Şimdi Ara

MSI GT72 Dominator(Pro) GTX-9xxM Kullanıcıları Kulübü (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
370
Cevap
5
Favori
11.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sroad kullanıcısına yanıt
    Fikir için teşekkürler düşüneceğim :)
    Birde aklıma evde dursun sorun olmaz diye düşündüm Msi nightblade B85C alabilirim özelliklerine bakma şansınız var mı ? tavsiye eder misiniz teşekkürler.
    LİNK--http://www.littlewoods.com/msi-nightblade-b85c-intelreg-coretrade-i7-16gb-ram-2tb-storage-128gb-ssd-wifi-desktop-base-unit-nvidia-geforce-gtx-980-4gb-dedicated-graphics--blackred/1460124807.prd
  • verdiğiniz linktekini birebir düşünüyorsanız işlemci eski nesil ve 128 gb ssd yetersiz gelir diye düşünüyorum. onun dışında ben marka olarak pc almaya pek sıcak bakmıyorum hangi marka olduğu önemli değil. daha pahalıya denk geliyor çünkü. yine bilindik markaların ürünleriyle kendiniz bir kasa toplarsanız daha ucuza daha iyi bir cihaz alabilirsiniz diye düşünüyorum. tabi maddi durumu önemsiz varsayarsak bu cihaz güzeldir eminim.
  • sroad kullanıcısına yanıt
    Anladım ancak maalesef toplama gibi birşey yapma şansım yok yurtdışından almayı düşünüyorum.Monitör+bu msi kasa+razer klavye ve mouse toplam laptop fiyati yapınca acaba yanlış mı yapıyorum dedim sonuçta gtx970m ile gtx980 arası fark var.. bilmiyorum artık hayırlısı yardımlarınız için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bu kasa her ne kadar görece küçük olsa da bir laptop konforunu veremez. tamam performanslı ama mobil bir ürün kesinlikle değil. kasanın küçük görünümüne fazla aldanmayın. zaten en basitinden gittiğiniz yerde ekran olarak kullanacağınız bir monitör veya tv bulmak bile sıkıntı olabiliyor. bir de her ne kadar gt serisi ağır olsa da gs veya ge serisi için konuşursak kucakta kullanma rahatlığını da es geçmemek gerek. ( oyun oynarken değil tabi ama film ve chat için ciddi konfor, bu arada zaman zaman gt72'mi bile kucağıma alıyorum öyle 2 saat kullanmazsam bacağım falan uyuşmuyor.) son olarak bataryayı da söylemek gerek ki intel gpu aktifken 4 saat hatta office programları kullanımında 5 saate varan süreler yakaladım.

    bunlar tabi benim düşüncelerim ama dediğim gibi mobiliteye para ödüyorsunuz yoksa neden laptop diye bir cihaz çıkarsınlar. elbette mobilite önemliyse parayı ve performansın bir kısmını gözden çıkarmak gerek.
  • sroad kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de sizdeki modelden almayı planlıyorum ama GTX980 li anniversary edition da aklımı çeliyor. Aradaki fark da yaklaşık 4000 tl. Sizce değer mi ? Emin olamadım da.
  • hocam şöyle diyeyim ben aldığımda bu bilgisayar 7500-8500 arasında değişiyordu sitelerde ve ben pcdepo'nun batmadan önce geçen yıl şubatta anlık bir fiyat düşümünde 6900'e aldım (biliyorsanız sürekli değişken fiyatlara sahipti pcdepo) açıkçası şu an dolar kuru ve yeni modelle birlikte fiyatlar iyice uçtu ve 9000-12000 arasında değişir hale geldi. şahsen ben ne kadar güçlü olsa da bir laptopa on bin ve üzeri vermeyi pek düşünmezdim. onun yerine eğer sürekli seyahat zorunluluğunuz yoksa veya gezdiğiniz yerlerde oyun oynayacak fırsatınız olmuyorsa boşuna bu kadar para vermeyip daha uygun bir laptop ve oyun için de konsol veya desktop pc alırdım sanırım.

