Şimdi Ara

Moldova’ya Pasaportsuz Kimlikle Seyahat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
3.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CUMHURBAŞKANI Yardımcısı Fuat Oktay Türkiye-Moldova arası kimlikle seyahat uygulamasının başlatılması için yasal süreci tamamladıklarını söyledi.
    Moldova'nın bağımsızlığının 27’nci yıldönümü kutlamaları kapsamında Atanas Karaçoban’ın eserlerinden oluşan resim sergisine katılan Fuat Oktay, iki ülke arasında gerçekleşecek projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Yakın zamanda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Moldova'ya ziyarette bulunacağını söyleyen Fuat Oktay, şöyle konuştu: "Halihazırda 213 firmamız Moldova’da 350 milyon dolarlık yatırım yaptı. Şirketlerimizi Moldova’da daha fazla yatırım yapmaya teşvik ediyoruz. Turizm alanında ise Türkiye Moldovalı turistlerin en çok tercih ettiği yerlerden biri olmaya devam ediyor. Ayrıca vizesiz seyahat uygulamasını yeterli bulmayarak yeni bir adım daha atacağız. Ülkelerimiz arasında kimlikle seyahat uygulamasının başlatılması için yasal süreci tamamlamış bulunmaktayız. Yakın zamanda başlayacak olan bu uygulama dostluğumuzu pekiştirecek ve turizm alanında da ilişkilerimizi güçlendirecektir.”
    Moldova Büyükelçisi Igor Bolboceanu da taraflar arasındaki ilişkilerin daima ortaklık ve dostane ilişkiler temelinde geliştiğine dikkati çekerek, “Türkiye bizim stratejik partnerimiz. Türkiye ile Moldova arasındaki ilişkilerin her sene güçlendiğini görüyoruz” dedi.
    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/moldovaya-kimlikle-girilecek-40941861







  • Pasaportsuz gelenler ve gidilebilecek ülkeler: Moldova da katıldı, Rusya sırada

    http://turkrus.com/679491-pasaportsuz-gelenler-ve-gidilebilecek-ulkeler-moldova-da-katildi-rusya-sirada-xh.aspx
  • bende gitmedim moldovaya, ama haberi paylaştım bilgi amaçlı.

    başkent kişinev olabilir.
  • ComradeMRX kullanıcısına yanıt
    Moldovadan gelecek olan bir turist uçakla geldikten sonra 90 günlük vizeyi türkiye'den mi alıyor? hangi evraklar gerek bilginiz var mı? Harç ücreti falan?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: byJuck

    Moldovadan gelecek olan bir turist uçakla geldikten sonra 90 günlük vizeyi türkiye'den mi alıyor? hangi evraklar gerek bilginiz var mı? Harç ücreti falan?
    vize yok 90 gün,evrakta lazım değil.
  • İKİ ÜLKE ARASINDA KİMLİKLE SEYAHAT

    Daha önce karşılıklı vizesiz seyahatin sağlandığını hatırlatan Bolboceanu, "Moldova ve Türkiye arasında kimlikle seyahat uygulanmasının başlatılması için yasal süreç tamamlamış oldu. İki ülkenin iş adamları, turistleri kimlikle seyahat edecek. Böylelikle iki ülke arasındaki engelleri kaldırıyoruz." dedi.

    Büyükelçi Bolboceanu, Serbest Ticaret Anlaşması'nın daha etkin uygulanmasını sağlamak ve iş adamları arasındaki diyaloğu kolaylaştırmak amacıyla Ankara'daki büyükelçiliğin bünyesinde, Ankara ve İstanbul'da Ticari Temsilcilik ofislerinin kurulacağını da belirtti.

    Ziraat Bankasının temsilcilerinin Moldova'yı ziyaret ettiğini kaydeden Bolboceanu, "Türk iş adamlarının Moldova'ya yatırım yapmalarını teşvik ediyoruz. Ülkemizde otel, restoran, eğlence merkezleri açmak isteyenlere yardımcı olmaya hazırız." yorumunu yaptı.

