Şimdi Ara

Monster Abra A7 v6.1 Hyper-Threading kapatamama sorunu hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Monster abra a7 v6.1 notebook kullanmaktayım. ami 1.03.06 versiyon bios bulunmakta.Notebookta ANSYS mühendislik yazılımı kullanmaktayım ve yazılım geliştiricisinin önerisi üzerine performans arttırmak için intel hyper-threading özelliğini kapatmam gerekiyor.fakat nereye baktıysam bu özelliği kapatabileceğim yeri biosta bulamadım.bunu ilk kez yapmıyorum , yıllardır farklı intel bilgisayarlarımızda yaptık , fakat ilk kez monsterda bunu bulamadım. eğer varsa bu özellikle ilgili ayar biosta nerdedir ? advanced kısmınada baktım yok. eğer yoksa sevgili monster bu kadar basit bir ayarı neden kullandığı biosa koymamıştır ? bios update kendi sitelerindede yok , kaldık ortada resmen.var mıdır bi çözümü olan ?

    Monster Abra A7 v6.1 Hyper-Threading kapatamama sorunu hakkındaMonster Abra A7 v6.1 Hyper-Threading kapatamama sorunu hakkındaMonster Abra A7 v6.1 Hyper-Threading kapatamama sorunu hakkındaMonster Abra A7 v6.1 Hyper-Threading kapatamama sorunu hakkındaMonster Abra A7 v6.1 Hyper-Threading kapatamama sorunu hakkında



  • Teknik servisi arayarak durumu anlatın bunun icin bios güncellemesi var mı dıye sorun. Kendiniz bios güncellemesi yapıp yanlıs biosu yuklerseniz bilgisayarınız çalışmaz olur.

    bunun haricinde windows uzerınden muhendislik programınızın birden fazla cekirdek kullanarak çalısması icin ayar yapılabilir sanırım. öyle bir yol arayın hatta bir bakayım oyle bir yol var ise mesaja eklerim
  • https://forum.donanimhaber.com/hyperthreading-acik-mi-kapali-mi--60692019

    rubisco nickli arkadasın mesajındakı bahsetmıs oldugu yontem işe yarayabilir
  • Yanıtlarınız için teşekkürler arkadaşlar , benim sorunum HT açamamak değil , kapatamamak.Tam tersi , ANSYS HT kapalı daha performanslı çalışır, yani şu an HT ile gözüken 8 sanal çekirdeği 4 gerçek çekirdeğe çevirmem gerekiyor.Yazılımın çekirdek kullanımıyla ilgili bir sorunum yok , CPU 4 logic çekirdek çalışmalı , 8 virtual yerine.bu sebeple HT kapatmam gerekiyor.En son çare monster'ı arayacagım.
  • istanbuldaysan teknik serviste çalışanlara sor. Telefondakiler 000000
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.