Şimdi Ara

Msi Ge72 Klavye Tuşu Bazen çalışıyor Bazen Çalışmıyor.Lütfen Yardım Edin.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
4.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Q D R tuşları bazen çalışıyor bazen Çalışmıyor.Lütfen Yardım Edin.Nasıl tamir edilir?



  • Klavyenin anakarta bagli oldugu film problem olabilir eger pcyi tamire verdiysen veya icini actiysan bu film tam yerine oturmamista olabilir. Tavsiyem once bunu bi kontrol et sonra driverlari kontrol et eger varsa uygun bi klavyeyle dene oda olmadi eger portta sorun varsa al bi usb klavye 5tlye kurtul dertten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ancak kendi kendine oldu. İçin sıvı kaçmıştır diye saç kurutma makinası ile biraz kuruttum tuşları üstten çıkarıp temizledim elektirik süpürgesi ile çektim ancak sorun devam ediyor.İlginç olan diğer tuşlar ile aktif kullanımda çalışıyor.Belirli bir zaman klavyeyi kullanmazsam sorun devam ediyor.Nasıl onarılır bu durum?
  • tr_insan T kullanıcısına yanıt
    Yani gormeden bisey diyemem kac yillik pc uzerine sivi temas ettimi ne zaman bu problemi yapmaya basladi? Biton sorulmasi gereken soru var. Eger tuslar hic basmiyosa dedigim gibi klavye filmindedir sorun eger tuslar gidip geliyosa klavyenin degismesi lazim. Eger normal calisiyosa formattan sonra boyle olduysa yazilimsal sikinti olabilir. Yazilimsal olmasi en sacma ve en son ihtimal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    Değişmeden bir çare olamaz mı?
    Yüksek ısı işlemci vesaire zarar vermiş olabilir mi?
  • tr_insan T kullanıcısına yanıt
    Yuksek isi olursa anakart kendini yakmamak icin pcyi kapatir. Yuksek isiyla olcak bisey degil o. Msi ge72 diyosun bide nezaman aldin pcyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    Alalı 10 ay oldu. Elimi yıkadıktan sonra biraz ıslak bir şekilde kullanmıştım ondan olabilir diye düşünüyorum ancak kurutunca çalışması lazım diye düşündüm ama düzelmedi. Şöyle düşünüyorum klavyenin iç yapısında naylon tabakaların arasına sızmış olabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr_insan -- 3 Şubat 2017; 16:35:33 >
  • Hocam servisle görüşün kullanıcı hatası dışı sıkıntı gibi bunlar. Bir de sık kullanılan tuşlar değil. Steelseries syrıca kalitesiz yapmış klavyeyi benim de tuşlardan biri kırık. Çatur çutur gidiyor tuşlar.

    Servise sorun. Sonuç çıkmazsa aliexpresste AliExpress'te ne buldum, inanamazsın

    http://s.aliexpress.com/iyuuUryq



    Bu klavyeden almanız gerekbilir ki fiyatlar normal de şu kurda almak mantıksız olabilri. İnşallah hallolur. Ancak bana bozulmus gibi geldi.

    Size bişey sorcam:

    Oyunlarda ekran krtı ce cpu sıcaklığınız nasıl?

    Ayrıca helpdesk indirip bana pc özelliklerini yollar mısınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FaRaKaN kullanıcısına yanıt
    Yardımın için sağol durum ilerlerse bakarım.
    Ne yaptın düzeldimi senin pc
  • tr_insan T kullanıcısına yanıt
    Alalı 10 ay olduysa teknik servisi ara gotur pcyi deki boyle boyle sivi temasi oldugu icin garanti kapsamina girmez ama dene bi sansini. Aliexpressten gelicek olan klavye orjinal degil ayrica yani servis sizden 200 300 tl talep ederse orjinal parca taktirmak daha mantikli aliexpressteki 84$ cunku.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • Konu üzerinden baya geçmiş ama sorunu çözen olduysa yardımlarınızı bekliyorum. Bende de MSI GE72 6QF Apache Pro var. Garanti bittikten 1 gün sonra p,i numpad 8 ve yukarı ok tuşları aynı sorunu yaptı. Laptop ısındığında bazen düzgün çalışıyor. Yada shift ile basıldığında (her zaman değil). Sorunun sebebini bulabilen ya da tavsiyesi olan var mı?
  • Sorunun sebebini bilmiyorum ama aynı sorun banada oldu garantisi bitmenişti servise gönderdim komple klavye touchpad de dahil üst kısmı değiştirmişler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abircan.net

    Konu üzerinden baya geçmiş ama sorunu çözen olduysa yardımlarınızı bekliyorum. Bende de MSI GE72 6QF Apache Pro var. Garanti bittikten 1 gün sonra p,i numpad 8 ve yukarı ok tuşları aynı sorunu yaptı. Laptop ısındığında bazen düzgün çalışıyor. Yada shift ile basıldığında (her zaman değil). Sorunun sebebini bulabilen ya da tavsiyesi olan var mı?
    Benim GL72 6QD'de de aynı problem var hocam. "p" , "i" , "(numpad'deki 8 tuşu" , "yukarı ok"ta sıkıntı var. Bilgisayarı ilk açınca çalışmıyor, bir süre sonra çalışmaya başlıyor ama yine de zaman zaman tutukluk yapıyor.

    Zaten bilgisayarı ilk aldığımda daha "F4" ve "Z" tuşları problemliydi, yerinden aşırı kolay bir şekilde çıkıp duruyordu. Tek garanti servisi de istanbul'da olduğu için bir türlü gönderemedim.

