Şimdi Ara

Monster benim için pişmanlıktır.[Editlendi] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
6.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Monsterin yapabileceği hiç bir şey yok. Windows 10 kronik problem sadece azaltabilirsin biraz daha. Geçen sene 15k pc topladım. Ssd sonra alırım dedim. Ama çıldırdım hemen gittim samsung 960 evo 250 gb aldım kafam rahat. 4 saniyede açılıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-22C714979

    Windows 10' un bokluğunu direkt markaya yıkmayaydın iyiymiş :DD
    Özür mesajımı yazarım problem yok ama konuyu açma amacım zaten “MONSTER ALDIM TAKILIYO” değil. Servisteki adam bana ssd almamı söyledi. O da ayrı bi saçmalık o zaman deseymiş ki “Windows 10’un bokluğu, 8 falan deneyin” o zaman hiçbir hakkım olmazdı bu konuyu yayında tutmaya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thehuntermare

    Monsterin yapabileceği hiç bir şey yok. Windows 10 kronik problem sadece azaltabilirsin biraz daha. Geçen sene 15k pc topladım. Ssd sonra alırım dedim. Ama çıldırdım hemen gittim samsung 960 evo 250 gb aldım kafam rahat. 4 saniyede açılıyor
    Hocam yeni mesajımda belirttim. Konu “Monster takılıyo len” değil. Neyse, dolar bu kadarken maaleaef ssd sadece bir hayal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayal falan değil. Piyasayı sıkı takip et bulursun. Amazondan hepsiburara'dan. ;)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam senden bahsetmiyorum derken ne demek istediniz anlamadım, ben bir sorun yaşıyorsunuz sorunu çözmek için yardımcı olmak istedim. Forum bitmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortalama dediği model de en kötüsü...



    Ayrıca virüs bulaştırmışsın monster’a b.k atıyorsun cahillik zirvede...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun sistemden kaynaklı. Yeni sürğm sistem kurukunca evdeki tüm pcler dahil cpu kulkanımı 100de geziyor. Kasmalar donmalar da cabası. Windows update servisini kapatın ve internetten cpu 100 kullanımı sorun çözümlerini araştırın. Ben öyle çözdüm. Çözülmeyenlere de format atıp düzelttim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zwanzig

    Valla bir merakla girdim konuya ne sorun çıkarmış monster öğreneyim diye ama marka ile alakası olmayan bir sorun çıktı karşıma. HDD kullanan bir bilgisayarınız varsa ve siz bunun üzerine windows 10 kurarsanız zaten çok yüksek ihtimalle "yüzde yüz disk sorunu" ortaya çıkıyor. Marka model fark etmez. Microsoftun suçu bu. Çözmek için yapılabilecek şeyler var ama meşakatli. Arkadaş çareyi windows 8.1 kullanmakta buldu bense SSD almakta. Monsteri savunmak gibi olmasın ama en azından şu ana kadar gayet memnun kaldım gerek bilgisayarın kalite - fiyat dengesi gerekse teknik servis ve teknik destek konusunda. Yalan yok birkaç sinirimi bozan durum yaşadım cihazla ilgili ama F/P olarak iyi cihazlar satıyor. Burada monster'a kızmak yersiz microsoft'a kızalım bence. Windows xp ve 7 harici bana kalırsa çöptür. Zaten kullanım grafiklerine bakıldığında pazar payının ciddi bir kısmı, bu iki işletim sistemini kullanıyor aradan o kadar zaman geçmesine rağmen. Keşke alternatifi olsa ama yok.
    Ha o zaman firma ssd almadı diye adamı suçlamakta haklı yani. Hdd olan bilgisayarda bu sorun oluyorsa satmayacaksın o zaman. Daha upgradeli modeli almadı diye hiçbir firma kullanıcıyı suçlayamaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Milfka

    Moruk normalde öyleydi zaten. Diyorum ya cpu kullanımı %100 oluyor. Arayıp sordum. Adam team viewer ile bağlanıp baktı bilgisayarıma ve dediği şey ssd almam gerektiğiydi. Yalan borcum yok. Firmayı karalamaya çalışmıyorum. Telefon görüşmemiz kayıt altındaysa gerekli bilgilerimi vereyim kontrol etsinler.

    Alıntıları Göster
    Moruk yalan atıyorsun demiyorum yani dediğim gibi yüklediğin bir şeyden falan olmuştur belki adam yalan söylüyor ssd almana gerek yok haklısın yani diyorum ben.




