Şimdi Ara

MINING YAPILAN EKRAN KARTI ALINIR MI? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
6
Favori
55.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ALINMAZ, neden mi? Tüm teknik detayları geçtim, sırf şu minngçilere kıl oluşumdan almam aldırtmam. Sen piyasadaki ekran kartlarını alıcan, piyasada ekran kartı kalmıcak. Olanların fiyatı 2 katına çıkacak. 7/24 kullanıcan ekran kartını binecen sırtına vurucan kırbaçı, alabilceğin maksimum seviyede kullanıcan. Sonra bakıcan iş riskli olmaya başlıyo ekran kartı her an bozulabilir, hemen satmaya çalışacaksın hemde olması gereken 0 orjinal fiyatına. Bizde enayi gibi alıcaz öylemi?

    Bütün mining ürünlerine verilen garanti süresi 3 aydır. Buna power supply da ekran kartıda osuda busuda dahil. Üreticiler/satıcılar senin ekran kartını nasıl ve ne için kullandığını bilmedikleri için hala 2 yıl aranti veriyorlar.

    2. el ekran kartı alırım, nasıl mı alırım? 0 fiyatının %10 fiyatına alırım. Buda zaten alınacak riske değer yani sizin 1070 e 250tl veririm. İşine gelirse...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tns1

    sadece mekanik aksamlar mı yorulur eskir çalışmaktan?
    o zaman elektriğini düzgün verdikten sonra bi elektronik cihaz sonsuza kadar çalışır...

    mining yapılan kart zorlandığı ve aylardır bozulmadığı için seçilmiş kart olur; dayanıksız kart olsa çoktan bozulurdu bu yüzden korkmadan alınabilir bile demişler



    Madenci kartı almak akla mantığa sığacak bir davranış değil. Madenci kartı sadece 3-4 ay 24 saat çalışmış olsa bile 1, 1.5 sene normal çalışmış kart kadar çalışmış oluyor, normalde herhangi bir işte çalışıp akşam evine gelip ve hafta sonu oyun oynayacak birinde bile oyun esnasında kart sürekli % 100 yükte çalışmıyor.

    Ara ara oyun loading bölümlerinde bile kart yükü düşüyor, kartı 80 plus güç kaynağı ile kullanmanında kartı satarken bir getirisi olduğunu düşünmeyin, çok gördüm 80 plus psu kullanıp sisteminin çeşitli parçaları arıza verenler ...

    Madenci kartı kısa sürece aşırı yıpranmış, aşırı ısınmış karttır. Alırsınız hemen bozulur yahut uzun süre gider gibi kesin birşey demek doğru değil ama mümkün olduğunca madenci kartı almayınki, kartı kazma için alanların ellerine bal sürmüş olmayın.

    Tahminimce çoğu işe geç başlamış madenci şu ana kadar belki sadece zararını yani giderlerini çıkartmıştır ve kartları satacakları zaman kar edeceklerdir, bunları hep göz önünde bulundurun.




  • xWitchKingx kullanıcısına yanıt
    Zaten mining yapıp kartı satan insan muhtemelen kartın mining performansı düştüğünden satıyor.Buda zaten oyun performansının düştüğü anlamına gelir.
  • Burak Yovyov kullanıcısına yanıt
    ne alakası var kazım performansı ile oyun performansının yeni oyun çıkmadığı sürece ne oyun oynuyorsan aynı performansı alırsın. kazım performansının düşme sebebi havuza daha fazla ekran kartı girdiği vakit zorluk seviyesinin artması bir ay önce 100 birim kazan ekran kartı zorluk arttığından 90 birim kazabiliyor. Ekran kartına bir şey olduğundan değil. oyunda ise oyun aynı oyun 1 ay önce aynı oyunda ne fps alıyorsan şimdide onu alırsın.
  • Anlatmaktan yorulduk mining yapan kart kasa içerisinde kapalı ortamda durmayan açık alanda iyi soğuyacak şekilde düzgün ayar ve ortam koşullarında çalıştırılıyor (oyun içinde mining içinde istisnalar vardır). Standart bir kullanıcı oyun oynarken 70-80 dereceleri bulur kasa içerisinde miningde %100 çalışsa dahi 60 dereceleri geçmiyor. Yani mining yapan kart daha çok ısınmıyor. Ayrıca oyunlardaki gibi devamlı ısı çıkış inişleri de çok yaramıyor kartlara çünkü bileşenler ısı iniş yükselişlerinde genleşip daralıyor buda ürünün yıpranmasına neden oluyor.

