Şimdi Ara

Monster Abra A5 V5.2.1 inceleme videosu 'GTX960M'lı en uygun fiyatlı Monster'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
2.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Abra A5 tamamı siyah renkli plastikten oluşan bir yapıyla karşımıza çıkıyor.




     Monster Abra A5 V5.2.1 inceleme videosu 'GTX960M'lı en uygun fiyatlı Monster'

     

    Kapağı kapalı haldeyken görünürde kalan hoparlör ızgarası olsun, üzerinde yer verilen tasarımsal çizgiler ve köşelerde benimsenen dizayn olsun hayli kaslı bir dizüstü olduğu izlenimini uyandırmıyor değil.




    Yaklaşık 2.5 kilo ağırlığındaki Abra A5’i elime alıp malzeme hissiyatını test ettiğim de ise görünümü kadar etkileyici bulmadığımı söylemeliyim. Parlak bir malzemeye sahip, dokunduğunuzda diri duruyor ancak benzer donanımda fırçalı alüminyum kasalı veya görünümlü dizüstüler mevcut, fiyat/performans çıtasını yüksek tutmak adına alınmış bir karar olduğunu düşünüyorum.

     

     Monster Abra A5 V5.2.1 inceleme videosu 'GTX960M'lı en uygun fiyatlı Monster'




    Dikkatimi çeken diğer bir öğe de Monster logosu oldu. Dokunulduğunda baskı olduğu hissedilen logo, belki biraz insafsızca tırnaklamama rağmen çizilmedi ama aklımdan bir oyuncu bilgisayarında ufak bir maliyete rağmen neden daha kaliteli ve daha etkileyici bir logo kullanılmadığı sorusu geçmedi değil.




    Sol tarafında 2 adet USB 3.0 portu, ses giriş ve çıkışları ile disk okuyucuya yer verilmiş. Sağ tarafında ise kablolu internet girişi, VGA çıkışı, bir adet usb 3.0 portu ve kart okuyucuyu görüyoruz.




    Oyuncu dizüstülerinde tercih edildiği üzere güç girişi arkada. Mini display ve hdmi çıkışı üzerinden birden çok monitörde görüntü almak mümkün. Tek monitör için Mini display üzerinden 4K 60hz, çift monitör için Full HD 60hz görüntü alınabiliyor. Buraya bir usb 3.0 portu daha konumlandırılmış. Toplamda 4 adet USB 3.0 girişini görmek, kulaklığı dahil USB arabirimli birçok ekipman sahibi bir oyuncu olarak gayet hoşuma gitti.

     

    Monster Abra A5 V5.2.1 inceleme videosu 'GTX960M'lı en uygun fiyatlı Monster' 




    Cihazın arkasına gelmişken spor araç egzozu tasarımına sahip hava çıkışlarını beğendiğimi söylemem gerek, genel tasarım dilini tamamladıklarını söyleyebilirim, soğutma performanslarına ise videonun ilerleyen bölümlerinde değineceğiz.




    Cihazın altını çevirdiğimizde ise geniş bir alana yayılmış hava girişlerini görüyoruz. 6 hücreli Lithium-ion, 62 watt bölü saat bataryanın da vidalarla sabitlendiği arka kapak 15’ten fazla vidayla tutturulmuş. Vidalar çıkarılsa dahi tasarımın getirdiği kompleks yapı yüzünden bu kapağı normal bir kullanıcının çıkarabilmesi hayli zor, yaklaşık 4 yaşındaki yine Monster marka bir dizüstünde kapağı açıp donanımlara ulaşmak en fazla 30 saniye alıyor.




    Cihazla beraber çoğu zaman yanımızda bulunduracağımız bir adaptör de geliyor elbette. Ortalama uzunlukta kabloya sahip adaptörün ağırlığında herhangi bir anormallik yok. Dizüstüyü taşırken adaptör ve oyuncu ekipmanlarınızla toplamda 3 kiloluk bir ağırlık oluşuyor, el çantasında taşınabilir.

     

     Monster Abra A5 V5.2.1 inceleme videosu 'GTX960M'lı en uygun fiyatlı Monster'




    2.85CM ki takriben 1.5 parmak kalınlığındaki dizüstü fit bir yapıya sahip, kenarların yapısı dizüstüyü bir miktar daha ince göstermiş. Cihazın kapağını tek elle açmaya çalıştığınızda ise biraz yalpalıyor, menteşeler kaslı tasarım çizgisinden nasibini almış olsa da daha iyi bir ayara ihtiyaçları var.




