Şimdi Ara

Moskova ST.Petersburg Turu Hakkında Sorularım (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
2
Favori
4.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • gidip gelince ayrıntılı bir tur-gezi yazısı bekliyoruz sizden.öbür yaz içinde biz düşünüyoruz aynı geziyi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thriller89


    quote:

    Orijinalden alıntı: sadasc11

    tarih fiyat vs uyarsa ben gelebilirim


    Haziran ayinda gidecegim. Uygun bir tut sirketi bulmaya Calisiyorum. Ets turda yer kalmamis malesef. Mng Turun var haziranda 1000 Euro civari.

    aynı turu yalnız düşünüyorum, var mı tavsiyeniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: schumacher__

    quote:

    Orijinalden alıntı: thriller89


    quote:

    Orijinalden alıntı: sadasc11

    tarih fiyat vs uyarsa ben gelebilirim


    Haziran ayinda gidecegim. Uygun bir tut sirketi bulmaya Calisiyorum. Ets turda yer kalmamis malesef. Mng Turun var haziranda 1000 Euro civari.

    aynı turu yalnız düşünüyorum, var mı tavsiyeniz?

    ??? Gidenler gitmeyenlere yol göstersin lütfen benim de niyetim var
  • ST.Petersburg çok ilgimi çeken ve kesinlikle gitmek istediği biyer. Skyscannerden direk uçuş olan firmalar var bakılabilir.
  • Bu yılın başında yaptığım St.Petersburg-Moskova gezime ait tecrübelerimi başka bir forumda paylaşmıştım. Burada da paylaşmak isterim. Özellikle St.Petersburg çok etkilendiğim bir şehir oldu. En yakın zamanda tekrar gidip, 1 haftayı bu şehre ayırmak istiyorum.





    quote:


     Moskova ST.Petersburg Turu Hakkında Sorularım


    İstanbul'dan uçağımız 13:25'te kalkıyordu. Sırt çantalarımızı alıp, uçağı beklemeye başladık. İlk süpriz Fatih Altaylı'nın da bizim uçakta oluşuydu. Gündemden uzak kalmak istemiş anlaşılan. :) St.Petersburg'a uçuş yaklaşık 3 saat sürdü. Yerel saatle 18:30'da uçağımız indi. Daha önce hava limanının küçük olduğunu okumuştum ama bu kadar küçük bir alan beklemiyordum. Uçaktan indikten sonra pasaport kontrol noktasına gelmemiz 50 metre bile sürmemiştir. Pasaport noktası 4-5 bankodan oluşuyordu, 30 günlük vizeyi basıp içeriye saldılar bizi. Herhangi bir soru sorulmadı, hatta uçakta doldurulması gereken formları bile artık kendileri doldurup bize veriyorlar. Pasaport kontrolünden sonra küçük bir salona geçiliyor, bizim de kiril alfabesiyle cebelleşmeye başladığımız yer burası oldu. Bir tek döviz bankosu vardı, kapalıydı, bankamatiklerden para çekmeye çalışırken, çırpındığımızı gören Rus bir taksici bizi nakit döviz alan bankamatiğe yönlendirdi de ilk rublelerimize kavuşmuş olduk.

    Şehre gitmek için 3 seçeneğiniz var. 13 numaralı otobüs hattı, 13M numaralı minibüs hattı ve taksiler. Biz en ucuz olan otobüsü seçtik. Şehir merkezine giden metro hattına ring sefer, içerisinde para geçiyor, paraları sizden toplayan görevliler var.
    1 bilet 25 rubleydi, yaklaşık 1.80.-TL. Metro istasyonunda inip, metroyla otelimizin de üzerinde bulunduğu Nevsky Prospeckt-Nevski Caddesi'ne ulaştık. Şuraları gezdik diye uzun uzadıya anlatmayacağım, ama ilerde gitmeyi düşünürseniz ihtiyacınız olan bir kaç noktayı özellikle belirteyim. Oteli mutlaka Nevski Caddesi'ne yakın bir yerde ayarlamaya çalışın. Cadde 5-6 km uzunluğunda ve şehir adeta bu hat üzerine kurulmuş. Tüm tarihi mekanlar, meydanlar, müzeler, kliseler, eğlence merkezleri, restorant ve kafeler bu cadde üzerinde. Bu cadde üzerinde konakladığınız sürece yürüyerek gidilemeyecek yeri yok.

