Şimdi Ara

Mutant Year Zero: Road to Eden | Rehber ilk sayfada

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
4
Favori
4.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mutant Year Zero: Road to Eden | Rehber ilk sayfada






    _________________________________________________________________________________________________________________



    MUTANT YEAR ZERO NASIL BİR OYUN?

    MYZ, kıyamet sonrası bir dünyada geçen gizlilik ve taktik üzerine kurulu sıra tabanlı bir rol yapma oyunudur. Yönetilen karakterler mutant olup, çeşitli olağanüstü yeteneklere sahiplerdir. Oyunda bir grup mutantın yaşadığı yeri korumak için çıktığı zorlu maceraya tanıklık ediyoruz. Yapısı itibari ile XCOM ile oldukça benzerlik göstermektedir.


    HİKAYE


    Kıyamet sonrası bir dünya karşılıyor bizi oyunda, buzullar erimiş, kızıl salgın adı verilen bir hastalık insanoğlunun neredeyse sonunu getirmiş ve artık gelinen son noktada nükleer bombalar devreye girerek dünya yeni bir çağa adım atmıştır. Bormir adında bir domuz ve Dux adında bir ördek mutant ikilisi ile oyuna başlıyoruz. Bu ikili Ark adı verilen bir yerde mutant ve insanlar ile birlikte huzur içinde yaşamaktadırlar. Ancak Ark'ın gelişmesi ve bu kadar canlıya sığınak olmaya devam edebilmesi için erzak gereklidir. Ark içerisinde Stalker olarak bilinen kişiler Dış Bölgeyi gezerek işe yarar eşyalar bulur ve Ark'a getirirler. Bormir ve Dux'da o Stalker'lardan ve Ark'a dönüş yolunda oyuna başlıyoruz. Ark, Elder olarak çağrılan biri tarafından yönetiliyor, Ark'a döndüğümüzde en ünlü ve güvenilir Stalker'lardan Hammon'ın ekibi ile beraber son çıktığı yolculuğundan geri dönmediğini öğreniyoruz. Hammon, Ark içindeki tüm makinelerin nasıl çalıştığını bilen ve herkesin saygı gösterdiği çok değerli biridir ve o olmadan Ark'ın devam edebilmesi mümkün değildir.

    Bunun üzerine Bormir ve Dux, Hammon'ın Dış Bölgedeki kulübesine bakmak için yola çıkarlar ancak bu ikili daha önce hiç bu kadar uzağa gitmemiştir. Dux fazla tedirgin bir yapıya sahipken Bormir ise oldukça soğukkanlı biridir. Dış Bölgede karşımıza Ghoul olarak nitelendirilen mutant düşmanlar çıkmakta artık benlik ve zekalarını büyük ölçüde yitirmiş saldırgan canlıllar ve Hammon'ın evini araştırmışlardır. Yalnız Ghoul'lar okuma bilmedikleri için Hammon'ın günlüğünü es geçmişlerdir. Hammon, kulübesinin yakınına düşmüş olan eski zamanlardan kalma bir makinede Eden adında bir yerin varlığını öğrenmiştir. Eden, Dış Bölgenin de ötesinde olan ve tüm canlıların mutlu ve barış içerisinde yaşadığı bir yer olarak geçiyordur. Ancak Hammon aynı vakitlerde gökyüzünden Dış Bölgenin kuzeyine düşmekte olan başka bir makineyi görür ve makienin Eden tarafından gönderildiğini düşünerek ekibi ile beraber kuzeye yol alır. Dux ve Bormir ikilisi de onları bulmak için yola koyulurlar.

    Yolda kadın bir mutanta denk geliyor ekip. Adı Selma ve Hammon'ın takımının bir üyesi. Söylediğine göre Ghoul'lar tarafından pusuya düşürülmüşler, sonra da birbirlerini kaybetmişler. Hammon'ın kuzeye gittiğini ve ona yetişmesi gerektiğini belirtir ama ikili de aynı şekilde Hammon'ı aradıklarını söyleyince Selma gruba dahil olur yollarına devam ederler. Kuzeye vardıklarında esir düşmüş ve bağlanarak ölüme terk edilmiş bir adamı görürler, Hammon'ın takımın üçüncü üyesi olan Magnus'dur. Etrafı Ghoul'lar ile sarılı olduğu için ekip önce sert bir çatışmaya girer ve ardından Magnus'u kurtarır. Magnus insan mutantlardan biri ve canlıların zihnine girebilme özelliği var. Söylediğine göre Nova Sect, Hammon'ın makinelere olan yakınlığını bir yetenek olarak görüp, Eden'in kapısını açacak kişi olarak yorumlamış ve Hammon'ı ele geçirmek için saldırmıştır. Onu kendi sığınakları olan Spear of Heaven'a götürüp Magnus'u da ölüme terk etmişlerdir. Nova Sect, savaştan sonra açığa çıkan radyasyon ile her ne kadar fiziksel yaralar alsalar da yetenekler de kazanmış bir tür çılgın topluluk. Ghoul'lar bu topluluğa inanır ve onlar için çalışırlar. Elder'in söylediğine göre Ark'ı pek çok kez yok etmek için girişimde bulunsalar da başarısız olmuşlardır. Magnus, Nova Sect'in bir planından daha bahseder, Dış Bölgeyi büyük bir bomba ile patlatıp Ark ile beraber her şeyi yok etmek istiyorlarmış. Bunun üzerine herhangi bir patlama olmadan Hammon'ı kurtarmak için bu defa güneye Spear of Heaven'e doğru yolu koyulurlar.

    Yolun üzerinde kalan Ark'a uğrayıp Elder'i ziyaret ettiklerinde ilginç bir bilgi öğrenilir. Dünya çöküşe geçtiğinde bir grup zeki ve parlak insan hayatta kalabilmek için üç farklı sığınak inşaa etmiş. Bunlara da Yerleşke (Enclave) adı verilmiş. İlki yerin altında, ikincisi denizin dibinde, üçüncüsü ise gezegenin yörüngesinde yer alıyormuş. Bir zaman sonra da kendi işlerini yapabilmesi için makineleri yaratmışlar. Ancak tüm bunları yaparken aynı zamanda bu Yerleşke'lerde sıkışıp kalmışlardır. Zamanla akıl sağlıklarını yitirmeye başlayan bu zeki insanlar, paranoyak bir halde saldırgan bir hale bürünüp ölmüşlerdir. Geriye ise sonsuza kadar yaşayan makineler bırakmışlardır.

