Şimdi Ara

Netflix'in abone sayısı 137 milyona ulaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Bu yılın ikinci çeyreğinde 131 milyon aboneye ulaşmayı hedefleyen Netflix, bu hedefini ıskalamış ve ikinci çeyreği 130 milyon aboneyle kapatmıştı. Bugün paylaşılan üçüncü çeyreğe ait rakamlar ise şirket adına sevindirici. Temmuz-eylül döneminde 7 milyon kişinin daha abone olduğu popüler akış hizmeti Netflix, toplamda 137 milyondan fazla aboneye ulaşmayı başardı. Şirketin yeni hedefi bu yılın son çeyreğinde abone sayısını 9.4 milyon artırarak 150 milyon aboneye yaklaşmak.


     

    Uluslararası hamleler sonuç verdi 

    Üç ayda gelen 7 milyon yeni abonenin 6 milyonu ABD dışındaki ülkelerden gelirken bu durum aslında şirketin agresif yayılma hamleleriyle örtüşüyor. Bu yılın başında Netflix CFO'su David Wells, şirketin İngilizce dışında 80 farklı dilde yapımla kullanıcıların karşısına geçeceğini duyurmuştu. Bu yabancı yapımlar arasında eleştirmenlerin beğenisini toplayan alman yapımı ''Dark'' ve Hint yapımı "Sacred Games'' dizileri de yer alıyor. Şirket sadece yabancı yatırımlara para harcamakla da kalmıyor. Wells'in açıklamalarına göre Netflix kullanıcıları bu yılın sonuna kadar 700'ün üstünde programı da takip edebilecek.


     

    Tabi abone sayısı ile ilgili önemli bir noktayı paylaşmakta fayda var. Netflix'in toplam abone sayısı 137 milyona ulaşsa da mevcut abonelerin yaklaşık 7 milyonu, platformu kullanırken ücret ödemiyor. Deneme amaçlı ücretsiz abonelik imkanı sunan Netflix, bu program ile daha fazla kişinin Netflix'i keşfetmesini ve ilerleyen dönemlerde abone olmasını amaçlıyor. 


     

    ''13 milyar dolar harcayacak'' 

    Disney ve Apple da dahil olmak üzere akış hizmetleri sektörüne dahil olmaya hazırlanan pek çok oyuncu var. Önümüzdeki yıllarda çok daha büyük rakiplerle mücadele etmek zorunda kalacağının farkında olan Netflix, rakipleri henüz ilk ürünlerini piyasaya sürmeden elini güçlendirmeye çalışıyor. Şirketin bu yılın başında yaptığı açıklamaya göre Netflix, 2018 yılı boyunca yeni içeriklerin üretimi ve platformun geliştirilmesi için 8 milyar dolar harcayacak. Araştırma şirketi Cowens'in analistleri ise bu rakamın aşıldığını belirtiyor. Analistlere göre şirketin bu yıl yaptığı harcamalar 13 milyar dolara ulaşabilir.


     

    Üçüncü çeyreğe ait abone sayısındaki artış şirketin gelirlerini de etkiledi. Netflix'in üçüncü çeyrekte elde ettiği gelir bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 34 artarak 4 milyar dolara ulaştı. Şirketin üçüncü çeyrekteki kârı ise 403 milyon dolara yükseldi. Şirket ikinci çeyrekte 3.91 milyar dolar gelire, 384 milyon dolar kâra ulaşmayı başarmıştı. Netflix'in ilk çeyrekteki geliri ise 3.7 milyar dolar seviyesindeydi. Şirketin üç çeyrekte elde ettiği toplam gelir 11.6 milyar doları aşarken şirketin geçen yılın tümünde elde ettiği toplam gelir 11.7 milyar dolardı. Böylece şirket son çeyrekte elde edeceği gelir ile yeni bir rekora imza atabilecek. 


     

    Şirkete rakip platformlar sunan HBO geçtiğimiz yıl 5.9 milyar dolar gelire ulaşırken Hulu ise 2.5 milyar dolar civarında gelir elde etmişti. Netflix'in nispeten yeni ve finansal olarak çok daha güçlü rakipleri olan Amazon(177 milyar dolar), Facebook(40.7 milyar dolar), Apple(215 milyar dolar) ve Disney(55 milyar dolar) ise ana faaliyet alanlarına bağlı olarak Netflix'ten daha fazla gelir elde etmeyi başarmıştı. Bu büyük şirketlerin Netflix'le nasıl mücadele edeceğini önümüzeki aylarda göreceğiz. 

     

    Başarılı çeyrek sonuçlarının paylaşılması şirketin hisse değerinde de artışı getirdi. Şirketin hisse değeri çeyrek sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte yüzde 10'un üstünde artış gösterirken piyasa değeri ise 150 milyar doları aştı. 








  • Türk mantığı;adam başı 1 dolar aylık olsa 137 milyon dolar iyi para hacı :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Netflix abone kasıyo elleğam. Şahsen yılda bir veya iki ay üyeliğimi aktifleştirim izleyebildiğim kadar izliyorum. Zaten iki ay sonra izliyeceğim içerikleri izlemiş oluyorum. O yüzden abone sayısını çok da şey yapmayın.

  • En sağlam içerik Disney de. Onların kuracağı platformu merakla bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mu5tafa kullanıcısına yanıt
    sağlam içerik var ama orjinal şeyler üretmeyi bıraktılar EA games gibiler satın ala ala büyüyüp aldıkları malın cıvkı çıkana kadar kullanıyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Babahalleder B kullanıcısına yanıt
    totale bakarsanız kâr marjı %10 gibi gözüküyor tüm masrafları düştüğünüzde fakat netflix içerik büyütmeye çok büyük masraf yaptığı için bir süre sonra bu kâr marjı daha da artacak tıpki applestore ilk yıl gelirleri ile günümüz gelirleri arası dağlar kadar fark olması gibi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Maalesef şu an hiçbiri Netflix kalitesinde değil. Gelirlere bakarsak Home Box Office, HBO Now servisi ile hepsinden daha iyi durumda. Sadece kendi dizileri, programları ve sanırım filmleri'de WB'a yani onlara ait. HBO Now servisini 6 ay kadar kullandım, ikisininde içeriklerin'den bağımsız olarak Netflix'ten sonra ki 2. tercihim olur. Web sitelerinin düzeni ve uygulamaları iyi durumda. Amazon ve Hulu'dan pek hoşlanmadım. Özellikle Hulu'yu en son kullandığımda, Çin pazarı gibi bir şeydi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mu5tafa

    En sağlam içerik Disney de. Onların kuracağı platformu merakla bekliyorum.
    kursalar bile türkiye'de daha yürürlüğe girmesine çok vardır maalesef.

    şimdilik netflixle devam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.