    (benim maalesef taşıma zorunluluğum olduğundan mecburen laptop aldım. ha sorarsanız severek kullanıyorum o ayrı ama bu kadar para verdiğim pc'yi upgrade edemeyeceğim ve 2 yıl sonra yaşlanmaya başlayacak çünkü teknoloji çılgınlık seviyesinde ilerliyor ya da bize öyle aksettiriliyor ve gözümüz boyanıyor.)
  • sroad kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam normalde masaüstü toplamayı planlıyordum ama durumlar değiştiği için laptop almam gerekiyor sizin durumunuza benzer. Ekran kartı yönünden sadece tedirginim malum 980 de olsa M ibaresi var sonunda, ilerde upgrade etme şansı olacak mı ( yeni model ekran kartlarını takabilecek miyiz ) burası tam olarak net olmadığı için kafam takılıyor. GTX980'li model için yurtdışını düşünüyorum ama duruma göre bir seçim yapmam gerekecek.
  • sroad kullanıcısına yanıt
    Evet haklısınız tabikide laptobun yerini tutamaz rahatlık ve konfor bakımından ayrıca sizin ve benim gibi seyahat eden kişiler için çok mantıklı bir seçim.. ben ilk karar verdiğimde gtx970m i normal gtx970 saniyordum.Daha önce oyuncu laptobu kullanmadığım için mobile sürüm hakkında hiç bilgim yoktu öğrenince gtx 970 göre çok da iyi olmadığını gördüm ama tabikide burda laptoptan konuşuyoruz daha küçük ve taşınabilir elbette farklar var.
    (Yanlışlıkla pm olarak da gitti kusura bakmayın)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam performans farkı elbette azımsanacak düzeyde değil fakat artık bu farklar daha aza indirildi yani bahsettiğiniz kadar değil diye biliyorum. yabancı forumlarda ve inceleme sitelerinde bir grafik vardı gtx 980m desktop gtx 980'in %80 performansını veriyor diyordu sanırım. eskiden bu çok daha azdı ve çok daha fazla ısınma sorunu vardı. şimdi notebooklar çok daha serin ve performanslı fakat şöyle bir sıkıntı var ki mobil olduğu için fiyatlar da epey uçuk. şu an dolar kuru vs hepsini düşününce bir gamer notebook için on bin üzeri vermek biraz abartı kaçıyor. hele ki gt80 titan falan hiç alınmaz bana göre. Türkiye'de alan var mıdır bilmiyorum ama çok zengin bile olsam külliyen israf gibi geliyor fiyatı 15-20 bin civarlarında ve 5 kg ağırlığında bir cihazı almak sıkıntılı bir durum olsa gerek. aşırı kalın olduğunu da düşününce artık taşınabilirlik de kalmıyor. ben mesela sürekli taşıyorum fakat her gün değil de 20 günde bir falan taşıyorum, bir de yazları tatile gidecek olursam taşıyorum o yüzden mecburen notebook aldım ama bütçem daha fazla olsa hepsini notebook için harcamayı göze alır mıydım bilmiyorum.

    yurt dışı fiyatlarını göz önünde bulundurmadım fakat yanlış düşünmüyorsam en fazla iki bin falan oynuyordur o da herkesin getirtme lüksü yok ve garanti olarak da sıkıntı olma durumu var.(1 yıl veriyorlar sanırım ama emin değilim o da biraz kısa kaçıyor sanki. bana göre 2 yıl bile az.)
  • Şöyle bi mezarcilik yapayım ist içi 2. El arıyorum gt72 mumkunse 980m lik lerden nakit olarak alican mesaj atın varsa satab

