Şimdi Ara

MSI GS 60/70 2QE KULLANICILARI KULÜBÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
7
Favori
11.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar,henüz bu cihaza sahip olmasam da satın alan arkadaşların desteğiyle bu başlığı açmış bulunuyorum.
    Ürün Ülkemizde satışa Aralık'ın 3'ncü haftası itibari ile satışa çıktı.Fiyatı 5.500 TL civarı.
    Ürünü tanıtacak olursak;

    İşlemci : Intel®Core i7-4720HQ 2.6GHz (6Mb Önbellek, Turbo 3.60 GHz Turbo)
    Bellek : 16GB DDR3 1600MHz
    Ekran Kartı : nVidia GeForce GTX970M 3GB GDDR5
    LED Backlight Display :15,6" / 17.3" Full HD (1920x1080), Anti-glare (Samsung tarafından üretilen, İPS ekranın muadili diyebiliriz)
    Hard Disk : 256 GB SSD Super RAID (2x128GB SSD) + 1TB HDD 7200rpm
    İşletim Sistemi : Windows 8.1 Türkçe 64Bit
    Optik Sürücü : Yok
    Klavye : SteelSeries tarafından üretilmiş Tam-Renkli Arkadan Aydınlatmalı Q Türkçe Klavye
    USB 3.0 : 3(GS60),4(GS70)
    Kart Okuyucu : SD (XC/HC)
    Ses : -Sound by Dynaudio with subwoofer
    -Support 7.1 channel SPDIF output
    -Exclusive Audio Boost technology
    -Creative Sound Blaster Cinema 2
    HDMI : v1.4b ; 4Kx2K Çıkış Desteklenir
    Mini Display Port : v1.2 x2 ; 4Kx2K Çıkış Desteklenir
    Mikrofon Girişi : 1
    Kulaklık Çıkışı : 1
    LAN : Killer DoubleShot Pro Gb LAN
    Wireless LAN : Killer DoubleShot Pro 11ac
    Bluetooth : Bluetooth v4.0
    Webcam : FHD type (30fps@1080p)
    Batarya : 6-Cell Li-Polymer (5400mAh 60Wh)
    Adaptör : 150W Slim
    Boyut (WxDxH) : 418.5 x 287x 21.8mm
    Ağırlık :1.9 Kg / 2.66 Kg (Batarya ile)

    Ayrıntılı inceleme vidosu;

    http://www.youtube.com/watch?v=E4ynxCodkgs

     MSI GS 60/70 2QE KULLANICILARI KULÜBÜ
     MSI GS 60/70 2QE KULLANICILARI KULÜBÜ
     MSI GS 60/70 2QE KULLANICILARI KULÜBÜ
     MSI GS 60/70 2QE KULLANICILARI KULÜBÜ
     MSI GS 60/70 2QE KULLANICILARI KULÜBÜ
     MSI GS 60/70 2QE KULLANICILARI KULÜBÜ
     MSI GS 60/70 2QE KULLANICILARI KULÜBÜ
     MSI GS 60/70 2QE KULLANICILARI KULÜBÜ
     MSI GS 60/70 2QE KULLANICILARI KULÜBÜ
     MSI GS 60/70 2QE KULLANICILARI KULÜBÜ
     MSI GS 60/70 2QE KULLANICILARI KULÜBÜ
     MSI GS 60/70 2QE KULLANICILARI KULÜBÜ
     MSI GS 60/70 2QE KULLANICILARI KULÜBÜ
     MSI GS 60/70 2QE KULLANICILARI KULÜBÜ

    Devamı gelecek....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drmert -- 19 Aralık 2014; 21:31:33 >







  • Daha almadım ama alınca mesajım hazır bulunsun . Liseli gençler gibi heyecanlanıyorum ne yalan söyleyeyim.

