Şimdi Ara

MUĞLA İL JANDARMA KOMUTANLIĞI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
1
Favori
28.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: raxess

    merhaba arkadaşlar ben de muğlaya düştüm 16-18 aralık tarihlerinde teslim olmam gerekiyor var mı gidecek kısa dönem

    bir de uçakla en kolay nasıl giderim bodrummu daha yakın yoksa dalaman mı

    nerden gideceksin ? Ben istanbuldan önce bodrum ordanda otobüsle muğlaya geçmeyi düşüyorum. Yada hiç uğraşmadan muğla otobüsünede binebilirim 1 aralıkta alacağım bileti.
  • güzel yerdir,gecen yaz ordaydım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İlkem22

    güzel yerdir,gecen yaz ordaydım

    Asker olarakmı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SUPPERMAN

    quote:

    Orijinalden alıntı: İlkem22

    güzel yerdir,gecen yaz ordaydım

    Asker olarakmı ?

    tabii ki,jandarmaydım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İlkem22

    quote:

    Orijinalden alıntı: SUPPERMAN

    quote:

    Orijinalden alıntı: İlkem22

    güzel yerdir,gecen yaz ordaydım

    Asker olarakmı ?

    tabii ki,jandarmaydım

    neler tavsiye ediyorsun hocam? az bilgi verirmisin :) kimse yok muğladan. Telefon götürelimmi kaptırırmıyız ? Bide il jandarmadan ilçe karakollara dağıtım oluyormuş nerelere düşme şansımız var detaylı bir bilgi verirmisin




  • ben gecen yaz gitmiştim.112 kişi felandık,rahattık.Yanına ne olur ne olmaz temiz çamaşır ve çorap al her şeyden önce.çamaşır sırası hemen gelmeyebilir.Rahat edebileceğin şekilde şort,eşorfman v.s bavula at.verdikleri sana uymayabilir.Bana düşen tayt gibiydi Unıformanı ve botunu iyi seç.Ben biraz bol aldım.Hiç terziye de vermedim.6 ay idare ettim.Okumayı seviyosan yanına birkaç kitap al.Telefon istersen götür ama şarj konusunda sıkıntı çekebilirsin.Ve yakalanırsan komutanın insafına kalırsın.Ben esas birliğimde telefonumu aldım.Arada görüntülü konuşuyordum Tüm eğitimler bittikten sonra kura çekiyorsunuz.İl jandarmada da kalabilirsin,ilçelere de düşebilirsin.Tamamen şans.Bir de ilçelere düştükten sonra ilçe merkezinde de kalmayabilirsin.İhtiyac varsa uc karakollarda görev yapabilirsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: İlkem22

    ben gecen yaz gitmiştim.112 kişi felandık,rahattık.Yanına ne olur ne olmaz temiz çamaşır ve çorap al her şeyden önce.çamaşır sırası hemen gelmeyebilir.Rahat edebileceğin şekilde şort,eşorfman v.s bavula at.verdikleri sana uymayabilir.Bana düşen tayt gibiydi Unıformanı ve botunu iyi seç.Ben biraz bol aldım.Hiç terziye de vermedim.6 ay idare ettim.Okumayı seviyosan yanına birkaç kitap al.Telefon istersen götür ama şarj konusunda sıkıntı çekebilirsin.Ve yakalanırsan komutanın insafına kalırsın.Ben esas birliğimde telefonumu aldım.Arada görüntülü konuşuyordum Tüm eğitimler bittikten sonra kura çekiyorsunuz.İl jandarmada da kalabilirsin,ilçelere de düşebilirsin.Tamamen şans.Bir de ilçelere düştükten sonra ilçe merkezinde de kalmayabilirsin.İhtiyac varsa uc karakollarda görev yapabilirsin.

    eyvallah hocam :) diğer yerlere göre rahat bir askerlik olacak gibi gözüküyor ama bakalım hayırlısı :) Devriye attınmı hiç ?




