Şimdi Ara

Neato Robot Süpürgeler Hakkında Herşey ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
418
Cevap
19
Favori
34.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Sizi dinlemedim. Almışken en yenisini alayım dedim ve Neato 85 aldım. Fakat 2. günde sorun yaşamaya başladım.

    Sürekli "Lütfen izlediğim yolu engellerde arındırın(2009)" hatası veriyor ve duruyor. Neredeyse karşılaştığı her engelde bunu yapıyor. Bazen de girdiği yerden çıkmaya çalışırken 2. yada 3. hamlesinde bu hatayı veriyor ama sürekli veriyor.

    Sizden acil destek rica ediyorum, teşekkürler
  • Bu arada birkaç neatro 85 videosu izledim. Hiçbiri benim cihazım kadar gürültülü çalışmıyor. Acaba bir sorun olabilir mi?

    Çalışma sesini Kontrol etmeniz için videosunu çektim.









    Yardımınızı bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furq -- 17 Ocak 2015; 22:36:32 >
  • furq F kullanıcısına yanıt
    merhaba,

    Neato 85 için bu mesaj iki sebepten kaynaklanabilir: Birincisi lazer ünitesinde beklenmedik ve rastlanmadık bir arıza,
    İkincisi ise çalıştığı mekanda çok fazla 32cmden dar alan olması ve bu alanların lazer tarama seviyesinde olmaması.

    İlk duruma şimdiye kadar hiç rastlamadık, Botvac serileri hemen hemen hiç arıza çıkarmıyor, hele hele lazer arızası hiç. Ancak size bir kaç önerimiz olabilir mekan düzeni hakkında. Nasıl bir elektrik süpürgesi ile süpürürken ortalığı birazcık toplamanız ve süpürmeye kolaylık sağlayacak düzenlemeler yapmanız gerekiyorsa aynı şekilde robotunuz çalışırken de bu şekilde ayarlamalar yapmanız uygun olabilir. mesela ayak aralıkları dar olan sandalyeleri masanın üzerine kaldırmanız veya yerleşimlerini değiştirmeniz, 32cmden dar görünen boşlukları (mesela koltuk ile duvar arasında bir boşluk var ise) robot rahat girebilsin diye genişletmeniz cihazın daha rahat ve sorunsuz çalışması için iyi olacaktır.

    Sizde hangi durum var bilemiyoruz, buradan tesbit etmemiz imkansız tabii ki. Ancak bir kaç gün kullandıktan sonra ve mekanınızda ufak tefek değişiklikler yaptığınızda da durum değişmiyor ise Ankara merkez servisimiz ile temasa geçmeniz uygun olacaktır.

    Video sanırım yüklenmemiş veya biz seyredemedik. Doğrudan servis@hepsirobot.com adresine de gönderebilirsiniz videonuzu.

    Teşekkür ederiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hepsirobot -- 18 Ocak 2015; 7:46:04 >




  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Bir sorum daha olacak. Bu cihazı shaggy halı üzerinde kullanamaz mıyız? Halıya çıktıktan sonra yavaşladı ve bir süre sonra fırçalı temizle diye uyarı verdi. Altına baktığımda halının tüylerinin fırçaya dolanmış olduğunu gördüm.

    Bu arada gürültülü çalışıp çalışmadığını inceleyebileceğiniz videoyu dropboxa yükledim. Aşağıdaki adresden izleyebilirsiniz.

    https://www.dropbox.com/s/5m6xl22juu2pc29/20150117_222456.mp4?dl=0
  • furq F kullanıcısına yanıt
    bir kısım shaggy halılarda kullanılabiliyor ancak hav uzunluğu önemli tabii ki. Hav uzunluğu fırça çapını geçiyorsa dolanma yapabilmektedir.

    Daha önce yazdığınız sorunlarınız hakkında da dönüş yapar mısınız lütfen?