    Grup, Spear of Heaven'e yaklaştığı esnada kendileri gibi olan başka bir mutant ile tanışırlar. Bu Farrow adında tilki mutanttır, kendisi Dış Bölge'de yaşamakta ve Nova Sect ile tek başına mücadele etmektedir. Ekibin de Nova Sect'i durdurmaya çalıştığını öğrenince yardım etmeye karar verir ve gruba dahil olur.

    Spear of Heaven'e vardıklarında Nova Sect lideri Plutonia adamları ile beraber bölgeyi çoktan terk etmiştir. Geride ise çok az adam bırakmıştır, ancak Magnus Hammon'ın hala burada olduğunu hissettiini söyler, bunun üzerine ekip etraftaki düşmanları temizleyerek sığınağa iner. Hiçbir düşman yoktur ama Hammon'ı yaralı bir şekilde bulurlar. Görev tamamlanmıştır, sağ salim Ark'a dönüp hayatlarına devam edebilirler artık diye düşündükleri esnada Hammon, Eden hakkında konuşmaya başlar. Orası Eski insanların üs olarak kullandığı bir yermiş ve tüm bu Mimir robotlar olarak geçen makineler de orada yapılmış. Eski insanlar yaşamın sırrını çözerek bazı çalışmalar yapmışlar ama bunlar insan yaşamı üzerine değil mutant yaşamı üzerineymiş. Gruptaki tüm mutanların özellikleri bu merkezda yaratılmış ama mutantlar geçmişine dair hiçbir şey hatırlayamıyorlardır. Bu konu fazlasıyla kafalarını karıştırmıştı ki Hammon, Nova Sect'in zihnini okuduğunu ve Eden'in yerini öğrendiklerini belirtir. Nova Sect, Eski insanların gücünü kullanarak Ark'ın da içinde bulunduğuı tüm Dış Bölge'yi temizlemeyi amaçlamaktadır. Ancak Hammon bu konuşmaları Elder'ın bilmemesi gerektiğini çünkü anlamsız bir şekilde gerçeği inkar ettiğini söyler. Bunun üzerine ekip The Forbidden City'e doğru yola çıkar.
    Hammon'ı Ark'a bıraktıktığımızda Elder ekibi yanına çağırır ve görevlerini tamamladıkları için teşekkür eder ve artık güvenli bir şekilde hayatlarına devam etmesini ister. Ancak Elder'e birileri ekibin The Forbidden City'e doğru yola çıkacağını söylemiştir. Elder'de gitmemeleri gerektiğini ve Eden'in sandıkları gibi bir yer olmadığını söyler. Çünkü belirttiğine göre The Forbidden City, 40 yıl sürüp insan neslinin neredeyse tükenmesine sebep olan Kızıl Salgın'ın başladığı yerdir. Salgın ilk başladığında şehrin etrafı surlar ile çevrilmiştir ama bu hiçbir şeye engel olamamıştır. Şimdiler de makinelerin kol gezdiği korkunç bir yer haline dönüşmüştür. Ekip her şeye rağmen hem Nova Sect'i durdurmak hem de Eden'in ne olduğunu görmek için yola çıkar.

    Şehre vardıklarında daha önce görmedikleri makineler ile zorlu mücadelelere girişerek Nova Sect'in yanına gelir ama içeri girememişlerdir. Eden'in kapısını açmaya uğraştıklarını görürler. Ekip düşünmeden saldırır ve liderleri Plutonia ile beraber tüm Nova Sect adamlarını öldürürler. Tehdit yok edilmiştir. Ancak bir anda yerin altında yükselen bir kapsül mutantları taramaya başlar ve sonuç olumludur, Eden'in kapısı açılır. Mutant'lar neden açıldığına dair fikir yürütemezler yine de kim olduklarına, nereden geldiklerine, neden hayvanlara benzediklerine dair bir bilgi öğrenebilmek adına içeri girerler.

    Eden, hem insanların yaşadığı hem de makinelerin üretildiği koca bir merkez sığınaktır. Bilimadamları burada "Mutant Projesi" adında bir işe girişmişlerdir. Kafeslerde tutulan hayvanlar burada çok sayıda testlere maruz kalmış kodları ile oynanmıştır yani DNA yapıları üzerinde çeşitli çalışmalar yapılmıştır. Olan biteni izledikleri ekranda Mutant Projesi bilimadamlarından Ingmar Edison adında birinin profili belirir. Bu kişi tesisten çaldığı genetik canlılar yüzünden tesise erişimi yasaklanmıştır. Gördükleri resim genç bir adam olsa da ekip üyeleri adamı tanımıştır, bu kişi Elder'dir. Bu zamana kadar neden Eden'den uzaklaştırmaya çalıştığını anlaşılmış olsalar da onun gerçekten kim olduğunu neyi amaçladığını bilmemektedirler. Son sahnede ise başka bir merkezdan şifreli bir çağrı gelir.

    Hikaye ucu biraz açık bir şekilde bitmektedir, çağrıyı yapan merkez ile alakalı bir dlc belki de ikinci bir oyun, zamanla göreceğiz.




    ZORLUK

    Zorluk seviyesi oyunun önemli detaylarından biri çünkü tam olarak ne tür şartlarla mücadele vereceğinizi belirlemiş oluyorsunuz bu da oynama şeklinize ve oyun sürenize direk etki ediyor. Ben Hard zorluğunda 35 saatte bitirdim. Dikkatlice seçmenizde yarar var. Normal, Hard ve Very Hard olmak üzere üç farklı seviye mevcut, bunlara ek olarak Iron Mutant seçeneği de ekstra zorluk olarak karşımıza çıkıyor.

    Normal, Bu türe yeni başlayanlar için ideal, düşmanlar daha az hasar verir, çatışmalardan sonra sağlık ve yeteneklerin yüklenme süreleri yenilenir
    Hard, Taktik yaparak ilerlemek isteyenler için ideal, düşmanlar güçlüdür, çatışmaların ardından sağlık sadece %50 yenilenir, yeteneklerin yüklenme süreleri ise yenilenmez.
    Very Hard, Çok daha zorlu şartlar sunar, düşmanlar aşırı hasar verir ve çatışmalardan sonra sağlık ya da yeteneklerin yüklenme süreleri yenilenmez.
    Iron Mutant, Bu dördüncü bir zorluk değil bunu diğer seviyeler ile birlikte seçebilir ya da seçmeyebilirsiniz yani Very Hard + Iron Mutant gibi. Ölümler kalıcıdır, Manuel Save yapılamaz, autosave ise sadece çatışma sırasının ardından gerçekleşir.