    Bolboceanu, yol yapımı konusunda Türkiye'deki şirketlerinin çok ileride olduğuna dikkati çekerek, onların Moldova'da kaliteli yollar inşa ettiğini söyledi.

    Kültür alanında da iş birliğinin sağlandığına işaret eden Bolboceanu, "Kültürümüzü ve tarihimizi birbirimize tanıtmalıyız. Bu hususta, kültür merkezlerinin kurulması ve işleyişiyle ilgili anlaşmaların yapılması öngörülmektedir." dedi.

    https://www.sabah.com.tr/ekonomi/2018/10/17/moldovaya-kimlikle-seyahat-donemi-basliyor




  • Şimdiye kadar neden bekledi ki zaten
  • Hadi Hayırlı olsun

    Dil Rusça Tamam da. İngilizce yaygın mı Acaba.

    Sokak tabelaları ne alemde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lene

    Hadi Hayırlı olsun

    Dil Rusça Tamam da. İngilizce yaygın mı Acaba.

    Sokak tabelaları ne alemde.
    Ah be güzel kardeşim. google a moldova yazıp konuşulan dil yazsan ne güzel olur.

    moldova slav kökenli değil. moldovalılar aslında rumen. rumence konuşuyorlar. http://www.wikizeroo.com/index.php?q=aHR0cHM6Ly90ci53aWtpcGVkaWEub3JnL3dpa2kvTW9sZG92YQ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuni. -- 18 Ekim 2018; 11:49:28 >




  • Tuni. T kullanıcısına yanıt
    Haklısın. Bilgi için teşekkürler..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lene

    Hadi Hayırlı olsun

    Dil Rusça Tamam da. İngilizce yaygın mı Acaba.

    Sokak tabelaları ne alemde.
    rusça ve romence dilleri.

    ingilizce bilme oranları düşük.
  • Türk vatandaşları ile Moldova vatandaşları iki ülke arasında karşılıklı olarak kimlikle seyahat edebilecek.
    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Moldova'ya yaptığı resmi ziyarette, iki ülke vatandaşlarının pasaport yerine kimlikle seyahat edebilmesine olanak tanıyan anlaşma imzalandı.

    Anlaşma, Başbakan Pavel Filip ile yapılan heyetlerarası görüşme sonrasında imzalandı. Anlaşmaya göre iki ülke vatandaşları artık doğrudan seyahatlerinde pasaport yerine kimlik kullanabilecek.

    https://www.turizmguncel.com/haber/moldova-turkiye-arasinda-kimlikle-seyahat-donemi




  • Dünyayı Geziyorum - Moldova


  • kimlikle ukrayna geçmiştim pasaportum yanımda olmadığı için moldovaya geçememiştim :D bu ne zaman başlıyor ona göre moldova ukrayna düşebilirim tekrar :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-DA02D78F4

    kimlikle ukrayna geçmiştim pasaportum yanımda olmadığı için moldovaya geçememiştim :D bu ne zaman başlıyor ona göre moldova ukrayna düşebilirim tekrar :D
    resmi gazete de yayınlanınca başlar hocam.

    90 gün boyunca kimlikle Moldova da , Türk vatandaşları kalabilecek ;)
















  • Dünya nihayet Romanya ve Ukrayna arasında sıkışan bu küçük ulusun cilvesine kolayca ulaşabilecek. Avrupa'nın en az ziyaret edilen ülkelerden biri olan Moldova, bu klişeyi bozuyor. Başkan Erdoğan'ın dün Moldova'ya gerçekleştirdiği ziyaret ilk meyvelerini verdi: İki ülke arasında yapılan anlaşmaya göre artık Moldova'ya gidebilmek için sadece kimliğin yeterli. Bunun nasıl bir nimet olduğunu, ilk vize alma serüveninden sonra anlayacaksın... Türk dizilerinin klişesi 'fakir ama mutlu' ülkesi için seyahat sirenleri çalıyor! Bakalım Moldova gezi rehberi hoşuna gidecek mi...