    Kolay gelsin
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Sürekli engellerden arındırın sorunundan bahsediyorsanız, evet, odadaki sandalyeleri, sehpaları masanın üstüne kaldırınca bu hatayı almamaya başladık. Bu durumda cihazı scheduled kullanma şansımız olmayacak sanırım.

    Fırçayı temizleyin uyarısını aldıktan sonra kapattım ve tekrar çalıştırmadım. Ne yapmamı önerirsiniz. Odadaki shaggy halıları kaldırıp yedek fırçaya mı geçmeliyim ?

    Çalışma sesi ile ilgili gönderdiğim videoyu izleme şansınız oldu mu?

    Teşekkürler
  • furq F kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Geç cevap için kusura bakmayın, pazartesi günleri yoğun oluyoruz.

    Shaggy halının yüksekliği cihazın başedemeyeceği boyuttadır diye tahmin ediyoruz. Aynı fırçayı temizleyip de kullanabilirsiniz veya diğer fırçaya geçebilirsiniz tabii ki. Yedek fırça, yani plastik blade tipi olan ikinci firça, halıda daha iyi sonuç verecektir ancak daha gürültülü çalışmaktadır.

    Videonuzda cihazın gürültüsünde anormal bir seviye duyulmuyor, zaten vakum ünitesi yüke duyarlıdır, farklı zeminlerde farklı devirlerde çalışır.
    Son kısmına doğru gelen ses ile yürüyüş takımlarının sesidir.

    Aynı ortamda kaydedilmemiş olan başka videolar ile bir karşılaştırma yapmak çok doğru bir fikir vermeyecektir diye düşünüyoruz.

    Saygılarımızla,
  • Merhaba,
    Kullanıcı yorumlarında Botvac'ın duvar diplerine giremediği, duvar kenarlarında 4-5 cm civarında bir hattın süpürülmeden kaldığı şeklinde bir izlenim var. Böyle bir şey var mı, yoksa sadece Botvac'da mı böyle? Örneğin bir Roomba da aynı sorunu yaşıyor mu?
  • Signature pro modelinde robotun altinda pervane olmamasindan kaynaklandigini dusunuyorum. Botvac modelinde sikintinin devam ettigini sanmiyorum.

    Bu arada Turkiye'deki satis fiyatini ben makul bulmuyorum. Yurtdisinda 350usd olan urun burada 1700tl'ye satilmamali.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artuda -- 22 Ocak 2015; 13:18:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tarzanabi T kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Ülkemizde Botvac yaklaşık 6 aydır satılıyor, hem navigasyon özelliği hem de yan fırçası ile duvar diplerinde bir boşluk kaldığına rastlamadık, müşteri şikayeti de almadık.
    Ayrıca Botvac serilerinin ana temizlik fırçası da kenarda 0.5cm uzaklıkta, yani yan fırça olmasa bile boşluk olması hemen hemen imkansız. Kaldı ki Botvac serileri, diğer robotlara göre çok daha iyi bir kenar takip sistemine sahip.
    Signature modellerine yan fırça yoktu ancak yine de duvara çok yakın temizlik yapardı.
    Roomba'ların tamamında yan fırça vardır.
    Her iki markada da bu konuda bir sıkıntıya rastlamıyoruz.
    Saygılarımızla,
     Neato Robot Süpürgeler Hakkında Herşey !