    He derseniz kart devamlı yük altında 7/24 çalışıyor kart üzerinde hep ısı ve voltaj var. Kartları overclock yapıyorlar çalışma ömürlerini azaltıyorlar dersen anlarım. Elektronik cihazların çalışma ömürleri vardır çalışma ömrü biçer firmalar bu ömürden yiyor devamlı çalışması. Yüksek ısı, çalışma saati, düzensiz voltaj, devamlı ısı değişmeleri, overclock gibi etkenler bu çalışma ömrünü etkiler.

    Mining yapan kart alınırmı konusuna gelirsek garantisi olan, düzgün şartlarda kullanıldığını düşündüğüm 6 ayı geçmemiş kartı uygun fiyata bulursam alırım. Almak istemeyene de saygı duyarım. He garantisi yoksa veya garanti bitimine 6 aydan az var ise bedavaya yakın bir fiyata vermiyorsa mining kart alınmaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burak Yovyov

    Zaten mining yapıp kartı satan insan muhtemelen kartın mining performansı düştüğünden satıyor.Buda zaten oyun performansının düştüğü anlamına gelir.

    Mining yapıp kartın maden ve oyun performansının düşmesi üstad hergün yeni birsey öğreniyoruz saolun varolun valla 4-5 sayfadır konuyu takip ediyorum en can alıcı yorum bu olmuş.

    Simdi dönelim işin teknik kısmına kekocan mining performans neden düser ; Eth kazdıgını düsünelim dag (directed acyclic graph) isimli bir durum söz konusudur havuzda bulunan miner cihazlar için otomatik olarak 5 günde bir 1 haftada bir zorluk artar ve senin yaptıgın kazım gücün düşer.

    Misal 24 saatte 0,05 eth kazıyorsun 1 hafta sonra aynı eth yi kazman 27 saati bulabilir. Bunun adı mining performansın düşmesidir. Kartla alakalı bir durum degildir havuzun gelen cihazlara karşı aldıgı bir önlemdir.

    Ekran kartını 7/24 calıstırmayla oyun performansı ve madencilik performansı etkilenmez. O bir makine aygıt cihazdır onun işi elektrik verildigi zaman sürekli calısmaktır insan veya canlı degildir yorulmaz ve performansı düşmez.

    2. olarak elimdeki rx570 kartı suan 1000 TL ye satiyorum 22 ay garantisi var diye 2. el foruma konu acsam emin olmadan nefes almadan mesaj yazıp pazarlık etmek isteyecek almaya calısacak insanlar olucaktır.




  • alınmaz konu kilit
  • https://www.youtube.com/watch?v=a2Y79QR-yKQ İngilizce bilen arkadaşların şunu izlemesinde yarar var. Keşke şu Linus benzeri kanalların altyazısı olsa.. bizim DH,teknopat,TS kesinlikle bunun gibi işleri çıkaramıyorlar. Varsa yoksa geyik.. Artık herkes oyun testi yapıyor bana kart gönderseler ben bile 2 günde tonla oyun testi yapar sonuçları güzelce bir video haline getiririm. Piyasada yakın zamanda bu mining kartlar yağacak adamların aklına bu konuyla ilgili güzel bir video çekmek gelmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurr999 -- 10 Ağustos 2017; 19:32:37 >
  • Ufak bir hatırlatmada ben yapayım her gpu ve cpu üretilirken

    taransistörler arasında bir miktar bug ile üretilir yani tabiri ile transistörler arası kısadevre bunlarb belli oranda oldukları için üreticiler için normal seviyededir lcd tek. sindeki ölü piksel gibi şimdi tam yükte çalışan bir gpu da bug sayısı çalışma sıcaklığına ve yük dengesine göre çoğalır bir bakmışınızki bir sabah ekrana görüntü gelmiyor