  • ilk seferler atıyordum sonra beni kestiler,sağolsunlar
  • Arkadaşlar merhaba bende hortlatayım konuyu acemi ve usta muğla il jandarma çıktı. Yazılanlara göre rahat ve güzel bir askerlik bizi bekliyor gibi. Başka gelen varsa buradan haberleşelim şimdiden :)
  • hayırlısı olsun
  • İlkem22 kullanıcısına yanıt
    Hocam biraz Muğla ile ilgili bilgi aktarabilir misin ? Kötü yerleri var mıdır merkez komutanlıkta kalmak mı daha avantajlı yoksa ilçelere dağılmak mı siz neredeydiniz vs böyle genel bi bilgilendirme yapabilirseniz çok mutlu olurum :)
  • emrecelik85 kullanıcısına yanıt
    hocam muğla il jandarma acemi ve usta. seninki bitmiştir var mı söylemek istediklerin? nasıldır? :)
  • MegaDroid M kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, Yeni bitirdim henüz 4 gün oldu :) Acemilik il jandarma da olacak ardından çoğunuz ilçelere dağılacaksınız ben ortaca ya verildim. oldukça güzeldi santralci olarak yaptım sormak istediğin farklı sorular olursa pm atabilirsin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 357. kd dedenize istediğinizi sorabilirsiniz
  • Üstad ben de bu dönem Muğla il jandarmaya düştüm. Kasım-Mayıs arası oradayım. Koğuşlar nasıl oluyor kaçar kişilik? Acemilikte neler yapılıyor? Maçları acemilikte izleyebiliyor muyuz:) Acemi usta Muğla'da olacam. Jandarma kıyafetleri nasıl oluyor? Eksikleri kantinden tedarik edebiliyor muyuz, varmı herşey kantinde? Bu dönem hava nasıl oluyor Muğla da? Biraz bahsedersen çok iyi olur :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unsalbjk -- 23 Ekim 2017; 2:56:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unsalbjk U kullanıcısına yanıt
    Kardeşim hawaii il jandarma komutanlığına hoş geldin öncelikle

    Kasım Mayıs arası en iyi dönemdir. İzin kullanmazsan Nisan 20'si yada daha öncesi terhis olabiliyorsun. Ben 3 kasımda askerliğim başladığında 20 Nisan'da terhis olmuştum.

    Benim dönemimde 300 kişi kısa dönem asker vardı. 6 yada 7 adet koğuş var hesap et kaçar kişi olduğunu :))
    Acemilikte bol bol yürüyeceksiniz. Yemin töreni için yürüyüş yapıyorsunuz. selam vermeyi öğreniyorsunuz. jandarmanın tanımı falanını filanını öğreneceksiniz. Ezberlemen şart. İlçe karakoluna dağıldığında sorabiliyorlar Çok yormuyorlar. Özellikle takımın yürümeyi öğrenirse hiç ama hiç zorlamazlar 1 saat yürütüp diğer kısımlarda yemek için beklersiniz. Benim zamanımda yemekleri bizim askerler dağıtıyordu, her gün değişiyor kimin dağıtacağı acemilikte en az 1 kere sıra geliyor kaçarınız yok... o gün tek işiniz yemek dağıtmak tabakları falanları yıkamak yemekhaneyi tertemiz yapmak vs... Koğuş nöbeti var 2 saatlik bir olay umarım gece gelmez. en az 1 kere bu da denk gelecektir. Baskın karakterliyim dersen çavuş olmanı öneririm çoğu işten yırtıyorsun ama takımını (en az 50 kişi bu takım) toplaman lazım. eksiğini gediğini bilmen lazım... Sürekli içtima alınır. Zırt pırt toplanırsınız. Ayakta beklersiniz çömelirsiniz zıplarsınız hoplarsınız :)) Askeri boş tutmak iyi değil dedikleri için illaki saçma sapan şeyler yaparsınız. Hiç olmadı izmarit toplatırlar, yürüyüş alanını temizletirler... ama asker boş kalırsa o sıkıntı demektir hele asker boş diye haylazlık yapıyorsa o zaman sıçtınız.. takımınızı güzel günler bekliyor demektir . Yağmurlu günlerde sizi dışarı çıkarmazlar. ama komandoların anasını belliyorlardı... eğitimde taviz yok onlara. BU arada komandolarla beraber askerlik yapıyorsunuz onu baştan belirteyim

    Teslim olduğunuz gün size hiçbir şey vermeyecekler, üçüncü gün falan kıyafetler veriliyor biz 1 hafta beklemiştik sivil dolanıyorduk Ayağınıza olan botu alın, elbiseleri de çok büyük almayın size olanını alın. dedikleri hurafeler yok al sana 45 olur muhabbeti yok kaç istiyorsan onu alıyorsun.