  • artuda A kullanıcısına yanıt
    Ülkemizdeki satış fiyatının yükseklği maalesef uygulanan ithalat rejiminden kaynaklanmaktadır. 649 dolarlık iPhone almaya kalktığınızda da maalesef 2 katı ücreti ödüyorsunuz. Gönül isterdi ki bu farklılıklar olmasın ve daha çok eve hizmet verebilelim.
    Elimizden geldiğince ve imkanlar yettiğince dönemsel fiyat indirimlerin yapıyoruz, Signature da şu anda Unnado websitesinde indirimdedir mesela.
    Model geriledikçe fiyatlar aşağıya iniyor, Botvac serileri başladı, şimdi yavaş yavaş Signature fiyatları gerileyecektir.
    Saygılarımızla,
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Yapmayın lütfen. En ucuz iphone maliyeti; 50usd amerika vergisi ve 100TL kayıt ücreti ile 1800TL civarı yapıyor. Türkiye fiyatı ise 2400TL. Kaldı ki Iphone istisna bir örnek. Yurtdışı ürünlerinde genelde bu kadar yüksek olmuyor aradaki fark. Eminim ki sizin fiyatlarınız ile yurtdışı fiyatlar arasında daha az fark olsa, satış oranlarınız çok daha yüksek olurdu. Tek kaynak olduğunuz için takdir sizin tabi ki, bizimkisi temenniden öteye geçemiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artuda -- 24 Ocak 2015; 2:09:35 >
  • Sayın Artuda,

    Sizin temennilerinize katılmamak imkansız ancak inanın biz de elimizden geleni yapıyoruz maliyet konusunda.
    Tek olmamız bir avantaj değil, tüm tanıtım maliyetleri, robotlar hakkında bilgilendirme ve sunumlar, hatta üniversitelerin ilgili bölümlerinde verdiğimiz dersler sadece bizim omuzlarımızda kalıyor.
    Vergiler hakikaten can sıkıcı, bir de yaygın pazarlamaya geçtiğiniz anda zincirlerin ve satış noktalarının talep ettiği karlar dudak uçuklatıcı. Websitelerini saymıyorum bile, hepsiburada.com mesela %30 dan aşağı komisyon kabul etmiyor. Tüm bu rakamları üst üste topladığınızda kendi websitemizden yapmadığımız her satış belki de zarar hanesine yazıyor. Tüketiciyi küstürmek veya olası müşteriyi kaçırmak da cabası tabii ki.

    Bu maliyetleri aşmak ve fiyatları aşağıya çekmek için bazı çalışmalarımız var, bunların başında da tamamen digital ortama yönelmek geliyor, çalışmalarımız sürüyor o konuda.

    İlginize ve yorumlarınıza çok teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: furq

    Merhaba,

    Sizi dinlemedim. Almışken en yenisini alayım dedim ve Neato 85 aldım. Fakat 2. günde sorun yaşamaya başladım.

    Sürekli "Lütfen izlediğim yolu engellerde arındırın(2009)" hatası veriyor ve duruyor. Neredeyse karşılaştığı her engelde bunu yapıyor. Bazen de girdiği yerden çıkmaya çalışırken 2. yada 3. hamlesinde bu hatayı veriyor ama sürekli veriyor.

    Sizden acil destek rica ediyorum, teşekkürler


    Merhaba, gündelik hayatta scheduled kullanımdan ziyade, evden çıkarken ortalığı hızlıca toplayıp düğmeye basmak ve kapıyı çekip çıkmak bana daha pratik geliyor, genelde böyle yapıyorum. Robotun takıldığı dar alanlardaki sandalye masa vb ayakları krom ise onları lazer hizasında oldukları halde tam göremeyip dokunarak algılayabiliyor, ve benim genel izlenimim, görülemeyen ancak dokunma ile algılanan objelerden biraz daha uzak durmayı tercih ediyor. Eğer bu objeler girdiği yerin çıkışına denk geliyorsa 32 cm de olsa çıkamadığı durumlarla karşılaştım. Zaten birkaç kullanımdan sonra tabiri caizse "huyunu suyunu" öğrenmeye başlayacaksınız, her ev farklı olduğundan sizin evinizde nerelerde takıldığını öğrenince robotu çalıştırmadan ordaki düzeni uygun hale getirmeniz yeterli gelecek. Hayırlı olsun cihazınız, ilk modellere göre baya bir artısı var.




