Şimdi Ara

Motoran Allegro 50 cc Kullanici Kulubu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
5
Favori
29.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • deboy D kullanıcısına yanıt
    Ben daha hız mandalını açtırmadım. 50km'yi geçmiyor. Yakıt aldım. 3lt aldı. Yani 100 km = 3lt. Sanırım motor açıldıkça daha da düşer yakıt sarfiyatı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde ilk zamanlar oyleydi. Şimdi 2.5 -2.6 l/100 km civarlarina geldı. 500 km yi gectiyseniz limitorunu iptal ettirebilirsiniz. Motor o zaman tadından yemiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deboy -- 26 Mayıs 2018; 3:53:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba @deboy.
    Dün motorumu 300 km de rodaj bakımına götürdüm. Motorun ilk yağını değiştirdiler.
    Usta motoru teslim ederken hız kesici iptalini söyledim. Böyle kullan, hız artarsa motora zarar verirsin dedi.
    Hız kesici devre dışı kalınca motorda son hız yine belli bir yerde kalıyor mu? yoksa gidebildiği kadar gidiyor mu?
    Bu işlem sonucunda tabi garanti kapsamı dışında kalacak motor.
    Garanti dışında kalsa pek sorun olacağını sanmıyorum.
    Hiçbir parçanın garantiye gireceğini düşünmüyorum.
    Çok masraf açacak bir arıza olmaz herhalde.
    500km sonrası hız kesici iptalinden sonraki tecrübelerin nedir?
  • Hız kesici iptal edilmeden 45 km suratı gecmiyor. O hızda insanı bazen kanser olabiliyor. Senin için sıkıntı değilse o hızlar iptal ettirme. İptal ettikten sonra düz yolda 70 -80 km leri görmeye başladı . Şöyle söyleyeyim motor çok dik yokuslari hariç 40 km nin altına kolay kolay dusmuyor. Ben çok memnunum şuanki halinde. Hatta ben bu aralar Piston büyütmeyı düşünüyorum. Yaparsam buradan yazarım. Şuan motor 1400 km de ilk 200 kmden beri hız limitorunu iptal ettirip kullandım sıkıntı yok şuana kadar eğer olursa buradan yazarım. Ben çoğu zaman 2 kişi biniyorum hatta motora günü birlik 200 km yol bilé gidip geldiğim oldu tık demedi motor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakıt göstergesinde sorun yaşayan var mı?
    Benzin doluyken gösterge takılı kalıyor.
    Benzin bitmek üzereyken çalışmaya başlıyor.
  • deboy D kullanıcısına yanıt
    İzmir de nerden aldınız
  • Torbali özşanal magazasindan aldim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar aranızdaki en eski kullanıcı benim galiba.. 2016 başlarında aldım ben nerdeyse 3 yıl olacak şu an 15 bini geçti günlük olarak kullanıyorum. şimdiye kadar bakımları hariç para harcamadım. hiç bir şekilde yolda bırakmadı yada bozulmadı.akü sü bile sıkıntı çıkarmadı. yağ olarak mutlaka castrol kullanın servis e bakıma giderseniz kalitesiz yağ koyabiliyorlar. hız limitörünü aldığımda iptal ettirdim bu şekilde 70 km ye kadar hızlanabiliyor. bunun yanında hava filtresi + beyin değişikliğine giderseniz kilonuzda 70 civarı ise 80-85 km civarı hızlara çıkabilirsiniz ancak genel yapısı itibari ile bu hızlar biraz tehlikeli bu moped için. hem fren sistemi zayıf hemde lastikleri küçük.çok güven vermiyor. antalyada yaşadığım için yokuş sıkıntısı yaşamıyorum. yazları çok sıcakda kullandığımda 60 ı geçmiyor ama kışın hava soğukken kullandığımda hem motor daha istekli oluyor gaz tepkimeleri v.s. hemde 70 km ye çok rahat çıkabiliyor. antalya - çıralı arası uzun yol deneyimim oldu yaklaşık 90 km gidiş 90 km geliş çok zorda kalmazsanız 30 km ve üzeri seyehatlerde kullanmamanızı tavsiye ederim hem yorucu hemde motorun küçük olmasından dolayı dip gaz yaparak yol aldığınızdan titreşim fazla ve aşırı yorucu. ama şehir içinde çok rahat bir taşıt. dik yokuşlarda 25-30 km hızlarda çıkabiliyor ben 90 kiloyum buna göre hesaplayın ama 2 kişi dik yokuşlara 150 kilo ile 20 km yi geçmiyor ve eğer hızlı gitsin diye dip gaz yapılırsa motor şişiyor ve stop ediyor 3-4 dakika bekledikten sonra çalışıyor ama motora yüklenmeden yarım gazı geçmeden çeyrek yarım arası gaz verirseniz şişmeden çıkabiliyor.yakıt olarak şu an full depo ile kırmızıya geldiğinde 140 km gidiyor tam dip depo yaparsamda 160 km götürebiliyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hazanh

