Şimdi Ara

NEDİR BU YAZILIM İLE GÜÇ YÜKSELTME? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
176.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat549

    EcuFast diye yazılımcı bi şirket gibi biryer var arabam Hyundai Accent blue normalde 128 beygir 258 tork yazılımdan sonra 155 beygir 313 tork olcaktı fakat yaptırmadım nedeni biraz mantıksız gelmiyormu sizcede böle bişeyi araba markaları niye kendileri yapmıyor .

    Hortlamış madem bizde katkı yapalım. Fabrikasyon yapmayabilirler bu normal. Salınımdı emisyondu cart curt dengesi için olabilir. Yahut avrupa standardı rahat araç ama istanbul gibi yokuşlu inişli şehirlerde pert olabiliyor.

    Ben arabayı aldım 1 ay geçti geçmedi chiplettim. Beygir artışı oalrak bakmadım araca veya ölçtürmedimde ama araca faydasını gördüm. Yokuşlarda rahatım. 1 le zorlandığım yokuşlarda 2 ile çıkıyorum nerdeyse hatta seriysem 3 le. Kalkışlarda titreme %99 azaldı, daha seri kalkıyor, trafikte bu dertten neredeyse yırttım.

    İniş çıkış bi şehirde bence cruzelara chip şart. 124 beygirde olsa 65 beygir doblo gibi kaçmıyor araç

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu Cruze'la "1. viteste zorla çıkılan" rampalar nerdedir, memleketin hangi köşedindedir anlatan olsa da bilsek keşke. Açısı kaç bu rampanın, 90 derece falan mı? Ben arabayı 15 aydır kullanıyorum, iç Anadolu'da çıkmadığım dağ, bayır kalmadı ama 1. viteste zorlandığım tek yer olmadı. En olmadık yerde bile vitesi 1'e atarsan paşa paşa çıkar araba, 1. vites zaten bunun için var. Fizik kurallarına meydan okumadığın sürece 1. viteste çıkamama, zorlanma gibi bir durum olmaz.

    Benim araç 1.6'ların Türkiye'ye gelen son serisi, beygiri de 124 değil, 117 hp. Bu chip meselesine kafa yoranların, 1. viteste rampa çıkamayanların, kalkışta titreyenlerin araba kullanmakta ciddi sorunları olduğunu düşünüyorum ben. Bir diğer ihtimal daha önce 1.6 atmosferik araç kullanmamış, 2.0 TDI'dan aşağı motor görmemiş de olabilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Curva Sud

    Bu Cruze'la "1. viteste zorla çıkılan" rampalar nerdedir, memleketin hangi köşedindedir anlatan olsa da bilsek keşke. Açısı kaç bu rampanın, 90 derece falan mı? Ben arabayı 15 aydır kullanıyorum, iç Anadolu'da çıkmadığım dağ, bayır kalmadı ama 1. viteste zorlandığım tek yer olmadı. En olmadık yerde bile vitesi 1'e atarsan paşa paşa çıkar araba, 1. vites zaten bunun için var. Fizik kurallarına meydan okumadığın sürece 1. viteste çıkamama, zorlanma gibi bir durum olmaz.

    Benim araç 1.6'ların Türkiye'ye gelen son serisi, beygiri de 124 değil, 117 hp. Bu chip meselesine kafa yoranların, 1. viteste rampa çıkamayanların, kalkışta titreyenlerin araba kullanmakta ciddi sorunları olduğunu düşünüyorum ben. Bir diğer ihtimal daha önce 1.6 atmosferik araç kullanmamış, 2.0 TDI'dan aşağı motor görmemiş de olabilirler.

    İstanbula geldiğinde haberdar et seni sadece 2 yere götüreyim.
    İstanbulda yokuşun alasını bulman çok zor değil.

    Daha önce de 2 kez 1.6 kullandım hemde 100beygir. Araçlar astraydı. Şirkette doblo fiesta logan connect araçlar kullandım. Eşin dostun arabasını falan saymıyorum. Cruze kadar ağırını görmedim. Çipledim rahatım ama hala astra g rahatlığı yok. Kalkış ve hzılanma olarak. Yoksa konfor çok iyi.

    Astra temde 200 basıyordum cruze 195i geçmiyor. He ama cruze 300 kg daha ağır. Belki bu ağırlıktan olsa gerek yokuşlarda da zorlayabiliyor. Hatta cıkamadığım yokuş oldu. Durduğunuzda arabanın anası ağlıyor kalkmak için gel bir zahmet göstereyim. Uzaktan iç anadoludan konuşmak kolay. Yoksa bende erzurumda, gümüşhane şiranda ve bayburtta arabayı dağa taşa az vurmadım.

