Sonuçta hiç minning yapmadım diye de iteleyebilir satan kişi. Yaptım demesi bence alırken ayrı bir güven verir. Saçma yani sonuçta garantisi var isterse kapasitör patlatsın gelir sıfırı garantili mal sonuçta.
    Ayrıca iyi güldüm taksi benzetmesi motor benzetmesi falan. Elektronik ile mekaniği karıştırıyor yurdum insanı.
    Bu arada bir ton çiçek Abbas alıntıları aklıma geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mining ekran kartini yipratmaz. ekran kartlari sonucta bir kullanma omru yok lamba degil ki bu x saat kullanim omru olsun. Sicaklik konusuna gelirsek ise miningde farkli algoritmalar var benim bu aralar kazdigim darkcoinde fan devri %25lerde sicaklik ise max 60derece. Bu sekilde kullanimla kart omru azalacaksa o kartin bence 0 i bile alinmaz. Olay garantide biter benim icin min 6 ay garantili olmali.

    Mining hic yapilmamis orta seviye bir kart dusunelim 3aylik olsun. Kullanicinin satma nedeni de daha iyi bir kart alma. Demekk ki performansi yeterli gelmemis. Peki bu kisi bu kartla neler yapti? Performans yeterli gelmedi diye voltaj arttirarak oc yapti mi? Benim ekran kartlarim max 74 dereceyi goruruken bu kisinin kasasinda yeterli hava akimi olmadigindan belki hep 80derece uzerinde kullanildi.


    Sonuc olarak 2. El urun almak her zaman risk. Sonucta araba degil bu uzerinde km sayaci yok almadan once ustaya gosterme sansiniz yok.


    Farkli bir acidan bakalim 2009 (belki de 2008) yilinda aldigim hd4870 ekran kartimi bu sene sattim min 5 yil kullandim. Alan kisi sen bu karti nasil kullandin neler yaptin ne kadar kullandin diye sormadi.
    Soyle bir hesapla 5yil * 365gun * gunde 4 saat olsun bu degeri 3ay* 24 saat miningde kullanilmis kart ile kiyaslayin. 5 yillik kart satilabiliniyorsa 3 aylik mining yapılmış kart neden satılmasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Deniz hocam yazisinda benden bahsetmis simdi farkettim azcik bilgi vereyim

    3adet 7950
    2adet anakart
    1adet 1600w psu komur etmis biri olarak servislerden hicbir sekilde mining ile ilgili bir itiraz almadim iade degisim tamir her turlu haktan faydalandim. Bu nedenle benim icin garantili olmasi yeterli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker_mania

    Ayrıca iyi güldüm taksi benzetmesi motor benzetmesi falan. Elektronik ile mekaniği karıştırıyor yurdum insanı.

    Bunların beyinleri de farklı bir algoritmayla çalışıyor herhallde.




    quote:

    Bu arada bir ton çiçek Abbas alıntıları aklıma geldi.

    Paylaşsana.




  • Bence alma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu mantıkla giderseniz, fazla oyun oynanmış kartıda almayın.
    Siz ne yapacaksanız ki kart ile?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoburPirana -- 20 Nisan 2014; 20:56:57 >
  • Mining yapanlar elektrik parasını da kuruşu kuruşuna hesap ettikleri için güç kaynaklarını da kalitelisinden seçiyorlar ki en az 80+ verimli güç kaynakları hem ucuz sayılmaz hem de gayet kaliteli elektrik veriyorlar, bu da hem elektrik tasarrufu sağlıyor hem de kartların yıpranmasını önlüyor.

    Mining yapanlar kartları kasa içinde değil açık rigler içinde havadar havadar çalıştırıyorlar, kartların kendi fanlarının tam devirde dönmesine gerek kalmıyor.

    Mining yapanlar elektrik tüketimi düşsün diye kartları OC yapmak yerine daha düşük frekansta daha düşük voltajla çalıştırıyorlar, zaten iyi bir mining performansı için OC yapmak işe yaramıyor her zaman, azcık OC yapmakla elde edilen performans elektrik tüketimindeki artışı karşılamıyor, bu nedenler çoğu miner kartları düşük frekansta çalıştırıyor.

    Bir elektrik devre şöyle yıpranır: Sürekli sıcaklık değişimleri ile, yani sıcaklık artacak, azalacak, artacak, azalacak, bu devre kartında eve elemanlarda genleşip büzüşmelere neden olur, bu da devreleri yıpratır. Mining yapılan kartlar sürekli çalıştıkları için sıcaklık hep sabit kaldığından, ancak gün içinde 1-2 derece dalgalandığından bu şekilde ısınıp soğuma nedenli yıpranmalar daha az olur. 24 saat sürekli çalışan sunucular en az 5 yıl kullanılıyor ama sürekli kapatılıp açılan laptoplar daha sık arızalanıyor.