    Ayrıca yanılıyorsam düzeltin; USB arabirimi sayısı 4 olarak geçiyor. Ama ben 3 tane var diye biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OsbourneReynolds kullanıcısına yanıt
    gs70'de 4 usb, gs60'da 3 usb var. Alanlara şimdiden hayırlı olsun.
  • Alan arkadaşların yorumlarını merakla bekliyoruz.
  • MSI GS60 2QE (gtx 970m) adli laptopu alan bir arkadaş varsa ,kendisi battlefield 4, crysis 3 veya far cry 4 gibi bir oyunu 1920x1080 ultra 4xmsaa gibi ayarlarda 1 saat oynayıp gpu ve cpu'nun ulaştığı max. ısı değerlerini paylaşırsa çok çok büyük sevaba girmiş olur hem beni hemde alma aşamasında olan birçok arkadaşı aydınlatmış olur aynı zamanda cpu ve gpu çalışma hızlarında trottling (hız frekansı (mhz) 'nin düşmesi) varmı yokmu bunuda belirtirse sevinirim.Tabi birde oda sıcaklığı ne durumda ,ideal standart sıcaklıktamı o da önemli ve testi yapan arkadaşa hiçbir şekilde extra soğutucu kullanmadan yaparsa daha net bir şekilde aydınlanmış oluruz.
    oyun esnasında sıcaklık, cpu ve gpu yüklenmesi ,çalışma frekansı, oyun içi fps, ram kullanımı, gpu vram kullanımı vs gibi şeylere bakmak için msi afterburner adlı programı kullanabilir. Son sürümü indirmeniz ve kurulumu yaparken türkçeyi seçmeyi unutmayın.
    msi afterburneri 'ı açtığınızda ana ekranda settings 'e tıklayacaksınız > 'izleme' sekmesi > ve burda önemli olan şeyleri seçcez ,bunlar;gpu 1 sıcaklığı, gpu 1 kullanımı, gpu 1 işlemci hızı, gpu 1 bellek hızı, gpu 1 bellek kullanımı, fps ,cpu 1 temperature, cpu 1 usage, ram usage .bunlar yeterli ,bunların üstüne tıklayınca aşağıda ' osd'de göster (bilgi ekranı) 'a tıklamanız lazım ,her seçeneğe tıklayıp tek tek bunu yapcaksınız ve tamam diyip çıkcaksınız ve şimdi oyunlarda en üst sol kısımda bu bilgileri görceksiniz .




  • ve ssd testide yaparsa çok mutlu olurum, crystaldisk benchmark programı ile testi yapabilir ,programı açtığınızda seçenekler sırasıyla 5 , 1000 mb , c (ssd hangisiyse onu seçin ) , harddiskede aynı şekilde yine test yapar ikisininde test sonucu screen alıp buraya atarsanız çok iyi olur ,testi yapmak için yukarı solda olan mavi kutu içindeki ALL 'a tıklamanız yeterli bir 5 dk falan sürer ve son kutucuğa kadar değerler tamamen çıktıysa test bitti demektir.
  • Arkadaşlar ilk mesajımda paylaştığım inceleme videosunda merak ettiğiniz konuların bir kısmına cevap bulabilirsiniz,izlemenizi tavsiye ederim.
    Tabi bu laptopa sahip arkadaşların yorumları da çok önemli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drmert

    Arkadaşlar ilk mesajımda paylaştığım inceleme videosunda merak ettiğiniz konuların bir kısmına cevap bulabilirsiniz,izlemenizi tavsiye ederim.
    Tabi bu laptopa sahip arkadaşların yorumları da çok önemli.