    Yemek konusunda ağız tadınıza bağlı olarak pek çok seçeneğiniz var. Benim gibi yabancı ülke mutfaklarına şartlı yaklaşanlardansanız, cadde üzerinde 3-4 adet Subway, pek çok Mc Donalds, 1 adet KFC ve Pizza Hut olduğunu söyleyeyim. Bunun dışında pek çok Sushi restorantı, italyan resrotatları, bakery tarzı mekan bulabilirsiniz. KFC'de bir kova but ve 2 kola 550 ruble, yaklaşık 35.-TL. Mc Dolands'ta 2 tavuk burger ve bir kolayı 150-160 rubleye yani yaklaşık 10.-TL ye yiyebilirsiniz. Bunların dışında adım başı kahve zinciri görebilirsiniz. Bazı yerel markalardan cadde üzerinde 20'den fazla restorantı vardır sanırım. Bizim bildiğimiz Sturbacks ve CoffeeShop Company'ye de rastlanıyor. Buralar yemeğe göre biraz daha pahalı, orta boy Mocha ve muffin yaklaşık 350-400 ruble tutuyor. Bize göre 20-25.-TL arası. Bu kafelerin hepsi ücretsiz internet bağlantısı sunuyor.

    Sanırım kızları ayrı bir paragrafı hakediyor. Gitmeden önce herkes gibi kızlarının güzelliğini duymuştum ama bu kadar olacağını tahmin etmiyordum. İlk gün etkisinden çıkamadık. Nereye kafamızı çevirsek ayrı bir güzellik görüyorduk. Esmer ve sarışının ortak özelliği o derin mavi ve yeşil gözleri olsa gerek. Boy ortalaması Türk erkeğinden uzun olmalı. İncecik bir fizikleri, ince bel ve kalçaları var. Ama yüzleri özellikle çizilmiş gibi. Burunları bizim estetik doktorlarından en çok talep gören kalkık burun. Sadece gözlerini belirginleştirecek bir makyajları var, o da güzelliklerini daha sade bir hale getiriyor. İşin komik tarafı erkeklere göre sayıca çok fazlalar, dışarıda anneleriyle, yada 3-4 kız arkadaşıyla beraber dolaşıyorlar. En son düşüncem biz gerçekten çirkin bir milletmişiz demek oldu.



    St.Petersburg'la ilgili tespitlerim;

    * Yollar geniş, temiz, trafik düzenli akıyor, şöförler birbirlerine saygılı, çok az korna çalıyor.
    * Soğuğu etkili, ilk gittiğimde istanbula göre 4-5 derece az görünmüştü, kaban giyme ihtiyacı bile hissetmedim ama 2. gün sonunda hastalık emareleri başladı. O yüzden tavsiyem mutlaka bere ve atkı-boyunluk olmalı.
    * Şehir çok düzenli inşa edilmiş. Sanki caddeyi koyup, binaları sonradan serpiştirmişler gibi.
    * Gece kulüpleri ana caddenin hemen arka sokaklarında, girişte yüz ve giysi kontrolü var, hem kadın hem erkek için.
    * Hava soğukluğundan olsa gerek kafe ve restorantlar dopdolu.
    * Çok fazla sushi bar var, anlam veremedim.
    * GÜneş 10 gibi doğup, 4 gibi hava kararıyor. İnsana karamsar bir hava veriyor, bu yönünü hiç sevmedim.
    * Benzin 2.-TL civarında.
    * Arabalar bize göre lüks sayılır, ancak Moskova'da daha fazla lüks araç vardı.
    * İngilizce yok, sadece resepsiyon görevlisiyle anlaşabildim.
    * Göçmen olduğum için arada kaynadım, pek çok kişi bana yol sordu. :)
    * Hiç Türk'e rastlamadık.