    DÜNYANIN EN MUTLU ÜLKELERİNDEN BİRİ
    Moldova, Doğu Avrupa ülkelerinin arasında kalmış küçük ve eşsiz bir ülke; Evden kalkıp Moldova’ya gitmek için mıknatısdan daha fazlası mı lazım? Avrupa’nın en fakir ülkelerinden biri olarak gösterilen Moldova tüm samimiyetiyle kapılarını açtı; ‘gel’ diyor. Yalnız, fakirliğin insanların neşesine pek uğramadığını görebilirsin; Moldova dünyanın en mutlu ülkelerinden biri.

    Avrupa'da manzaraları süsleyen at arabalarının bolluğunu, ve yöresel köy kokusunu alacağın bir memleket görmek zordur; Anadolu'nun bu topraklara uğradığı belli.

    İNSANLARI ÜLKEDEN DAHA GÜZEL: KİŞİNEV'DEN BAŞLAYALIM
    Sık sık ziyaret edilmese de, tüm yollar Moldova'ya gidiyor. Önce başkent Kişinev'e (KIV Havaalanı şehirden 14km) uç, daha sonra bir trene bin veya Tuna nehri üzerindeki güney limana bir feribot bileti al. Nereye gidersen git, Moldova’yı özel yapan şey; kuşkusuz insanlar! Herhangi bir köye vardığında, yiyeceklerle dolu bir masada olacaksın. Karadeniz'in havasını, Anadolu'nun sıcağını bulacaksın.


    NOT AL: KİŞİNEV'DE NERELERİ GEZECEKSİN?
    Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Doğa Tarihi Müzesi, Ulusal Güzel Sanatlar Müzesi, Stefan cel Mare Heykeli ve Meydanı, Katedral Parkı, Gül Vadisi, ağaçlık Riscani Parkı, Botanik Parkı, Puşkin Müzesi, Sovyet II. Dünya Savaşı Anıt Parkı, Opera ve Bale Tiyatrosu, Mihai Eminescu Tiyatrosu, Kişinev’de gezilecek başlıca yerler arasında.


    SOVYET'İN AYAK İZLERİ SİLİNMEMİŞ
    Başkent Kişinev, hissedilmesi gereken canlı bir şehir: İnsanlar buranın kalbidir; Sokaklarda insanlar merhaba diyecekler; kafelerde, nereli olduğunu sorar; nereye gidersen git, insanlar arkadaşın olmak isterler. Gezindikçe, eski Sovyet bölgesinden kalan anıtlara ve yapılara dalacaksın. Büyük heybetli heykeller, kubbeli kiliseler, parlak renkli katedraller, komünist dönemden kalma binalar ve tuhaflık art arda dizilmiş.


    MANASTIR CENNETİ
    Moldova'nın en önemli tarihi mekanı olan Orheiul Vechi, yıkıcı bir açık hava manastır kompleksi. Köstek kalıntıları, büyük ölçüde antik sur ve manastırlara sahip.


    ÇİNGENELERİN BAŞKENTİ: SOROCA
    Ülke yoksulluk ile çevrili olmasına rağmen, Soroca kasabasında yaşayan zenginler, Aziz Petrus Bazilikası ve Bolşoy tiyatrosu gibi simgesel yapılardan esinlenerek, büyüleyici evler inşa etmişler. Ve böylece Moldova'nın servet sahipleri paralarını açığa çıkardılar. Sonuç olarak, Çingene Tepesi adıyla anılan kent, insanların çılgın mimariye hayranlık duyması yüzünden bir turistik cazibe merkezi haline geldi.


    BİZDEN BİRİ: EVE GİRERKEN AYAKKABINI ÇIKART
    Birinin evine girerken, ayakkabılarını çıkarman gerekiyor. Çoğu Avrupa ülkesinde, bu kültürü görmek mümkün değil. Bir kere halıları yok. Fakat Moldova'da bir yere girerken ayakkabını çıkarmamak, ev sahibine kabalık olarak sayılıyor. Ev sahibi de boş durmuyor; evinde mutlaka terliği olur. Bu ev kuralı, çoğu eski Sovyet ülkesinden hijyen amaçlı geliyor.


