Şimdi Ara

motoru istenilen süre sonunda durdurma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bu konu hakkında çok araştırdım ama net bir cevaba ulaşamdım. aslında istediğim işlem basit. servo motor istediğim açıda dönüp tekrar ediyor. ama örnek olarak arduino'ya enerji verdikten 15 dakika sonra motor dursun istiyorum. bunun için nasıl bir yol izlemem lazım. timer kullanırım dedim ama araştırdığım hemen hemen bütün konular hep bir butona basıldığında başka bir işlem yapılsın gibi örneklere rastlıyorum. fakat bana sadece 15 dakika çalışıp motorun baştaki açıya gelip durmasını istiyorum.



  • arkadaşlar kaç gündür uğraşıyorum bir türlü yapamıyorum dedim ama herşeyi baştan alıp millis fonksiyonunu biraz daha araştırıp kendi işime nasıl uyarlanacağımı buldum ve hallettim.
  • Motorun adımlarını sayıp ona göre yapın kaç tam tur dönüp sonra başlangıç noktasına dönmesi için gereken adım sayısına göre yazılımını yapın.

    15 dk adımların sayısına bölüp saniye bazında adımların arasına bir sonraki adıma geçiş süresi olarak ekleğin

    Ne yapmak istediğinizi daha detaylı bir şekilde anlatın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi döngüyle yapabilirsin gibi geliyor. birtane sayaç değişkeni belirle bu döngünün içinde birer birer artsın. 1000ms lik gecikmeli artsın ki sayaç 1 saniyeyi saysın. daha sonra 15 dakikayı saniyeye çevirip sayaç 900 saniyeye eşit olunca döngüden çıkart.
  • hocam 15 dk lık timer da ayaralaya bilirsin oradan interrup kullanıp motoru durdurabilirsin veya real time clock lara da bakabilirsin 15 dakika olunca durdurabilirsin
  • Merhaba arkadaşlar, bir sorunum var ancak internette çok araştırmama rağmen sonuca ulaşamadım. Belki konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar olabilir.

    Evde bulunan plakçalarımın motoru (oyuncaklardakine benzer) dönerken gıcırtı gibi bir ses yapıyor. Az çok tahmin edebilirsiniz belki diye bu ifadeyi kullandım. Bunun bir çözümü var mıdır?
  • serguneysu S kullanıcısına yanıt
    İnce yağ ile yağlamayı denedin mi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • symbolcu S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Evet dün akşam risk aldım ve denedim nasılsa en kötü motor değişecek. Aslında motoru değiştirme sıkıntı değil ama aynı motoru bulmak sorun olacak.

    Neyse yağı damlattım deliklerden. Evet ses azaldı ama sonuçta motorun mekanik bir sorunu olduğundan içerde birşeyler sürtünmeye devam ediyor. Plak dinlerken de devirde düzensizlik oluyor.
  • serguneysu S kullanıcısına yanıt
    Dc motorun fırça denilen devamlı rotora sürten elektriği ileten malzeme eskimiştir.

    O yüzden ses çıkarıyordur.Aynen motoru bulmak zor olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • slm oscarxx

    motorun belirli bir pozisyonda (hassas olarak) 15 dk sonunda durması gerekiyor ise muhakkak bir sensor ilavesi gerkecektir .programsl olarak ne kadar adım hesabı yapılsada mekanik kayıplar yuzunden aynı pozisyonda durmayabilir.
    sensor olarak.
    read role olur
    opto kuplor olur vs.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.