Şimdi Ara

Nasıl yapılır ? Grafik tasarım konusun da merak ettiklerim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, kiminiz için çok basit ama benim için sıkıntılı bir durum var. örneklerle göstermek istiyorum (aşağıda ki grafikler) tabi örneklerden önce derdimi kısaca anlatayım.

    Yapmak istediğim bir iş var ve bu iş için bol tasarım yapmam gerekli yapmak istediğim tasarımları kalem ile çizebilirim, tabi bunları kalem ile çizmem lazer yada cnc de kesilmesi için bir anlam ifade etmez, bunun için bir çizim programı da öğrenebilirim ama, işte işin bir aması var... bu da sunum. uğraşıp yapacağım yada yaptıracağım siteye günde en az 2-3 tane tasarım koymak istiyorum. çizimler çok zorlu şeyler olmasa da benim istediğim amaca uyacak program nedir ve en basit ne kullanırım öğrenmem şart.

    Şimdi derdimden sonra yapmak istediklerime gelelim, ilk olarak sunum için çizeceğim şeyi bir kitabın üstünde yada bir masanın , ofis yada ev duvarının üzerinde duruyormuş gibi olmasını istiyorum, ikincisi ise bu tasarımı hangi programlarla çizebilirim.(kullanımı basit olsa iyi olur)

    örnek olarak şunları paylaşayım
    Nasıl yapılır ? Grafik tasarım konusun da merak ettiklerim.
    Nasıl yapılır ? Grafik tasarım konusun da merak ettiklerim.
    Nasıl yapılır ? Grafik tasarım konusun da merak ettiklerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi experienced -- 7 Temmuz 2018; 21:51:44 >







  • En basiti paint ama işine yarayacağını sanmıyorum. Çizimi Illustrator ile yapabilirsin. İnternette eğitimleri mevcut ve bir yandan kendinde kurcalayarak öğrenebilirsin. Kolay bir program değil ama uğraşırsan yaparsın.

    Sunuma gelecek olursak bu görseller mock-up ile hazırlanmış. Yani hazır bir görsel üzerindeki bir alana yaptığın çizimi ekleyerek bu hale gelmesini sağlıyorsun. ( Tam anlatamamış olabilirim :D ) Bunu da Photoshop ile yapabilirsin. İnternette aratırsan ücretli ücretsiz bir çok mock-up mevcut ve hazırlaması oldukça kolay.
  • Ceyyn kullanıcısına yanıt
    Yardımın için teşekkür ederim dostum. Güzel bir araştırmaya başlayayım.
  • Yukarıdaki arkadaş gayet güzel anlatmış, hevesini kırmak istemem ama uzun zaman alacak bu programları öğrenmen. Ama ne kadar istekli olduğuna bağlı. Yeri geliyor uzun yıllardır grafikerlik yapan adamların bilmediğini sen biliyorsun. Neden? istekli oluşundan, araştırmandan, kurcalamandan... kendini geliştirirsen güzel paralar kazanabilirsin.
  • Evet dostum arkadaş sağolsun mockup tan bahsetti bilmiyordum araştırmaya başladım, ilk işlerimde denemelerde bedava olanları kullanacağım ama sonra para verip almam gerekecek gibi, benim işlerim basit olacak, sunum kısmını mockup kullanırım ama birde o ürünlerin cnc de kesilip müşteriye satılma kısmı var, yani bu iş ilk aşama, daha cad-cam de öğrenmem gerekecek. Hadi hayırlısı :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi experienced -- 12 Temmuz 2018; 19:28:48 >
  • Merhaba kardeşim,

    Öncelikle çıktığın yolda başarıların daim olsun Allah utandırmasın.

    Yukarıda verdiğin örnekler Photoshop ile yapılmış. Sunumlarda ben de bu tarz grafikler çiziyorum/kullanıyorum.BURADA ve BURADA bir kaç örnek var.

    Tasarım okula giderek öğrenebileceğin birşey değil Allah vergisi yetenek ve sevmekle alakalıdır. Seven ne yapmaz :)

    Öncelikle tasarım konusunda neyi sevdiğini tanımlaman gerekli ve ona göre programını seçmen.