    Mutant Year Zero: Road to Eden | Rehber ilk sayfada


    HARİTA ve KEŞİF

    Harita açık dünya değil, bölgelerden oluşmakta ve çok büyük sayılmazlar ama yine de köşe bucak araştırmayı ihmal etmeyin. Çünkü gittiğimiz noktaları ve düşmanları gösteren ya da işaretleyen mini bir harita yer almıyor, ufak bir pusula var ama o da sadece görevleri ve görüş mesafesindeki düşmanları gösteriyor hali ile çevredeki eşyaların dikkatlerden kaçma ihtimali var. Gittiğiniz her bölgeye harita üzerinden istediğiniz an Fast Travel yapabiliyorsunuz.

    Mutant Year Zero: Road to Eden | Rehber ilk sayfada

    Keşif unsuru oyunun temelini oluştuyor denilebilir çünkü karakterlerinizi daha güçlü kılacak her şeyi haritanın çeşitli yerlerine dağılmış malzemeler aracılığı ile yapıyorsunuz. Bunlar hem geliştirici erzaklar olurken hem de silah ya da kıyafet gibi çok önemli parçalar da oluyor. Bu yüzden her noktaya baktığınızdan emin olun.

    Bölgeler içerisinde sandıklar, ki bu sandıklar da aslında ikiye ayrılıyor. Küçük olanlardan kıyafet büyük olanlardan ise silah çıkıyor. Bunların dışında Scrap, Weapon Parts ve Artifact buluyoruz.

    Mutant Year Zero: Road to Eden | Rehber ilk sayfada


    LEVEL SİSTEMİ ve TEKRAR OYNANABİLİRLİK

    Oyunda lvl atlayabilmenin tek yolu düşmanları öldürmek, oldukça hızlı bir şekilde ilerliyor sistem her 2 düşmanda bir atlıyorsunuz ancak lvl sisteminin oyundaki güç dengesi ile bir bağlantısı bulunmuyor. Birincisi gideceğiniz bölge ve düşmanların sınırını belirliyor ikincisi de lvl atladıkça yetenek puanı kazanıp yeteneklerinizi aktifleştiriyorsunuz. Lvl sınırı var mı o konuda bilgim yok çünkü oyunun bu kısmı biraz garip. Şöyle ki, dediğim gib sadece düşmanları öldürerek lvl atlayabiliyorsunuz ve düşmanlar öldükten sonra tekrar doğmuyorlar, ben haritadaki tüm düşmanları öldürdüm ve lvl 72'de bitti oyun ama bu seviyeye kadar kazandığınız yetenek puanları tüm karakterlerin yeteneklerini açmaya yetmiyor ancak haritada düşman kalmadığı için de lvl atlayamıyor hali ile yetenek puanı kazanamıyorum. Burada ya yapımcı ile alakalı bir sorun var ya da oyunun göstermediği bir detay, biraz araştırdım ama bitiren herkes aynı durumda. Oyundaki güç seviyesi ise lvl sisteminden ziyade sahip olduğunuz silahların hasar gücü ve sağlık barı ile ölçülüyor. Silahlarınızın toplamı 15 vuruyor ama düşman 24 sağlık barına sahipse direk öldürebilme şansınız yok, çeşitli taktikler uygulayarak öldürmeniz gerekiyor. Bu sağlık barı 60'a kadar çıkıyor, oldukça zor düşmanlar mevcut. Tekrar oynanabilirlik adına bir şey sunmuyor oyun, en iyi ihtimal zorluğu arttırıp tekrar başlamak ama orada da daha zor düşmanlar dışında ekstra bir şey görmüyorsunuz.


    ÇEVRESEL FAKTÖRLER ve GİZLİLİK

    Mekanlar ve oynanış mekanikleri birbirine hizmet edecek şekilde tasarlanmışlar. Çevrede yer alan araçlar, duvarlar, binalar, ağaçlar hepsini oynanıyışınıza dahil edebiliyorsunuz. Aynı şekilde oyun da sunduğu çeşitli yetenekler ile bu unsurları kullandırtmaya yönlendiriyor. Çatışmaya girmeden önce çevreyi iyi gözlemlemek oldukça avantaj sağlayabiliyor.

    Örneğin bulduğunuz bir şapka yerden yüksekteyken kritik vurma şansınızı %20 arttırıyor, aynı şekilde Dux'ın yeteneklerinden bir tanesi yine yerden yüksekteyken kritik vurma şansınızı %50 arttırmakta bu birbirini destekleyen kombo bir hareket oluyor ve siz öldürmek istediğiniz düşmanın çevresindeki olanakları iyi gözlemler ve gördüğünüz bir binanın, gözetleme kulesinin hatta trenin üzerine çıkarak daha kolay ve daha hızlı öldürme şansını yakalayabiliyorsunuz.


    Mutant Year Zero: Road to Eden | Rehber ilk sayfada


    Oyunun bir diğer temel mekaniği gizlilik, belki en temel noktası bile denilebilir. Çünkü karşınıza çıkan düşmanlar her zaman bir, iki kişi dolaşmıyorlar ya da aynı tip düşmanlar değiller. Bazı anlar beş, altı düşmanı birbirine çok yakın mesafedeyken görebiliyorsunuz ve bu ciddi bir sorun demek. Genelde böyle kalabalık düşmanların olduğu yerde de değerli eşyalar oluyor ve siz onları hem o eşyları almak için hem de xp kazanmak için öldüryorsunuz. Ancak direk saldırdığınız takdirde hayatta kalma şansınız oldukça zayıf, sıra tabanlı sistemin avantajlarını kullanıp bazı taktikler yapmak gerekiyor. Gizlilik de bu taktiksel hareketin temelini oluşturuyor.