    Hocam o video'yu sonuna kadar izlemiştim zaten birkaç gün önce, ama orda 5 dk battlefield 4 oynuyorlar bu durumda benim kafamdaki soru işaretleri cevap bulmuyor ilk 5 dk. da zaten çok yüksek ısınmaz ,en az 1 saat oynanması lazım ve bu durumda max. hangi sıcaklığa ulaşıyor ve trottling meydana geliyormu ,benim merak ettiğim şey bu .
  • Çok haklısınız sevgili hocam,ben de sizin gibi pusuda bekliyorum.Bahsettiğiniz konular aydınlandığında siparişimi vereceğim.
  • Gs60 2pc sahibiyim alt versiyon olmasina rağmen pahali bir laptop olduğunu biliyorum,fakat hakkinida veriyor.970m versiyonunda yeni mimari farkini gösterecektir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gs70 2qe cihazı bugün teslim aldım. yoğun çalışan biriyim onun için baskı yapmayın sakın. ilk fırsatta ssd okuma yazma hızlarını test ederim keza yük altında gpu ve cpu sıcaklıklarını da ölçerim. bu arada benim bir sorum olacak;
    windows recovery oluşturmalı mıyım usb diske ? 2-3 yıl sonra format isteği olursa diye nasıl bir yol izlemeliyim sizce. şunu merak ediyorum windows metro arayüzünde seçenekler kısmında fabrika ayarlarına döndürme var(her şeyi kaldırın ve windowsu yeniden yükleyin). ilerde bu seçeneği kullanarak pc yi sıfırlarsam driverler ve msi yazılımları gider mi ? ilk kez laptop kullanacağım daha önce hep masaüstü kullandığım için driverler falan çok sıkıntı olmuyordu ama laptoplarınki çok spesifik sanırım. evet tecrübeli arkadaşlardan yanıt bekliyorum.

    ilk izlenimlere gelince;

    ekranı çok beğendim jilet gibi keskin görüntüler. izleme açıları ips den geri kalır gibi değil.
    touchpad tek kelimeyle akıyor. harika özelleştirmeler var ve çok stabil bir şekilde çalışıyor.
    7-8sn gibi bir sürede açılıp kapanıyor.
    cihaz boşttayken fan sesi çok az duymuyorsunuz bile. biraz yük binince 2-3 saniyeliğine diğer fan devreye giriyor sonra hemen susuyor. masaüstü kullanımı çok rahat ve sessiz yani.
    adaptörü gayet ince ve hafif
    inşallah battlefield 4 gibi ryse son of rome gibi far cry 4 sistemin suyunu çıkaracak oyunları test edeceğim ama inanın bu ara çok yoğunum.

    görüşmek üzere



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kratostol -- 20 Aralık 2014; 12:23:58 >




  • kratostol kullanıcısına yanıt
    Hocam ürün hakkında bazı sorularım olcak bunları inceleyip ,gözlemleyip bizlerle paylaşırsanız çok memnun olurum ve diğer alacak arkadaşlarda aydınlanmış olur ,ancak yanlış anlamayın bunun acelesi yok ne zaman musait olursanız o zaman yaparsınız
    1- Dragon center'dan bakarak ,laptop ağır yük altında değilken (idle durumundayken) ,1-2 saat kullanım sonrasında fanın devir hızı kaç rpm civarlarında seyrediyor,cpu ve gpı sıcaklığı ne durumda bunu öğrenmemiz için ss alıp paylaşabilirmisiniz ,ara sıra ekran kartının fanı 1-2 sn çalışıp huuh diye ses yapıp susuyormu ,oluyorsa da ne sıklıkla oluyor ?
    2- battlefield 4,crysis 3 ,far cry 4 vs gibi ekran kartının tam yük altında çalıştırıcak (%99 gpu kullanımı) oyunları açıp 30 dk oynayıp bunun oyun içi ss'sinden msi afterburner değerlerini bizlerle paylaşabilirmisiniz (önceki mesajlarda msi afterburner kullanımını anlatmıştım ,burda bahsettiğim tüm seçenekleri açarak bu yazıları görünebilir ,okunabilir bir şekilde olmasına da dikkat ederseniz sevinirim (1920x1080'de oynarsanız aldığınız ss'yi tam boyutunda yani 1080p olarak yüklerseniz yazıları okuyabiliriz) .Ardından 1 saat sonrası içinde 2. ss daha sonrada 1 saat 45 dk - 2 saat gibi bir zaman sonrada 3. ss'yi bizlerle paylaşırsanız çok sevinirim.
    3- hem ssd için hemde hdd için crystal disk benchmark değerlerinin ,
    4- online oyunlarda wireless kopması var mı (özellikle gpu kullanımı tam olan oyunlarda mesela battlefield 4,3 vs gibi tabi bunların orjinali sizde varsa bunun testini yapabilirsiniz ,eğer yoksada gpu kullanımını tam yüklenen free online oyunlarda var mesela dota 2, en yüksek ayarlarda dota 2'yi açarsanız gpu kullanımı %99 olur ve bu durumda wireless'te kopma varmı bakabilirmisiniz (ethernet yani kablolu internet ile bağlanmıcaksınız online oyunlara wireless ile bağlancaksınız, çünkü bu durumun neticesi çok önemli)

