Şimdi Ara

Mirasın tek kişi üzerine geçmesi mümkün mü?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar direk özet geçeceğim ki vaktinizi fazla almayayım. Babam 1.5 sene önce vefat etti. Ben de okul için başka şehirdeydim. Abim de gerekli işlemleri yapmamış. Benim babamın vefatından sonra yapmam gereken işlemler tam olarak neler? Veraset ilamını çıkarmam gerekiyor bunu biliyorum. Bununla alakalı 1-2 sorunun cevabını merak ediyorum.
    1) Verasetin daha önce halledilmiş olması gerekiyordu. 1.5 sene sonra yapmam herhangi bir ceza doğurur mu?
    2) Bizim aile biraz kalabalık ve hepimiz tüm mirasın anneme kalmasını istiyoruz. Bunun için yapabileceğimiz kısa bir yol var mı?
    3) Ben veraset ilamını çıkarınca babama ait bütün taşınmazlar veya babamın sahip olduğu her şeyin listesi gibi bir kağıt falan verilecek mi?

    NOT: Genel olarak babamdan kalma 3-4 daire mevcut.
    Şimdiden teşekkür ediyorum :)



  • Mirasçılık belgesini istediğiniz zaman alabilirsiniz. Noterden dahi alabilirsiniz. Annenize devir mümkün, miras paylarından feragat edeceksiniz. Babanızın adına kayıtlı tüm malları kimse çıkarıp size vermez, bunu siz tespit edeceksiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertosman

    Mirasçılık belgesini istediğiniz zaman alabilirsiniz. Noterden dahi alabilirsiniz. Annenize devir mümkün, miras paylarından feragat edeceksiniz. Babanızın adına kayıtlı tüm malları kimse çıkarıp size vermez, bunu siz tespit edeceksiniz
    Feragat etmek için herkesten dilekçe gibi bir şey almam mı gerekiyor? Farklı farklı şehirlerde yaşıyorlar da o yüzden sordum. İşlemleri ben halledicem o yüzden. Peki ben nasıl tespit edebilirim? Babamın eli kolu uzundu ama mâlum ateş düştüğü yeri yakıyor ve
    insanlar aşırı çıkarcı. Herkes bir şeyler kaçırma peşinde.
    Düzenleme: Ve feragat olayını yapınca evlerin tapu ücretini karşılamamız gerekicek mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Louch -- 8 Kasım 2018; 0:18:27 >
  • Önce veraset ilamını çıkartın.
    Tapu müdürlüğüne gidip intikalleri yaptırın,bu aşamada veraset intikal vergisi ödenir.
    sonra noterden miras paylaşımı yapın,orada tüm malları tek tek döküp ayrıntılı pay edeceksiniz.
    o belge ile de malların bulunduğu tapu md.lerine gidip ilgili tapuları annenizin üstüne geçirtin.
    burada ödenecek vergiler 1-veraset intikal vergisi 2-payların devri esnasında devir vergisi(malların belediye ray,ç bedellerini isterler,belediyeden gelen rakamların üstünden hesaplanan vergilerdir)
  • Veraset 3 ay içinde reddi miras edilmezse babanızın hem malları hem de borçları yasal hisse oranında mirascılara dağıtılır. Annenizin üzerine geçirebilmeniz için 3 ay içinde reddi miras yapacaktınız ve veraset ve intikal vergisi ile babanızdan kalan mal ve borçlar direk annenize kalacaktı. Bundan sonra tapu paydaşlara geçmiş. Bunun için veraset ve intikal vergisini ödeyeceksiniz. Bundan sonra kendi paylarınızı tapudan normal satış gibi tapu harcınızı ödeyerek annenize satmak süretiyle üstüne geçireceksiniz. Yani kaybınız tapu harc ve vergileri kadar olacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.