    Birçok saldırı olanağı ve yeteneği aslında sizin ne kadar iyi gizlilik yaptığınız ile oldukça paralel, düşman sizi fark etmeden ona ateş ederseniz daha fazla kritik vurma şansınız olabiliyor ya da görünmez olup düşmanı şaşırta da bilirsiniz. Ancak tüm seçeneklerin içinde vazgeçilmez olan tek bir şey var, sessiz ateş eden silahlar. Susturuculu tabanca, crossbow gibi silahlar sizin eliniz, ayağınız. Yanınızda iki adet silah taşıyabiliyorsunuz, her karakterin bir sessiz silahı olmak zorunda, aksi takdirde düşmana vuracağınız gizlilik hasarı ilerledikçe yetersiz kalıyor. Bu silahlar sayesinde kalabalık düşman grubunun tamamı ile mücadele etmek zorunda kalmıyorsunuz.

    Gizlilik için kullanabileceğiniz silahlarda SILENT (SESSİZ) ifadesi yer alır.

    Mutant Year Zero: Road to Eden | Rehber ilk sayfada


    Elbette gizlilik yapmak da çok rahat ya da basit bir mekaniğe sahip değil. Burada bahsedilmesi gereken ek bir nokta daha var, el feneri. Koşabildiğiniz anlarda el feneri her zaman açık oluyor ancak el fenerini kapattığınızda karakterler de gizli moda girerek, eğiliyor ve sessizce hareket ediyorlar. Bunun başlıca sebebi el feneri açık olduğunda düşmanların sizi görme açısı çok daha geniş bir hal alıyor. Bu yüzden düşman bölgesine yaklaştığınızda mutlaka el fenerini kapatmak gerekiyor.


    PUSU, TAKTİK, ÇATIŞMA

    Düşman bölgesine yaklaştığınızda üç seçeneğiniz var. Es geçip devam etmek, direk saldırmak ancak buna gerek yok zira yaptığınızda ilk atak şansı düşmanın oluyor ve pusu kurmak.

    Belli bir mesafeye geldiğinizde oyun size Ambush (Pusu kurmak) imkanı sunuyor. Bunu uygulamanın iki seçeneği var, ya saklanmadan pusu kurmak ya da saklanarak pusu kurmak. Saklanmadan pusu yaparsanız hareket imkanınız oldukça kısıtlı oluyor, bir ya da iki adımın ardından düşman sizi fark ediyor hatta açıkta olan karakterleri de hareket etmese dahil fark edebiliyorlar ve hali ile açığa çıkmış oluyorsunuz. Bu da gizlilik bonusundan gelen hasar imkanını kaldırıyor. Sessizce öldürme şansınız hala devam ediyor tabii fakat toplam hasar gücünüz düştüğü için kısmen zorlaşıyor.

    Normal Pusu
    Mutant Year Zero: Road to Eden | Rehber ilk sayfada
    Mutant Year Zero: Road to Eden | Rehber ilk sayfada


    Saklanarak pusu kurarsanız karakterler High Cover moduna geçiyor. Bu pusu seçeneğinde karakterleri çatışmaya girmesi ya da girmemesi konusunda yönlendirebiliyorsunuz. Resimdeki uyarı, eğer çatışmaya girmek istiyorsanız aktif seçeneğini tıklıyorsunuz ancak saklandığınız yerde fark edilmediğiniz için pozisyonunuzu o an için korumak isterseniz de ignore diyorsunuz. Bunu yaptığınızda o karakterin sırası geçiyor ve eğer sıra düşmana gelirse sizi saklandığınız yerden fark etmediği için ya açıkta olan başka bir karaktere dönüyor ya da saldıracak kimse yoksa o da savunmaya geçiyor. Yani daha iyi bir fırsat kollamış oluyorsunuz. Ayrıca High Cover modunda düşmanın gözlem alanına girseniz dahi fark edilmiyorsunuz.


    High Cover Saklanma Pusu
    Mutant Year Zero: Road to Eden | Rehber ilk sayfada
    Mutant Year Zero: Road to Eden | Rehber ilk sayfada


    Çatışma sistemi Action Points (AP) üzerinden ilerliyor, yani yapacağınız tüm taktik ve hamleler AP ile bağlantılı. Toplam AP sayınız 2, bu da şu demek oluyor 2 kere hareket edebilir ya da 1 kere hareket edip 1 kere ateş edebilirsiniz. Bunlar da içinde bulunduğunuz duruma göre yapılan tercihler ile değişkenlik gösteriyor. Mesela bir karakterin sağlığı çok azalmıştır, onu korunaklı bir noktaya gönderir ve saklanmasını sağlarsanız 2 AP harcamış olursunuz ya da saldırmak istiyorsunuz, düşmana biraz daha yaklaşır vurma şansınızı arttırır sonra da ateş edersiniz. Bu şekilde de 2 AP harcamış oluyorsunuz. Mesela alttaki resimde karaterimin bulunduğu noktadan düşmanı vurma şansı %75 kritik şansı %45 bu oldukça iyi bir oran ve olduğum yerden ateş edebilirim ya da öndeki taşın arkasına hareket edip, sonra ateş etmek bir sonra ki sıra da düşmanın saldırısından korunmamı sağlıyabilir.

    Mutant Year Zero: Road to Eden | Rehber ilk sayfada


    Çatışmalarda taktik yapmadan önce bakmanız gereken ilk şey karakterlerin vurduğu toplam hasarın hangi düşmanlara yetip yetmediğini görmek. Bazı düşmanlarsın sağlık seviyesi boyunuzu geçebilir ve onları sessiz öldüremezsiniz o yüzden önce gücününüzün yettiği düşmanları indirmek en doğru hamle. Ardından karakterlerin yetenekleri, silahlara taktığınız özellikler ve bombalarınızı doğru kullanmak geliyor. Silahların ana hasarı ve kritik ile beraber vurduğu toplam hasarı var. Kritik vurabilmek için de bazı yeteneklerinizi kullanmanız gerekiyor.

    Aşağıdaki resimde karakterin iki farklı yeteneğini bir arada kullanarak kritik vurma şansı %60'a çıkıyor, şapka %20, gizlenme/fark edilmeme %15 ve silah özelliği de %5 vurarak kritik vurma şansı %100 oluyor. Bu sayede ana ve kritik ile toplam hasar oranı olan 7'ye ulaşılmış oluyor. Ekstra olarak yine silah özelliklerinden düşmanı yakma imkanı da %50 şansa sahip, o da devreye girdiğinde 8 hasar verilebiliyor.