    GÜNEY'DE GAGAUZ'U, KUZEY'DE ROMAN'I BULACAKSIN
    Moldova'nın her köşesinin kendine özgü bir kimliği var. Güneyde, Gagavuzya'yı, kendi kültürü, tarihi, gelenekleri ve tabi ki lezzetli mutfağıyla bulacaksın. Dniester Nehri'nin sol yakasına geçersen, zamanın durduğu bir bölge olan Transnistria'yı bulacaksın. Transnistria'yı ziyaret etmek, SSCB'ye geri döndüğünü hissettirecek. Ya da, Roman azınlığıyla tanışmak istersen, o zaman yolun Moldova'nın kuzeyine, Soroca'ya uzanır. Ve tabi ki, Ülkenin kalbindeki devasa Codru ormanlarını kim unutabilir?


    GAGAVUZYA'DA RTE HUZUREVİ
    Ayrıca hatırlarsan, Komrat Huzurevi’ne Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)'nın yaptığı katkılardan dolayı, Komrat Belediye Meclisi kararı ile “Recep Tayyip Erdoğan Huzurevi” adı verildi. Bugün tüm bu adımların ekmeğini pasaportsuz geçiş hakkı ile yiyoruz.



    GELENEK GÖRENEK TURLARINA KATILABİLİRSİN
    Gördüğün gibi; Moldova'nın güzel açık hava manzaraları, şehri tanıman için sana ilham verecek. Nehrin aşağısına yürüyebilir, tırmanmaya gidebilir, bisiklet kiralayabilir ve gezintiye çıkabilirsin. Gelenekleri ve folkloru hakkında, köy hayatının özelliklerine girebileceğin özel turlara katılabilirsin.



    FESTİVAL ŞENLİKLERİ
    İster gündüz, ister gece yarısı olsun, bu şehirde kaygısız bir yürüyüşe ya da kırsal kesime yapacağın bir geziye gidebilirsin; çünkü Moldova, mutlu olduğu kadar, aynı zamanda Avrupa'nın en güvenli ülkelerinden biri. Konser, festival ve hatta maratonla dolu bir takvimi var. Her yıl binlerce Moldova bu etkinliklere katılıyor, neden onlara katılmıyorsun?



    Sonbaharda, dünyanın dört bir yanından gelen caz müzisyenlerini dinlemek için “Etno Caz” festivaline gel. Yaz aylarında, üç günlük bir opera festivali olan “DescOpera” yı ziyaret et. Kışın derinliklerinde, “Underland Fest” de müzik, ya da 10 kilometre Wine Run ile egzersiz için yeraltı şarap mahzenlerine git. Tüm bu etkinlikler bir Aleyna Tilki konseri değil; kendine özgü, yöresel ve dinamik festivaller.

    Moldova seninle tanıştığına memnun olacak; peki sen bu Anadolu edasındaki ülkeye bir şans verecek misin?




    http://www.ensonhaber.com/pasaportsuz-yeni-seyahat-rotasi-moldova.html




  • Moldova, Türkiye'nin iyi bir dostu
    Moldova, Türkiye'nin dünyadaki en iyi dostlarından biri. Başkent Kişinev ise görülmeyi hak eden bir şehir. Şehrin ana caddesi Stefan Cel Mare'den Moldova'yı, Kişinev'i ve iki ülke ilişkilerini anlatıyorum.

    One of the best friends of Turkey is Moldova and the capital city of Moldova, Kishinev is a must visit place with its horizontal architecture and sincere people. I tell the country, the city and Turkish-Moldovian relations from the main avenue of Kishinev, Stefan Cel Mare.


    https://www.facebook.com/170855116313709/videos/vb.170855116313709/540662586375279/?type=2&theater




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.