     Moskova ST.Petersburg Turu Hakkında Sorularım



    Gezimizin 2.ayağını Moskova oluşturuyordu. Moskova'ya geçiş için 9 saatlik tren yolculuğunu seçtik. 2.sınıf 4 kişilik bir vagonda 50.-USD civarında bir tutara yolculuk ettik. 3-4 saatlik Sapsan denen hızlı trenler seçebilirsiniz. fiyatı 100.-USD civarında, yada 30-40.-USD'ye, 6 kişilik kompartımanlarda daha ucuza seyahat edebilirsiniz. Tren istasyonu St.Petersburg'un
    merkezinden, Moskova'nın merkezine kadar gidiyor. Bulunduğumuz dönemde Volvograd'ta tren istasyonuna saldırı olmasına rağmen, çok sıkı güvenlik önlemine rastlamadık. Tren istasyonunda da internet ücretsiz. Rusya'nın tren hattına saygı duydum, çok geniş bir ağ ve çok işlevsel. İstasyon hava alanı gibiydi, 1 saat içinde 10'dan fazla tren kalkıyordu. İlk başta treni bulmak kolay olmadı. El işaretleriyle treni bulduk, her kompartımanın girişinde görevliler var, pasaport ve bilet kontrolü yapılıyor. İnternetten alınan biletlerin çıktısı yetiyor, ayrıca bastırmaya gerek yok. Yanlış trene geldiyseniz, görevliler sizi tekrar yönlendiriyor. Vagonlar çok dar, çift ranzalı, yorgan ve çarşaf veriyorlar, ayrıca kalorifer var. İlerleyen saatlerde dayanılmaz bir sıcaklık oluyor, o yüzden yorganları kullanmamak akıllıca olabilir. Trende uyuyabilir miyim diye düşünüyordum ama okomotiften uzak bir vagon seçtiyseniz, çok sessiz oluyormuş. Bir de hafif sallanarak gidince beşik etkisi yapmadı değil. :) Tren tam vaktinde hareket edip, vaktinden bir kaç dakika önce Moskova'ya geldi.

    Moskova'da ilk izlenimlerim binaların bize ne kadar çok benzediğiydi. Bizim TOKİ binaları tarzında 25-30 katlı, etrafı açık yerleşimlerdi. Muhtemelen Türk mimarlar yapmış diye düşündüm. Tren istasyonu ile kalacağımız yer arasında 5 km gibi bir mesafe olduğundan metroyu kullanmak zorunda kaldık. Moskova'da yaşadığımız ilk sıkıntı da bu oldu. Metronun çalışma şeklini çözmek biraz zamanımızı aldı ama anladıktan sonra ne kadar büyük bir nimet olduğunu gördük. Biletleri gişelerden alabileceğiniz gibi (40 ruble) bozuk rubleniz varsa otomatlardan da alabilirsiniz. Makinalarda sadece 1 ve 2 kezlik yükleme yapılabiliyor. Gişelerden çoklu yükleme yaptırabilirsiniz.

    Metroda dikkat edilmesi gerekenler sanırım 10 civarında hat vardı. Tek bir hattı bilin, kahverengi 5 numaralı ring hat. Bu hatta çıkabilirseniz tüm hatlara aynı biletle geçebilirsiniz. Trenler abartısız 30 saniyede bir geliyor ve çok işlevseller. çoğu durakta başka bir hatta geçiş var. Bazılarında 2, bazılarında 3 büyük aktarma istasyonlarında ise 4 hat. Burada bilmeniz gereken farklı renklerdeki hatlar farklı katlardan geçiyor. Yani kahverengi trenden indikten sonra, aynı hattan mavi treni beklemeyin. Tabelalara bakın, bir alt veya bir üst kata çıkın. Kahverengi hatlı trenlerde gittiğiniz yönler ışıklı tabelayla gösteriliyor, yani terse bindiğinizi farkettiğinizde bir sonraki durakta inip, karşıya geçerek tekrar geriye gidebilirsiniz. Ancak diğer renkli hatlara bindiğinizde işininiz biraz daha zor, ya başınızı dışarı uzatıp hangi durakta olduğunuzu çözmeye çalışacaksınız, yada içerde anons yapan davudi sesli abinin sözlerini anlamaya çalışacaksınız. Çok değil ben 2.günde anlamaya başlamıştım. :) Ama bir kez çözdükten sonra sevkli gelmeye başlıyor. Çünkü matematiğe dönüşüyor iş, bir noktaya pek çok hattı kullanarak gelebiliyorsunuz. Metro gece 1-6 arası çalışmıyormuş, onun dışında ulaşım için en iyi yol bence.