  • Merhaba, ben de sizin yaptığınız gibi yapmaya başladım. Düğmeye basıp köpeğimi gezdirmeye çılıyorum. döndüğümde işlem tamamlanmış oluyor. Robotumdan gayet memnunum. Shaggy halı yerine başka halı aldım. Çalıştırmadan önce sandalyeleri, sehpaları masaüstüne kaldırıyorum.

    Tek sorunum motor sesi dışında başka bir ses çıkarıyor olması. tak tak sürtünme sesi gibi. Acaba shaggy halı fırçayı bozdu ve böyle bir sesin çıkmasına neden oluyor olabilir mi?
  • Artık bir robot süpürge almayı kafaya koydum, LG VR5942L ve Neato Botvac 85 arasında kaldım. LG'nin ürünü çok daha şık duruyor, temizlemesi daha kolay görünüyor. Ancak ülkemiz kullanıcılarının yorumlarına göre LG'nin bu ürüne desteği yok gibi bir şey. Daha da kötüsü, 1 cm'den yüksek halılara tırmanamadığı ısrarla belirtilmiş.
    Botvac 85 ise dünya geneli yorumlarda çok başarılı bulunmuş, ancak videolarda göründüğü kadarıyla daha gürültülü ve LG'nin iki katı kadar bir fiyata satılıyor. Eğer halı performansı daha iyiyse (çoğumuz gibi bizim evimiz de parke üzerine her odada farklı halılarla kaplı) ve sesi çok rahatsız etmezse Botvac alacağım sanırım. Elbette, yükselen döviz kuruyla yeni gelen ürünlerin (satıcı sitesinde stokta yok görünüyor) fiyatı iyice uçmazsa

    Bu iki cihazdan herhangi birini kullanıp halı performansı konusunda bilgi verebilecek olursa, fikrimi oluşturmamda çok yardımcı olacak.




  • tarzanabi T kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Botvac serilerinin halı performansı normal elektrik süpürgeleri ile eşdeğer neredeyse. Eğer evinizin büyük çoğunluğu halı ise Botvac 70 de alabilirsiniz, normal filtre ve dövücü fırça ile geliyor, halı performansı mükemmel ama sert zeminde biraz gürültülü.

    LG ile Botvac arasında bakım konusunda ciddi bir fark yok, LG'nin HEPA filtresinin bulunabilirliğini kontrol ediniz. Dilerseniz, sonradan Botvac için ek kit satın alıp HEPA Filtre ve kombi fırça da kullanabilirsiniz, ek kitlerimiz Mart ayı içinde piyasaya çıkacak.

    Evet, Botvac serileri daha gürültülü, emiş güçleri arasında 8 kat fark var.

    Botvac 85 en çok talep gören model oldu, stoklarımıza Mart ayı içinde girecek tekrardan.

    Saygılarımızla,
  • Merhaba,

    Dünya Kadınlar Günü sebebi ile Neato Signature Pro ve Botvac 70e robotlarımızda bir kampanyaya başlıyoruz.
    Detaylarını bu gece yarısından itibaren hepsirobot.com websitemizden öğrenebilir, ürünleri inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.
    Saygılarımızla,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furq

    Merhaba, ben de sizin yaptığınız gibi yapmaya başladım. Düğmeye basıp köpeğimi gezdirmeye çılıyorum. döndüğümde işlem tamamlanmış oluyor. Robotumdan gayet memnunum. Shaggy halı yerine başka halı aldım. Çalıştırmadan önce sandalyeleri, sehpaları masaüstüne kaldırıyorum.

    Tek sorunum motor sesi dışında başka bir ses çıkarıyor olması. tak tak sürtünme sesi gibi. Acaba shaggy halı fırçayı bozdu ve böyle bir sesin çıkmasına neden oluyor olabilir mi?

    Merhaba, ses sert zeminlerde (fayans, karo vb) mi çıkıyor yoksa halı üzerinde de var mı?
  • OnTheWay O kullanıcısına yanıt
    Merhaba, Nasıl oldu neden oldu bilmiyorum ama o ses artık çıkmıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.