    Buradaki önemli detaylardan biri de hangi düşmanın en çok neyden etkilendiğini bilmek. Örneğin robotlar emp silahları ya da bombaları ile iki ya da üç turn etkisiz kalabiliyorlar. Organik düşmanları kontrol edebiliyor ya da dizlerine vurarak birkaç turn yine etkisiz kalmaları sağlanabiliyor. Tüm bunları yaparken aynı zamanda şansınızı da arttırarak sizden daha güçlü düşmanları dahi sessizce öldürme imkanını yakalayabilirsiniz.

    Mutant Year Zero: Road to Eden | Rehber ilk sayfada

    Gizlice hareket edebilmek için kendi yetenek ve özelliklerinize bakmak ne kadar önemliyse düşmanların yetenekleri de bir o kadar önem arz ediyor. İlk olarak şunu belirtmek gerekiyor, tüm düşmanlar sizi fark ettiğinde ve saldırı sırası onda olduğunda bağırarak yakınındaki tüm arkadaşlarını çağırıyor. Tam bu yüzden gizlilik oyunun temel taşı, ancak bunların dışında kendisine has özellikleri olan bazı düşmanlar da mevcut. En önemli üç tanesinden kısaca bahsedeyim.

    Shaman, oyunun en sinir bozucu düşmanı olabilir, eğer bir grubun içinde bu arkadaşı görürseniz ilk öldürmeniz gereken kişi de budur. Çünkü sırtında taşıdığı bir zamanların gramafon parçası olan boruyu sıra kendisine geçtiğinde takviye kuvvetler istemek için öttürüyor ve etrafınız bir anda düşmanla sarılıyor.

    Tank, adına layık bir karakter, yüksek sağlık seviyesi ve güçlü zırhı ile gerçekten çok güçlü ama onu güçlü yapan yeteneği başka. Siz korunmak için bir duvarın ya da ağacın arkasını seçseniz bile Tank boğa gibi saldırgan bir hareketle ileri doğru atılarak önüne çıkan her şeyi parçalıyor ve çarptığı karakteri de kısa bir süre sersemletip devre dışı bırakıyor.

    Med-Bot, sinir bozuculukta zirveye oynayan bir başka karakter, Med-Bot bir robot ama saldırgan bir robot değil. O bir sağlıkçı, aslında Healer görünümlü Necromancer desek daha doğru bir tabir olur zira siz etraftaki düşmanları temizlerken o da gidip öldürdüklerinizi tekrar diriltiyor.

    Mutant Year Zero: Road to Eden | Rehber ilk sayfada


    ARK

    Evim güzel evim!

    Mutant Year Zero: Road to Eden | Rehber ilk sayfada

    Ark, o çorak, karanlık, tehlikeler ile dolu dünyada huzurlu ve güvenli kalan nadir yerlerden birisi. Çeşitli erzaklar topladıkça Ark'a uğruyor ve farklı farklı geliştirmeler yapıp yeni eşyalar satın alabiliyoruz, bu yüzden ilerleme kat edebilmek için çok önemli bir yer. Burada üç arkadaşımız var, Iridia, Pripp ve Delta. Hepsinin uzman olduğu noktalar ve bizden istedikleri şeyler farklı, gerekli eşyaları bulduğunuz takdirde size çeşitli imkanlar sunuyorlar. Bir de lider Elder'in evi var ama onunla sadece muhabbet ediyoruz, bize zaman zaman geçmişi anlatarak detaylı bilgiler veriyor.

    Delta's Fix Pit

    Delta, silahlar konusunda uzman biri ve silahınızı daha iyi hale getirmek için uğramanız gereken kişi de o. Silah geliştirmelerinin dışında silahlara takılacak parçalar için de Delta size yardımcı oluyor. Ancak tüm bunları yapabilmesi için sizden bir isteği oluyor, Dış Bölge'nin birçok noktasında toplanabilecek silah parçaları (Weapon Parts) bulunuyor. Kendisi de bu parçalar karşılığında böyle bir hizmet veriyor.

    Her silahını iki slot ve üç geliştirme aşaması mevcut. Slotlar için takabildiğiniz parçaları satın da alabiliyor Dış Bölge'de gezerken de bulabiliyorsunuz. Bunun için parça ödemenize gerek kalmıyor. Ancak silahların geliştirmeleri için bu Weapon Parts'a ihtiyacınız var. Tüm silahlar level 1'den başlıyor, Level 2 için 30 Weapon Parts, Level 3 için de 60 gerekiyor. Her geliştirme silahın hasar ve kritik vurma gücünü +1 arttırıyor.

    Mutant Year Zero: Road to Eden | Rehber ilk sayfada


    Pripp's Place

    Bu arkadaş eski insanların kullandığı ama artık unutulmuş eşyalar ile ilgileniyor. Bunlar kaset çalar teyp, mini buzdolabı, mp3 çalar gibi artık kullanılmayan parçalar. Bu eşyalar Artifact olarak isimlendirilmiş ve bölgelerde gezerken mor renk ile parlıyorlar. Pripp'e bulduklarınızı getirdiğiniz takdirde size çeşitli özellikler sunuyor.

    Mutant Year Zero: Road to Eden | Rehber ilk sayfada


    Iridia's Shop

    Iridia'da bir Stalker ve Dış Bölge'de bulduklarının satışını yapıyor. Bunun için de karşılığında hurda (Scrap) istiyor. Medkit, bomba çeşitleri, silah parçaları ve silah satışı yapıyor. Her 10 lvl atladığınızda size yeni ürünler sunuyor.

    Mutant Year Zero: Road to Eden | Rehber ilk sayfada



    EKİPMAN, YETENEK ve KARAKTERLER

    Ekip üyeleri eşit miktarda ekipmana sahipler, bu durum baştan sona sabit. İki adet silah, üç adet bomba, başlık, zırh, çanta ve üç farklı yetenek. Yeni eşyalar edindikçe karakterler arası silah ve diğer eşya değişimlerini yapabiliyorsunuz. Bu eşyaları karakterlerin yeteneklerine uygun bir şekilde dağıtırsanız daha iyi sonuç alırsınız. Örneğin saklanıldığında kritik vurma şansını %20 arttıran bir eşyayı, Sneak (Gizlilik) yeteneği olmayan birine takarsanız verim alamazsınız çünkü biraz yaklaşınca düşman sizi fark ediyor ama Sneak yeteneği ile biri düşmana fark ettirmeden yer değiştirebilir ve bu eşyanın bonusu ile de kritik vurma şansını yükseltir.