    Moskova hemen daha büyük ve kozmopolit bir şehir olduğunu belli ediyor. Caddeler, yollar daha fazla genişliyor, trafik daha içinden çıkılmaz bir hale geliyor, daha faklı milletlerden insanlar görmeye başlıyorsunuz. Yine bu noktada otelimizin meydana yakın olmasının yararını görüyoruz. Kremlin Meydanı'na 10 dakika bir uzaklıktayız. Gece geç saatte ya da trafik saatlerinde ulaşmak hiç sorun olmuyor. Moskova'da hava biraz daha soğudu, şehir dışından gelirken her yer kardı, şehrin içerisinde de sağda solda sürekli kar görüyoruz ama yerler tamamen açık.

    Yıl başı gecesini Kremlin Meydanı'nda geçirdik. Öncelikle son yapılan saldırılardan olsa gerek çok büyük bir güvenlik çemberi vardı. Tamamen askerlerden oluşan bir çemberdi adeta. Kremline girene kadar tam 3 arama noktasından geçtik. Korkmadım desem yalan olur. Mahşeri bir kalabalık vardı, yer yer yığılmalar oluyordu ama kontrol noktalarından sonrası rahattı. Bu noktalarda neden Türkleri sevmediklerini de görmüş oldum. :) Bizim yıl başındaki Taksim'de olan tiplerin yaptıklarının aynısını, çekik gözlü Türk asıllı kardeşlerimizde yapıyorlardı. Polis ve asker açık açık ayırıyordu kenara, içeriye almıyordu. Gece yarısında meydanda havai fişek gösterisi ve yakın bir meydanda Rus bir grubun konserinin dışında fazlaca bir şey olmadı. Ancak insanlar aileleriyle birlikte eğlendiler.

    Yine ayrı bir parantez, Rusları içkici bilirdim, yıl başı gecesi gördüğüm sarhoş sayısı 2-3, elinde içki şişesi olan sayısı 4-5, elinde litrelik cola-ice tea olan sayısı onlarca. :) Nerede dedim bu votkacılar. Yani anladım ki biz Türkler alkol konusunda çok fazla medeniymişiz! :)

    Dönüşümüz Vnukova Hava alanından 22:25 uçağıyla oldu. Moskova'nın 4 uluslararası havaalanından biri. THY daha ekonomik olduğu için uçuşlarını buraya kaydırmış. Şehirden 35 dakikalık tren yolculuğu ile gelinebiliyor. Tek yapmanız gereken Kievskaya Metro istasyonuna gelip Aeroexpress'e geçmeniz. Etraftakilere sormayın, başka bir tren hattı daha var, oraya yönlendiriyorlar, yarım saat kaybettik onlar yüzünden. Metro'nun hemen çıkışında sapda kırmızı bir tabelası var, onu takip edin. Özel bir şirket zaten, tek durak, direkt havaalanına gidiyor. Oldukça konforlu, 360 Ruble, 23.-TL gibi bir ücreti var.

    Moskova'yla ilgili tespitlerim;

    * St.Petersburg'a göre daha karışık, binalar daha eski, asker polis daha fazla vardı gibi.
    * Kızlar daha az güzeldi gibi, yada bizim karşımıza pek çıkmadılar.
    * Mc. Donalds'ları bu kadar dolu olan bir yer hatırlamıyorum. Abartısız 30 dakika ayakta yer beklediğimiz oldu.
    * Kadın tuvaletlerinin önündeki kuyruklar 30-40 metreyi bulabiliyor. :) Kürkleri çıkarmak zor olsa gerek. :)
    * Öğrendiğim tek kelime çay oldu. "Çorçi çay" Kara çay. :)
    * Bir çok ingilizce konuşma denemesi yapmaya çalışmakla birlikte, 3 ingilizce bilenle karşılaştım, biri liseli bir kızdı, biri garson, diğeri Japon bir öğrenci.
    * Su çok pahalı, bir de belirtmezseniz soda getiriyorlar. 55-60 ruble, 3,5-4.-TL.
    * Çok fazla banka şubesi var gibi geldi, hepsi de boş gibiydi. Ama çalışan kızlar yine süperdi.
    * Clubların çoğu yıl başı dolayısıyla tatildeydi.

