Şimdi Ara

Nest Öğrenen Termostat İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
9
Favori
10.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nest termostatı amazon.co.uk'den satın aldım.Kargo ve gümrük vergisi dahil 182 sterlin 666 tl ye geldi. Amazon gümrük vergisini peşin tahsil edip sizin yerinize yatırıyor. Siz herhangi bir işlem yapmıyorsunuz. Türkiyeye i-parcel ile geldi. Yurtiçi kargo adrese teslim etti. 29 Ekim tatil olmasaydı 5 günde gelecekti, tatil olunca 7 günde elime geçti.

    Kutu İçeriği

     Nest Öğrenen Termostat İncelemesi

    Kutudan Heat Link, termostat, USB adaptör ve kablosu ve duvar plakası çıkıyor. Termostat base ve display olmak üzere iki parçadan oluşuyor. Base kısmı duvar plakasına vidalanıyor. Display yani ekran kısmı base in üzerine yerleştiriliyor.

     Nest Öğrenen Termostat İncelemesi
     Nest Öğrenen Termostat İncelemesi
     Nest Öğrenen Termostat İncelemesi
     Nest Öğrenen Termostat İncelemesi
     Nest Öğrenen Termostat İncelemesi
     Nest Öğrenen Termostat İncelemesi
     Nest Öğrenen Termostat İncelemesi


    Kurulum

    Nest termostat 2012 yılında ABD'de piyasaya sürüldü. Isıtma sistemlerindeki farklılıklar nedeniyle Avrupalı kullanıcılar Nisan 2014'e kadar Nest'i kullanamadı. Termostatın Avrupa sürümünde ABD'dekinden farklı olarak Heat Link adlı bir parça bulunuyor. Kombi ile fiziksel bağlantıyı Heat Link sağlıyor. Termostat ile de kablosuz veya kablolu olarak haberleşiyor. Temel olarak kombiye aç-kapat emri veren bir röle. Benim kombimde (İmmergas Eolo Star) anakartın termostat bağlantı uçlarını dışarıya uzatan bir kablo var. Heat Link 'in L(ive) ucuna faz, N(eutral) ucuna nötr, 2 ve 3 numaralı uçlara da kombinin termostat bağlantılarını bağladım. Termostat - Heat Link eşleşmesini de yaptıktan sonra sistem çalıştı. Oldukça kolay bir kurulum oldu. On-off termostatla çalışabilen her kombiye uygulanabileceğini düşünüyorum.


     Nest Öğrenen Termostat İncelemesi
     Nest Öğrenen Termostat İncelemesi
     Nest Öğrenen Termostat İncelemesi
     Nest Öğrenen Termostat İncelemesi
     Nest Öğrenen Termostat İncelemesi
     Nest Öğrenen Termostat İncelemesi

    Heat Link termostattan bağımsız olarak çalışabiliyor.



    Termostatın Çalışması



    Nest App ve İnternet Üzerinden Kontrol





    Nest'in diğer kablosuz termostatlardan farkı programlamaya gerek olmaması. Hem yaptığınız değişiklikleri izleyerek hem de sensörleri ile evde olup olmadığınızı algılayarak kendisini pragramlayabiliyor. Kombinizi her sabah 7.00 de yakıp 8.00 de kısıyor, akşam 17.00 de tekrar yakıp gece 23.00 de kısıyor olduğunuzu varsayarsak belli bir süre (1 hafta deniyor) sonra bunları öğrenip kendini programlıyor. Daha da ötesi 7.00 de evin istenilen sıcaklığa gelmesi için kaç dakika gerektiğini öğrenip örneğin 06.30'da kombiyi çalıştırabiliyor. Belli bir süre evde hareket algılamazsa dışarı çıktığınızı öngörüp kombiyi, ev önceden belirlediğiniz ekonomi sıcaklığına gelene kadar kombiyi kapatabiliyor. Geri döndüğünüzde tekrar konfor sıcaklığına dönüyor. Tabii internetten üzerinden her zaman müdahale de edebiliyorsunuz. İşten erken çıkmışsanız cep telefonundan sıcaklığı arttırıp sıcak bir eve gelebiliyorsunuz. Bunlar dışında kombi hangi gün, hangi saatler arasında çalışmış, evin sıcaklığı ne imiş gibi istatistiksel verilere de erişebiliyorsunuz.