    Göndermeye kalksam kargo ile göndereceğim, zaten yolda başına ne gelecek belli değil. Arıza tespiti tamiratı en az 1 ay da sürecek...

    Kimi arkadaşlar şanslıymış, garantisi devam ederken sorunu yaşamış ve garantiden klavyeyi değştrmişler, ama kimilerinde sorun tekrarlamış. Demek k parasını verip klavyeyi değiştirsek de sorunun tekrarlama riski var.

    Bu MSI'ı aldığıma alacağıma pişman oldum, lanet olsun, keşke gidip bir asus alsaydım 10 kat iyiydi bundan. Sürekli ısınma problemi var, fanı su motoru gibi çalışıyor.. Aldığımdan bu yana hiç memnun kalmadım MSI'dan, bir daha da almam...

    Bu arada, konuyu araştırırken bir yerde okudum, bir kullanıcı yazmış: "Çalışmayan tuşa herhani başka bir tuşla ardarda basınca yazıyor." Ben de yazmadığı durumlarda böyle yapıp diğer harfi siliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snncvs -- 26 Ocak 2019; 23:58:58 >
  • Bu problemin çözümü için siteye kaydoldum açıklıyorum daha fazla insan çile çekmesin..

    Benim klavyemde de Steelseries klavyelerde kronik hata olan zamanla bazı tuşların bazen çalışmaması problemi vardı.. İlk önce garantiye gönderdim bi şekilde düzelttiler ama 1 sene sonra yine oldu ve garantim dolmuştu. çok araştırdım çözüm bulamadım.

    En son pc'yi sökmeye karar verdim. Anakarttan klavyeye bağlanan iki tane film(kablo) var. Birisi klavye ışıkları için diğeri tuşlar için. İkisini de söktüm ufak bi temizlik yaptım ve yeniden taktım şu an bir hafta oldu ve tıkır tıkır çalışıyor. Eğer bi aksilik çıkarsa tekrar buradan paylaşacağım.

    ÖNEMLİ NOT: Eğer daha önce klavye sökmediyseniz bu iş biraz riskli bir bilen eşliğinde yapmanızı tavsiye ederim.
  • Aynı problemi ben de yaşadım MSI GE72VR -7RF kullanıyorum, Alalı 1.5 yıl olmuştu. Gece açık bırakıp uyudum sabah 4-5 tane tuş z,d space vb çalışmıyordu aynı anda başka bir tuşa basarsam çalışıyordu 10-15 saniye klavyeyi kullanmazsam tekrar tuşlar çalışmamaya başlıyordu sanırım kronik bir sorun. 1 hafta önce servise yolladım bakalım sonuç ne olacak. Benim laptop son 6-7 aydır çok ısınıyordu soğutucu kullanmaya başlamıştım. 1-2 tuş ısınmadan kaynaklı olarak sanırım biraz erimiş alt tuşunda ilginç bir şekilde parmak izim çıkmış.
  • vgulyuz V kullanıcısına yanıt
    Hocam, film temizliğinden sonra durum nasıl, hala düzgün çalışıyor mu yoksa tekrar arıza vermeye başladı mı?

    Bende eskiden ara sıra da olsa yukarıda daha önce yazdığım tuşlar çalışıyordu, artık hiç çalışmıyor, ek olarak "L" tuşu da yavaş yavaş ömrünü tamamlıyor gibi.

    Çok ilginç. Çok kalitesizmiş bu msi (marka adını da özellikle saygısızlık olsun diye küçük harflerle yazıyorum), bundan sonra bunun hiçbir ürünün hayatta almam.

    Ek olarak tuşları bile o kadar kalitesiz ki "F5" tuşu daha aldığım günden beri yerinden çıkıyor. "Z" tuşu tamamen çıktı, yerine bile takamıyorum artık.

    Servis deseniz sadece istanbul'da var, ben zaten adamlarla bir kez telefonda görüştükten sonra ne olduklarını anladım, hiç göndermedim bile, belli ki adamı zıvanadan çıkaracaklar, hiç muhattap olmadım.

    Lanet olsun böyle markaya da ürüne de..

    Ayrıca deli gibi de ısınıyor, üstelik hiç oyunla işim olmuyor, hiçbir oyun yüklenmedi bile bunca zamandır.

    1 saat açık, sadece chrome kullanıyorum, işlemci ısısı 70 leri geçiyor. Şaka gibi...

    Almayı düşünen varsa hiç yaklaşmasın, şikayet var'ı vs her yerde güzelce msi'la ilgili şikayetleri önce okusun, sonra da arkasına bakmadan kaçsın...
  • Selam bende de Msi gp62 mevcut. kendi kafasına göre bazen delete falan basınca işlemiyor. harfler birbirine giriyor gibi sorunlar var. bi cözüm bulan varmı? filmini mi bulup cıkarıp takmak gerekir sizce ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi günler arkadaslar msi ghost pro 4k gs60 kullanıyorum bu mesajı erkan klavyesi ile yazıyorum beni siz anlayın :D aynı sorun bende de var 1 ton para verdim basıma acmadığı is kalmadı klavyenin yarısı çalışıyor sağ tarafı çalışmıyor güç düğmesinin lambası yanmıyor işlemci 85 in altına inmiyor termal macunu yeni ve fanları deli gibi üflüyor ama el değmiyor alete kısacası msi cidden pişmanlıktır.
  • benim pcde de q ve r tuşlarında aynı poblem var nasıl düzeltebiliirim ?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.