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar. ben apache pro 6qf modelini hepsiburadadan aldım. sorum ise tomb raider hediyesi var nasıl indirebilirim ? çok uğraştım ama yapamadım. yardımcı olursanız sevinirim.
  • sroad kullanıcısına yanıt
    Bu dönemlerde mobile sürüm performansları arttığı gibi fiyatlarıda epey artıyor maalesef dediğiniz gibi.Bende taşımam gerektiğini göz önünde bulundursak notebook almam Mantıklı. Yaptığınız ayrıntılı açıklamalar için ayrıca teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoahReign -- 12 Şubat 2016; 23:34:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merihanac kullanıcısına yanıt
    Aldığınız laptop hakkında kısa bir inceleme alabilir miyim ? Almayı düşündüklerimin arasında.
    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran kartını değiştirecekler için gelsin. Acaba bunu alıp direk takıp çalıştırıyormuyuz ?
    http://www.ebay.co.uk/itm/261995494058?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PanikAtak -- 21 Şubat 2016; 12:30:26 >
  • Benide yazın oraya :D gtx970 6. Nesıl i7 6820hk dominator 0-19

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PanikAtak

    Ekran kartını değiştirecekler için gelsin. Acaba bunu alıp direk takıp çalıştırıyormuyuz ?
    http://www.ebay.co.uk/itm/261995494058?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

    aynen öyle bunu sanırım doğrudan takıyoruz. yalnız laptopı parçalarken bir videodan yararlanmak gerekebilir ne kadar kolay bir işlem gibi gözükse de sıkıntı yaratabilir. bu arada temizlik için alt kapağı açacak olanlar korkmasın alt kapağın tırnakları biraz güçlü ve zor açılıyor. tabi dikkatli olun ben korkmayın dediğim için kırarsınız falan mesuliyet kabul etmiyorum. plastik bir spatula gibi bir şeyden de yararlanılabilir.

    bu arada fiyat 828$ yani bu kart dolar kurunun şu durumu ile 2000 liradan pahalıya denk geliyor. hatta yurt dışı için bile cihazın kendisi en fazla 3000 dolar diye düşünürsek kart cihazın 3'te 1'i fiyatında. yani yakın dönem için bu değişim işinin mantıklı olmadığını bir kez daha görmüş olduk. umarım bu durum düzelir yakın zamanda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sroad -- 22 Şubat 2016; 17:15:44 >
  • Ansroad A kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. bir sorun olursa paylaşabilirsiniz.
  • sroad kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim ürün elimde nisanda ulaşacak :D o zamana kadar kardeşim takılacak laptopla.
  • sroad kullanıcısına yanıt
    Gereksiz işlem gibi geliyor bana. Ülkemizde yaygın olsa 2el satışları o zaman düşünülür 1 kaç sene sonra. Örnek elimde ki 970 satıp üstüne ekleyerek bundan alabliriz ama hem buna o kadar para ver hemde elindeki kartın kalması saçmalık olur bence. Değiştirme bence kolay rem takar gibi kolay ve basit sadece biraz bilgi sahibi yapar. Arka kapak baya sert.
  • PanikAtak kullanıcısına yanıt
    aynen 2. el piyasası olması için de bu kartların ülkemizde 0 olarak satışa sunulması gerek ama bu fiyattan da 0 almak sıkıntılı. bilgisayarın 1/3'ü kadar fiyat talep ediyorlar. yani zaten mxm teknolojisi değişmezse 3-4 yıl kadar sonra çıkacak kartlar uyum sağlarsa onlar paraya kıyılıp alınabilir fakat onun dışında upgrade çok mantıklı değil. hele sizin 970 yerine 980'e geçmeniz hiç mantıklı değil. arada gözle görülür performans farkı olsa da parasına değmez.

    arka kapak dediğim gibi tırnakları sert açılıyor ve çok fazla tırnak var o yüzden fazla korkmadan açmak gerek. ben bir ara kırıyorum sandım ama bir şey olmadı neyse ki şu power kablosu, hdmi girişi vb olan kısımdan tutup açsın açmak isteyenler.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.