    Kapağı kaldırdığımızda arasına toz ve kir kaçırmayan çiklet klavyeyi görüyoruz. Tepki hissiyatını normal bulduğum klavye kir tutmaya müsait, elleri terleyen bir oyuncuysanız biraz rahatsız olabilirsiniz. Neyse ki Abra’nın ürettiği ısı klavyenin sadece orta kısmına yansıyor, yansıyan ısı da hayli az, uzun oyun maratonlarında bunaltmıyor, şahsen beğendiğim bir niteliği oldu. Tuşlardan gelen sesin de normal düzeyde olduğunu belirtelim.

     

     Monster Abra A5 V5.2.1 inceleme videosu 'GTX960M'lı en uygun fiyatlı Monster'




    Oyuncu dizüstülerinin vazgeçilmezi klavye aydınlatmasına da yer verilmiş. İki kademeli beyaz aydınlatma karanlık ortamlardaki kullanım ve uzun seyahatlerde faydasını gösteriyor. Fiyatı çerçevesinde sadece beyaz rengin bulunmasını pek yadırgamadım doğrusu, en nihayetinde karanlık ortamlardaki görevini yerine getirmiş oluyor.




    Hemen altındaki touchpad’e gelirsek eğer kasa rengiyle uyumlu bir touchpad’i ve touchpad butonları arasında parmakizi okuyucuyu görüyoruz. Parmağın rahat hareket ettiği, çift parmak ile scroll yapabildiğiniz alanın mat yapısı zamanla rengi açılıp, çok kullanılan alanın parlayacağı izlenimini verdi doğrusu, bunda daha önceki Monster deneyimlerim de rol oynuyor. 




    Touchpad butonları ise klavye tuşu edasıyla hareket ediyor, fazlaca derine inen butonlarla ile hızlı tepki vermek nispeten güç, zorunlu kalmadıkça dizüstüyü fare ile kullandım.

     

    Monster Abra A5 V5.2.1 inceleme videosu 'GTX960M'lı en uygun fiyatlı Monster' 




    Güç butonu da klavyenin sağ üst kısmına konumlandırılmış. Konumlandırıldığı şeritte kısayol butonlarına yeril verilebilirmiş aslında, nihayetinde Monster ürünlerinde görmediğimiz bir şey değil.




    Abra A5’in donanımlarını incelemeye öncelikle ekrandan başlamak istiyorum. Dizüstünün tasarımı belki bir süre gözümüzü üstüne çekebilir ancak ekran sürekli bakacağımız bir şey. Karşımızda 15.6 inç Full HD mat bir ekran duruyor. Bakış açılarını hayli zayıf bulduğum ekran açıkçası beklentimin altında kaldı. Ekranın sağından ve solundan bakıldığında renklerde bozulma olsa oyuncu olarak takıldığım bir nokta olmazdı, ancak normal bakış açısından dahi bir türlü doğru açıyı yakaladığımı hissedemedim.

     

     Monster Abra A5 V5.2.1 inceleme videosu 'GTX960M'lı en uygun fiyatlı Monster'




    Renk gösterim gücüne geldiğimizde ise zayıf kaldığını söylemem gerek, ekranda adeta gri bir film olduğu izlenimini veriyor, özellikle de karanlık sahnelerde kendini hissettiriyor. Asıl fark iyi bir panel ile karşılaştırıldığında ortaya çıkıyor, aradaki fark hayli ciddi. Oyun maratonlarım sırasında ghosting yaşamadığım panel gayet seri, 15.6 inç ekranda Full HD çözünürlük gayet net görünüyor. 




    Ekranın çerçeveleri ise biraz kalın, kaslı tasarım diline uygun olduklarından şahsen bana rahatsızlık vermediler. Son olarak, Abra A5'i alırken Monster'ın özelleştirme seçeneklerinden biraz fark ödeyip IPS ekranı tercih etmenizi öneririm.

