Şimdi Ara

Motorola markası tarihe gömülüyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
2.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  •  Motorola markası tarihe gömülüyor

    İlk etapta 2012 yılında Google'a satılan Amerikalı mobil cihaz üreticisi Motorola, hatırlanacağı üzere 2014 yılında Google'dan Çin'li Lenovo'ya geçmişti. O zamandan beri kendi markası altında Moto serisi akıllı telefonlar üretmeye devam eden firma, sektöre Moto G serisi gibi oldukça rekabetçi çözümler kazandırmıştı. Ancak görülen o ki bu yıl itibariyle Motorola markasını yeni modellerde göremeyeceğiz.

     

    Motorola markası tarihe gömülüyor 

    Lenovo aldığı yeni bir karar neticesinde kendi Vibe serisi modelleri ile alt markası Motorola'nın Moto serisi modellerini tek bir çatı altında toplamaya hazırlanıyor. Bundan böyle Lenovo markası altında toplanacak Motorola modelleri Moto by Lenovo adını taşıyacak. Motorola'nın ikonik "M" logosunu taşımaya devam edecek yeni cihazlarda aynı zamanda Lenovo logosu da bulunacak. Üst seviye cihazlarını Moto by Lenovo serisinde toplamayı planlayan firma fiyat endeksli modellerini ise Vibe serisinde toplayacak.

     

    Motorola markası tarihe gömülüyor 

    Lenovo'nun mobil cihazlar tarafında kötü bir marka algısına sahip olmadığını düşünen bazı analistler ancak yine de firmanın mobil sektörde Motorola kadar yüksek bir marka algısına sahip olmadığını ve bu gelişmenin firma adına bir utanç kaynağı olduğunu savunuyor. Geçmişine baktığımızda ilk taşınabilir telefon ve daha nicelerini teknolojiye kazandıran firma; DynaTAC, StarTAC, Razr ve Droid serileri gibi oldukça önemli modellere de tarihinde ev sahipliği yapmış durumda.

     

    Lenovo adı altında Moto modellerinin ne kadar başarılı olacağını kestirmek zor ama Lenovo'nun bu girişimle büyük bir risk aldığı söylenebilir. 

     






  • tamamen sacmalik. motorola lenovodan cok daha fazla bilinirlige sahip. Zaten motorola sana ait. telefon pazarindan lenovoyu cekip motorola ile devam etmelilerdi.
  • Motorolayı eskiler çok iyi hatırlar ama yeni neslin daha iyi tanıdığı marka Lenovo :)
    bu işte isimden ziyade maddi nedenler var gibi geliyor
  • Cem Uzan was there :D

    bence de motorola markasından yardırmalılardı lenovo leptap kullanıyorum 2009 model toshiba l300 serisinden 2014te geçtim bu lanet markaya illallah ettim

    dandik yine dandik olacak benim görüşüm bu

    toshiba l300 de sadece batarya ve şarj aleti değişti lenovoyu alalı 1 yıl oldu ekran kartı çipini değiştirttim..

    gerisini siz anlayın işte

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol
    tamamen sacmalik. motorola lenovodan cok daha fazla bilinirlige sahip. Zaten motorola sana ait. telefon pazarindan lenovoyu cekip motorola ile devam etmelilerdi.


    Sana katılmıyorum. Sonuçta Lenovo da adını duyurmaya çalışıyor. O isimle de üretsin ama Motorola'yı da alternatif ve güçlü bazı modellerle devam ettirmeli.

  • Microsoft da Nokia'yı satın aldıktan sonra, Nokia markasını öldürüp, telefonları kendi markası altında çıkartmaya başladı, hali ortada... Lenovo da mobil pazarda kendi ismi ile devam ettiği müddetçe sonu hüsran olacaktır. Çünkü telefon sektöründe rekabet çok kızgın ve haliyle marka bilinilirliği çok ön plana çıkıyor.

    Kullanmakta olduğum telefonun markası Lenovo Moto G olsa idi, kesinlikle almazdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rtsbora -- 8 Ocak 2016; 7:27:56 >
  • moto ola hayrola.
  • Öyle yapmakla kendi ayaklarına sıkarlar başka bir şey yapmazlar Microsoft ta aynı şeyi yaptı ve sonuç ortada... Lenovo adı olan hiç bir cihaz almadım ve eğer öyle olursa almamda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orion10 -- 8 Ocak 2016; 8:26:21 >
  • Bu üzdü işte,ericssom,Nokia Zaman'larının efsanesiydi sonuçta .

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motorola nın karizması Amerika başta olmak üzere dünyada çok üst seviyelerde. Ayrıca bir o kadar da taihi var.

    Lenovo hayatının en kötü stratejik kararını almış.

  • Lenova asıl kendi ismini kaldırıp motorolayı kullanmalıydı ama nerde...

  • Bizim kodamanlar ancak sokak aralarına bakkal açar, biri çıkıp elini taşın altına koyup moto'yu alsaydı küresel bir markamız olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heydi gidi günler hey, ilk telefonum aklıma geldi. 38tl ye abim Sony cmd5 almıştı bana.. İki yıl sonra Motorola c333 aldık minik birşeydi. Ben askere giderken Annem telefon kullanmasını bilmiyordu. Fakat telefonun sesli araması vardı. Annem telefona ismimizi söyleyerek bizi arayabiliyordu. Şimdiki akıllı telefonlarda bu özelliği kullanman için internet paketin olması gerekiyor..

  • Helo moto,good bye moto olcak desenize.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizhan72 -- 8 Ocak 2016; 10:33:12 >
  • goodbye moto
  • Nokia gibi modern çağa ayak uyduramayan Motorola elden ele gezerek en son tarihin tozlu sayfalarına gömüldü. Bu hikayede burada son bulur.

  • Dik kafalı çinliler ne yaptıklarını sanıyorlar acaba.
    Lenovo vazgeçerse belki Motorola Solutions geri alabilir isim hakkını.
    Ama patentler vs nasıl olur orası karışık.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: rtsbora

    Microsoft da Nokiayı satın aldıktan sonra, Nokia markasını öldürüp, telefonları kendi markası altında çıkartmaya başladı, hali ortada... Lenovo da mobil pazarda kendi ismi ile devam ettiği müddetçe sonu hüsran olacaktır. Çünkü telefon sektöründe rekabet çok kızgın ve haliyle marka bilinilirliği çok ön plana çıkıyor. Kullanmakta olduğum telefonun markası Lenovo Moto G olsa idi, kesinlikle almazdım.


    Microsoft Nokia'ı değil telefon kısmını satın aldı. Nokia markasını 31 aralık 2015'e kadar kullanma hakkı vardı ve o süre doldu bu yıl nokia'dan yeni cihazlar görebiliriz :)

  • marka değeri açısından Lenovo Motorola nın çok ve çok altndandır,bilinirlik vs.herşey maddi ölçüde değildir.


    gerçekten utanç verici Lenovo adına, çok beceriksiz bir firma,uddate desteği sıfır,TR fiyatları hep ederinden fazla... Motorola gibi bir devi maddi kaynaklarınla sahip oluyorsun ve senden daha iyi bir marka algısı olduğu için bunda kaıskançlıkta dahil yok ediyorsun.


    Motorola,Nokia,Ericsson bir dönemin babaları bunlar,üçünün günümüzde ve gelecekte orijinal kimliği bir kayıptır mobil alt yapıları ve teknolojileri için...

  • yukarıdaki lenovo yazısı da lenovo nun eski logosu. tuhaf

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.