    Velhasılı kelam bir daha gitme isteği uyandı ben de, ama özellikle St.Petersburg'a. Sanki orayı tam idrak edemedim gibi. :) Bir de beyaz gecelerinde gitmek lazım sanırım. :)


    Son olarak maliyet hesabı yapayım merak edenler için. 350.-USD bilet, 250.-USD hotel, 50.-USD tren bileti, 300.-USD'de orada harcadım.
  • alatrka kullanıcısına yanıt
    kardeş bence birçok kişinin merak ettiği ana konular var :)

    1- evden çıkmanla geri dönmen arası kaç para harcadın her şey dahil
    2- gece hayatına takıldın mı ve nasıl ?
    3- dil seviyen ne ve az ingilizce orda iş görür mü?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: blueice32

    kardeş bence birçok kişinin merak ettiği ana konular var :)

    1- evden çıkmanla geri dönmen arası kaç para harcadın her şey dahil
    2- gece hayatına takıldın mı ve nasıl ?
    3- dil seviyen ne ve az ingilizce orda iş görür mü?



    Aslında cevaplar yazıda var, okumadığınız belli.

    1-) Toplam maliyeti son satırda yazmıştım. 1 hafta gezi herşey dahil 1.000.-USD'ye çıktı.Haziran gibi gitsem muhtemelen otel ve uçak fiyatlarındaki artıştan dolayı 500.-USD daha pahalı olurdu diye düşünüyorum.

    2-)Gece hayatı var ama takılamadık. Sebebine gelince, adamlarda yılbaşı bizdeki bayram gibiymiş, daha doğrusu ramazan gibi. Pek çok gece kulübü ya tadilattaydı, yada kapalı. Ancak normal barlarda yine oldukça hareketliydi. Genellikle kulüplerde dresscode uygulanıyor. Kapıdaki adamlardan geçer not alamazsan içeriye girmek zor. Gömlek-ceket, casual yada kumaş pantolon, sade bir ayakkabı. Bayanlarda da etek-gömlek veya elbise. Dam mevzusu yok, hatta kızlar sıradayken, içeride fazla kalabalık hatun olunca erkekleri alıp kızları dışarıda bırakıyorlar. Acımıştım o soğukta mini etekleriyle dışarıda bekliyorlar. Hatunlar barlarda takılabilirsin, ama otele gelmeye ikna etmesi kolay değil. Ya da benim tecrübem bu en azından.

    3-)Dil seviyem IELTS 6,5. Ama hiç işe yaramadı. Adamlarda hiç ingilizce yok, sanırım öğrenmek gibi bir dertleri de yok. Yahu adam satıcı olmuş, "how much"'ı bilmez mi? Yazıda da bahsettiğim gibi, sadece 3 kişiyle ingilizce konuşabildim, resepsiyonlar hariç. Hatun konusunda en çok da buna içerliyorsun. Bir içim su, "merhaba, nasılsın, can you speak english?" güzel bir gülümseme, sonrası yok. Yoksa al getir, bas nikahı burada, tam evlenilecek kızlar. :)

    @blueice32
  • ciddi ciddi bu olayı nerde bulabiliriz

    https://www.youtube.com/watch?v=HW1frjxyQ9U
  • Takip..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurban bayraminda thy den 613 tl ye bilet aldim.otel rezervasyonunu tatilsepetinden yaptim 3 gece 2kisi 600 lira turla gitsek 2 kisi 1600 eurodan asagi olmazdi.bakalim nasil gececek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkdaslar bnde 28 eylül-3 ekim arası düsünüorum varmı gelen? biletler o tarihlerde ucuzz..
  • petersburg moskova arası ulaşım hakkında tecrübesi olan var mı acaba?uçak bileti tek yön nasıl alınabilir?
  • 2 gün önce Moskova'dan döndüm, ilk gidişimdi Moskova'ya. Özet tecrübelerimi paylaşayım belki bir arkadaş faydalanır;

