Şimdi Ara

MONSTER HUNTER WORLD (Playstation 4 & PRO) -ANA KONU-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.068
Cevap
14
Favori
54.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj





  • Monster Hunter yaklaşık 12 – 13 yıldır hayatımızda olan bir seri ve yıllardan beri formülünü çok fazla değiştirmedi. Bir avcının hayatını bizlere göstermek için elinden geleni yapan Capcom‘un yeni oyunu, Monster Hunter World incelemesi ile karşınızdayız.

    Monster Hunter oyunlarında genellikle amacımız basittir. Bize bir hedef verilir ve bu yaratığı belli bir süre sınırı içinde öldürmemiz veya yakalamamız bekleniyor. Şimdi bu mu güzel ve farklı oyun? Zaten 1000’lerce oyunda aynı mantık var diyebilirsiniz, haklısınız da.

    Monster Hunter World nasıl bir oyun?
    Zaten aradaki farkı oluşturan şey, sonuç değil, sonuca ulaşırken yaptıklarınız. Avınıza nasıl yaklaştığınız hem Monster Hunter serisini diğer türlerden ayırıyor hem de oyuna eşsiz bir derinlik katıyor.

    Hadi gelin bir avcı gibi düşünelim;

    Öncelikle hedefiniz olan yaratığın bilgilerini okur ve onunla ilgili yönleri gözden geçirirsiniz.

    Sonra, sizi hedefinize götürecek ekipmanları seçerek, ona ulaşabileceğiniz bir ipucu ararsınız.

    Eğer o avda tecrübeliyseniz izleri bulmak sizin için hiç de zor olmayacaktır. Ama ilk başlarda boş boş dolanıp eski bir ayak izine rastlamak için dua etmek son derece normal.

    İzleri bulduktan sonraysa işin asıl zor kısmı başlıyor. Birbirinden tehlikeli yaratıklarla ölümüne savaşmak…

    İşte Monster Hunter yıllardır bunu o kadar iyi yapıyor ki, diğer firmalar taklit etmekten bile çekinir oldular. Monster Hunter World ile de oyunun ölçeği genişlerken, kendinizi tam bir içerik cümbüşünün içinde buluyorsunuz.

    Monster Hunter hep bir döngü içerisinde ilerlese de oldukça eğlenceli olabilmeyi başarmış bir yapım. Görevi al, canavarı öldür veya yakala, ödülü al… Bu dev döngü dışına çok dışına çıkmasa da bahsettiğimiz detaylar işi oldukça eğlenceli hale getiriyor.

    Canavarlar da aynı şekilde oldukça etkililer. En küçük olanından, devasa olanlarına kadar hepsi özel savaşlarla bize meydan okumak için oradalar. İşin içine süre sınırı ve bitkin düşme gibi mekanikler de eklenince her bir savaş çok eğlenceli geçiyor.

    Elbette bu sadece bir görev ve Monster Hunter World’de bunlardan 100’lerce var. Görevler konusunda eli çok cömert bir yapımla karşı karşıyayız. Hoş, görevleri yazmak için çok vakit harcadıklarını da söyleyemeyiz. Oyun genel olarak bir hikaye atmosferi içinde geçse de, genel olarak eşya yarışı ve avlardan dolayı ana hikayeye ve olanlara pek ilgili kalamıyorsunuz.

    Harita sistemini çok sevdiğimi belirtmem gerekiyor. Siz dolaşırken sürekli olarak haritanıza yeni bir şeyi kaydediyorsunuz. Canavar gruplarının yaşadığı yerleri, böcekleri, bitkileri, madenleri… Kısaca her şeyi haritaya işliyorsunuz. Böylece bir kez daha oraya geri döndüğünüzde kolayca neyin nerede olduğunu, en iyi malzemelerin nereden çıkacağını öğrenmiş oluyorsunuz. Zaten oyunu yaşayan bir organizma haline getiren de böyle ince detaylar.

    Elbette bu doğal döngü ve besin zinciri içerisinde kendimizi dev yaratıkların yemi yapmak istemiyorsak, ekipmanlarımıza büyük iş düşüyor. Oyuna başlarken neredeyse tüm silahların en basit hallerine erişebiliyorsunuz ama bundan sonrası size kalmış. Her bir silah kendine özel mekanikleriyle dikkat çekerken, onları geliştirirken de dikkatli olmalı işimize en çok yarayacak özellikleri seçmeliyiz.

    Yeni ekipmanlar üretmek için daha büyük yaratıkları avlamalı, daha büyük yaratıklar için de yeni yerlere gitmeniz gerekiyor. Arayışınız hiç bitmiyor ve sonunda arkadaşlarınızla beraber kendinizi kurgusal bir dünyanın düzeninde buluyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exclusive.Gamer -- 4 Haziran 2019; 22:1:21 >







  • Ufak ufak aydinlatici bilgiler:



    - Yemek ekranini start tusuyla gecebilirsiniz.

    - Canavar olurkenki animasyonu da ayni sekilde.