    merhaba arkadaşlar aranızdaki en eski kullanıcı benim galiba.. 2016 başlarında aldım ben nerdeyse 3 yıl olacak şu an 15 bini geçti günlük olarak kullanıyorum. şimdiye kadar bakımları hariç para harcamadım. hiç bir şekilde yolda bırakmadı yada bozulmadı.akü sü bile sıkıntı çıkarmadı. yağ olarak mutlaka castrol kullanın servis e bakıma giderseniz kalitesiz yağ koyabiliyorlar. hız limitörünü aldığımda iptal ettirdim bu şekilde 70 km ye kadar hızlanabiliyor. bunun yanında hava filtresi + beyin değişikliğine giderseniz kilonuzda 70 civarı ise 80-85 km civarı hızlara çıkabilirsiniz ancak genel yapısı itibari ile bu hızlar biraz tehlikeli bu moped için. hem fren sistemi zayıf hemde lastikleri küçük.çok güven vermiyor. antalyada yaşadığım için yokuş sıkıntısı yaşamıyorum. yazları çok sıcakda kullandığımda 60 ı geçmiyor ama kışın hava soğukken kullandığımda hem motor daha istekli oluyor gaz tepkimeleri v.s. hemde 70 km ye çok rahat çıkabiliyor. antalya - çıralı arası uzun yol deneyimim oldu yaklaşık 90 km gidiş 90 km geliş çok zorda kalmazsanız 30 km ve üzeri seyehatlerde kullanmamanızı tavsiye ederim hem yorucu hemde motorun küçük olmasından dolayı dip gaz yaparak yol aldığınızdan titreşim fazla ve aşırı yorucu. ama şehir içinde çok rahat bir taşıt. dik yokuşlarda 25-30 km hızlarda çıkabiliyor ben 90 kiloyum buna göre hesaplayın ama 2 kişi dik yokuşlara 150 kilo ile 20 km yi geçmiyor ve eğer hızlı gitsin diye dip gaz yapılırsa motor şişiyor ve stop ediyor 3-4 dakika bekledikten sonra çalışıyor ama motora yüklenmeden yarım gazı geçmeden çeyrek yarım arası gaz verirseniz şişmeden çıkabiliyor.yakıt olarak şu an full depo ile kırmızıya geldiğinde 140 km gidiyor tam dip depo yaparsamda 160 km götürebiliyor.
    Arkadasin yazdiklari aynen dogru cok guzel bir geri bildirim olmus. Eline sağlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Motoran Allegro  50 cc Kullanici KulubuMotoran Allegro  50 cc Kullanici Kulubu

    Bende alalı 7-8 ay oldu 2binde 2800e almıştım.Tek sorun koltuk kapanmasında şimdilik kapattıktan sonra elimle bastırıyorum oda kronik sorunlardan 1 tanesiymiş.Şimdilik bir sıkıntı çıkartmadı Allaha şükür çok memnunum.Amerikan park beyaz led birde şahin korna taktırdım :) ferrariyi sığdıramadık.Teker havasını kaç basıyoruz acaba bilgisi olan var mı ?? 32 diye gördüm birkaç yerde ama tam emin olmadan basmak istemedim.




  • deboy D kullanıcısına yanıt
    parçanın ismi ne aliexpressteki ??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deboy

    Geçmiş olsun yeni gördüm mesajını. Aynı durum benimde ilk aldığımda başıma gelmişti. Ben iki kişi 5-6 kmlik bir yolu hemde sıcak havade çıkmayı denedim 5 km çıktım sonra motor STOP etti ve durdu. 10 dk bekledim moTor soğudu ve gerisin geri döndüm. Ama şimdi o yolu çıksam motor çıkar gibime geliyor. 1000 km geçtikten sonra motor ciddi anlamda güç kazandı. Bazen şaşırıyorum bu 50 cc mi diye düz yolda 65-70 km yi düşürmuyor. Hafif Rampalardan 40 km hızla geçebiliyor. Buda bana şimdilik yetiyor. Geçenlerde 50 km git 50 km gel bi yolu toplam 1.5 saatte gittim geldim. Buda ortalama 65 km felan yapıyor. Yolun eğimli olması önemli değil çünkü gittiğim yolda geldim. Giderken indiği yokuslari dönerken çıkmış oldum . Buda motorla ilgili bana net bir bilgi vermiş oldu. He bu arada bu 100 km lik yol çıkarken depoyu fulledim. Donerkenden aynı yerden fulledim. Tam 17 tl lik yakıt aldı. Yani 2.65 lt yakmış 100 km de buda bence gayet iyi bir rakam cunkü hep dip gaz gittim.

    Motorla ilgili tekrar soru ve sorunlarını olursa deneyimimlerimden edindiklerimi paylaşırım.
    Hocam izmirde en uygun nerde bulabiliriz bu motorsikleti? Öz şanal sitesinde 8.250 olmuş🙄

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Lastik basınçlarını kaç yapıyorsunuz arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30-32 basiyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anil4126 A kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun güle güle bin kazasiz belasiz. Lastik basinclarida 30-32 psi basiyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anil4126 A kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Forumda dolaşırken motorun resimine denk geldim. Bende de Allegro 50 cc var ön sarı lambalar yetersiz geliyor zenon lamba taktırmak istiyorum ama her usta kaldırmaz diyor sen amerikan parkı ve zenon farı nerede nasıl yaptırdın bilgi verebilir misin kardeşim. İzmir de yaşıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motorun tipi çok güzel. Tarz duruyor. Ama fiyatlar biraz yükselmiş doğal olarak.
  • deboy D kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tecrübeli arkadaşlara birkaç sorum olacaktı.allegro nun sele altına koyulabilecek kask tavsiyeniz var mı?sway 706 yarım kask sığmadı.nazi kaskı hariç neler önerirsiniz yarım kask olarak? Bir de arkaya arwic 32 lt lik beyaz topcase taktırmayı düşünüyorum.arkadaki demiri matkapla delmek gerekiyor mu?ya da montajı kolaysa kendim de yapabilirim. Tavsiyelerinizi bekliyorum.teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer arkaya topcase takacaksan ona gore guzel bir kask al bence cunku ileride motoru degistirirsende kullanabilesin. Topcaseyi eger biraz el becerin birde matkap torvavida vs aletlerin varsa kendin kolayca monte edebilirsin. Eger yine aklina takilan bir konu olursa buradan yardimci olmaya calisiriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.