Şimdi Ara

MOL KAVRAMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Palme'de bu konu var fakat bazi youtube kanallarında yok müfredattan mi kaldırıldı?



  • Ben 10.Sınıf iken11.Sınıf konusuydu ben 11.Sınıfa geçince 10.Sınıf müfredatına aldılar.Dolasıyla biz okulda işlemedik ama hoca çikacak dedi okul kursunda işleyip 2.5 ayda bitirdik.
  • Bir de bu konuyu iyi anlatan youtube kanalı var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insSubay -- 17 Ocak 2019; 12:29:6 >
  • Mol bilmeden ne gazlar yapılır ne çözeltiler hatta hız denge vs de bile mol kullanılıyor, anlayarak iyi öğren bu konuyu, Ben 11.sınıftayken Kimya Özelden halletmiştim ama o zamanlar okul sınavı için detaylıydı daha hafif birşey istiyorsan bilemem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azeotropy -- 17 Ocak 2019; 12:46:0 >
  • Kimya kalkarsa belki kalkar mol
  • Bizim kimyamızda mol konusu ücretsiz. Sitesi bizimkimyamiz.com Ondan çalışabilirsin bida dönüp bakmana gerek kalmaz sadece tekrar. Beğenmezsen youtube de kimyacı gülçin hoca, kimya adası bu kanallardan dinleyebilirsin ikisi de yeterli
  • Yok hocam.Talim terbiye kurumunun yayınladığı kazanımlarda ''kimya kanunları,kimyasal hesaplamalar,mol'' bu konular yok ama s.b ler,k.a kitapları,k.a yapan hocalar var diyor.Dün bu konuyla ilgili konu açtım ama kimse dönüş yapmadı bari buraya yazayım.

    Şimdi gelin bu kurul bize ne demiş bakalım:

    ''Her yıl gerçekleştirilen ve ÖSYM Başkanlığı ile paylaşılan Yükseköğretime Geçiş Sınavlarına Esas Konu, Kazanım ve Açıklamalar, Bakanlığımız tarafından ilk kez öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve kamuoyu ile paylaşıldı. Bu paylaşım ile 2019 yılında ÖSYM Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek yükseköğretime geçiş sınavlarına girecek öğrencilerimizin üzerindeki sınav baskısı ve stresin asgarîye indirilmesi, öğrencilerimizin sınavda karşılaşacakları soruların mahiyeti hakkında önceden bilgilenerek çalışmalarını bu doğrultuda planlamalarına katkı sağlanması amaçlandı.''

    Bu belgeye göre burada noktasına virgülüne kadar yazandan sorumluyuz diğer konular bizi bağlamıyor.Bu belge her sene öğretmenlere dağıtılıyor ancak bu sene karışıklığı gidermek için kamuoyuna açılmış durumda.Halen bu kazanımları okumayan öğretmen çıkmayacak konuların çıkacağını söylüyor ve bazı uyanık yayıncılar(hemen hemen hepsi) s.b leri k.a ları bu belgeyi beklemeden kitapları piyasaya çıkardılar ve şu an kafamı karıştıranda bunlar çünkü öğretmenlerde direkt kaynak olarak bunlara bakıyorlar.




  • Sayısal ayt'ye gireceksen molsüz kimya olmaz.
  • Mol konusu kaldırılmadı. Mol konusunu kaldırsalardı bile termodinamik, gazlar gibi bazı konular için bilinmesi gereklidir.
  • Sayısallar için böyle bir şey söz konusu bile değil. TYT'ye bir şey demiyorum ama AYT'de mol olmadan en fazla 4-5 net yaparsınız bana kalırsa. Organik gibi sözel sayılabilecek bir konuyu tam kavramak için bile önce mol kavramının bilinmesi gerektiğini düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cobbler -- 17 Ocak 2019; 18:39:5 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.