    bu durumlarda laptop sınıfta kalmıyorsa ve paranızda varsa alacak arkadaşlara %100 tavsiyemdir hiç düşünmeden alın, kasa süper ağırlık süper, şıklık ,ses kalitesi ne ararsanız bu cihazda var tam bir premium laptoptur kendisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi assassinchn47 -- 22 Aralık 2014; 18:23:47 >




  • Bu laptopa sahip sevgili arkadaşların kullanıcı yorumlarını bekliyoruz sabırsızlıkla.
    Şu an nakit hazır ancak kafamda ki soru işaretlerinin cevaplanmasını bekliyorum.
    Şu an ülkemiz de satılan en kallavi model olduğunu düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drmert -- 22 Aralık 2014; 21:05:32 >
  • Ben de en son olarak GS 60 Ghost Pro ile GS 70 Stealth Pro arasında kalmıştım. Karar veremediğim tek şey kasa tasarımıydı. Bildiğiniz üzere farklı kasa tasarımına sahip GS 60 ve GS 70.. GS 60 da kapaktaki keskin çizgili abartma hoşuma gitmişti, ve klavye kısmındaki derinlik. Ancak bir yanda da 17'' beni cezbediyordu.

    Ve kararımı verdim. %90 ihtimalle GS70 alacağım. Teknosa da 15,6 ile 17,3 ekran boyutunu karşılaştırınca, 17'' e değeceğini gördüm. Hazır fiyat farkı da çok yokken


    Sizce hangi kasa daha şık? GS 60 mı 70 mi?

    Farkları: 1) Kapak 2) Klavye bölgesi 3) Menteşeler

    Ben bir türlü emin olamıyorum.


     MSI GS 60/70 2QE KULLANICILARI KULÜBÜ



     MSI GS 60/70 2QE KULLANICILARI KULÜBÜ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IbraKadabrA -- 22 Aralık 2014; 23:21:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: IbraKadabrA

    Ben de en son olarak GS 60 Ghost Pro ile GS 70 Stealth Pro arasında kalmıştım. Karar veremediğim tek şey kasa tasarımıydı. Bildiğiniz üzere farklı kasa tasarımına sahip GS 60 ve GS 70.. GS 60 da kapaktaki keskin çizgili abartma hoşuma gitmişti, ve klavye kısmındaki derinlik. Ancak bir yanda da 17'' beni cezbediyordu.

    Ve kararımı verdim. %90 ihtimalle GS70 alacağım. Teknosa da 15,6 ile 17,3 ekran boyutunu karşılaştırınca, 17'' e değeceğini gördüm. Hazır fiyat farkı da çok yokken


    Sizce hangi kasa daha şık? GS 60 mı 70 mi?

    Farkları: 1) Kapak 2) Klavye bölgesi 3) Menteşeler

    Ben bir türlü emin olamıyorum.