    Mutant Year Zero: Road to Eden | Rehber ilk sayfada


    Yetenekler 2 kısımdan oluşuyor. Mutasyon ve Stat.

    Stat, sağlık ve o karaktere özel yeteneğin gelişmesini sağlıyor.

    Mutasyon, yetenekler kazanmanızı sağlıyor. Mutasyonlar 3 kategoriden oluşmakta; Major Mutasyon, Minor Mutasyon ve Passive Mutasyon. Bunlar içerisinde Major ve Minor aktif yetenekler yani sizin kontrolünüzde olanlar, Passive ise adı gibi Pasif yetenek bu sizin kontrolünüzde değil, arka planda otomatik destek oluyor. Inventory ekranında bu yetenekleri kendi kategorisinde diğerleri ile değiştirebiliyorsunuz. Ayrıca her yeteneğin kullanıldıktan sonra tekrar dolma süresi var, bu da adam öldürdükçe yenilenen bir sistem. Yeteneklerin açıklamasında tekrar dolum için kuru kafa işareti gözükür, kaç kuru kafa varsa o kadar düşman öldürmeniz gerekiyor tekrar yüklemek için. Her karakterin kendine has bir yeteneği olsa da bazı yetenekler ise ortak, bu yüzden hepsini açmak zorunda kalmıyorsunuz ama çok fazla yetenek olduğunu da söyleyemem.

    Ekibe dahil ettiğiniz karakterlerden istediğinizi SQUAD bölümünden seçebiliyorsunuz. Grup en fazla 3 kişilik oluyor. Aynı karakterlere bağlı kalıp oynamayın, karşınızdaki düşmana en etkili yeteneklere hangi karakterler sahipse grubu da ona göre şekillendirin.

    Tek tek karakterleri ve yeteneklerini tanıyalım şimdi.

    Bormin: Yaban domuzu mutantı olan karaktermiz, iri yarı, güçlü ve oldukça soğukanlı biri. Takımdaki tek tank karakter, en yüksek sağlık seviyesine sahip o yüzden bir hayli de dirençli bir karakter.

    Run'N Gun: Ekstra bir hareket imkanı sağlar, bu sayede uzaktaki düşmanlara yaklaşabilirsiniz.
    Joker: Düşmanın dikkatini 1 turn üzerine çeker
    Hog Rush: Düşmana koşarak saldırı yapar, saklandığı duvarı, ağacı vs. kırarak düşmanı 1 turn sersemletir
    Twig Shot: 1 AP kullanarak 2 kez ateş edilir ama hedef alma %25 düşer.
    Corpse Eater: Organik canlıları yiyerek sağlığı yeniler
    Stone Skin: Düşmandan 1 turn gizlenir
    Spore Cloud: Hasar yendiğinde düşmanın görüş açısını kapatmak için etrafa duman yayılır
    Eagle Eye: Ateş mesafesini %25 geliştirir

    Dux: Ördek mutant olan karakterimiz grubun en tedirgin ve en konuşkan karakteri, zorlu şartlar altına girme konusunda çok da hevesli değil. Kendisi keskin nişancı özelliklerine sahip ve bu yüzden yüksek bir noktaya çıktığında çok daha güçlü atışlar yapabiliyor. Bu konuda onu destekleyen mutasyon kanatları.

    Skull Splitter: %100 kritik şans verir ama nişan almayi %25 düşürür
    Knee Shot: Organik canlıları dizinden vurarak 2 turn etkisiz kılar
    Moth Wings: Uçmasını sağlar
    Circuit Breaker: Robotları 1 turn etkisiz kılar
    Eagle Eye: Ateş mesafesini %25 geliştirir
    Alpinist: Yerden yüksek bir noktadan ateş edildiğinde kritik şansı %50 arttırır
    Chamaleon: Karşı atağa karşı görünmez olur
    Silent Assassin: Fark edilmeden ateş ettiğinde kritik vurma şansı iki katı artar

    Selma: Yolculuğun ileri ki safhalarında takıma dahil oluyor. Gruptaki insan mutantlardan, kendine has yeteneği ise çevre etkileşimi. Çevredeki ağaç köklerini kontrol ederek düşmanları bir süreliğine etkisiz kılabiliyor.

    Joker: Düşmanın dikkatini 1 turn üzerine çeker
    Super Tendons: Yüksek yerlere zıplamayı ve aksiyon esnasında koşmayı sağlar
    Tree Hugger: Ağaç kökleri ile düşmanı 1 turn etkisiz kılar
    Contortionist: Zayıf bir noktada saklanılsa bile sizi iyi bir noktada saklanıyormuş gibi korumayı sağlar
    Run'N Gun: Ekstra bir hareket imkanı sağlar, bu sayede uzaktaki düşmanlara yaklaşabilirsiniz.
    Frog Legs: Mesafe fark etmeksizin her noktaya zıplamayı sağlar
    Alpinist: Yerden yüksek bir noktadan ateş edildiğinde kritik şansı %50 arttırır
    Twitch Shot: 1 AP kullanarak 2 kez ateş edilir ama hedef alma %25 düşer.

    Magnus: Bu arkadaş da gruba daha sonra dahil oluyor. Çok az konuşan, ön plana çok çıkmayan bir karakter ama oldukça da güçlü. Kendine has yeteneği telepati, tüm organik canlıların zihnine girerek onları kontrol edebiliyor.

    Dodge Dash: Gözetlenme esnasında kaçarken gelen saldırıları savuşturur
    Telekinesis shield: Kendisine gelen mermileri %25 şans ile durdurur
    Sneak: Fark edilmeden hareket etmeyi sağlar
    Puppeteer: Organik canlıların zihnini kontrol ederek onları yönlendirir
    Chain Lightning: Elektrik saldırısı yapar, yakın olan düşmanlar da etkilenir
    Run'N Gun: Ekstra bir hareket imkanı sağlar, bu sayede uzaktaki düşmanlara yaklaşabilirsiniz.
    Silent Assassin: Fark edilmeden ateş ettiğinde kritik vurma şansı iki katı artar
    Skull Splitter: %100 kritik şans verir ama nişan almayı %25 düşürür

    Farrow: Gruba son dahil olan karakterimiz, tilki mutant kendisi ve bir dişi. Dış Bölge'de yaşıyor ve o şartlara uyum sağlamış. Kendine has özelliği düşmanları iyi seziyor oluşu bu sayede 1 AP kullanarak birden fazla kişiyi vurabiliyor ayrıca diğer karakterlerin bazı özelliklerine de sahip. En kullanışlı karakter denilebilir.