    Cruze fırumlarda sağda solda bu kadar adam bunu konuşuyorsa yalan değildir. Havanı başka yerde yap bir zahmet.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 50 Defa söyledim, 51. defa tekrar edeyim.

    Chip adını verdiğiniz, maliyeti 5 TL'den fazla olmayan aparatın, aracın motor gücüne ya da torkuna artı bir etkisi yok. Bu kadar ballandıra ballandıra anlatılınca ben de merak ettim zamanında, kullanıp memnun olduğunu söyleyenlerden rica ettim; aracın "chiplenmiş" haliyle dyno verisini alıp bizlerle paylaşın diye. Şimdiye kadar yapan olmadı ama inşallah bundan sonra olur. Bu parçanın ticaretini ya da reklamını yapanlar bir zahmet paylaşsınlar şu dyno verilerini de görelim motora ne katkı sağlıyormuş şu aparat. Yapamayacaklarını bildiğim halde rica ediyorum, çünkü bu parçanın motora 0 katkısı olduğu çok net. Yine de alır gelirler rakamları, biz de bakarız 124 hp'yi 138 hp'ye çıkarmış, 155 torku 180 yapmış, eyvallah. Özür dilemesini de biliriz, önyargılı olduğumuzu kabul etmeyi de. Ama rica ediyorum şu dediğim dyno verisini alın gelin de biraz bilimsel konuşalım.

    Yazılım ile güç yükseltme çok farklı bir şey. Aracın salgıladığı zehirli gazların belli sınırlarda olması uluslar arası sözleşmeler gereği bir zorunluluk. Bu yüzden bütün motorlu araç üreticileri piyasaya sürdükleri araçları zehirli gaz salınımlarını aşağı çekmek zorunda. Bu da aracın daha yüksek potansiyeli olmasına rağmen 1-2 alt kademe güce çekilmesi demek. Yani bu çevre normlarına uydurmak için kullandığımız arabaların kolunu, bacağını kırıyor üretici firma. Yazılım ile güç yükseltme de aracın gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak demek oluyor, araç trafiğe bir kere çıktıktan sonra zehirli gaz emisyon ölçümleri yapılmadığı için insanlar bunda sakınca görmüyor. Ben aracın motoruna her türlü müdahaleye karşı olduğum için her ne olursa yaptırmam ancak yazılım ile güç yükselten adamı bir yere kadar anlarım. Yazılımla güç yükseltmek bilimsel bir uğraş çünkü, artış dyno verisiyle ortaya çıkınca saygı duyar, susarım.

    Yalnız sizin bu chip dediğiniz aparatın böyle bir fonksiyonu yok. Yaz aylarında sıcaklık 35 derece iken siz arabaya havanın 5 derece olduğunu söylüyorsunuz kısaca, o da ona uygun giyinip dışarı çıkıyor. Bunun orta ve uzun vadede aracınıza ne zarar vereceğiyle ilgilenmiyorum; "benim vücudum, benim kararım" diyen kürtaj yanlısı feministlerle aynı fikirdeyim. Yaptıran kullanıcılara bu yüzden saygım var, hiç kimsenin tercihine müdahale hakkım yok ama bunu güç yükseltme olarak anlatıp durmanız Cruze'un yanlış tanınmasına yol açıyor. Aracın güç yükseltmeye falan ihtiyacı yok, fazla yakıt tüketmeyi göze aldığınız sürece ortalama 3500-4000 rpm devirde vites değiştirirseniz sıkıntı falan yaşamazsınız.

    Ha, yine de "olmuyor" diyorsanız silah zoruyla kullandırmıyorlar bu arabayı size. Astra H daha iyi kaçıyor madem(Allah'tan kullanmışlığım var), Cruze'dan pahalı bir araba değil. Satın arabanızı, Astra H alın. Cruze hakkında bilgisi olmayan insanlar burda yazdıklarınızı okuyup cüzzamlı muamelesi yapmazlar belki o zaman arabaya. Arabadan bir şikayeti olmayan bizler zaten mutluyuz; uçan, kaçan Astra H'nizle siz de mutlu olursunuz böylece.




  • Arabanın bu tür aparatlara ihtiyacı yok, gaza basıp devirli kullanmaya ihtiyacı var. Bas gaza gitsin, tepe mepe tanımaz.