    yani söylemek istediğim miningden çıkan kartların ömrü belli bir oranda azalır anlattığım olay sadece gpu için geçerli tabikide kartın üstündeki diğer kompenentler in durumuda vahim hale gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahahahah şeklinde gülüyorum.. Alınmaz diyenler o kartlar ikinci ele güzel fiyatlardan düştüğü anda pirana gibi saldırmazsa bir şey bilmiyorum. İşsiz arkadaşlar takip etsin; bu konuya alınmaz yazanlar söz konusu kartların mining rüzgarı dindiğinde ne alacaklar bakalım.. İtiraf edeyim, msi 480 gaming x 8gb kartım vardı dün aldığım fiyat olan 1300TL'den sattım, çok da temiz kullandım. Tek satma amacım bu ölücülerin eline düşmemekti, üzülerek sattım. Halbuki 3 ay önce nakite sıkışıp 950TL'den ilan açtığımda satamamıştım. Bu arkadaşların bilinçli olanlarının tek amacı piyasayı düşürmek, bilinçsiz olanlar da işte çoğunluk ne diyorsa onu diyor. 3-5 ay idare edip çatır çatır mining için kullanılmış kartımı bu alınmazcı lobi sayesinde düşük fiyattan gözüm kapalı geri alacağım. 7/24 kullanılmış olsun hiç önemli değil işini yapacak mı yapacak ne anlatıyorsunuz siz ya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr NO -- 15 Ağustos 2017; 21:44:39 >




  • Mr NO kullanıcısına yanıt
    Amd mining için çıkarttığı kartlara neden sadece 6 ay garanti veriyor hiç düşündün mü ?
  • FarklıAkıl F kullanıcısına yanıt
    Mining için çıkarttığı kartlar ya da neden 6 ay garanti verdiği umurumda bile değil. Konumuzla da alakası yok.
  • Herkese selam,

    Arkadaşlar mining için bolca gtx 1060 almayı düşünüyorum. Oda soğuk olacak ve soğutma sistemide kurdurcam. Ömrü ne kadar olur? Piyasada bir çok kişi var ekran kartıyla mining yapan. Ekran kartlarının yandığını hiç duymadım, sadece bir fotoraf görmüştüm biri yakmış kartları.
  • 1-2 yıl mining için kullanılmadıysa ve r9 280x'iniz varsa ben alırım
  • Sevgili arkadaşlar, alınır, alınmaz yazıyorsunuz ama burda hiçbiriniz bir ekran kartının mining yapılıp yapılmadığını anlayamazsınız. Bende anlayamam. Teknik servisin de anlayabileceğini sanmıyorum (eğer karta bios mod yapılmamış ise) Dolayısıyla bilerek yada bilmeyerek aldık bu kartlardan yada alacağız bundan sonra da. Bizim tüketici yasalarımız mining yapılan bir kartın garantisini sınırlamıyor, böyle bir madde vs yok. Benim bir çok tanıdığım, bildiğim insanlar mining işinde bozulan ekran kartları yerine garantiden yenilerini aldı. Dolayısıyla TR garantili olduktan sonra ben çok sorun olacağını sanmıyorum.

    Mining işindeki asıl sıkıntı bilinçsiz overclock tur. Bana göre kartlara en büyük zarar da bu kısımda meydana geliyor. Kullanılan psu nedir? Kullanılan ekran kartı % kaç yükte çalıştırılıyor? Yapılan oc oranı nedir? Kartlar nasıl bir ortamda, kaç derece sıcaklıkta çalıştırılıyor? Bunlar asıl problem olan kısım.

    2. el üründe bilhassa ekran kartları satın alırken bu ara dikkat etmeniz gereken şey TR garantili ve mümkünse garantisinin bitmesine 1 yıl ve üzeri olan ekran kartları tercih etmenizdir.




  • sky__walker kullanıcısına yanıt
    Servis anlasa da birsey yapamaz. Aldigimiz kartlar oyuncu karti. Uzerindeki garanti belli. Bios mod garanti disi falan birakmiyor. Zaten modu geri alip orjinal biosu basabilirsiniz.

    Arkadasin rigindeki kart arizalandi. Aslinda ariza da degildi. Fanin birisi bozuldu. Servise gonderdik. Fan falan tamir edilir diye bekliyorduk. Yerine yeni kart verdiler.

    Gondermeden once karttaki bios modlu idi. Her ihtimale karsi orjinal biosu basariz diyordu arkadas ama unutmus.

    Kutusu, faturasi ve 1 yil civari garanti oldugu surece mining rigten cikma karti alirim.

    Ama 2. el bolumundeki tum kartlarin ya ofis ortaminda ya da evde oyun amacli kullanildigini gormekteyiz. Rigten cikma diye acikca yazilan kartlarin fiyati ise zamaninda sifir olarak satilan fiyatin bile uzerinde.

    Su an en alinasi kart 1070Ti veya 1080Ti. En azindan performansi var.