    Acemilikte hasta olmanız çok mümkün çünkü 50 kişi bir koğuşta hasta olmaman çok zor. yanında etkili soğuk algınlığı ilaçları götür. öksürük ilacı mutlaka götür. Revire gitmiyorsunuz zaten hastaneye götürüyorlar. Oradaki doktorlar da şeyinde değil açıkçası. Benim kanımda enfeksiyon varmış 1 ay öyle acemilik yaptık. Datça'da 2 adet serum yedim ve 10 adet iğne ile kendime geldim.


    Acemilikte maç izleyemiyorsunuz. ama tv var er gazinosunda sigara içmiyorsan uğrama içiyorsanda uğrama. çünkü duman altı oluyor ve ben inmiyordum hiç. masa tenisi oynanıyor. yanında çok bozuk para götürme 1 hafta sonra ziraat kart verecekler ona para yüklüyorsun komutanlığın içinde onunla alışveriş yapıyorsun. nakit geçmiyor kantinde anlayacağın. dolandırıcılık yapıyor uzun dönem kantinci ondan böyle bir şey yapmışlar. Kantinde her şey var mı yok mu gittiğinde anlarsın bize her şey var dediler bir bok yok buradan götür ne götüreceksen yanına. orada olur diye sevdalanma. zaten açık bulduğun zamanlar çok az olacak. kantinci adama nöbet yazıyorlar

    Jandarma kıyafetleri turizm jandarma diye geçtiğiniz için garip bir renkte oluyor. aslına bakarsan biz bok rengi diyorduk ama alışınca güzel geliyor

    Hava durumu garip sabah buz gibi öğlen çok sıcak akşam buz gibi... yanında termal içlik termal çorap mutlaka götür. ne olur ne olmaz üşümem dersin bir bakmışsın gece 1 de toplanmışsınız. bazı manyak askerler askerden kaçabiliyor. bizim zamanımızda akşam kaçıp sabah gelen zırdeliler vardı

    Komandolarla iyi anlaşın zaten onlar sizi sıraya sokacak onlar komutan gelene kadar sizinle ilgilenecek. Onlara yapılan yanlış komutana yapılmıştır. Komandolar Muğla'nın göz bebekleridir. Ona göre hareket edin. ZAten komandolar cidden iyi çocuklar. Yeter ki çakallık yapmayın.

    Asıl mevzu yemekler.. acemilik mükemmel yemeklerle geçiyor. her yemekte et var. artık et olmasın diye yalvarırsınız ama maalesef.. çorbaya bile et atıyorlar

    bezelyeyi çok severler ota boka bezelye atmaya çalışıyorlar.

    Başka sorun olursa konuşuruz.




  • Eyvallah kardeşim baya detaylı yazmışsın Allah razı olsun. Muğla çok iyi çok rahat falan filan dediler ama senin dediğine bakarsak çok da iyi değilmiş yani Şu an aklıma soracak birşey gelmedi ama ara ara rahatsız ederim 31inde teslim olacam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unsalbjk

    Eyvallah kardeşim baya detaylı yazmışsın Allah razı olsun. Muğla çok iyi çok rahat falan filan dediler ama senin dediğine bakarsak çok da iyi değilmiş yani Şu an aklıma soracak birşey gelmedi ama ara ara rahatsız ederim 31inde teslim olacam.

    Orada yiyeceğin baklavayı hayatın boyunca zor yersin bir daha.
  • Muğla da hırsızlık durumları nasil..bot-dolap-çanta kilidine gerek varmı sizce..bir de bazı yerlerde kilit yasak diyorlar burda da varmı öyle durumlar..şunları yanına kesinlikle al diyeceginiz neler var(malum internetden bakıyorum 1-2sayfalik listeler dolaşıyor)..alınacak çamaşırlar çorap vs yesilmi olmak zorunda..bize esofman havlu spor ayakkabı terlik vs verilecek diyorlar bunlardan ekstra yanımıza almamıza gerek varmı..yanıma ilaç aldığımda girerken alırlar mı..detaylı arama yapıyorlar mı girişte.. çok sorum var idare edin kusura bakmayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unsalbjk -- 24 Ekim 2017; 18:54:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap verecek kimse yokmu arkadaşlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.