    Nedir yani!
    Sürekli yokuş mu çıkıyor bu araç?

    Hiç mi düzde gitmez Cruze KERATA'sı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlaşılan aracı olan değil ağzı olan konuşuyor forumda. Webde gittigidiyorda sağda solda 500-600 lere satılan basit chip aparatları ile chip eleştirisi yapılıyor heralde.

    Hey hat! Arkadaşımda ls bende design 2011 124 luk araç var. 2 sinide 2 mizde kullanıyoruz. Sarıyerden maslak yokuşuna doğru ağır girerseniz yokuşta tarabyaya doğru sağdan gidersiniz ki soldan geçişlere müsadeniz olsun. Şişli fulyada carrefour yokuşu, mköy cevahire çıkan kısa yokuş, kağıthane şirintepe-sanayinin ara yokuşları, beşiktaşın ve mecidiyeköyün ayrı ayrı bilimum yokuşlarında chipsiz cruzela durduğunuzda ananız ağlar. Balata solumaktan ciğerleriniz yanar. Kullanıyoruzda biliyoruz. Ama dediğim gibi aracı olan değil ağzı olan konuşuyor. Sürekli yokuş mu çıkıyor bu araç demiş arkadaş. Google earthde istanbul avrupa yakasına 3d bakmasını öneriyorum. Heralde istanbuldan haberi yok.

    Nisanda aldım aracımı ve haziranda sametbaba nın pecochip yazılımını yüklettim. (Modül değil direk yazılım). Aracı aldım dönüyorum 2. Vites yokuşta tümsek geçiyorum tık demedi araç. Haliç-boğaziçi köprü yolunda akşam trafiğinde hanım arkadaşım niye titriyo bu araç böyle diyordu şimdi tık yok. Dur kalkları işkence olmaktan çıkarıyor pecochip/yazılım emin olun. Öncesinde araçta 3 kişi yokuşta kalkamayıp geri aldığımı bilirim.

    Ne beygir artışına ne dyno testinede girmedim bakmadım gerekte duymadım. Hep söylerim 100 beygir astra g seriliği hala yok ama fabrikasyon cruzelarla arada dağ fark var. Kullanıyorum ve tecrübe ile aktarıyorum. Hatta pecochip yazılımı test eden 200 den fazla kullanıcı olduğunuda biliyorum. Daha ne diyeyim.

    1425 kg makinadan bahsediyoruz. Fabrika çıkışı hantallaştırılmış ağırlaştırılmış bir makine. Chipsiz istqnbul şartlarında bir şehirde kullanılmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeroTech -- 27 Aralık 2014; 1:15:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • başlık Chip başlığı , chip konusu burada da mı yasak BEYLER ? bu iki karaketerin sacma sapan manasız yazıları duruyor benim yazımda ne buldunuz da siliyorsunuz ? Yasak olan nedir ? neyi kimi kolluyorsunuz ? buraya acık acık yazında herkes ogrensin ?
  • 99 model reno 19 eropa 1.4 tuplu aracla cok rahat kalkis yaptigim yokuslarda cruze ile rezil oldugum coktur. Bu cruzu kotu araba yapmaz ya da 19 daha iyi demek istemedigimi tum 12 yas ustu anlamistir. Alistik da, orasi ayri... sirf bu alismaktan oturu 300-500 e kiyamayarak peco meco yaptirmiyorum.