    - High rank olunca Powercharm ve armor charm gelecek provizore. Bunlari alin. Ilerde bazelgeuse kestiginiz zaman talonlar dusecek. Bu talonlarla power ve armor charmlari upgrade edip power ve armor talon olusturuyorsunuz. Item poucha atip oradan upgrade edin. Sonra item box a geri atin. Sonra da provizore gidip tekrar charm satin alip item box a atabilirsiniz. Bu 4 u stack oluyor. Ama 4 tane talon olmaz bir daha upgrade etmeye kalkmayin.

    - delivery gorevleri research point vermiyor, aliyor. basta siz de bu yanlisa dusmeyin benim gibi

    - agaclarin ucunda bocekler var, l2 ve yuvarlak ile onlara halat atip sallanip kendinizi cekebiliyorsunuz.

    - smith'te armor forge ekraninda start tusuyla uzerinizdeki armor setin renklerini degistirebilirsiniz.

    - gorev baslarken sandiktan aldiklariniz bedavadir alin kullanin. 2 veya daha fazla kisi olursaniz daha cok item dusuyor kisi basina.

    - her gorevden once yemek sart. Campta yiyin.

    - nullberry butun etkilendiginiz statuslari siler. Yanmak, donmak, bleeding, zehir vs.

    - ig oynayanlar canavarlarin ustune ucgen atagiyla daha yuksek ihtimalli biner. Her binisten sonra binme ihtimaliniz azalmaya baslar. Ben max 4 kere binebildim kesmeden once.

    - flash pod en buyuk dostunuz. Cantada 3 tane tutun.

    - dekorasyon olaylari ilginc. Yuksek level dekorasyon, verdigi skillin levelini dekorasyonun levelinde vermiyor. Verdigi skillin levelini artirmak icin baska slotlara da ayni dekorasyondan takmalisiniz. Ama yuksek level dekorasyon olunca diger slota ayni dekorasyonun farkli levelini takinca ne oluyor henuz bulamadim cunku ayni dekorasyonun farkli levellari gelmedi henuz elime.

    - oyun cok guzel
    40 saat gameplay olmus leblebi gibi gidiyor Ana hikayelerdeki ara videolar cilgin olmus Capcom'u ozlemisim DMC kafasinda ara video yonetimi.



    Oyun bagimlilik yapti diyebilirim set dizmek silah gelistirmek icin canavar izi surup yarim saat canavar kesiyoruz. Baya bildigin meslek edinmis gibi kasap gibi filan kesiyoruz kendimiz de yoruluyoruz tv basinda. gorevler cok guzel haritalar mukemmel. Legiana set armor yaptim bunu yapmak icin 6-7 tane legiana kestim akraba olduk hayvanla huyunu suyunu ne yer ne icer nerelerde dolanir hepsi bende Oyunda hala bilmedigim cok sey var. Silahlarda zaten iki silahi dogru duzgun biliyorum birinde ustalastim ama diger tum silahlar yok yani apayri bir oynanis gerektiriyor olaylari cok farkli. Capcom cilgin ozen gostermis oyuna buyuk is cikartmislar.

    Ryu filan gelecegine de Dante gelseydi keske.
    4 senedir PS4'te buyuk kucuk cogu oyunu oynarim bu kadar bagimlilik yapan surukleyici oyun bulmak nadir olmustur. Hani en kiyaslayabilecegim Destiny, Division sistemine cok benziyor aslinda oyun. Farming yapmak filan Destiny gibi neredeyse optional questler investigationlar tam bir patrol, strike havasindalar. Ama Destiny'yi mesela yer yutar bu oyun bana gore. Ciktigindan beri cok fena bagladi. Oyunun anlatmadigi cok sey var kendiniz kesfediyorsunuz oynanis, gelisim, itemler vs. Provizorden mesela 24 bin z ve 36 bin z fiyatlarinda defans ve atak gucelndiren itemleri aldim sirf inventory'ye koymaniz bile yeterli bunlari. Pahalilar ama cok etkililer.



    4 kisi random investigation dalmak cok guzel ortalik karisiyor muthis sahneler oluyor. Canavarlarin hareketleri mimikleri cok guzel yapilmis. Yilin oyununa en buyuk aday olacaktir bence bu oyun.
    Oyunlardan biraz anlayan birisi bu oyundan sonra hala Destiny 2 oynamaya devam etmez bu kadar da net soyluyorum. Hani en fazla FPS turunden baska oyun oynayamiyordur yani baska aciklamasi yok. Destiny'nin yapmaya calistigi ama yapamadigi her seyi harika bir sekilde yapiyor MHW.



    Silahlar bitmiyor bitmiyor durmadan yeni bir tree aciliyor ve her tree icin saatlerce ugrasmaniz gerekiyor materyal icin. Bunlari da destinydeki strike/raid kafasinda investigationlarla yapiyorsunuz. Ama is cok daha derin. Investigationlar iz toplayarak, canavarlardan parca dusurerek geliyor. Isterseniz baskasinin investigation veya optionaline girebilirsiniz.