    - Ülke geneli İngilizce bilmiyor, adres vs sormaya yeltenmeyin, bön bön suratınıza bakıyolar.
    - Heryere metro ağ.ıyla ulaşabilirsiniz, ama çok uğraşmanız gerekli. Sadece kiril alfabesi var tüm istasyonlarda. Önceden hangi istasyonda inmeniz gerektiğini çalışıp o şekilde metroya binmeniz kesinlikle tavsiye edilir. Aktarmalar da bayağı zor.
    - Taksi kullanmanızı tavsiye etmiyorum, çok mecbur kalırsanız başında gideceğiniz yeri harita üzerinde gösterip fiyatta anlaşıp o şekilde binin. Tatsızlık yaşanmasın.
    - Yeme içme alternatifleri bol. Her çeşit restoran bulabilirsiniz. Kişi başı 300 rubleye bi öğünü rahatlıkla atlatabilirsiniz.
    - Gitmeden ve yapmadan dönmeyin dediğim şeyler ise kesinlikle metro istasyonlarını gezin. Her metro istasyonunun ayrı bi hikayesi var. İnanılmaz güzellikteler ve buram buram tarih kokuyor gerçekten. Arbat caddesinde dolanın ve canlı performansları dinleyin ve izleyin. Kızıl meydanı, Aziz Vasil katedralini, Kremlin Sarayını, Bolşoy tiyatrosunu mutlaka görün. Kızıl meydandaki arkeoloji müzesini ve Savaş müzesini de görmeyi unutmayın. Gum alışveriş merkezini gezin. Bayağı büyük bir alışveriş merkezi ama benim en çok ilgimi çeken içerisindeki market oldu. A'dan Z'ye herşey var. Ve Gum alışveriş merkezinin içerisindeki dondurmacıdan dondurma yemeyi de unutmayın.
    - Zamanının kalırsa Nazım'ın mezarını ziyaret edin. Türk konsolosluğundan 10 dakikalık yürüyüşle ulaşabilirsiniz.
    - Benim gibi sigara tiryakisiyseniz sigarayı duvarlarda, raflarda aramayın yoksa bütün gün sigarasız kalırsınız. Sigara Moskova'da kapalı dolaplarda satılıyor. Bilginiz olsun.
  • Otel olarak Best Western Plus Vega Hotel'de konakladım. 4 yıldızlı otel, iki kişi geceliği 150 liradan konakladım. 28. kattaki odamda gayet güzel manzara vardı. Otel Partizanskaya metro durağının dibinde, mavi hatla 5 durak gidince kızıl meydana, 6 durak gidince arbat sokağına ulaşabiliyosunuz. Domodedovo havaalanından otele 1650 rubleye taksiyle ulaşabiliyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kardanadam55

    2 gün önce Moskova'dan döndüm, ilk gidişimdi Moskova'ya. Özet tecrübelerimi paylaşayım belki bir arkadaş faydalanır;

    - Ülke geneli İngilizce bilmiyor, adres vs sormaya yeltenmeyin, bön bön suratınıza bakıyolar.
    - Heryere metro ağ.ıyla ulaşabilirsiniz, ama çok uğraşmanız gerekli. Sadece kiril alfabesi var tüm istasyonlarda. Önceden hangi istasyonda inmeniz gerektiğini çalışıp o şekilde metroya binmeniz kesinlikle tavsiye edilir. Aktarmalar da bayağı zor.
    - Taksi kullanmanızı tavsiye etmiyorum, çok mecbur kalırsanız başında gideceğiniz yeri harita üzerinde gösterip fiyatta anlaşıp o şekilde binin. Tatsızlık yaşanmasın.
    - Yeme içme alternatifleri bol. Her çeşit restoran bulabilirsiniz. Kişi başı 300 rubleye bi öğünü rahatlıkla atlatabilirsiniz.
    - Gitmeden ve yapmadan dönmeyin dediğim şeyler ise kesinlikle metro istasyonlarını gezin. Her metro istasyonunun ayrı bi hikayesi var. İnanılmaz güzellikteler ve buram buram tarih kokuyor gerçekten. Arbat caddesinde dolanın ve canlı performansları dinleyin ve izleyin. Kızıl meydanı, Aziz Vasil katedralini, Kremlin Sarayını, Bolşoy tiyatrosunu mutlaka görün. Kızıl meydandaki arkeoloji müzesini ve Savaş müzesini de görmeyi unutmayın. Gum alışveriş merkezini gezin. Bayağı büyük bir alışveriş merkezi ama benim en çok ilgimi çeken içerisindeki market oldu. A'dan Z'ye herşey var. Ve Gum alışveriş merkezinin içerisindeki dondurmacıdan dondurma yemeyi de unutmayın.
    - Zamanının kalırsa Nazım'ın mezarını ziyaret edin. Türk konsolosluğundan 10 dakikalık yürüyüşle ulaşabilirsiniz.
    - Benim gibi sigara tiryakisiyseniz sigarayı duvarlarda, raflarda aramayın yoksa bütün gün sigarasız kalırsınız. Sigara Moskova'da kapalı dolaplarda satılıyor. Bilginiz olsun.