    Circuit Breaker: Robotları 1 turn etkisiz kılar
    Sneak: Fark edilmeden hareket etmeyi sağlar
    Silent Assassin: Fark edilmeden ateş ettiğinde kritik vurma şansı iki katı artar
    Gunslinger: Birden fazla düşmanı 1 AP kullanarak vurabilir ama hedef alma %25 azalır.
    Corpse Eater: Organik canlıları yiyerek sağlığı yeniler
    Moth Wings: Uçmasını sağlar
    Frog Legs: Mesafe fark etmeksizin her noktaya zıplamayı sağlar
    Super Tendons: Yüksek yerlere zıplamayı ve aksiyon esnasında koşmayı sağlar


    SİLAHLAR

    Toplam 14 adet silah yer alıyor ve silahların görünümleri geliştirdikçe değişiyor ve yenileniyor.

    Mutant Year Zero: Road to Eden | Rehber ilk sayfada


    Mutant Year Zero: Road to Eden | Rehber ilk sayfada
    Mutant Year Zero: Road to Eden | Rehber ilk sayfada
    Mutant Year Zero: Road to Eden | Rehber ilk sayfada
    Mutant Year Zero: Road to Eden | Rehber ilk sayfada
    Mutant Year Zero: Road to Eden | Rehber ilk sayfada
    Mutant Year Zero: Road to Eden | Rehber ilk sayfada
    Mutant Year Zero: Road to Eden | Rehber ilk sayfada
    Mutant Year Zero: Road to Eden | Rehber ilk sayfada
    Mutant Year Zero: Road to Eden | Rehber ilk sayfada
    Mutant Year Zero: Road to Eden | Rehber ilk sayfada
    Mutant Year Zero: Road to Eden | Rehber ilk sayfada
    Mutant Year Zero: Road to Eden | Rehber ilk sayfada
    Mutant Year Zero: Road to Eden | Rehber ilk sayfada
    Mutant Year Zero: Road to Eden | Rehber ilk sayfada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melkor23 -- 10 Aralık 2018; 21:40:25 >







  • Turn based olmasa güzel oyunmuş aslında ama turn based bence anam babam strateji oyunu olmayan oyunlara artık 2018 de gitmiyor yani.
  • Taktiksel oynanış söz konusu ise bence en iyi ve en keyifli tercih her zaman sıra tabanlı oynanıştır ama işte bu da ortası olmayan bir sistem, ya çok seviliyor ya da nefret ediliyor.
  • Bir süredir takip ediyorum, Steam'de 89 TL gibi uygun bir fiyattan açtılar. Arada demo videoları yayınlıyorlar, kaliteli ve farklı bir oyun olacağı izlenimi yarattı bende. Deluxe alanlar şu anda demoya direk erişim sağlayabiliyorlar.
  • Benim de ilk gösterildiğinden bu yana ilgimi çeken bir oyun oldu.Sıra tabanlı oyunları genel de pek sevmezdim,ta ki Divinty Original Sin 2 ile tanışana kadar.Divinty'den sonra inanılmaz bağımlısı oldum sıra tabanlı oyunların,bu oyunu da merakla bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeeb12 -- 24 Kasım 2018; 13:32:14 >
  • Yeni bir karakter tanıttılar, anlaşılan oyunun ilerleyen safhalarında ekibe farklı karakterler alınabilecek.

  • oyunu dün ps4 üzerinden aldım. 159 tl. bu tarz oyunların hastasıyım. bilgisayarda jagged alliance ile başladım turn based oynamaya. şimdi aklıma geliyor o günler. hey gidi hey. zaman ne çabuk geçti be. neyse henüz oynama fırsatı bulamadım. oynayinca bir şeyler yazarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunu bitirdim, çok keyifli bir 30 saat yaşattı. Bu tip sıra tabanlı aksiyon/RPG oyunları hakikaten çok ayrı bir tat veriyor insana, çok özel oyunlar olduğunu düşünüyorum kendine has bir havası olduğu net. Maalesef büyük yapımlar günümüzde satış kaygısından ötürü bu oynanışa artık pek yanaşmıyorlar ama en azından bunun gibi daha küçük çapta ki yapımlar gelmeye devam eder diye umuyorum. Oyun genel olarak çok başarılı, sadece iki konuda eleştireceğim birincisi yetenek sayısı hem çok az ve hem de aynı, mevcut yeteneklerin bir kısmını her karaktere dağıtmışlar. Hani madem sayıyı az tuttunuz en azından her karakterde farklı olsaymış, burada basite kaçmışlar. İkincisi ise harita mekanlar çok güzel tasarlanmış, gezmek, keşfetmek çok keyifli fakat öldürdüğünüz düşmanlar tekrar doğmadıkları için bir süre sonra her yer bomboş oluyor, hani bir yerlere gidip keyfine çatışmaya giremiyorsunuz. Kısacası bu tarz mekaniğe sahip oyunları seven varsa kaçırmasın derim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: melkor23

    Oyunu bitirdim, çok keyifli bir 30 saat yaşattı. Bu tip sıra tabanlı aksiyon/RPG oyunları hakikaten çok ayrı bir tat veriyor insana, çok özel oyunlar olduğunu düşünüyorum kendine has bir havası olduğu net. Maalesef büyük yapımlar günümüzde satış kaygısından ötürü bu oynanışa artık pek yanaşmıyorlar ama en azından bunun gibi daha küçük çapta ki yapımlar gelmeye devam eder diye umuyorum. Oyun genel olarak çok başarılı, sadece iki konuda eleştireceğim birincisi yetenek sayısı hem çok az ve hem de aynı, mevcut yeteneklerin bir kısmını her karaktere dağıtmışlar. Hani madem sayıyı az tuttunuz en azından her karakterde farklı olsaymış, burada basite kaçmışlar. İkincisi ise harita mekanlar çok güzel tasarlanmış, gezmek, keşfetmek çok keyifli fakat öldürdüğünüz düşmanlar tekrar doğmadıkları için bir süre sonra her yer bomboş oluyor, hani bir yerlere gidip keyfine çatışmaya giremiyorsunuz. Kısacası bu tarz mekaniğe sahip oyunları seven varsa kaçırmasın derim.
    Nintendo ya özel Mario&rabbids e benziyor galiba değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Persona_Non_Grata kullanıcısına yanıt
    Oynanış olarak evet, o da benzer sıra tabanlı bir sisteme sahip.
  • Game pass ile bedavaya geldi. Belirtmeden edemedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschil -- 11 Aralık 2018; 0:59:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aschil