     

     Monster Abra A5 V5.2.1 inceleme videosu 'GTX960M'lı en uygun fiyatlı Monster'




    Sıra geldi bu Full HD ekrana güç veren donanımlara. Intel’in son nesil mobil işlemcilerinden Core i7-5700HQ. 14Nm üretim süreciyle imal edilen işlemcinin üç boyutlu FinFET transistörleri sayesinde bir önceki nesil Haswell'e göre hem enerji verimliliği arttırılmış hem de zar alanı küçültülmüş. Standart olarak 2.7GHz'de, performans gerektiği durumlarda ise 3.5GHz'e kadar çıkabilen dört çekirdekli işlemci 47W TDP değerine sahip. Oyunlardan tutun da Adobe Premiere gibi üretkenlik yazılımlarına kadar yeterli gücü sunabiliyor, ekran kartına darboğaz yaşatmıyor. Bu gücü sunarken de ne yaparsanız yapın ciddi ısılara yaklaşmıyor, çoğu durumda 80 derecenin üzerine çıkmadığı için haliyle ısıya bağlı hız düşüşü de yaşamıyor.




    Güçlü işlemciye 1600mhz hızındaki 8GB DDR3 RAM eşlik ediyor. Yeni nesil oyunlar için 8GB RAM şart, ileriye dönük olarak özelleştirme yapılarak 16GB RAM tercih edilebilir.

     

     Monster Abra A5 V5.2.1 inceleme videosu 'GTX960M'lı en uygun fiyatlı Monster'




    Ekran kartına geldiğimizde ise Nvidia'nın GTX960M'ini görüyoruz. Orta-üst seviye olarak değerlendirebileceğimiz 2GB bellekli 128-bit kart Maxwell mimarisini baz alıyor. 1097Mhz çekirdek hızına sahip kart, güç gerektiren uygulamalarda 1200mhz'e kadar çıkıyor. İşlemcide olduğu gibi ekran kartı da ciddi ısılara ulaşmıyor, 80 derece civarında geziniyor ve ısıya bağlı olarak hız düşüşü yaşanmıyor.




    Çoğu oyunu Full HD ve yüksek ayarlarda oynatabiliyor ancak alınan kare/saniye oranlarının bu ayarlarda sadece akıcılık seviyesinde kaldığını söylemeliyim, daha yüksek kare/saniye oranı için detay seviyesini orta ayarlara çekmek gerek. 2GB belleğin darboğaz yaşadığı tek oyun ise GTA 5 oldu, Full HD çözünürlükte texture yani doku ayarını yüksek ayara alamadım, diğer oyunlarda ise bellek tarafında herhangi bir sorun yaşamadım.




    Monster Abra A5 V5.2.1 inceleme videosu 'GTX960M'lı en uygun fiyatlı Monster'


     

    Oyun deneyiminin en önemli parçalarından biri de ses. Onkyo marka 2.0 hoparlörler klavyenin hemen üstünde, kullanıcıya dönük olarak konumlandırılmışlar. Oyun atmosferine adapte olabilmek için yeterli ses yüksekliği ve kalitesine sahipler ancak fazlası değil, bass tonlarının ağırlıkta olduğu orkestral parçalarda zırıltılar duyulabiliyor. Fiyat/performans çerçevesinde değerlendirdiğimiz için JBL ve Harman Kordon'un dizüstü 2.1 ses çözümleriyle karşılaştırmamak lazım. Hoparlöre Sound Blaster yazılımı eşlik ediyor. Creative'in geliştirdiği yazılım ile ses modları arasında geçiş yapmak veya kendinize özel ayar belirlemek mümkün, buna çevresel ses, tonları belirginleştiren Crystalizer ayarı da dahil.

     

     Monster Abra A5 V5.2.1 inceleme videosu 'GTX960M'lı en uygun fiyatlı Monster'




    Sistemin en fazla ısı üreten işlemci ve ekran kartı ikilisini ise 2 fan soğutuyor, ikisi için de ayrı fanlar atanmış. İşlemciyi de ekran kartını da 80 derece civarında tutmayı başarıyorlar, hem de bunu kabul edilebilir, hatta oyun seslerinin arasında rahatlıkla kaybolacak seviyede bir ses üreterek başarıyorlar. Test ettiğim sürece FN ve 1 tuşuyla aktifleştirilebilen Turbo fan, yani fanların tam devir döndüğü moda hiç ihtiyaç duymadım. Monster'ı Abra A5'teki soğutma konusunda tebrik etmek lazım.