    Yalniz artik aracindaki aksakliklari ya da beklentilerini karsilamayan ozellikleri elestirenlere soforluk ogreten tavri bir kenara biraksaniz iyi olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Curva sud nickli arkadaş böyle, ne yazık ki, kendi düşüncesine çok az aykırı olan bir yazıda, hakarete yakın cümleler kurarak cevaplar veriyor, zamanında, yorumumu silmeme rağmen,ki yorumumdan neden rahatsız olmuş onuda anlamamıştım, hala bana laf sokmaya çalışmış, bu arkadaş nasıl fizikçi nickini almış, diye yazıp durmuştu, sanki küçük dağları kendi yaratmış, buranın efendisi, babasının çiftliği sanki burası. Yine aynı muhabbet, bi kere de memnuniyetini yazan kullanıcıya, cevap vermeyin, mecbur musunuz? Siz koskoca adamsiniz da karşınızda ki ler ilk okul çocuğu mu? İnsanın aynasi yoktur, bazen dediklerini yaptıklarını görmez, objektif olamaz, curva sud arkadaşımız o modda bence .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sakın ınanmayın boyle yazılım işlerını hepsı yalan
    aracınızda pıston kol yatak ıntercooler turbo ekzoz degışmeden neye gore yazılım yapılıyor bunu bılen varmı
    once motor forgetlenıp sonra yazılım yapılır
    araç sahıplerı lutfen bılgı sahıbı olmadan yazılım yapmayın
    sadece aracınızı basıncını acarak neye varmaya calışıyorsunuz basıncı yuksek bır sekılde kullanılan araçtan hayır gelmez
    bellı bır km. sonra motor blogunda catlamalar meydana gelıyor
    ornek olarak verecek olursam yazılım yapmaya gıdıyorsunuz
    ve satıcı sızın aracın degerlerını yuksek oranlar gırıyor yanı aracınız 100 hp ama satıcı oraya 120 hp dıye gırıs yapıyor lastık boyutunu keza yıne aynı sekılde turbo var ıse bu işlem bu sekılde suruyor ve ışlem sonunda aracınız canavarmıs gıbı oluyor bakıyorsunuz elınızdekı kagıtta 170 hp oluyor araç ama aksıne tamamen kagıt uzerınde oynanan oyunlar bunlar
    bız manley kol pıstonları ekzozu degısıyoruz turboyu da degışıyoruz ancak 30 40 hp alabılıyoruz
    ınanmayın bu dolandırıcılara
    aracınızı bır ınsan gıbı dusunun
    kosu yarısına katılacaksınız ama ne bır spor yapmışşsınız ne bır ısınma hareketı ne de sağlıklı yıyecekler yemışssınız arkanıza bır pıtbull takılmış koşuyorsunuz ama bır sure sonra vucud gucunu yıtırecek ve pıtbula yemek olacaksınız
    yazılımda bu sekılde aracınıza destek verılmeden motor bloğu guclendırılmeden hıcbır sey yapmayın kandırılmayın

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ceyhun Arkadaş ,

    yazdıkların arasında katıldığım ve farklı düşündüğüm ve bildiğim doğrular var.

    Dyno verileri konusundaki yazdıklarına TAMAMEN , güç ve tork artışı konusundaki yazdıklarına KISMEN katılıyorum . Teknik bilgini bilemiyorum , ordan burdan duyduklarını okuduklarını mı yazdın yoksa kendi tecrübelerin mi , bu konuda eleştrisel yaklaşamam.

    Bazıları internet vasıtasıyla kendini mühendis hatta profesor goren ukalalar , dyno verilerine cok onem veriyorlar akılları sıra.

    1. Arac alım satımı sırasında Crıuze aracını özel muayene istasyonunda dyno olcume sokanlar var , ruhsatta 113 hp yazan aracını 85 hp , 95 hp , 105 hp olcturenler gordum . Coook Coook profesoyonel ve tarafsız dyno olcebilen yerler dışında gercek tekerlek gucunu kimse olcemez. Arkadaş adam tum verileri doğru girse dyno ya , lastik basıncını kontrol etmemiş 26 hava ile olcum yapsa , farklı bir değer cıkar. Kaldıki bu chip işini profesyonel yapan yerlerde olcum işlemi senin dediğin gibi gercekleşiyor maalesef.

    2. Adamlar dyno parametrelerini aracın gostergelerine gore set ediyor , 3000 devir donerken dynoyu kalibre ediyor , halbuki diagnostik devri o an 2850rpm gosteriyor , yada km saatini dyno ile kalibre ederken gosterge 110 gosterirken , diagnostik veya GPS gerçek hızı 100kmh gosteriyor.
    Bu koşullar altında mı gerçek guç olcumu yapılacak , kağıt uzerindeki verilere bakılarak karar verilecekmiş.

    3. Arac maksimum gucu 6500 devirde verirken adam 5500 devirde olcumu sona erdiriyor , sonuç 85hp çıkıyor , haydaaaa , al başına işi , en son araca dokunan kimse, onun üstüne kaldı hatalı dyno olcumunun sonucu. gelde boku temizle.

    4. Bir arkadaş KARSAN fabrikada tanıdığı vasıtasıyla , tam ve profesyonel olarak , CRUZE 124 luk aracını olcturmus 117hp cıkmış . Bu şekilde bir olcumu kim nasıl ve nerde yaptırabilirki ?