    Tasarım programları konusunda Adobe tartışmasız sektörün en önde gelen yazılım firmasıdır. Ai ve Ps tüm isteklerine cevap verir. İkisini bir arada öğrenmeye çalışmak seni yorar sonuca ulaştırmaz, önerim ilk etapta photoshop öğrenmen sonrasında vektörel çizime geçiş yapman.

    Çok keyifli ve bir o kadar zor bir yol seni bekliyor. Başarılar :)




  • Merhabalar.. arkadaşlar ben de daha çok freelance çalışabileceğim, kendime uygun bir şekilde bahsetmiş olduğunuz gibi logo & photoshop & illustrator ve web tasarım bazlı bir kariyer hedefliyorum. Biraz araştırma yaptım 3-4 tane seçeneğim var. Daha önceden de bir arkadaşım Smartpro diye bi akademiden grafik tasarım kursu almıştı. 4500 tl civarında bir fiyat var değer diyor kesinliklie, sizin bir bilginiz var mı bu konuda? Bir de tasarım üstüne ek olarak hangi dilleri öğrenmem gerekir web tasarım yapabilmek için? Yardımınızı bekliyorum teşekkürler
  • Ek olarak bilmem gerekn birşey varsa ekleyin lütfenn



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayşe Gülmen -- 23 Temmuz 2018; 13:59:12 >
  • Ayşe hanım merhabalar, öncelikle çıktığınız yolda başarılar ve şans dilerim.


    Yaklaşık 1.5 yıldır grafiker olarak 2 dijital reklam ajansı ve ek olarak freelance çalışan biri olarak doğru bir tercih yaptığınızı söyleyebilirim. Burada işin püf noktası temel eğitimin doğru bir şekilde ezber olarak değil mantığını kavramak methoduyla öğretilmesi gerektiğini düşünmekteyim. Dilerseniz sabit dilrseniz freelance çalışabileceğiniz iş imkanları oldukça geniş. Özellikle ülkemizde markaların dijitalleşme evresini hala tamamlayamamış olduğunu göz önünde bulundurursak iş imkanı açısından problem yaşamazsınız diye düşünüyorum. Tasarım için CSS ve PHP dillerine hakim olmanız gerekmektedir. SmartProyu duydum, geniş tabanlı eğitim verdiklerini biliyorum 2017 ocak ayında görüşmem olmuştu ancak kurs almadım. Genelde olumlu duyum aldım bilginize.
    Umarım herşey istediğiniz gibi gerçekleşir.




  • arkadaşlar genel anlamda güzel yorumlarda bulunmuş smartproyu ben de araştırdım bi ara grafik tasarım eğitim almayı düşündüm ama bütçem yetmedi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertgrlkoseler

    arkadaşlar genel anlamda güzel yorumlarda bulunmuş smartproyu ben de araştırdım bi ara grafik tasarım eğitim almayı düşündüm ama bütçem yetmedi
    Ben eğitime karşı olmamakla birlikte yeteneği savunuyorum. Yetenek + sevmek bir çok eğitim programından üstündür.
  • Merhaba arkadaşlar konuya baya bir şey yazılmış çizilmiş ben işimi görecek derecede neredeyse corel, ai, ps ve autocad öğrendim ama tabi daha yolun başındayım. Yapmak istediğim şey dekorasyon işiydi bunu daha önce yazmadım çünkü ne nasıl olur nasıl bir başarıya ulaşırım bilemedim, belki biraz saçma ama neyse, bence bir şeyi öğrenmenin en iyi yolu yapacak bir şey bulmak ve onu geliştirmeye çalışmak. Bir kaç foto paylaşayım.
  • Nasıl yapılır ? Grafik tasarım konusun da merak ettiklerim.Nasıl yapılır ? Grafik tasarım konusun da merak ettiklerim.Nasıl yapılır ? Grafik tasarım konusun da merak ettiklerim.Nasıl yapılır ? Grafik tasarım konusun da merak ettiklerim.Nasıl yapılır ? Grafik tasarım konusun da merak ettiklerim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.