    Game pass ile bedavaya geldi. Belirtmeden edemedim
    iyi ki belirttin 150 tl veriyordum az kalsın. malum Xbox ı açmak için nedenim yoktu iyi oldu bu dediğin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aschil

    Game pass ile bedavaya geldi. Belirtmeden edemedim
    Hocam günümü şenlendirdiniz tam bu oyunun kutulusu hayatta gelmez buralara dijital mi alsam diye düşünürken gamepass e dahilmiş dediniz ya gidip 1 tl ye 30 günlük gamepass i aktifleştireyim de oynayayım bu güzelliği. ps4 e de başka zaman bakarız.
  • Sevdiğim herşey bu oyunda bir araya gelmiş resmen

    blade runner+stranger things tarzı müzikleri
    kıyamet sonrası atmosfer
    sıra tabanlı oynanış
    rpg öğeleri
    imaj olarak güçlü ve ağırlığı olan karakterler
    Unreal motorunun gücünden gelen güzel ışıklandırmalar ve grafikler

    Bir kaç eksiği var tabi ama bunlar ilk oyun için kesinlikle görmezden gelinmesi lazım, umarım devam oyunuda gelir
  • Denemek istediğim bir oyundu rehber harika olmuş. Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sine-FİL -- 16 Ocak 2019; 17:33:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok güzel rehber olmuş elinize saplık, ben oyuna yeni başladım sayılır 10 lvl oldum ama şimdiki ana göreve giderken çok zorlanıyorum, birde varış noktam için 20 lvl diyor, yani olabildiğince gizlide halletmeye çalışıyorum ama 3 e karşı 4-5 oldumu bide düşmanların canı çok yüksek 16 dan aşağı can yok yani hep üstün düşmanler bizden bu normalmi
  • evohan kullanıcısına yanıt
    Oyun bazı zamanlar senden daha yüksek seviyedeki düşmanlarla mücadeleye zorluyor, bu noktada silahın gücü çoğu zaman tek atmaya yetmediği için taktik yapman gerekiyor. Bazı zorlu düşmanları çeşitli varyasyonlar deneyerek yenmiştim, oyun buna yönlendiyor zaten başka çare bırakmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melkor23

    Oyun bazı zamanlar senden daha yüksek seviyedeki düşmanlarla mücadeleye zorluyor, bu noktada silahın gücü çoğu zaman tek atmaya yetmediği için taktik yapman gerekiyor. Bazı zorlu düşmanları çeşitli varyasyonlar deneyerek yenmiştim, oyun buna yönlendiyor zaten başka çare bırakmıyor.
    Doğrudur baya taktik yapıyorum ama aynı levelde olduğum düşmanlar adamlar beni iki vuruşta götürüyor ben genelde 3-4 vuruşta anca

    Çokta zevli bir oyun atmosferi oynanışı, sade ve kaliteli karman çorman bir oyun değil en önemli yanıda bu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 15 Temmuz 2019; 19:33:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evohan kullanıcısına yanıt
    Hocam saldırdığınız düşman grupları içinde genelde ya ölenleri iyileştiren med botlar ya da yardım isteyen lider askerler oluyor. Önceliğinizi bu adamları indirmeye verin.
    3 karakteri birden değil de tek tek karakterlerinizi kontrol edip , bu özel askerlere pusu için konumlandırın.
    Mümkün mertebe %100 vuruş şansınız olduğu yerlerden ateş etmeye bakın ve karakterlerin skillerini kullanmaya çalışın.

    Ben bu tarz oyunlara alışkın olmadığım için normal zorlukta oynamıştım. Başlarda dediğiniz gibi zorladı ama biraz ilerleyince skiller ve silahların güçlenmesiyle oyun sanki aktı gitti. Bu tarza alışkın olmadığım halde atmosfer olsun , oynanışın sadeliği olsun oyun kendini oynattırıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheUnderTaker-

    Hocam saldırdığınız düşman grupları içinde genelde ya ölenleri iyileştiren med botlar ya da yardım isteyen lider askerler oluyor. Önceliğinizi bu adamları indirmeye verin.
    3 karakteri birden değil de tek tek karakterlerinizi kontrol edip , bu özel askerlere pusu için konumlandırın.
    Mümkün mertebe %100 vuruş şansınız olduğu yerlerden ateş etmeye bakın ve karakterlerin skillerini kullanmaya çalışın.

    Ben bu tarz oyunlara alışkın olmadığım için normal zorlukta oynamıştım. Başlarda dediğiniz gibi zorladı ama biraz ilerleyince skiller ve silahların güçlenmesiyle oyun sanki aktı gitti. Bu tarza alışkın olmadığım halde atmosfer olsun , oynanışın sadeliği olsun oyun kendini oynattırıyor.
    Yılların video oyuncusuyum ama turn-based benimde pek fazla aşina olamadığım bir tür olmuştur, bu oyunu ise çok sevdim atmosferi karekterleri sadeliği içine çekiyor gerçekten O özel askerleri bende önce indirmeye çalışıyorum ama genelde grubun içinde takılıyorlar, yani onlara saldırınca tüm mücadelede başlıyor, Tek olarak saldırmayı denemedim hiç bilmiyorum öyle nasıl oluyor ama bir kere ambush attığımızdada iki taraftan biri kazanana kadar son veremiyoruz sanırım, birde ambush atmadan sağlık basamamak veya kaç medkitim var görememek kötü olmuş, ilerledikçe mutlaka daha rahatlyacaktır elimiz eminim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 16 Temmuz 2019; 6:52:6 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.