Şimdi Ara

Monster MSI Kasa Kullananlar Buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
2.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar başlığa böyle yazma sebebim daha fazla kişinin konuyu hemen idrak etmesi çünki konu önemli. Hepinizin bildiği gibi Monster marka Notebook/Gamebook alanlar aynı konfigürasyona sahip çok az fiyat farkı olan modeller görmüşlerdir. Bu modeller Monster'in kasa sağlayıcısı olan Msi ve Clevo modelleridir. Kimisi Clevo kimisi Msi tercih etmiştir ben şahsen Clevo cihazın driver ve satış sonrası Yazılım,Bios gibi desteklerinin olmayacağını upgrade edemeyeğimi düşündüğüm için (ki böyle zaten) msi kasalı olanları seçtim. Tabi iş burda bitmedi kendim Monster Tulpar V1.4 kullanıyorum.Bununla beraber başka modellerde mevcut ama bios desteği ve yazılım desteği yine msi'den sağlanmıyor sebebi ise monster'in bu cihazların biosunu basitçe modlayarak model adını tulpar, semruk,abra vs olarak değiştirmesi. Şimdi diyeceksiniz ki değiştirsin ne olacak ben kendi cihazımın msi karşılığını gt60 dominator olarak buldum cihazın hiç bi farkı yok ve bu msi cihaz için sunulan bios yazılımı oc den tutunda Hackintosh'a kadar birçok özelliği bize açıyor.Bununla da kalmıyor mesela msi kasalı modellerin scm adında system control menager yazılımı var. Arayüzü son derece basit aynı yazılım msi de sürekli güncelleniyor ve arayüz olarak daha hoş bi görünüm alıyor daha birçok yazılım mevcut msi satıığı cihazlarda dragon gaming center,super charger,battery calibration,shift mode,KLM gibi birçok yazılım sunuyor. Bu yazılımları her ne kadar aynı cihazı kullanıyor olsanızda msi den indirip yüklediğinizde şu tarz ibarelerle karşılaşıyorsunuz 'xxxxx yazlımı sadece msi anakartlara sahip bilgisayarlarda çalışır' o an bu makinanın biosunda monster yazdıpı aklıma geldi uzun çabalarım ve bi takım aldığım riskler sonucu bilgisayarıma msi bios'u yükledim ve artık orjinal yazılımları kullanabiliyor,biosu çok daha kolay update edebiliyorum(benim bilgisayarımın son bios güncellemesi 2014 tü monster la iletişime geçmeme rağmen bu olduğunu söylediler ancak msi sitesinde üstüne 4 kere yeni bios çıkmıştı.) Eğer benim gibi msi kasalı çok fazla kullanan ve cihazın çok daha güncel driverlerine vs ye ulaşmak için global bir üretici olan msi yi kullanmak istiyorsanız konu altında 20 kişi toplanırsa resimli videolu çok güzel bir rehber hazırlamayı düşünüyorum.







  • Konu yanlış yerdeyse ilgili yere taşır mısınız ?
  • hocam kimse gelmemiş sanırım elinizde mevcutsa nasıl yaptığınız, bana da yardımcı olabilir misiniz?
  • dostum ilk olarak hangi biosu sürümünü yükledin ?
  • Rehberi benim konuda paylaşabilirsiniz. Ben sizi de eklerim ön sayfaya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence çok faydalı bir rehber olur msi bios birçok özelleştirme ve güncelleştirme sunuyor. Hem monstera bağlı kalmamış oluruz MSI cihaz kullanmanın keyfini yaşarız. Rehberi bekliyoruz bir an evvel yayınlamanı...
  • ne kadar yasal oda önemli
  • cuhuku C kullanıcısına yanıt
    Yasal dostum sorun yok. Apple iphone ürünlerine jailbreak yapma konusunda mahkeme kararı var biliyorsun satın aldığın donanıma istediğin yazılımı yüklemekte serbestsin.

    Ben monster cihazımın donanımlarını değiştirdim ekran kartı ve işlemci konu açıp anlattım. Konu sahibi arkadaşımız da yazılımını değiştirmiş. Bir nevi monsterı jailbreak yapmış olacağız çok faydalı bir rehber olacağı kanaatindeyim. İleride iki konuyu birleştiririz. Tüm monster kullanan arkadaşlarında bu konuya destek vermesi lazım.

    Böylece güncelliğini yitirmiş mosnter cihazlarımızı yeniden şahlandırmış olacağız.
  • Konu hakkında başka hiç bir bilgisi olan yok mu?
  • Bende monster tulpar t7 v2.6.1 versiyonu var i7 4710mq işlemci gtx 970m ekran kartı (değiştirilebilir) msi anakart var bilgisayarım için msi modeli karşılığı nedir bundan nasıl faydalanabilirim bilgisi olan varmı acaba ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exasterr -- 5 Şubat 2020; 18:40:33 >
  • Msi veya Clevo tabanlı olduğunu nasıl anlarız?
  • Monster Notebook Abra A5 V15.2.4
    https://www.gittigidiyor.com/dizustu-laptop-notebook-bilgisayar/monster-abra-a5-v1524_spp_83864?id=443653643#urun-ozellikleri

    Hangi kasa var bunda ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By.TRabZonLu™ -- 6 Mayıs 2020; 13:15:12 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.