    5. aracın kataloğunda yazan motor gücü ise , dyno üzerinde değil , fabrikada arge laboratuvarında motorun araça bağlı olmadığı durumda şase şanzıman bile bağlı değilken saşe dinamometresi ile ölçülmüş değeridir 113 hp yada 124hp .

    Atmosferik motorda Rakamsal veriler üzerinden artış vaad-iddia edenlerin yaklaşımı tamamen kapitalistce bir yaklaşım .
    Ha rakamsal veriler üzerinden yola cıkanların görüşleri bilgisizce , tamamen hayal ürünü , yalan ve yalnış davranış biçimi.

    Katılmadığım noktaları yazmayacağım , sen değil de, internet diplomalı mühendisler tarafından polemik konusu yapılıp tartışmaya çevirileceğini biliyorum. Merak edenler google a samet baba veya benimle ilgili ürünü yazdıklarında bu konudaki tecrube ve cozumleri buluyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet baba -- 13 Mart 2015; 17:15:39 >




  • hayırlısı
  • arkadaşlar bahsi geçen yazılım olayına takılmayın boş şeyler bunlar.

    bu chip falan dedikleri şey sadece her elektronikçilerde bulunan 3k3 dirençtir
    herhangi bir elektronikçiden temin edebileceğiniz 3k3 direnci aracınızın hava emiş sıcaklık sensörüne takın hepsi bu.
  • Arkadaslar simdi pecochip hikayemi gerçekten çok iddialı yorum yazanlar var hepsi palavra mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kim büyüttü bu bahsi geçen ürünü anlamak zor.

    hiç içini açıp bakan olmadı mı gerçekten hiçmi merak etmediniz.
    bu foruma ve diğer forumlara defalarca yazdık fakat hep şikayet yöntemi ile sildirdiler.

    bahsi geçen ürün altını çizerek söylüyorum HER ELEKTRONİKÇİDE BULUNAN 3K3 DİRENÇTİR.

    ürün hava emiş sensör ucuna takılıyor ve emiş hava sıcklığını 21 derece civarında sabitlemeye yarıyor.

    aslında özet geçecek olursak kışın bu cruze araçlar fazla sorun çıkarmazlar. yazın ise yüksek sıcaklıkta yanma odası sıcklığınıın fazla yükselmemesi için araç enjeksiyon süresini düşürüyor ve avans da düşüş ypıyor.

    bahsi geçen ürün giriş hava sıcakığını sabit tutuyor ve ecunun standart kabul ettiği 20 derece civarında sabitliyor. ve araç enjeksiyon ve avansı normal seviyede tutuyor.


    yok öle performans artışı falan




  • sensörün adı IAT sensörüdür.


    Sensörün referans voltajı 5V dir. Bu devre bir voltaj bölücüsü şeklinde düzenlenmiş olduğu için bu voltaj ECU' de mevcut bir direnç ile sensörün NTC direnci arasında bölünür.
    Sonuç olarak ECU voltaj değişikliklerinden sensör direncindeki değişikliği tespit ederek emme havası sıcaklığını ölçer.
    Bu bilgi, mutlak basınç bilgisi ile birlikte ECU tarafında HAVA YOĞUNLUĞUNU belirlemek için kullanılır. Böylece ECU'nun emiş havasının miktarını takibi ve enjeksiyon süresinin yani sisteme verilen gerçek yakıt miktarının hesaplanması sağlanmış olur.
  • durumun tespiti kolaydır.
    modül veya yazılım bulunan araçta herhangi bir diagnostic cihazı ile IAT diğer adı ile hava emiş sıcaklık sensörü değerlerine bakın normal den düşük değerler verir, birde yazılım ve modül olmayan araç üzerindeki sensörün değerleri ile karşılaştırın


    YAZILIM OLAYI İSE;
    tamamen ecu üzerindeki sıcaklık haritası ile alakalıdır.değerler ile oynanıyor. herhangi bir chiptuning söz konusu değilidir.


    modülde bulunan 3K3 DİRENÇ her elektronikçide bulunur ve fiyatı 1 tl dir
  • Dediklerin doğru ise durum çok vahim bu şahıslar bu yazalim için 500 tl para talep ediyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef

    Trajikomik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SİLENTHATE S kullanıcısına yanıt
    Bu konuda bilginiz var. Aracımdaki ecu üzerinde o dediğiniz sıcaklık haritası ile oynayarak yapılan işlemle aynı sonucu almama yardımcı olur musunuz? Zira bu iş için belirttiğiniz gibi para vermek istemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.