    Havalar henüz soğumadığı için bu fonksiyonları deneyimlemedim ancak ilerleyen zamanlarda burada paylaşırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cricket -- 5 Kasım 2014; 14:15:30 >







  • Hocam hayirli olsun.termostad gerçekten güzelmiş sadece videoları izleyebildim mobilden resimler görünmüyor düzenlerseniz daha verimli olur.fiyati pahali olmus ama sanirim kargodan dolayı öyle olmuş.bu arada kombiniz immergas bence çok harika bir kombi.keşke victrix olsaymis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cricket C kullanıcısına yanıt
    Hocam, güzel bir bilgi teşekkürler. Sizden sonra birkaç da video izledim cihazla ilgili. Pahalı ama değer gibi, kombiyi İnternet üzerinden kumanda edebilmeyi istiyorum. Bir de sales di galiba onun buna benzer bir cihazı var, 1000 TL civarında. Montajında sizin kadar becerikli olsam yurt dışından tanıdıklarımla getiririm. Son gozlemleriniz nasıl acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Termostatı çalışmasını gözlemleyebilmek ve olası sorunları duvarı delmeden çözebilmek amacıyla henüz yerine monte etmedim. Koridora yerleştireceğim ama şu an oturma odasında sehpanın üzerinde duruyor. Muhtemelen hafta sonuna kadar gerçek yerine monte ederim.

    Evin sıcaklığı 21-22 derece civarlarında gezindiği için henüz kendisi kombiyi çalıştırmadı. 2 gece önce saat 21 gibi kendim 22.5 dereceye getirerek çalıştırdım. Dün akşam da iş çıkışı eve giderken saat 17 gibi 22.5 dereceye getirdim. Saat 23 gibi de 18 dereceye getirdim. Bu sabah 6.45 de tekrar 22.5 dereceye getirdim. 2 sabahtır da evden çıkarken away (sıcaklığı ayarladığınız dereceye düşürüyor ki ben 18 e ayarladım) konumuna aldım. Bu işlemlerden sonra kendisini aşağıdaki programladı. Muhtemelen kullanmaya devam ettikçe daha ince ayar yapacaktır. Bu arada termostatın saati bir saat geri. İlk açılışta lokasyon bilgisi soruyor. Türkiye olmadığı için Almanyayı seçtiğimde de böyle bir sorun oldu. Saat sonradan ayarlanamıyor. Bir haftaya kadarvyeni yazılım yayınlanacak ve daha çok lokasyon desteği geleceği hakkında bir mail geldi. Umarım Türkiye de desteklenir.

    Henüz yerine monte edilmediği için Auto Away yani evde olmadığınızı algılayıp kombiyi kapatan özelliğini deneyemedim. Montajdan sonra da evden çıkarken kendim Away moduna almayı düşünüyorum. Ben unutursam zaten Nest kendisi kombiyi kapatacaktır.

    İki adet çin malı dijital buzdolabı termometresi ile karşılaştırdığımda oda sıcaklığını 0.5-0.8 derece gibi daha yüksek gösterdiğini farkettim. İnternette de elektronik parçalarının özellikle de Wifi çipinin ısınmasından dolayı biraz yüksek ölçebildiğinden bahsedilmiş. Artık hangisi doğru bilmiyorum. Ben petek olmayan koridora koyacağım için çok sorun olacağını düşünmüyorum.

    Montajı oldukça kolay aslında. Heat link e güç beslemesi yapmak ve kombinin termostat uçlarını heat link in 2 ve 3 nolu terminallerine bağlamak yeterli. Tabii kombinizin on-off oda termostatını desteklemeyi lazım. Desteklemeyen de çok azdır sanırım. Tanıdığa getirtirseniz kargo ve vergi ödemeyeceğiniz için 250 dolar 550 tl civarına getirebilirsiniz sanırım. Bağlantılar için ben de yardımcı olurum.