    Diğer bir önemli bileşene, hard diske gelelim. Hard disk tercihi de diğer donanımlarda olduğu gibi tercihe bağlı. Ürünün baz versiyonunda ise Western Digital'in Scorpio Black adlı 16MB önbelleğe sahip 7200RPM diskini görüyoruz. Dizüstünün M.2 Sata SSD'ye destek verdiğini belirtelim, yine özelleştirme seçeneğiyle bir hard disk bir SSD'den oluşan bir kurulum oluşturmak mümkün.

     

    Monster Abra A5 V5.2.1 inceleme videosu 'GTX960M'lı en uygun fiyatlı Monster' 




    7200RPM diskin çalışma esnasında rahatsız edici sesler çıkarabileceğini düşünebilirsiniz ancak gayet sessiz çalışıyor, açıkçası beğendim. Hız anlamında da 5200RPM disklere nazaran çok daha başarılı. Windows 8.1 kurduğum sistemin açılması 36 saniye sürüyor, hard diskten beklenilen bir sonuç.




    Wi-fi çekim kalitesine de biraz değinelim zira Abra A5'in wi-fi çekim gücü düşük. Karşımdaki binada bulunan kablosuz modem üzerinden eski Monster dizüstüm ile %60 gücünde bağlanıp, internettte sörf yapabiliyorken Abra A5 bağlanmakta zorluk çekti.  




    Oyuncu dizüstüleri performans önceliğe alınarak tercih ediliyor ancak bu sonuçta bir dizüstü, güç kaynağına ulaşamadığımız durumlar da olacak elbette. Performans modunda ekran ışığı ve ses ayarı %50 şeklinde yaptığım testlerde 45 dakika çevrimdışı 1080p film izledim, batarya %69'a geriledi, yaklaşık yarım saat kadar Far Cry 4 oynadım, geriye kalan batarya ile de 30 dakika kadar internette sörf yapıp döküman hazırlayınca batarya %5'e geriledi, toplamda 1 saat 45 dakika kadar kullanmış oldum.


     


     Monster Abra A5 V5.2.1 inceleme videosu 'GTX960M'lı en uygun fiyatlı Monster'


     



    Güç tasarruf modunda yine çevrimdışı 45 dakika 1080p film izledim bu sefer batarya %74'e geriledi, geri kalan kullanımda da internette, sosyal medya sitelerinde sörf yapıp, Doküman hazırladım, bu kullanımımda da yaklaşık iki buçuk saat kullanım süresine eriştim. Performans modunda da Güç tasarruf modunda da ekran kartının tam performansını alamadığınızı ekleyelim, ekran kartından tam performans almak için prize bağlamanız şart.

     

     Abra A5, Freedos yani üzerinde herhangi bir işletim sistemi olmadan geliyor, seçim kullanıcıya bırakılıyor. Monster'ın sitesi ve kutusundan çıkan CD'si ile kontrol merkezi yazılımını yükleyebiliyorsunuz, bu yazılım üzerinden performans modları ayarlama, sıcaklığa göre fan devri belirleme gibi işlemler yapılabiliyor. Flexi key adlı yazılım üzerinden de istediğiniz tuşlara istediğiniz macro'ların belirlenebilmesi sağlanmış.

     

    Monster Abra A5 V5.2.1 inceleme videosu 'GTX960M'lı en uygun fiyatlı Monster' 




    Monster Abra A5 v5.2.1'in fiyatına geldiğimizde ise baz versiyonunun 3400TL olduğunu görüyoruz, öğrenci indirimleriyle bu fiyat bir miktar aşağı çekilebiliyor. Aynı veya benzer donanıma sahip diğer oyuncu dizüstülerinin ise 1000-1500TL kadar daha pahalı olduğunu görüyoruz. Bu farkı ise kasa malzemesi, panel tercihi, klavye aydınlatması, hoparlör seçimi gibi kararlar yönlendiriyor, donanımlar tamamen aynı.




    Monster Abra A5 V5.2.1 fiyat performans oranı yüksek tutulmuş bir oyuncu dizüstüsü. Benzer fiyatta aynı donanıma sahip oyuncu dizüstüsü bulmanın hayli zor olduğunu unutmadan ekleyelim, düşük bütçeli oyuncular için iyi bir seçenek.




    Böylelikle bir videomuzun daha sonuna gelmiş olduk, bir sonraki videomuzda görüşmek üzere hoşçakalın.



















  • Ekran kalitesi bu hali ile berbat tek kelime ile.

    Kesinlikle IPS ekran ile birlikte alınmalı.