    Hocam şıklığından öte GS70'de 17.3" ekran var. Oyun için alacaksan 17.3" daha mantıklı olur. Sonuçta her ikisinin de malzeme kalitesi on numara.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cesur Adam -- 22 Aralık 2014; 23:42:27 >




  • IbraKadabrA kullanıcısına yanıt
    Hocam size ikisi arasındaki farkları kısa bir özet geçeyim , her ürününde kendisine göre +'ları var ;
    MSI GS60 'ın üstün olduğu noktalar;
    + 1.96 kg. oluşu (gs70'ler 2.66 kg) daha iyi taşınabilirlik, masada daha az yer kaplaması, dizin üstünde kullanırken dize tam oturması taşmaması ve daha konforlu kullanım (dizin üstünde uzun süre kullanımda laptopun her 100 gr.'ı bile fark ettiriyor) ,15.6'' standarda yakın boyutları ile her türlü laptop çantalarına ,el ve omuz askılı çantalara uyumlu olması .
    + 2 adet arkada 2 adet yanlarda toplamda 4 adet fan ızgara çıkışının olması (gs70'lerde sadece yanlarda toplam 2 adet fan ızgara çıkışı var) bu da soğutma açısından önem kazanıyor.
    + ekran inceliğinde gs60'ın nerdeyse 2 kat daha ince olması ,kasa inceliğinde de çok az daha ince olması (1 mm falan fark var) ve bununla beraber toplam hem kasa hemde ekran derken daha ince, zarif ve ultrabook havasında durması
    + şahsi görüşüm gs60 modelleri çok daha şık bence, hem gs60 hemde gs70 kasalarının yan yana vatan pc'de görme fırsatım oldu gs70'ler ekran kalınlığından dolayı kaba durmuş ,gs60 ise hem daha ince hem daha zarif hemde sportif hatlarıyla daha dikkat çekici.

    MSI GS70'in üstün olduğu noktalar;
    + 17.3'' ekran ile daha büyük ekrana sahip olması ,dolayısıyla oyun oynarken ve film izlerken daha büyük ekranın avantajından yararlanılabilme
    + 4 usb çıkışına sahip olması (gs60'larda 3 usb çıkışı var)

    Bana sorcak olursanız gs60 alın 2.66 kg çok hafif bir değer değil böylesinde hafif bir laptop klasına bakıyorsanız bence gs60 daha mantıklı ama yok ben 17.3'' ten başka tanımam diyorsanız gt72 alın daha iyi, en azından upgrage imkanı var, soğutma daha başarılı vs vs ,çünkü 1.96 kg ile 2.66 kg arasındaki fark cidden farkedilebilir bir fark ,ayrıca laptoplar çok yakından kullanıldığı için 15.6'' boyutunda bir ekranın gayet ideal olduğunu düşünüyorum, hemde aynı çözünürlükte kullanıldığında (1080p) daha küçük ekran görüntü olarka daha iyi görüntü sunar pikselleri daha net gözükür mesela 82 ekran tv 'ye yakından baktığınızda fullhd görüntü bile olsa pikselleri sayarsınız :) 15.6'' ile 17.3'' arasında öyle ahım şahım fark olmaz piksel olarak ama yinede bu durumuda göz önünde bulundurun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi assassinchn47 -- 23 Aralık 2014; 1:06:23 >




  • assassinchn47 kullanıcısına yanıt
    İyi de bu söylediğiniz muhtemel sorunlar resmen skandal gibi. Uzun süre kullanımda çok ısınan kasa, uzun kullanımda kopan wi-fi, durduk yere huhlayıp duran fanlar vs. tarzı sıkıntılar yaşansaydı yabancı forumlarda ses getirirdi ve MSI kalitesiz ürün yapmakla suçlanırdı. Yabancı incelemelerde de benzer eleştirileri görürdük yine. Ayrıca GS60 yeni çıkan bir seri değil ki. Her yeni nesilde daha çok iyileştirme yapılıyordur bence.