  • Peace Sells.. kullanıcısına yanıt
    Suçlaması yanlış tabi. Ama benim anladığım kadarıyla bir tavsiye niteliği taşıyor söylenenler. Firmanın bu konu hakkında yaklaşımı kullanıcı açısından bakıldığında hiç tatmin edici değil buna katılıyorum. Bende kullanıcı olarak net bir çözüm beklerim. Fakat kullandığımız teknolojik cihazların hiç birinde süreç NE YAZIK Kİ bu şekilde işlemiyor. Bana kalırsa SSD ile değişim yapsınlar. Benim işime böyle geliyor. Eğer hdd bu cihazı kullanmama engelse bu ürün ayıplıdır. Hdd değişmelidir. Fakat dediğim gibi böyle bir işleyiş düzeni yok.
    Firma donanım üreticisi. Zaten freedos satıyor. Sana teknik destek vermek zorunda bile değil yazılım konusunda. Sorunun kaynağı windowsun kendisi zaten. Microsofta para vermiş lisans almışsın ve işletim sistemi düzgün çalışmıyor hdd üzerinde. Eğer kullanıcı sözleşmesinde "sadece ssdli sistemlerde kullanabilirsiniz" yazmıyorsa windows 10 için durmayın dava açın microsofta. Olması gereken bu çünkü. Burada sorunun kaynağı microsoft.
    Fakat bunu yapacak halimiz de yok. O zaman günü kurtarmaya bakalım. Windowsun saçma sapan arka plan uygulamalarını kapatalım ki kullılabilir hale gelsin işlrtim sistemi.
    İşte bir ürün veya hizmet tekel haline gelirse olacak şey tam da bu. Alternatif olsa kimse durmazdı zaten. Fakat os konusunda alternatif yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • hdd kullanan çoğu leptop böyle, gidip başka marka alsa al ssd olmasın gene aynı sorunu görürsün, mesela arkadaşımda casper leptop var, ondada açılınca %100 disk kullanımı oluyordu

    ayrıca monster çalışanları windowsun %100 disk kullanımı yapacağını başta bilemezdi

    ssd takmadan denenebilecek yöntemler var, googleden araştırabilirsiniz

    ayrıca windows güncellemesi yaptıysanız leptopu sıfırlayarak update yapmadan updateleri tamamen kapatın. (googlede tamamen kapatma yöntemi var)

    başlangıçta açılan gereksiz programları görev yöneticisinden devre dışı bırakın

    msconfig / hizmetler / tüm microsoft hizmetlerini gizle / önemli olmayanlardaki tikleri kaldır

    windows sürümü yüksekse 1703-1709-1803 gibi, windows 10 ltsb sürümünü yükleyebilirsiniz

    baktık windows 10 çözüm olmuyor, windows 8.1 - 8 de denenebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu mu yani sorun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bazı arkadaşlar konuyu çarpıttığından direkt size hitaben yazmak istiyorum:
    Monster teknik servisin "SSD alın sorun çözülür" demesi üzerine sizin "Zamanında söyleseydiniz ya" demeniz %100 doğrudur. Size katılıyorum ve haklısınız.
    Fakat bu sorun öyle bir sorun ki bazı sistemlerde ortaya çıkmıyor. Bazılarında format atınca geçiyor. Bazılarında internetteki rehberleri takip edince çözülüyor. Bazılarında ise çözülmüyor allah çözülmüyor en son başka sürüm kullanmak zorunda kalıyorsunuz. Ayrıca gelen update'lerle bu durumlar değişkenlik gösteriyor. Bu yüzdendir ki monster çıkıp " hddli bilgisayar satmıyorum artık kasıyor " demiyor. Pazarlama açısından bakıldığında da işlerine gelmez zaten. Bu şekilde rekabet etmeleri olanaksız.
    Tüketici olarak bakıldığında size sonuna kadar hak veriyorum. Fakat teknolojik ürünler konusunda işleyiş eskiden olduğu gibi değil. Markayı bir bakıma savunmamızın amacı da bu zaten. Yoksa babamın firması değil bana ne. Ama diğer tüm bilgisayar firmalarında da aynı sorunun olduğunun bilincinde olalım. Bunu bildikten sonra kime isterseniz bağırıp çağırabilirsiniz veya istediğiniz markayı tercih edebilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Başka markalarda bu kadar kısa sürede kendinize yanıt bulabileceğinizden şüpheliyim.
    Monster da babamın şirketi değil ama müşteri hizmetleri ve teknik servis kalitede şuan en üs sıralarda.