     Nest Öğrenen Termostat İncelemesi Nest Öğrenen Termostat İncelemesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cricket -- 5 Kasım 2014; 10:33:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • viessmann vitodens yoğuşmalı kombiyle çalışırmı acaba bu alet ?
  • http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=99127625

    Bu linkteki happyfarmer kullanıcısının mesajına göre çalışır gibi duruyor.

    Nest sonuçta on-off bir termostat. Oda sıcaklığına göre kombiyi açar veya kapatır. Bu şekilde çalışabilen her kombiyle uyumlu olması gerekir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • on-off derken modülasyonlu değilmi bu termostat, yani alevi kısıp yükseltmiyorumu ?
  • Bildiğim kadarıyla modülasyonlu değil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cricket

    Bildiğim kadarıyla modülasyonlu değil.

    Hocam ne durumda Nest? Bir şeyler öğrendi mi? Randımanlı mı, istediğinizi aldınız mı?
    Şunun için soruyorum, bugünlerde bir oda termostatı alacağım, Siemens Rev24RF istiyorum. Acaba diyorum, buna 300 küsür vereceğimize akıllı bir cihaz alsam daha mı isabetli bir karar vermiş olurum?
    Birde bunda haftalık programlama var mı?
  • Nest'i yerine monte ettim. Auto away işlevinin düzgün çalışabilmesi için bu zamana kadar öğrendiklerini resetlemek durumunda kaldım. Kendi yaptığı haftalık programı da elle biraz düzenledim. Eşimle ikimiz de çalıştığımız için belli saatlerde gelip gidiyoruz. Termostatı da bir kaç gün elle ayarlayınca öğreniyor. Örneğin ilk 2-3 gün işten çıkarken (eve varmadan 45 dk önce, 16.30 gibi) telefondan 22.5 dereceye ayarlayınca bunu öğrendi ve diğer günleri de programladı. Bu aralar havalar iyi olduğu için ben uygulamasından bu saati 17.00 olarak değiştirdim. Bir kaç gün sabahları çıkarken ve gece yatarken 18 dereceye indirdiğimi görüp bunları programına ekledi. İkinci hafta sonunda sabah sıcaklığı düşürmediğimi algılayıp programdan çıkardı. 10 günlük bir süreçte yaşam tarzımızı anlayıp kendini programladı kısacası. İkinci mesajımda haftalık programını görebilirsiniz. Bu programı elle de kendiniz düzenleyebiliyorsunuz. Auto away öğrenme süreci resetlediğim için biraz daha sürecek gibi. Şu anki programı aşağıda. Herhangi bir değere dokunduğunuzda sıcaklık ve saat ayarını aşağı yukarı ve sağa sola kaydırarak yapabilirsiniz.

     Nest Öğrenen Termostat İncelemesi Nest Öğrenen Termostat İncelemesi


    Ek olarak android veya ios işletim sistemli bir telefonunuz varsa IFTTT uygulamasını indirip belli bir konumdan ayrıldığınızda veya belli bir konuma ulaştığınızda sıcaklığın istenen dereceye ayarlanmasını sağlayabilir, termostat belirlediğiniz derecenin altına veya üstüne çıktığında bildirim alabilir ve google drive hesabınızda bir dosyaya kaydedebilir, güneş batınca veya doğunca termostatı belirlediğiniz sıcaklığa ayarlayabilirsiniz. Bunlar sadece örnekler. Daha fazlası içinhttps://ifttt.com/recipes/search?q=Nest&ac=false