    Tabi "5.5k para vereceğim. En ufak şüphe olmadan almak istiyorum." derseniz anlayışla karşılarım.
  • Hocam,görsel özellikler ve ekran boyutu bir yana da bu fan ızgaralarının sadece yanlarda olması kafa karıştırıcı !
    Acaba MSI 17,3" lik kasa daha büyük olduğu için mi gerek duymadı ve 2 adet ızgarayla yetindi ? Ne dersiniz ?
  • Değerli arkadaşlar,

    Ciddi olarak MSI GS70 2QE 3gb GTX 970M laptobunu almayı düşünüyorum. Kafamda sadece laptobun ağır oyunlarda yükü kaldıramayıp throttlinge uğrayıp uğramaması var. Yani hız kesme olayı laptoplarda çok sık karşılaşılan bir olay. Şimdi araştırdığım bilgileri paylaşayım sizinle: Bu laptobun adaptörü 150 watt çıkışa sahip, işlemci TDP'si 47 watt. ekran kartı, ekranı vs devreye girince 150 watt nasıl yetecek merak ediyorum. Alıntı : GTX 970 official TDP: 145W * 80% = 116W * 0.92 (difference between base clocks) = 107W. 107+ 47= 154. Daha ekranın fanların vs çekeceği gücü hesaba katmadan adaptör işlemci ve ekran kartına bile yetmedi gücü karşılamaya yönelik. Mesela monsterda bu adaptör 180 watt benzer bir sistem için. Bu direk throttlinge neden olur TDP limite takılır ve 970m ekran kartının hakkını veremez ki.

    Sonuç olarak bu MSI GS70 2QE 3 gb 970m kullanıcılarının bizi bu kararsızlık ve belirsizlikten kurtarabilmeleri için yapabilecekleri bir şey var:

    Aşağıda yer alan grafik türlerini HW info yazılımı ile en az yarım saatlik bir ağır oyun ile oluşturup buraya SS eklenmesini sağlar mısınız? Bu sayede kimsenin, en azından benim aklımda soru işareti kalmayacaktır.

    1- Cpu temperature
    2- Gpu temperature
    3- Cpu Clock
    4- Gpu core clock
    5- Gpu memory clock
    6- Gpu core load
    7- Gpu D3D load
    8- Cpu Load

    Bu değerlere bakacağız ve kesin sonuca ulaşacağız. Sadece bu laptop sahibi bir arkadaşın 30 dk ayırması gerek o kadar. Eğer sonuçlar iyi çıkarsa, laptop mükemmel bence.


    EDİT EKLEME:

    Burada bu cihazın hangi testlerde throttlinge uğradığı görülüyor. Hem sıcaklık hem de TDP limitine takılarak throttling oluşmuş.

    http://www.ultrabookreview.com/5337-msi-gs60-ghost-pro-3k-review/

    Tabi bu arada yabancı forumlarda kullanıcı incelemelerinde hiç throttling yaşamadım diyenler olduğu gibi çok yaşanıyor diyenler de var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airfield -- 23 Aralık 2014; 11:17:08 >




  • drmert
    Hocam ,artık niye öyle yaptılar bilmiyorum ancak gs60 modellerinin daha ferah çalışcağını düşünüyorum ,zaten gs klasmanının kimlere hitap ettiği belli bence gs serisine bakıyorsanız gs60 daha uygun olacaktır ama yinede siz bilirsiniz.

    airfield
    Yanlış bakmışsınız hocam siz gtx 970m deil gtx 970'e bakmışsınız, gtx 970m max. tükettiği değer 81 W'dır bu yüzden sistemde güç ile kaynaklı bir yetersizlik oluşcağını düşünmüyorum.
    Daha sonra eklemiş olduğunuz şeyleri ben zaten önceki mesajlarda belirtmiştim .
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.