    İşlemci için yazılım var ama Hdd kullanımı için ilk defa duydum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Windows 10 için en son sürüm olan Redstone(1803 olması lazım) u yüklemişmiydiniz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    Zwanzig ve birkaç başka güzel üsluplu arkadaşa teşekkür ediyorum. Konuyu sakince okursanız benim açımdan, suç atmadan yorum yazabilirsiniz diye tahmin ediyorum.



    Diyelim ki: Bilgisayardan anlamıyorsunuz. Bir probleminiz var. (CPU KULLANIMI PROBLEMİNİN WİNDOWS 10 İLE ALAKALI OLDUĞUNU BİLMİYORSUNUZ) Bununla ilgili müşteri hizmetlerini arıyorsunuz ve çıkan adam size “Sizde hdd var. Ssd alırsanız çözülür sorun” diyor.



    Ne yaparsınız??? Allah aşkına mantıklı okuyun. Birisi de demiş ki “virüs bulaştırmışsın firmaya bok atıyorsun.” La havle...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce Windows 7 de benim de başıma gelmişti benzer bir olay.
    Antiwrüs programları bulamasa da virüs bulaşmış olabilir.
    Combofix adlı bir program var. Bilgisayar Cpu su tamamiyle işlem yapar vaziyette olduğu için bilgisayarı açtıktan hemen sonra programı çalıştırın ve bekleyin.
    Program bütün arka planda çalışan programları denetleyip kapatıyor.
    Etkili bir antiwirüs programınız varsa onu da kapatmanızı öneririm.
    Bunun nedeni programın bütün çalışır vaziyetteki programları denetlemesi ve kapatmaya çalışması.
    Cpu tam çalışır vaziyette olduğundan program işlemi tamamlayamaya biliyor.
    Bunu program sonlanana kadar yapmanız ve beklemeniz gerek.
    Daha sonra düzelir inşallah.
    Benimki düzelmişti.
    Siz de bir deneyin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    Hocam hp i7 6700hq lu laptopum var bende de bu yuzde yuz disk problemi oluyor. Yani pc oyle asiri akici sekilde calismiyor.forumda yazan bir kac yontemi denedim biraktim o sekilde. Sozde bu islemci cok guclu. 16 gb ram 2 gb ekran karti var.



    Win 10 yerine 8.1 kursam performans artisi olur mu ? Pc de isinma sorunu falan yok normal calisiyor. Cpu yuda takip ediyorum turbo degerleri normal hep en yuksek seviyede calisiyor. Fakat dedigim gibi anlamlandiramadigim bir yavaslik var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • insaatmüh. İ kullanıcısına yanıt
    Hocam %100 disk sorunu varsa win 8.1e dönün çözüm oluyor. Arkadaş 1 yılı aşkın süredir win 8.1 kullanıyor sırf bu yüzden.
    Uygulamaların açılışında bir hızlanma görürsünüz illaki.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ermanas22

    Daha önce Windows 7 de benim de başıma gelmişti benzer bir olay.
    Antiwrüs programları bulamasa da virüs bulaşmış olabilir.
    Combofix adlı bir program var. Bilgisayar Cpu su tamamiyle işlem yapar vaziyette olduğu için bilgisayarı açtıktan hemen sonra programı çalıştırın ve bekleyin.
    Program bütün arka planda çalışan programları denetleyip kapatıyor.
    Etkili bir antiwirüs programınız varsa onu da kapatmanızı öneririm.
    Bunun nedeni programın bütün çalışır vaziyetteki programları denetlemesi ve kapatmaya çalışması.
    Cpu tam çalışır vaziyette olduğundan program işlemi tamamlayamaya biliyor.
    Bunu program sonlanana kadar yapmanız ve beklemeniz gerek.
    Daha sonra düzelir inşallah.
    Benimki düzelmişti.
    Siz de bir deneyin
    Bilgisayarı açtıktan sonra herhangi bir işlem yapabilmek için 1.5 saat beklediğimi bilirim. O yüzden denemeye çalışacağım combofixi. Teşekkür ederim öneriniz için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.