    Obur kartlara istenen paralar cok yuksek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 10 Ocak 2018; 23:17:55 >
  • Mining bitince ikinci ele mining yapilmis kartlar dusecek inancini birakmaniz lazim. Cunku miningin biteceği falan yok hatta hizla artiyor. Miningde kullanilmis kartin da farkini anlayamazsiniz. Ben toplu olarak satmiyorsa hicbi minerin kartini mining karti adiyla satacağini sanmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OtoburPirana

    Ben bu konu açıldığı zamanlar mining yapan biri idim. O zamanlar 9 tane gtx 750ti vardı. 4 yada 5 ay aralıksız mining yaptım. Sonra diğer 8 tanesini sattım bir tanesini de hala kullanıyorum.

    Garantisi bitti kartın ama çok şükür hala çalışıyor. Ki sattığım insanlardan bir tanesi de bana senin sattığın Kart bozuldu demedi.

    Hala kullanmaya devam ediyorum, En gözde kartlarımdan birisi...
  • Mimimg yapılan kartlar vramleri overcloc yapılır, correclocları düşürürler. Kart 7/24 çalıştığı için kart ekstra yorulur. Saat hesabıdamtıtmaz 2

    3 ayda 3000 saat full yükte çalışan kartla 1 yıld 3000saat ara ara çalışan kart aynı derecede üzülmez. Hurda fiyatına veriyorsa al. Garantisi bştmesine az varsa alma. Alıcağınoz kartı gidip ortamonda kullanıldığı kasayı görün. Açsın steam hesabını kaç saat ne oynamış. Biraz konuşun hangi oyunda kaç fps almış, satış amacı ne imiş? 60 hz monitorda cs go oynuyorum diyen adam rx 480 satan adama kuşkuyla bak.
    Mşnimgcilerin muhabbetleri mimbaşka forumlarda bile bulalirsiniz. Kartları alırız yenisi çıkınva gamerlıra iteleriz kafasındalar. Piyasının geleciğine ihanet etmeyen. Ülkemizde genel olarak 2. El mantığı yanlış. Adam yemşz bşr karta %35-40 indirim yapmadıkç almam. Sıfırını alırım 1200 verrn 1400 de verir. Yarın garantşye yollasan servis kullanıcı hatası dese tiketici mahkemesine başvuramassın fatura adına olmadığı için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeliOrmanlı0106 -- 5 Mart 2018; 10:29:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oup59

    Servis anlasa da birsey yapamaz. Aldigimiz kartlar oyuncu karti. Uzerindeki garanti belli. Bios mod garanti disi falan birakmiyor. Zaten modu geri alip orjinal biosu basabilirsiniz.

    Arkadasin rigindeki kart arizalandi. Aslinda ariza da degildi. Fanin birisi bozuldu. Servise gonderdik. Fan falan tamir edilir diye bekliyorduk. Yerine yeni kart verdiler.

    Gondermeden once karttaki bios modlu idi. Her ihtimale karsi orjinal biosu basariz diyordu arkadas ama unutmus.

    Kutusu, faturasi ve 1 yil civari garanti oldugu surece mining rigten cikma karti alirim.

    Ama 2. el bolumundeki tum kartlarin ya ofis ortaminda ya da evde oyun amacli kullanildigini gormekteyiz. Rigten cikma diye acikca yazilan kartlarin fiyati ise zamaninda sifir olarak satilan fiyatin bile uzerinde.

    Su an en alinasi kart 1070Ti veya 1080Ti. En azindan performansi var.

    Obur kartlara istenen paralar cok yuksek.
    2 ay bile kullanılmayan kartlarımı satıyorum. Neredeyse alt özellik de olanlar ile aynı fiyata. Şimdi yeni moda çıktı mining kart garanti dışıdır. :) Neye göre kime göre anlayamıyorum. Arızadan bizde 2 kart gönderdik adamlar birebir değişim yapıyor. Bizde iş kurmak işe girip para kazanmaya çalışmak haram hemen taşlansın. Kardeşim kuracak iş yok gidip krediyle parça aldım mining yaptım. İş vardı da bizmi kurmadık.? 2 yıl 8 ay garantisi olan kart alınmıyorsa 1500 tl ye Vatandan gidin 2500 e alın güle güle güle kullanın. GARANTİ DIŞI DİYE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİLDİR OLAMAZ. HİÇ BİR HUKUKİ DAYANAĞI DA YOKTUR. ELEMENT UYDURMASIN KİMSE




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.