    Matchmaking mukemmel. Farming mukemmel. Tree sistemi mukemmel ve ucsuz bucaksiz. Hemen hemen 100 saate ulastik arkadasla. Destinyde de birlikte oynardik. Ve net yani hic dusunmeye bile gerek yok ikimiz de ayni seyi soyluyorduk sonunda Destiny'nin en ufak sansi yok bu oyun karsisinda.



    Neden karsilastiriyoruz cunku cok cok cok benziyorlar aslinda. Monster hunter'i Dark Souls ile degil Destiny ile karsilastirmak gerekiyor kesinlikle. Ama MHW cok daha derin bir oyun. Destiny casual kaliyor bunun yaninda. Yogurdun uzerindeki kaymak gibi hic derinligi olmayan bir oyun gibi kaliyor bunun yaninda. Daha onceki MH oyunlari boyle miydi bilmiyorum ama sanki uzun yillardir boyle oyunlar yapiyormus gibi birden MMO'msu action rpg olayina o kadar okkali bir giris yapmislar ki cok sasirdik. Bir silaha bir materyal bulmak icin 10 kere ayni yaratigi kesiyorum bir kere de durup demiyorum ki bu ne hep ayni sey diye. Hic bunaltmiyor. Oyunda en ufak sikilmadik ve hala bilmedigimiz bir suru sey cikiyor. Normalde oyunlardan bunalip kapatirsiniz biz elimiz beynimiz yoruldugundan kapatmak zorunda kaliyoruz oyle diyeyim. Muthis olay yapmis capcom.
    Rank 16 ya kadar ana hikayeye bağlı ilerlerseniz, ana hikayedeki milestonelara göre yükselir. Optional ya da investigationlarının hepsini bitirseniz dahi, hikaye adımlarının limitlediği rankte kalırsınız. Son bossu kestiğinizde 16nın karşılığı üzerinde kalan tecrübe puanını yansıtır tek seferde. Bir anda 29 da olabilirsiniz yaptığınız görev ve araştırmalara göre. 29 da da level cap var, orda da çift bazelgeuse kesene kadar 29 da limitler sizi. Sonrasında 49 da tempered kirin vardı.

    Güzel yanı levelınızı limitlese dahi, kazandığınız puanları bir kenarda tutuyor. Limiti aşacak görevi bitirdiğinizde hepsini yansıtır.

    Bu arada hunter rank (level) in oyunda, bazı görevlere giriş yeterliliği dışında hiçbir esprisi yok, level atlamanız defans ya da saldırı miktarlarınızı etkilemiyor.
  • Beyler bu oyunun o grafiklerde cikma imkani yok. 8 sene önceki wii de bile grafikler daha iyidi. Hala arada acip oynarim. Qurupeco figurum hala duruyo. Dayone buy kesinlikle benim icin. Zaten 2 3 sene önce cikcagink duymustum nezamandir bekliyodum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Monster Hunter: World - PS4 Gameplay Interview | E3 2017

  • Beklediğim oyunlardan takipteyim.
  • venomstr kullanıcısına yanıt
    Oyun çok güzel gözüküyor çok ilgimi çekti.

    Çıkış tarihi var mıydı?
  • 4 gün sonra canli yayin var. Gameplay gösterecekler. Ins wii versionu gibi yapmislardir. En sevdigim oyunlardan biri.

    Mh 3 ultimate de gittigin bölgeler daha cok kücük bölgelere ayrilmis oluyodu. Yani bölge 1den 2ye gidiyoken loading screen geliyodu. Simdi bölgeler tüm. Daha güzel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eglenceli bir oyuna benziyor. Devasa bir dunyasi var gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 dk sonra livestream gameplay var. Youtubedw capcomun sayfasina girin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umarım bölge kilidi olmaz, e3 2017 sonrası tr psn store'da hiç reklamı dönmüyor, ön sipariş görünmüyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Monster Hunter: World - Ancient Forest Gameplay | PS4

  • Monster Hunter: World | Hunting 101 | PS4

  • Çok iyi gözüküyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redunay -- 17 Eylül 2017; 22:53:59 >
  • Monster Hunter: World | PGW 2017 Trailer |PS4

  • animasyonlar falan bana çok fazla dragons dogmayı hatırlattı hatta 0.44 deki bayılma animasyonu dragons dogmanın birebir aynısı :) inşallah DD gibi efsane bişey çıkar ortaya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Illusive Man -- 31 Ekim 2017; 19:55:54 >
  • Illusive Man kullanıcısına yanıt
    Bayilma animasyonu senelerdir ayni. Monster hunter dd den daha eski. Zaten ikisi capcomun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu oyunun olayı nedir?witcher tarzı mı?
  • 9 Aralıkta betası başlıyormuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beta için bilgi isteyenler adrese bakabilirler

    http://www.monsterhunterworld.com/uk/topics/beta/



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 3 Aralık 2017; 15:43:28 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.