    selamlar
    nakit para işini nasıl yaptınız? buradan mı götürdünüz, atm vs. para çekilebiliyor mu?
  • thriller89 kullanıcısına yanıt
    selam..bende 10-17 haziran minsk- 17-25 haziran st.petersburg- 25-01 temmuz moskova olacak şekilde tura çıkıcam bir arkadaşımla ama o st.petersburg'dan sonra yanımdan ayrılacak.. siz hangi tarihlerde orada olmayı düşünüyorsunuz ?
  • probiotic kullanıcısına yanıt
    Ben burdan nakit euro götürdüm. Bankamatikler ve bankalar her yerde mevcut. Yurtdışı işleme açık bankamatiğinle sorunsuz nakitini çekebilirsin fakat komisyon oranlarını ve günlük kur farklarını da hesaba katmalısın. Tavsiyem kısa süreli bir gezi planlıyorsan nakit olarak yanında götürmendir.
  • alatrka kullanıcısına yanıt
    Bende G.Saray maçı için ablam ve yeğenler ile moskova'ya gitmiştim. Kızılmeydan bölgesini beğendim. Onun dışında pek ilgimi çeken bir yer yoktu.



    Araçlara baktığımda mütavazi bir şehir. Çok lüks araç görmedim. Kfc'de yedim hep yemekleri. Dikkatimi çeken, onlarda ucuz çalışsın diye kazakistan'lıları çalıştırıyordu. Türk olduğumu anlayan kasiyerler, afiyet olsun dedi :) kızları bir değişik bakıyordu bana. Yani iyi mamada :)



    Genelde taksi ile gittim hep uber ile. Otel odasında sigara içtim 5.000 ruble ceza yedim. Onu da bardakta izmarit bıraktım, temizlikçiler gammazladı sanırım. Sıkıysa ödeme, odanın kapısını açamadım, kilitlemişler.



    Kızları çok güzel değildi. Taksiye bindim, türk müsün abi dedi adam. Şansa bak dedim. Dedim beni bar mar götür bir yerlere, abi burada sadece c.tesi günleri eğlenirler dedi. Aslında biz tur ile gittik ama ben kafama göre gezdim. Tinder kullanıyordum, abartısız 120 kişi ile eşleştim. 2,5 günlük gittiğim için, dilde yok, çeviri ile idare ettim.



    Türkiye'den yeğenim, golden girls git dayı dddi, night clup. Turu düzenleyen adama gelir misin dedim, ıh mıh derken, gel gel bendensin dedim. Giriş 2.000 ruble diyordu yeğen ama 4.000 imiş. 8.000 ruble ordan girdi. Elime 2 tane poker pulu gibi üzerinde 2.000 yazan tavla taşı gibi şeyi verdiler. Ee, bunları seçtiğimiz kızlara verecekmişiz. İçki, yeme içme ayrı para.



    Koltukta oturmak istersen 15.000 ruble. Hadi ordan dddim bara oturduk. Bütün kızlar anadan doğma idi. Mutlu son yok tabi. Ben barmenlik yapan kızı beğenmiştim :) petersburg iyiymiş oralarda. Bir dahaki turum orası inşallah. Amsterdam'da olabilir :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.