  • Şahsen cihazı bende inceledim. Ancak sizin başarısız bulduğunuz kısımlar bana çok sıkıntılı gelmedi. Alüminyum kasa cihazlara çıktığımızda fiyat fazlaca yükseliyor. Neticede ne kadar ekmek o kadar köfte..

  • Dolu dolu bir inceleme olmuş.Konuşma çok akıcı.Çekimler güzel.Ve anlatım oldukça detaylı olmuş.İyi bir iş çıkarmışsınız.Elinize sağlık.

  • Gayet güzel olmuş her şeye değinilmiş.

    -Eksik olarak bana göre canlı oyun performansı olsa daha iyi olurdu.
    -Fon müziği ise uyumlu olmamış.
    -Klavye sesini test etmeyi düşündüysen diz üstünün oyun oynarken yük altında gürültü seviyesini de test edebilirdin.

    Bu arada G-SYNC var mı bu diz üstünde ?

  • Aynı fiyata LENOVO Y50-70 CORE İ7 4720HQ 2.5GHZ-16GB-1TB-15.6"-4GB GTX 960-W8.1 alınabiliyor daha mantıklı sanki :)

  • Ekran kartından tam performans almak istiyordanız experienceda fps sınırını yükseltin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bol bol One Piece reklamlı :D

  • Monster a niyetlendim. İps şart .

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: a_y_k_u_t

    Aynı fiyata LENOVO Y50-70 CORE İ7 4720HQ 2.5GHZ-16GB-1TB-15.6"-4GB GTX 960-W8.1 alınabiliyor daha mantıklı sanki :)

    Link?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: koçari


    quote:

    Orijinalden alıntı: a_y_k_u_t

    Aynı fiyata LENOVO Y50-70 CORE İ7 4720HQ 2.5GHZ-16GB-1TB-15.6"-4GB GTX 960-W8.1 alınabiliyor daha mantıklı sanki :)

    Link?

    Aynen,bi link alsak cok guzel olur ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekrani cok kotu kesinlikle ips ekran alinmali



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patren -- 7 Kasım 2015; 20:51:26 >
  • İnceleme formatı gayet güzel olmuş. Bir masada oturup sohbet tarzında inceleme izlemektense bu şekilde incelemeler izlemek çok daha güzel.

    Cihaza gelirsek IPS panel ve SSD takviyesi ile alınabilecek güzel bir bilgisayar olmuş. Fiyat olarak Lenovo Y5070 ile aynı fiyatta. Tercihe göre hangi cihazın alınacağına karar verilmeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cenkay KESER -- 7 Kasım 2015; 21:29:56 >
  • gerçekten Lenova 50-70 fiyatına göre güzel gtx960M dır o düz olacağını sanmıyorum arada yazmayı unutuyorlar

  • quote:

    Orijinalden alıntı: zumber4428

    Gayet güzel olmuş her şeye değinilmiş.-Eksik olarak bana göre canlı oyun performansı olsa daha iyi olurdu.-Fon müziği ise uyumlu olmamış.-Klavye sesini test etmeyi düşündüysen diz üstünün oyun oynarken yük altında gürültü seviyesini de test edebilirdin.Bu arada G-SYNC var mı bu diz üstünde ?


    G-SYNC olsaydı değinmeden, test etmeden bırakmazdım yakasını :)

    Yapıcı eleştiriniz için teşekkürler.

  • beyler bu nasıl ?
    http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/_LENOVO-Y50-70-15-6-in%C3%A7-Intel-Core-i7-4720HQ-16-GB-1-TB-8-GB-SSD-GeForce-GTX960M-4-GB-Windows-8-1-Notebook,103452,2116473.html?langId=-14

    4000 tl
    i7-4720HQ
    GTX960M GDDR5 4 GB
    1 TB + 8 GB SSD (bunun olayı ne anlamadım ,8 gb ssd ne kadar işe yarar anlamadım. diskin rpm si ne kadar ?)
    yine yorumlarda mat ips ekran demişler
    ayrıca windows 8.1 ile geliyorki monter da bunları eklersen aynı paraya geliyor yaklaşık
    ses kalitesi de iyiymiş.yorumda ki öyle diyor. JBL diyor bilmiyorum nasıl bir şey.

    ama tipi güzel ,özellikler iyi dahası medimarkt var arkasında.




  • Son derece kaliteden yoksun bu cihaza değil o para iki bin lira dahi verilmez...

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.