    İstediğimi alıp almadığıma gelince sadece tasarruf için bu termostatı almak çok mantıklı olmayabilir. Benim amacım adım adım akıllı bir ev kurmak. Nest de bu amacın ilk basamağıydı. Sadece telefondan termostata erişebilmek bile benim için yeterliyken öğrenebilme özelliği beni için bir bonustu. Sonuçta düzenli bir hayatımız var, giriş çıkış saatlerimiz belli. Bir kez programladıktan sonra termostata haftalarca dokunmasam da olur. Kısacası öğrenme özelliğine benim ihtiyacım yoktu. Tabii programlamakla uğraşmak istemeyen, yada düzensiz yaşayanlar için faydası olabilir belki. IFTTT entegrasyonu ise akıllı ev projem için gerekli bir özellik. Sonuçta Nest şu an paranın alabileceği en gelişmiş termostat. Belki de ilk kullanıcısı benim. Benim için parasını hakeden, yazılım güncellemeleri ve gelecekte diğer akıllı ev sistemleri ile yapılacak entegrasyonları ile daha da hak edecek olan bir ürün. Aynı zamanda şık ve dikkat çekici. Yurtdışında, özellikle de erkeklerin elektronik cihazların alınabilirliğini değerlendirmek için kullandıkları bir tabir var. WAF (Wife Acceptance Factor - Eşin Kabullenme Faktörü). Bu faktörün de oldukça yüksek olduğunu kendi deneyimlerimden söyleyebiliyorum . Dünya evdeki tüm cihazların internete bağlanabildiği internet of things çağına giderken bence alınabilir bir ürün. Tabii ilk örnekler her zaman olduğu gibi pahalı biraz. Ben her türlü sorunuzu cevaplar, deneyimlerimi paylaşırım. Karar sizin :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cricket -- 12 Kasım 2014; 10:32:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • cricket C kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Eğer almaya karar verirsem sizden destek isteyeceğim.
  • cricket C kullanıcısına yanıt
    selamlar. Evimde kullandığım termostat arızalanınca bende yenisi almaya karar verdim. Almışken kontrolü kolay kullanımı kolay bir termostat almayı düşündüm. kombim immergaz olduğu için tybox 137 modelini önerdi servis. Derken cosa dediğim termostat çıktı karşıma ve şimdide bu nest denen modeli gördüm. İyi ki bu sayfaya denk geldim. Yoksa ebaydan az kalsın alıyordum. Sonra uğraş Allah uğraş. Sizlere sorum şu. Bu termostatın Türkiye'mde çalışacak olan modelini en güncel nerede bulabilirim. Birde bu cihazın 2. Nesil versiyonu varmış. Kodu da şu Nest 200577. Bana bu cihazın Türkiye' de çalışacak 2. Nesil olan modelinini en temiz satın alabileceğim linki bana gönderebilir misin?
  • Ben amazon.co.uk den aldım. Şu anda satılanın ikinci model olması lazım.

    http://www.amazon.co.uk/Nest-T200377-Learning-Thermostat/dp/B00GD8NRYE

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok Teşekkür Ederim İlginize
  • bu cihaza türkçe dil yükleme şansımız var mı?
  • Henüz yok. İlerde yazılım güncellemesi ile gelebilir. Türkceye cok da ihtiyaç yok aslında. Ilk kurulumdan sonra sadece sıcaklığı ayarlamak icin sağa sola döndüreceksiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cricket C kullanıcısına yanıt
    Slm bu termostat almak ve almamak arasında kaldım. Sebebi priz gerekli yani bu termostatı sürekli sarj aleti ile prize tamamız gerekli. Buda evde odalar arası yer değiştirmenin pek mümkün olmadığını gösteriyor. Şimdi yeni masa üstünde durması için ayağı var ama cep telefonu gibi dahili bataryası varmı? Yoksa priz yanında duvara sabitleme yapmalı mıyız? Bu konuda da bizi aydınlatırsanız seviniriz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cricket C kullanıcısına yanıt
    Slm bu termostat almak ve almamak arasında kaldım. Sebebi priz gerekli yani bu termostatı sürekli sarj aleti ile prize tamamız gerekli. Buda evde odalar arası yer değiştirmenin pek mümkün olmadığını gösteriyor. Şimdi yeni masa üstünde durması için ayağı var ama cep telefonu gibi dahili bataryası varmı? Yoksa priz yanında duvara sabitleme yapmalı mıyız? Bu konuda da bizi aydınlatırsanız seviniriz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bataryası var ama amacı elektrik kesintilerinde termostatın kullanilabilir olmasını saglamak. Birkaç saat dayanıyor sadece. Termostatı usb den besleyebileceginiz gibi kombiye bağlanan heat linkten de besleyebilirsiniz. Ben heat link ile güç sağlıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu NEST akilli termostat türkiyede nereden alabiliriz?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.