    Sürekli sıcak çalışınca lehimler erir denmiş, o lehimler en az 250 derecede erir, tamir merkezlerinde lehim sökmek için ısı tabancası ile o kadar yüksek sıcaklıkta ısıtılarak lehim sökülüyor, kartların çalıştığı sıcaklıklarda lehim erimez merak etmeyin.

    Şimdi bir kart var, kapalı ve yeterli hava akımı olmayan bir kasada, anakart, cpu ve ekran kartı gibi diğer bileşenlere çok para ödenmiş, güç kaynağı için çok bütçe kalmamış şekilde toplanan bir kasa içinde oyun amaçlı çalışsın, gün içinde yük değiştiği için sürekli ısınır soğur ısınır soğur ve oyun oynarken kasa kapalı olduğu için yüksek sıcaklıkta çalışır. Kasaya ne kadar fan eklenmiş olursa olsun tamamen açık rig sistemi kadar serin olamaz.

    Bir kart daha var, miner kullanımı için açık kasa şeklinde rig üzerine monte, karşısında başka bir fan sürekli üzerine üflüyor, sıcaklığı kapalı kasaya göre tabi ki daha düşük, hem elektrik parası da çok önemli olduğu için sahibi paraya kıymış en kalitelisinden 80+ gold tarzı bir güç kaynağı almış bu şekilde elektriği de dalgalanmıyor.

    Ben PSU nedir bilmeden kasa üzerinde dandik gelen psu ile kullanılmış ekran kartındansa mining yapılmışını tercih ederim.

    Tabi kart satanların da mining mi yapıldı yoksa oyun mu oynandı belirtmeleri iyi olur, mining işinde 6 ay çalışmış kart zaten en zorlu testlerden geçmiştir, garantisi de varsa tabi ki alınır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi espressodelisi -- 20 Nisan 2014; 23:08:34 >




  • espressodelisi E kullanıcısına yanıt
    Parmaklarına sağlık. Çok güzel izah etmişsin.
  • Miningli kart alınırmı alınmazmı benim uzamanlık alanım değil, lakin garantisi devam ettikten sonra neden alınmasınki?
    Taksi benzetmesi yapılmış ama mekanik ömürün ekran kartındaki tek noktası olsa olsa fanlar olur...
    Devre elemanların üzerindeki lehimler öyle hayde deyincede erimez, lehimin erime sıcaklı 360-400 C arasındadır. İsterse 100 C olsun pcbye etkisi olmaz. Tek düşmanı toz ve ani sıcaklık dalgalanmalarıdır... (Yüksek gerilim hariç)
  • Bir elektronik aksamın 10.000 saat ömrü var ise mining yapılmış kart bundan biraz daha eksiltmiş olur. 3-4 aylık bir kartta sorun olmaz bence ama 1 yıl ve üzeri kullanılan kartlar sıkıntı olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kankatree

    ben şahsen mining yapılmış kart almam mining normal kullanıma göre daha fazla yıpratıyor kartı forumda biri kartın oyunda 70 derece oldugunu miningde ise 86 dereceye çıktıgını yazmıştı

    86 zor. Ben hiçbir zaman 74 üstünü görmedim.

    Ben de 2x7950 ile yaptım. Biri hala sağlam. (Asus HD-7950 DirectCU II TOP)
    Digeri ise gümledi. Sapphire HD-7950 Dual-X

    Adam aşırı OC yapıp aşırı voltaj vermedi ise alınır ama bunu belirlemek zor. 1-2 aydan bir şey olmaz ama bunu da belirleyemeyiz.

    6 ay filan gibi garantisi varsa alınır fiyata göre. En azından değişim olayı olur. (Para iade sıkıntılı olur aldığınız kişiye gider)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 21 Temmuz 2014; 10:57:20 >
  • Bilgi olsun mahiyetinde, 5 kartımın 5 i de hala sapasağlam. 2 sini 2 farklı kişiye sattım (artık mining yapmadığımdan) Tanıdık olduklarından akibetlerinden haberin var. Gül gibi oyunlarını oynamaya devam ediyorlar. 2 siyle crossfire yapıp bir diğerini ikinci makinamda değerlendiriyorum. (Bu aralar quake3 hariç pek birşey oynadığımız yok ya neyse =D )

    Kartlar aralıksız Kasım 2013 ten Nisan 2014 e dek çalıştılar. iki kasada da corsair'in 850 ve 1050 lik psu ları kullanıldı.

    Neticeye bakarak konuşmak gerekirse garantili ise hiç çekinmeden alabilirsiniz savımın hala arkasındayım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.